19-06-2009, 16:17
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İslamın güzellikleri....
Bir başka konuda bazı müslüman arkadaşlar yazmışlar İslamın güzellikleri, İslamın insanlara verdiği huzur ve mutluluklar.....Hadi bu topic te yazın bakalım neymiş İslamın güzellikleri bizde bilelim......Arabaların arkasına yazmışlar huzur İslamda diye...bana İslamla huzuru bulmuş bir müslüman ülke gösterin yada bir topluluk, Vasat bir yaşam öğütleyen ve insanın tuvallete nasıl girmesi gerektiğine bile karışan bir din nasıl huzur veriyor bilelim......hadi buyrun yazın bizde bilelim...öğrenelim....neymiş ... Bizim gördüğümüz, Kılıç ve kanla gelen İslamın Aradan binlerce sene geçmesine rağmen kılıç ve kanı yücelttiği.....yoksa biz başka bir boyuttamı yaşıyoruz. Buyrun...
|

19-06-2009, 17:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Ayata;
Dinin hedefinde, bizatihi insan vardır.
Din kurallarının tamamı, bizatihi kişiyi muhatam alır. Kişinin huzur ve mutluluğuna bakar.
Huzur dediğimiz şey sizce ne?
Zenginlik ve zevk-i sefamı?
Sadece zengin olmakla, huzuru bulan varmı?
Halbuki, imanlı bir insan gerçek huzuru bulmuştur.
Nasılmı ?
İnsanda akıl var.
Aklı ile, hem geçmişle alakadar, hem gelecekle alakadardır. Aklı sayesinde geçmiş elemleri unutamadığı gibi, gelecek endişelerinide kafasından silemez.
Bu nedenle "ölüm" gerçeğini bilen, fakat allah ve ahiret inancı olmayan birisi, nasıl huzuru bulabilir?
Düşünün ki; Bir adamı idama mahkum etmiş ve idam sehpasının yanına getirmişsiniz. Biraz sonra idam edeceğinizi kendisine beyan etmişsiniz. Fakat en lezzetli sofraları önüne sererek, "buyur afiyetle ye" demişsiniz. Bu idama mahkum adam, bu sofradan ne kadar lezzet alabilir. Önündeki idam sehpasını gördükçe, biraz sonra idam olup, yok olacağını düşündükçe, o sofradan lezzet alabilirmi?
İnsan aynı o idama mahkum adam gibidir. Aklı itibariyle, her an ölümün gelebileceğini bilen, ve bir daha hiç dirilmeyeceğini zanneden adam, bu dünyada, idama mahkum adam gibi olmazmı?
Ona tüm dünya güzelliklerini ve nimetlerini bahşetseniz, fakat ölüm sonrası için bir ümit ve müjde vermezseniz, o adam, bu dünya nimetlerinde tam lezzet alamaz.
Zira, yok olmaya mahkum bir adamın, o, yok olma düşüncesi, tüm lezzetleri acılaştırır.
Fakat, imanlı adam ise, ölüm gerçeğine, başka ve daha güzel bir aleme geçmenin kapısı nazarıyla baktırdığı için, huzurlu ve mutlu olur. Velevki, çok lezzzetli sofralar kurulmasa bile....
İmanda, öyle lezzet vardır ki, ancak iman ile tadılır. Bilmeyene izah edilemez.
Çünkü, insan iman ile, muhatab-ı ilahi olur.
Kendini yaratan, ihtiyaçlarını gideren, duasını kabul eden, birinin varlığını bilmesi, onu hem huzurlu yapar, hemde tüm korku ve endişelerden arındırır.
İmansız adam, kuyruklu yıldızın dünyaya çarpma ihtimalinden bile endişe duyor. Çünkü onun inancına göre, herşey başıboş, tesadüfi, ve karmakarışıktır. Halbuki imanlı kişi, o yıldızın direksiyonunun birisinin elinde olduğunu, ve başıboş olmadığını bilmesi, onu rahatlatır ve der ki: "eğer rabbim izin vermezse, bu kuyruklu yıldız bana zarar veremez.
Eğer onun emri ile gelecekse, zaten baş göz üstüne. Onun narı (ateşi) da hoş, nuru (ışığı) da hoş" der. teslim olur huzuru bulur.
İşte "huzur islamda" denildiğinde bu anlamda vardır.
Aslında konu oldukça uzun ve derin. Zaman ve zemin yetersizliği daha fazla yorum yapmaya elvermiyor. Ancak bu kadarlık yeter.
Saygılarımla Sedat Sert
|

19-06-2009, 17:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın AYATA,
Sizin tavrınız veya sorunuz nasıl olmuş biliyormusunuz,
Yaramazlık yapan çocuğunu gören baba eline sopayı alır, oğlunu çağırır. Gel buraya diye. Çocuk gelir babasının yanına. Babası sorar; sen böyle böyle yapmışsın doğrumu? Çocuk bakar, elinde sopa, ne söylesem vuracak bana sopası ile diye. Kararsız kalır napıyım ne söyleyim diye. O hesap olmuş bu. En azından ben bir müslüman olarak, İslamın güzelliklerini bilen birisi olarak böyle gördüm mesajınızı.
En azından şunu bilmeli ve anlamalıyız, herşeyde niyet çok önemli. Siz istemedikçe hiçbirşey olmaz. İstediğinizde de açık ve ön yargısız yaklaşmalısınız, önyargılı yaklaşır iseniz olmaz.
Sözlerimi lütfen yanlış anlamayın. Sadece içimden geçenleri aktarmak istedim.
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

19-06-2009, 17:28
|
|
Üye
|
|
|
|
Secde Sûresinin 16 . Ayetinde Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar.
Korku içinde yaşayarak nasıl bir Huzur bulunuyorsa..
|

19-06-2009, 17:36
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
adamolacakçocuk´isimli üyeden Alıntı
Secde Sûresinin 16 . Ayetinde Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar.
Korku içinde yaşayarak nasıl bir Huzur bulunuyorsa..
|
Sevgili adamolacakçocuk
Allah'tan (C.C) korkmak bir yırtıcıdan, bir tehlikeden korkmak gibi değildir.
Kaldı ki böyle olsa bile Korkmak tehlikeden korunmak içindir. Allah 'tan böyle korkan biri nereye kaçacaktır ki... Bir Arslandan korktuğunuzda kaçarsınız
korku bunun için verilmiştir insana... ama burada durum korkunca gözlerini kapatmak gibidir. Ölümlü olmayan insan var mıdır ki...?
Bu korkunun faydası ne ?
Allah (C.C) korkusu bir sevgi korkusudur. Aynı kelimenin kullanılması aynı manaya geldiğini göstermez.. Sevdiğiniz bir insanı kaybetme korkusu gibi..
Saygılarımla...
Oku kainatı, görmek istersen gerçeği. Birinci sayfa, birinci paragraf : Kendin..
|

19-06-2009, 17:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Buradaki korkuyu Müslüman olmayan anlayamaz. Bildiğiniz korkudan çok uzak birşeydir.
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

19-06-2009, 18:49
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İnanılmaz bir şey....Cehennem korkusu sonuna kadar pompalanıyor, ölüm korkusu sonuna kadar kullanıyor, ve tüm bunlar yetmezmiş gibi cehennemi yaradan bir Tanrı Allah korkusu sonuna kadar kullanılıyor ve siz hala huzurdan bahsedebiliyorsunuz....Bu kadar çok günah kavramı olan bir dinde cennete gitmek devenin iğne deliğinden geçmesinden bile zor iken hala seviyorum rabbimi o beni cehenneme atsa bile azıcık yakacak sonra cennetine yine alacak diyerek mutlu olabilmek, bunun psikiyatrik bir açıklaması olsa gerek.
Müslümanların büyük çöoğunluğunu oluşturan inanan kesimi ...."Nasılsa öleceğini kabullenmiş bir bir ruh hali ile, sağa sola bulaşmadan vasat bir yaşam yaşıyarak ölümü beklemek en hayırlısı" düşüncesinde olan ve Tıpkı mezbahanın önündeki ağılda kesim sırasını bekliyen koyun sürüsünden bir koyun gibi. bekleyenler.
İşte bu gerçekten tevekkül sahibi zararsız koyun tipli müslüman çoğunluk kendisini sonuna kadar kullanan kendi içlerinden birinin deyimi ile din baronlarını göremiyorlar bile, o uyanıklar hiç ölmeyecekmiş gibi dünyayı sömürmeye devam ediyorlar vede o koyunları kullanmaya devam ediyorlar....belkide asıl acı olanda budur.
|

19-06-2009, 19:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İslamı yanlış biliyorsunuz, soruyorsunuz peki nasıldır, İslamın güzellikleri nelerdir diye. İnanmayanların verdiği cevapları alıp sizde altına birşeyler karalıyorsunuz. Ama inananların verdikleri cevapları es geçiyorsunuz. Sonra hadi söylesenize İslamın güzelliklerini. Nasıl söylesinler size bu şekilde. Belki diye vermiştim yukarıdaki görüş şeklimi ama görüyorum ki tam da benim belirttiğim şekilde sormuşsunuz sorunuzu.
Saygılar.
|

19-06-2009, 23:48
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Müslüman kardeşlerin ortak özellikleri, asıl başlığa cevap vermezler (yada veremezler) verilen cevaplara cevap verirler.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

19-06-2009, 23:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Peki bu insanoglu islamdan önce, onbinlerce, yüzbinlerce yil hep huzursuzmu yasadi?
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
|