Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-10-2005, 23:03
mehmet1965 mehmet1965 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart burkay a cevap

Insanlar bu zamana kadar hep birseylere siginmislardir. Eger gercekten ALLAH olsaydi insanlarin kalplerini muhurlemezdi. Hem kendisine inanmayi isteyecek dogru yola goturecek hemde kalplerini muhurleyecek, bu kadar sacmalik olur mu? Allah hem insani yaratacak hem ana rahminde kaderini cizecek hemde kotu yola sevkedecek, onlari dogru yola getirmek icin peygamber gonderecek, beyler bu akil ve mantiga hic sigmaz. Allah var da biz mi inanmadik. Tevrati, incili kurani tekrar tekrar okursaniz, bunlarin insan yapiti oldugu gorulecektir. Sizlerden cok ben inanmayi isterim ama olmayan seye nasil inanayim.
Kuranda da muhammed in uckur davalari yaziyor. Hangi kadinla ne zaman yatacagini veya onlara ceza olarak 1 ay kendisinde men ediyor. Cennette ki hurilerde bahsediyor. Tam araplara gore bir sey bu.....
Alt 30-10-2005, 23:42
burkay
Üye Değil

mehmet 1965 ... ALLAH SENIN KADERINI ÇIZMIS ... AMA IRADENI ELINE VERMIS ... BANADA IRADEMI ELIME VERMIS ... BEN ONUN KURALLARINA UYUYORUM SENSE UYMUYORSUN ... ADELET ARIYORSAN BUYUR GEL SENDE ONA INAN ... SENI INANMAYA ZORLAYAN YOKKI ... PEYGAMBERIMIZIN UÇKUR DAVALARINI YAZIYOR DIYORSUN BANA AYET YAZARMISIN ... KURANI KERIMI DAHA EVVELKI YAZILARIMDA YAZMISTIM , TEMIZ KALPLE OKU AKLINDAN HERHANGI BIR ART NIYET VEYA DÜNYA DÜSÜNCELERI OLMADAN HUSU IÇINDE OKU ... SEN KURANI KERIMI OKURKEN AKLINA FENERBAHCE GALATASARAY DERBISI GELIRSE O KURANDAN NE FEYIZ ALIRSIN NEDE BIRESEY ANLARSIN ... SONRA AYETLERI OKUYUP TEK AYETDE SABIT KALMA ARASTIR ACABA NEDEN DIYE ...IFTIRA ATMAK KOLAY ... BENDE IFTIRA ATARIM ISTESEM ... SONRA SENIN KALBINI MÜHÜRLEYEN ALLAHA TÖVBE EDIP ONA YAKLASMA GÖSTERDIN MI ? BIR ÇABAN OLSUNKI AÇILSIN O KÖR KALBIN VE AKLIN AMA OLMAYAN O AKIL NASIL AÇILSINKI ? YOK KI O AKIL AÇILSIN ...SENIN DEYIMINDE BUNA BENZER IDI ;Sizlerden cok ben inanmayi isterim ama olmayan seye nasil inanayim.
BIZ DE SANA INANMAYI ISTERDIK AMA SENDE OLMAYAN O AKLA BIZ DE INANMIYORUZ ... AKLI GÖSTER DEDIGIMDE BANA BÖYLE BIR CEVAP GELDI : KAFANI IKIYE AYIRIRSAM O BEYNINI GÖSTERIRIM AMA AKLI ? HADI ONU DA GÖSTERDIN VARSAYALIM .. PEKI O KAFATASININ IÇINE KONAN O BEYIN TESADÜFEN MI ORAYA GIRDI ? BIRAZ KENDINI SORGULARSAN BIR YARATICIYI HISSEDER VE GERÇEKLERI GÖRÜRSÜN ... BANA ÖYLE BIRSEY YAZ KI VEYA ISBATLAKI SANA INANAYIM BUNU YAPABILECEK GÜÇ VARMI SENDE ? CEVAP VERMESINI AKLINCA BILIYORSUN ... BUYUR BANA INANDIRICI BIRSEY AÇIKLA VE BENI INANDIR ....
Alt 31-10-2005, 00:09
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İş gittikçe ilginçleşiyor!!!!!! Burkay "Kafatasının içine beyin tesadüfen mi girdi?" diye sormuş.
-Burkay "ana rahmindeki çocuğun gelişim dönemleri"ni incelersen, beynin kafatası içine nasıl yerleştiğini görürsün.
Bu arada kuranın nasıl okunacağını da öğrendik. Tam dalacan, iyice içine girecen. Dünyadan bağını koparacan. Kafanı kurana gömecen. Öyle ki, hayatın boyunca başka bir şey yapmayacan. 1400 asırdır anlaşılmayan, hala tartışması yapılan kuran, anlaşılacak bir şey olsaydı, zaten anlaşılırdı.
Azcık dünyaya dönün beyler!

Tek Gerçek Maddedir
Alt 31-10-2005, 00:22
burkay
Üye Değil

SEN DÜNYA ISLERI ILE UGRASIRKEN BIZ O DEFTERI KAPADIK ... SENIN GITDIGIN YOLU BIZ EVVELCE YASADIK ... KURANI ANLAMAK ÇOK KOLAY ... DÜNYADAKI FESATLIKDAN ARTNIYETDEN KISKANÇLIKDAN KOMPLEKSDEN KURTUL BAK KURANI NASIL ANLIYORSUN ... AMA SENIN TARZINDA KENDINE INANIPDA ALLAHI INKAR EDEN O ÇOK BILMIS DÜNYA BEYNIN ANCAK BUKADAR ÇALISIR ... SENDEN FAZLASINI ZATEN BEKLEYEMEYIZ KAPASITEN O SAYGI GÖSTERMEK GEREKIR ... ÇÜNKI HEP ELESTIRI ALAYLI TAVIRLAR ÇOK BILMISLIK SENIN HAYAT TARZINI AÇIKLIYOR ... BILDIGINI DÜSÜNME ... BILMEDIGINI ARASTIR ... ÇOK GERI KALMIS BIR KITAPDAN BAHSEDIYORSUN1400 SENE EVVEL YAZILAN ... HALEN ÇÖZÜLEMEDI DIYORSUN ... ÇÖZ OZAMAN ? ÇOK ZEKI SIN YA .. AMA CEVAP SU OLUR ÇÖZÜLECEK BIRSEYI YOKKI ... NEYSE SENI HERKEZ TANIMAYA BASLADI YAZILARINDAN ... KENDINI BIZLERE ANLATMA ..
Alt 31-10-2005, 00:45
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teşekkür ederim burkay. Tanınmak güzel bir şey. Hele yazılarımla tanınmak beni daha da mutlu etti. Demek ki kendimi tanıtacak kadar yazabiliyormuşum. Her zaman söyledim, şimdi söylüyorum ve ileride de söyleyeceğim. Ben, bana saçma gelen şeyleri ciddiye almam. Alamam. Alamıyorum. İnan böyle. Yapım bu. Biraz ciddi takılayım diyorum ama olmuyor. Bu yüzden bir çok arkadaş bana kızıyor olabilir.
Neden bir şeyler yazmıyorum. "Bildiğimi iddaa ettiğim şeyleri, neden yazamıyormuşum" diyenler var. Şu sitede yazılan yazıların hepsi başkalarından alıntı. kim ne söylerse, kitaplardan, internet sitelerinden, kurandan, hadislerden alıp alıp yapıştırıyor. Tabi, kendi görüşlerini sunanlar yok değil. Onlara saygı duyuyorum. Ben papağan değilim. Veya sahtekarda değilim. Başkalarının söylediklerini "çok
biliyormuşum"numaralarına yatarak aktaramıyorum.
Yok kuranda şu var, yok kuranda bu var, yok turan dursun şöyle dedi vs. vs. kitap okumasını biliyorum. Onları okurum. Sen ne söylüyorsun. Bana onu söyle. Tabi o zaman söylenecek bir şey yok. Yaratıcılık, yorumlama sıfır. (Herkes için söylemiyorum bunu) Haaaaa! Bu olay bende çok mu var? Zannetmiyorum. Ama yine de "az olsun, saçma olsun, ama benim olsun" zihniyetiyle yaklaşmaya çalışıyorum. Tabi ben de alıntı yapmıyor değilim. Ama bazen yapılacak bir şey kalmıyor.
Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Günah çıkarmaya da gerek yok.
Ben kendimi bildim bileli ateistim. İnan ilkokulda dahi allah fikri bana tuhaf gelirdi. Ha! Bu arada korkudan inanmaya çalıştım. İnanmak istedim. Ama yaş ilerledikçe ve bir şeyleri öğrenmeye başladıkça, Allah diye bir varlığın olmadığına karar verdim. Ben hayatım boyunca allahın varlığını kabul etmedim. Edemedim. Çünkü çok saçma bir olaydı. Artık daha da saçma. Onun için de ciddi takılamıyorum.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 31-10-2005, 12:07
burkay
Üye Değil

selam ... BENDE SENIN BU YAZDIKLARINI CIDDIYE ALMIYORUM OZAMAN HERKEZ SERBEST YAZILARINDA ... DEMEKKI SEN INSANLARIN SANA KARSI VEYA YAZDIKLARINI CIDIYE ALMAMALARI IÇIN UGRASIYORSUN ... SEN INSANLARA SAYGI GÖSTERMIYORSAN SAYGI BEKLEME ... YA SENIN HIÇ BIR YAZINDA IYILIK DEN BAHSEDEN BIR YAZI YOK MU ? ATEIST DOGDUM DIYORSUN YA HIÇ MI IYI BIR SÖZ YOK SIZIN BU ATEISTLIK KAVRAMINDA ... HEP ALAY HAKARET INSANLARIN MANEVI DEGERLERINE AGIZA ALINMAYACAK SÖZLER SARFEDIYORSUN ... IKI GÜZEL CÜMLE KURUP GÜZEL LAF KELAM EDEMEZMISIN SEN ?
Alt 31-10-2005, 12:58
mmx mmx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

BU ZINDIKLARA KEFERELERE CEVAP YAZIYORUZ.AMA GÖZLER KÖR OLMUŞ GÖRMÜYOR.KULAKLAR SAĞIR OLMUŞ İŞİTMİYOR.BRE 40 YAŞINA GELMİŞ AMA KENDİNİ BULAMAMIŞ CAHİL!İYİ OKU
Insanlar bu zamana kadar hep birseylere siginmislardir.(SIĞINMAK SENİN FITRATINDA VAR.SEN ÇÜNKÜ ZAYIFSIN) Eger gercekten ALLAH olsaydi insanlarin kalplerini muhurlemezdi.(ALLAH KURANDA EZELİ VE EBEDİ İLMİ İLE İMAN ETMEYECEK KAFİRLERİN KALPLERİNİ MÜHÜRLER.ADALET KURALLARINA GÖRE, HERKES YAPTIĞI İŞE GÖRE KAZANIR.BU KAFİRLERDE ALLAH'IN GAZABINI VE CEHENNEMİ SATIN ALMIŞLARDIR.) Hem kendisine inanmayi isteyecek dogru yola goturecek hemde kalplerini muhurleyecek(KALPLERİ MÜHÜRLENEN KAFİRLERDİR.AYETLERDE BU KALPLERİ MÜHÜRLENENLERİN İMAN ETMEYECEKLERİ BİLDİRİLMİŞTİR.), bu kadar sacmalik olur mu? Allah hem insani yaratacak hem ana rahminde kaderini cizecek hemde kotu yola sevkedecek, onlari dogru yola getirmek icin peygamber gonderecek, beyler bu akil ve mantiga hic sigmaz(BU GÖRÜŞ, KURAN,'IN DEĞİL, CEBRİYYE FIRKASININ KURANDAN ÇIKARDIĞI SAPIK YORUMLARDIR.). Allah var da biz mi inanmadik. Tevrati, incili kurani tekrar tekrar okursaniz, bunlarin insan yapiti oldugu gorulecektir. Sizlerden cok ben inanmayi isterim ama olmayan seye nasil inanayim.(KAFİRLERİN KLASİK LAFIDIR BU.OLSA NEDEN İNANMAYAYIM.KURAN SİZE ŞU CEVABI VERİYOR: '' İNKAR EDENLER İNANLARA ŞÖYLE DERLER:EĞER BU HAYIRLI BİRŞEY OLSAYDI, BUNLAR İNANMAKTA BİZİ GEÇEMEZLERDİ.BU ESKİLERİN UYDURMALARIDIR DERLER.(AHKAF 11)''
HZ.PEYGAMBER SAV, ALLAH'IN KOYDUĞU SINIRLAR İÇERİSİNDE HAREKET ETMİŞTİR(EŞLERİ İLE İLİŞKİLERİNDE).BUDA KENDİSİNİN İFTİRALARDAN KORUNMASI İÇİN BİR ZARURİYETTİ.
Kuranda da muhammed in uckur davalari yaziyor. Hangi kadinla ne zaman yatacagini veya onlara ceza olarak 1 ay kendisinde men ediyor. Cennette ki hurilerde bahsediyor. Tam araplara gore bir sey bu.....
Alt 31-10-2005, 23:05
burkay
Üye Değil

MEHMET 1965 EFENDI BURKAYA CEVAP VERDINDE BURKAYDA SANA CEVAP VERDI SAYGILAR ...
Alt 31-10-2005, 23:51
aragonn
Üye Değil

kımdı mehmet ısımlı sahıs mehmet1900 bılmem ne ya arkadasım yazdıklarının okudugun turan dursun dın bu dan alıntı oldugu ne kadar da bellı bende yılar önce aynı kıtabı okuyup malesef ateist olmustum.yontemın de soyle mı:önce bır turan dursun kıtabı alınır(sebepler: yalnızsındır solcu materyelıst takımında kızlarla bol sohbet vardır onlara yaklasmak ıcınde bu tarz kıtapları hatmetmen gerekır) sonra turan dursunun celıskı dedıgı seylerı yazdıgı ayete bakılır dırek.ama kesınlıkle öncekı ve sonrakı ayetlere degıl.ve sonrada way be adam yazmıs haklı denır.zaten adam islam bılgını ya! yalan mı soyleyecek koskoca adam.neymıs efendım hurıler falan varmıs cennette bak bak bak ne kadar da aykırı ınsan dogasına ınsan hiç kadın istermı valla yemın edrım bunun dogru olduguna emın olsan sırf bunun için bıle gece gunduz namaz kılardın emınım.bundan sonra yazdıklarınızı ayet numarsaıyla yazarmısınız.ben sızın gıbı işime gelen yerlerını okumuyorum tum semavı kıtablar ve sizin piriniz turan dursun ve ilhan arsel ve azız nesın ve salman rusdı ın kıtabı dahıl her tarzı okurum öğrenmek isteyen varsa dıyelektık ve tarıhsel materyalızm hakkındada bılgılendırebılırım istersede ekonomı polıtık veya istersede toplumların kokenı veya darwın hangısınde guvenıyorsunuz kendınıze.Allah yardımcınız olsun
ve eğer becerebılırsenız bıraz daha sevıye lutfen
Alt 05-11-2005, 00:57
mehmet1965 mehmet1965 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sizlerin kotu dusuncelerinizi din frenliyor

aragonn Diyor ki
kımdı mehmet ısımlı sahıs mehmet1900 bılmem ne ya arkadasım yazdıklarının okudugun turan dursun dın bu dan alıntı oldugu ne kadar da bellı bende yılar önce aynı kıtabı okuyup malesef ateist olmustum.yontemın de soyle mı:önce bır turan dursun kıtabı alınır(sebepler: yalnızsındır solcu materyelıst takımında kızlarla bol sohbet vardır onlara yaklasmak ıcınde bu tarz kıtapları hatmetmen gerekır) sonra turan dursunun celıskı dedıgı seylerı yazdıgı ayete bakılır dırek.ama kesınlıkle öncekı ve sonrakı ayetlere degıl.ve sonrada way be adam yazmıs haklı denır.zaten adam islam bılgını ya! yalan mı soyleyecek koskoca adam.neymıs efendım hurıler falan varmıs cennette bak bak bak ne kadar da aykırı ınsan dogasına ınsan hiç kadın istermı valla yemın edrım bunun dogru olduguna emın olsan sırf bunun için bıle gece gunduz namaz kılardın emınım.bundan sonra yazdıklarınızı ayet numarsaıyla yazarmısınız.ben sızın gıbı işime gelen yerlerını okumuyorum tum semavı kıtablar ve sizin piriniz turan dursun ve ilhan arsel ve azız nesın ve salman rusdı ın kıtabı dahıl her tarzı okurum öğrenmek isteyen varsa dıyelektık ve tarıhsel materyalızm hakkındada bılgılendırebılırım istersede ekonomı polıtık veya istersede toplumların kokenı veya darwın hangısınde guvenıyorsunuz kendınıze.Allah yardımcınız olsun
ve eğer becerebılırsenız bıraz daha sevıye lutfen
Demek Insanlari onyari ile yargilamak bu kadar basit. Bir kitap ile hersey halloluyor. Bu dusuncelinize yalinizca gulunur. Bir insan tek kitap ile ateist olunuyorsa bu kitaplari sizlerde okudunuz ateist mi oldunuz simdi?
Her sey kizlar icin, laf olsun torba dolsun misali.....Beyler bayanlar, Bende 20 yasina kadar sizler gibi orucunu tutan namazini kilan kisi idim. Hic sorgulamadan hic arastirmadan cevremiz de ve okulda verilen din ile kendimi musluman olarak goruyordum. Hatta kendi kendimi sorguladigimda isin icinde cikamayinca 3 kulufu ile bir elham okuyarak tovbe ederdim. Ama irdelemeye arastirmaya baslayinca bize verilen din ile hic bir alakasi yok oldugunu anladim. Musluman kesim kendi cikarlarina gelen ayet ve hadisleri yorumlayarak bizleri aldatiyorlardi. Kuran da bir konu hakkinda en azinda 2 ile daha fazla ayetler var oldugunu gordum. Burada hangi ayete gore hukum vereceksin....
Ornek; bir yerde herkesin dini kendisinedir der, digerinde putataparlari (kafirleri) nerede bulursaniz oldurun der. Burada hangi ayete gore hukum vereceksiniz. Herkes kendi cikarina gore uygulama yapiyor. Adalet timsali HZ. Omer neden babasini OLDURDU?......NEDEN??????????????????????

Önerilen Siteler