Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-06-2009, 16:20
sosyalistt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sosyalistt sosyalistt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart yine ben..

Bundan 5 sene önce tanıştığım siteye bir ara verip yeniden dönmüştüm ve şimdi bir aradan sonra yine yeniden döndüm. Öncelikle bazı açıklamam gereken noktalar var.

Evet.. Tahmin ettiğiniz gibi ben 5 sene önceki huysuz çocuk anti. Biliyorsunuz bir zamanlar agnostizimi savunmuştum bir zamanlar İslam'ı. Pek çok tepki çekmiştim. Ama çocukluk diye kapatalım o konuyu. Bundan yaklaşık 1,5 sene önce (2007'nin Aralık ayının ortalarında) sitede Hristiyanlığı araştırdığımı söylemiştim. Ve bir haftada Hristiyanlığa karar verdiğimi söylemiştim. Ve beni önceden tanıyan üye abilerimden ablalarımdan bile olmadık tepkiyi almıştım. Beni "azılı bir Hristiyan" olarak göstermişlerdi. Onlara göre oyun oynamıştım, Hristiyanlığı yüceltmek için 1 haftada Hristiyan olduğumu söylemiştim. Bunların üzerine siteyi terk etmek zorunda kaldım.

Biliyorsunuz ki din bir inançtır. Bilinmez, inanılır. Bu yüzden bana gösterilen tepkilerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Şu an yine özüme döndüm ve agnostikim. Ancak Hristiyan olduğumu söylediğim zaman da asla bir aldatmaca yoktu.

Ve artık 18 yaşıma geldim. Üniversiteli olmama sayılı günler kaldı. Daha seviyeli, daha dikkatli, daha mantıklı olacağımı sanıyorum.

Herkese yeniden merhaba...
Alt 21-06-2009, 16:27
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgeldin sosyalist; kısa yaşamına ne fırtınalar sığdırmışsın. Güzel katılımlar dilerim

‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’

''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. ''
Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Alt 21-06-2009, 16:32
Üye

Teşekkür ederim.
Alt 21-06-2009, 16:35
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger sosyalistt;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-06-2009, 16:37
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Elbetdeki o zaman olanlari ,insanlarin ne dusundugunu bilmiyorum , ama aklima bir hatiram geldi

O evredeki kiz arkadasim hristiyanliga merak salmisti , kiliseye gitdik , polonyalilarin kurdugu katolik bir kiliseydi , kiz arkadasima once hristiyanlik kurslarina devam etmesi gerekdigini , dini ogrendikden sonra hristiyanliga kabul edilecegini soylemislerdi ,

Onunla bayagi kiliseye gitdim , o ust katda ders alirken , ben asagida kilisenin icersinde bekliyordum , disarisi cok sogukdu , benim musluman oldugumu bildikleri halde buna bir sey demiyorlardi , neyse

cok gitdik geldik sonunda kiz arkadasimin hevesi gecti baska dinlere yoneldi en sonunda ate olarak kalmaya karar verdi (bu benden sonra oldu)

Belki bu yuzden inanmamis olabilirler sanirim , herneyse hosgeldin

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 21-06-2009, 17:50
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

O halde tekrar hosgeldin,
Kalıcı ve katılımcı olmanı dilerim..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 21-06-2009, 18:03
Üye

Teşekkür ederim.

Sevgili Niveru;
Bulunduğum ilde kilise yok, Hristiyan yok. Elden gelen tek şey internet araştırmaları. Hristiyan.net'in adminleriyle tanıştım. İnternetteki Hristiyan sitelerinin hemen hemen hepsiyle de bağlantısı olan insanlar zaten.

Saatlerce hem telefonda hem internette sohbet ettik. Elden İncil alamayacağım için internetten indirdim ve okudum. Aklımda tıpkı Müslümanlıkta olduğu gibi birçok soru işareti kaldı. Bunları tanıdığım tek Hristiyanlar olan adminlerle konuşunca bana iman etmem gerektiğini, aklımdaki soruları Tanrının kullağıma eğilerek yanıtlayacağını söylediler. Son aşamada onların deyimiyle "inanlı" oldum. Bir süre ibadet ettim, sürekli tanrıyı düşündüm, ilahi dinledim, İncil okudum, ağladım, yalvardım, yakardım. Ne gelen var ne giden... Aklımdaki sorular bana bir ışık yaktı ve çıkış kapısını yeniden gördüm.

Ancak şunu belirtmekte fayda var. Hem Kur'an'ı hem İncil'i hem de Eski Ahit'i okumuş hatta ikisinin içine girmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; kalbime en çok hitap eden, beni en çok etkileyen, okudukça kendimi en mutlu hissettiğim, en insan sevgisiyle dolu olan kitap İncil'dir. Bin filozof bir araya gelip yazmış gibi sanki. Aynı şekilde okurken en çok tanrısal titreşimler sezdiğim, korkuya kapıldığım, boynumu eğdiğim kitap ise Kur'an'dır.
Alt 21-06-2009, 18:07
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sosyalistt kardeş.. sen de benim gibi çok erken yaşlarda uyanmaya başlamışsın..

agnostizmi gerçek anlamında kullanıyorsan oldukça erken bir yaş..

yaşadığın çevre(toplum) ve ailenin inanç çeşidi, yoğunluğu ve sana aktarılma düzeyi nedir acaba.. çok özel değilse yazabilir misin..

bu yaşlarda bu durumunun iki açıklaması var.. yüklenen zihinde bir olağandışılık var ya da orjinal/çakma bir meditatif uyanıklığın, farkındalığın var..

bu arada hoşgeldin..

Alt 21-06-2009, 18:18
Üye

Teşekkür ederim. Sitede sizin gibi üyeleri görmek beni mutlu etti.

Açık görüşlü bir ailem var. Çok da uç olmayan fikirlerimi kabul bile ederler hatta. İslam'dan soğuduğumu bilirler. Sanırım şu an Müslüman olmadığımın da farkındalar. Ancak oturup bu konuları konuşmak hoşuma gitmez. Bilinçli, çağdaş Müslümanlar. Bana hiç dini eğitim ve bilgi aktarımı yapmadılar. Baskı hiç yapmadılar. Rahat rahat kitap okudum. Araştırma yaptım. Hatta Turan Dursun'un Din Bu serisini bile babamın kitaplığından edindim.

Çevremde hiç gayri-müslim yok. Benim gayri-müslim olduğumu bilen de 1-2 kişi. Genel olarak rahatım.
Alt 21-06-2009, 18:27
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sosyalistt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilinçli, çağdaş Müslümanlar. Bana hiç dini eğitim ve bilgi aktarımı yapmadılar. Hatta Turan Dursun'un Din Bu serisini bile babamın kitaplığından edindim.
baban da kendisine yüklenen zihinden kurtulmaya çalışıyor sanırım..

çok şanslısın.. zihin yüklemesi yapılmamış.. bana koyu bir islamiyet yüklemesi yapılmıştı..

senin ebeveynler müslüman değil.. çünkü müslüman olsalardı seni böyle başıboş bırakmazlardı..

onlar da bazı şeylerin farkına varmış ama tam zihinden kurtulamadıkları için anti-islam propagandası yapmamışlar..

neyse tekrar hoşgeldin.. iyi katılımlar..

Önerilen Siteler