Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-06-2009, 23:24
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Ayet, ayet İslamiyet

Bu topikde, kuranın bütün ayetlerini üçer beşer, sürenin uzunluğuna göre okuyup, öğrenip, yorumlayıp eleştireceğiz. Başlıyalım.

Fatiha
1. Bismillahirrahmanirrahim

2. Hamd o alemlerin Rabbi,

3. O Rahman, Rahim,

4. O din gününün maliki Allah'ın!

5. -Sade Sana ederiz kulluğu, ibadeti; sade Senden dileriz yardımı, inayeti Yarab!

6. Hidayet eyle bizi doğru yola!

7. O kendilerine nimet verdiğin mesutların yoluna! Ne o gazap olunanların ne de sapkınların!

Burada Allah ücüncü bir şahıstan mı bahsediyor. Allah başka bir RAB'a mi sesleniyor. Yoksa konuşan, ahaliye karşı Muhammet mi?
Muhammedse, Kuran muhammedin Kelamımı?

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 17-06-2009, 23:32
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

valla , zor bir ise girdin , omur biter bu bitmez ,, ama derinlemesine dalmadan gelis hadisleri ile birlikte okudugunda bir hazine bulacaksin,,

bu ayet , insanlarin allaha karsi bir tahadut , soz verme hukumluluk altina girmesidir..

bir nevi allahin insanlara imzalattigi senet gibi bir sey ..o yuzden allah burda ucuncu sahis olarak gozukuyor

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 18-06-2009, 01:00
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Bakara

1. Elif, Lam, Mim.

2. İşte o Kitap, bunda şüphe yok; korunacaklar için hidayetin ta kendisi.

3. Onlar ki, gayba iman edip namazı dürüst kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden infak ederler. hidayetin ta kendisi.

4. Ve onlar ki, hem sana indirilene iman ederler, hem senden evvel indirilene. Ahirete kesin inancı da bunlar edinirler.

5. Bunlar işte Rablerinden bir hidayet üzerindedir ve bunlar işte o murada eren kurtulmuşlar

Bu durumda hristiyanlık, musevilik, Allah katında ahirete kesin inananlardır. O murada eren kurtulmuşlardır...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 18-06-2009, 01:11
Chechen
Üye Değil

tefsiri tam yazarsan açıktır. orada kullanılan gizli öğeler var. mesela de ki, habibim, iman edenler, inkar edenler, zalimler, mazlumlar, cebrail(a.s.), mikail(a.s.),israil oğullar, isa(a.s.), musa(a.s.), Allah(c.c.) , vs. vs. bu kuranın hitabetinden kaynaklanır. sıkıcılığı tek düzeli gidermek ve hitabeti güçlendirmek için vardır boyle şeyler. arapçanın zengin bir dil olmasının da etkileri var. bu konuyu ve kurandaki hitabetin özelliklerini ararsan bulursun cevabını. özellikle bu siteyle aynı çizgideki diğer sitelere bak oralarda bu konunun cevabını birden fazla kere verilmiştir.
Alt 18-06-2009, 01:24
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

walla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu topikde, kuranın bütün ayetlerini üçer beşer, sürenin uzunluğuna göre okuyup, öğrenip, yorumlayıp eleştireceğiz. Başlıyalım.
4. Ve onlar ki, hem sana indirilene iman ederler, hem senden evvel indirilene. Ahirete kesin inancı da bunlar edinirler.

5. Bunlar işte Rablerinden bir hidayet üzerindedir ve bunlar işte o murada eren kurtulmuşlar

Bu durumda hristiyanlık, musevilik, Allah katında ahirete kesin inananlardır. O murada eren kurtulmuşlardır...
Bence sen önce okuyup öğren, eleştiri ve yorumları ondan sonraya bırak. Baksana daha ikinci yorumunda çuvallamışsın.
Altı çizili cümleyi tekrar bir oku istersen ve ''murada eren kurtulmuşlar'' kimlermiş, tekrar bir gözden geçir. Ama benim de kabul ettiğim gibi, kur'ana ve hz. Muhammed'e inanan yahudi ve hristiyanlardan bahsediyorsan bu cümlenle, eyvAllah.
Aslında birinci yorumunda da vahy, elçi, inzal gibi kavramlardan bîhaber(hebersiz) olduğun anlaşılıyor ama Fatiha üzerinde yapılan ilmi(!) tenkitleri tekrar ettiğinden ve biz de bu tenkitlere ilgili yerlerde cevap yazdığımızdan burda tekrar etmeyelim diye geçiyoruz.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 18-06-2009, 02:01
Üye

hem senden evvel indirilene bunun altını neden çizmedin, görmedin sanırım.

Alt 18-06-2009, 02:02
Üye

Chechen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tefsiri tam yazarsan açıktır. orada kullanılan gizli öğeler var. mesela de ki, habibim, iman edenler, inkar edenler, zalimler, mazlumlar, cebrail(a.s.), mikail(a.s.),israil oğullar, isa(a.s.), musa(a.s.), Allah(c.c.) , vs. vs. bu kuranın hitabetinden kaynaklanır. sıkıcılığı tek düzeli gidermek ve hitabeti güçlendirmek için vardır boyle şeyler. arapçanın zengin bir dil olmasının da etkileri var. bu konuyu ve kurandaki hitabetin özelliklerini ararsan bulursun cevabını. özellikle bu siteyle aynı çizgideki diğer sitelere bak oralarda bu konunun cevabını birden fazla kere verilmiştir.
tefsir, değil kuranı okuyoruz.

Alt 18-06-2009, 02:53
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İşte siz zaten tek satırlarda kaldığınız için analayamıyorsunuz bir şey.Kuran bir ilimdir bu ilmi öğrenmek de kolay değildir.İnsanlar içine bakarak sadece uygulamaları anlarlar.Ama siz eğer işin derinliğine inmek istiyorsanız,normal bir okuyucu olmaktan sıyrılıp,tümden ilimle bakmalısınız.Bir işi yaacaksanız kıyısından,köşesinden bakılmaz,her türlü hakim olunmadıkçada o iş yargılanamaz.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 18-06-2009, 03:19
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

hem senden evvel indirilene bunun altını neden çizmedin, görmedin sanırım.
Onun altı çizilecek bir durum yok ki ortada. Yahudi ve hristiyanlar zaten ''O'ndan önce indirilene'' iman ediyorlar. Sorun ''O'na indirilene'' inanmakta.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 18-06-2009, 18:03
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ne ilimi ne bilimi ?

kuran sana bana gelmedi , ya da bundan yuz yil sonraki nesle..
kuran ,muhammedin yasadigi zaman icersindeki arablara geldi
onlara anladiklari sekilde ,
o yuzden apacik ve anlasilir
ilimi bilimi , daha sonra ortaya cikti ,
yeni bir sinif ile birlikte ,
ulema ve din alimleri ile
gelis hadislerinebak
zaten muhammed ne oldugunu anlatmis
siz kurani ondan daha mi iyi biliyorsunuz

kuranin meali aynen ne yaziyorsa odur
birakin altinda ilimi bilimi aramayi

her ayet icin bahse girerim ,
meali disinda bir anlama sahip ayeti
bakalim ne ilimi ne bilimi

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi

Önerilen Siteler