22-06-2009, 01:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Erkeğin Kadın Üzerindeki HaklarıyMIŞ
Kadının nasıl köleleştirildiği, haklarından nasıl mahrum bırakıldığı muhtemel olarak HY'cilerin hazırladığı utanç dolu kısa bir belgesel bir filmi.
Konuyu Dinler ve Kadın forumuna koyacaktım ama şarkı türkü meraklısı üyelerimizin çokluğunu gözeterek belki bir kaç fazla kişi daha görürde izler diye buraya açtım konuyu. İnsiyatif elbette yöneticilerin.
http://tr.sevenload.com/videolar/fm7...deki-HaklaryMI
|

22-06-2009, 02:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Özne´isimli üyeden Alıntı
Kadının nasıl köleleştirildiği, haklarından nasıl mahrum bırakıldığı muhtemel olarak HY'cilerin hazırladığı utanç dolu kısa bir belgesel bir filmi.
Konuyu Dinler ve Kadın forumuna koyacaktım ama şarkı türkü meraklısı üyelerimizin çokluğunu gözeterek belki bir kaç fazla kişi daha görürde izler diye buraya açtım konuyu. İnsiyatif elbette yöneticilerin.
http://tr.sevenload.com/videolar/fm7...deki-HaklaryMI
|
İnanç kadar insanı gerçeklerden kopartan bir şey daha yoktur.Ve inancında sonu yoktur..Önce Allaha inanırlar,sonra peygambere,sonra kitaba daha sonra hacı hocaya,safsatacıya,hokkabaza,aptala ve bu asla son bulmaz..Sonu olmayan bir "ona inan- buna inan" düşünsel yapısıyla, masallar aleminde yaşayıp masallar aleminde ölürler..Yeter ki gizemli davranışlara sahip,saç sakalı birbirine karışmış bir adam,bir elinde kuran diğer elinde tespihi olsun,şivesi arapçaya çalsın,arada da hz. lafları geçsin,bunlara yeter..
Kadınların köpekleştirilmesinin son noktasıydı video.Ağzım açık kaldı..Ne biçim bir toplumda yaşıyoruz nefret ettim resmen..
|

22-06-2009, 02:33
|
|
Denetimdeki Üye
|
|
|
|
acı hocaya,safsatacıya,hokkabaza,aptala ve bu asla son bulmaz..Sonu olmayan bir "ona inan- buna inan" düşünsel yapısıyla, masallar aleminde yaşayıp masallar aleminde ölürler..Yeter ki gizemli davranışlara sahip,saç sakalı birbirine karışmış bir adam,bir elinde kuran diğer elinde tespihi olsun,şivesi arapçaya çalsın,arada da hz. lafları geçsin,bunlara yeter..@placebo
Bu tür satirlari okudukca, ülkemdeki müslümanlarin genel kültür seviyesini sorgulamadan edemiyorum, ben bugün ne bir haciya hocaya sirf haci hoca oldugu icin, nede bir imamin iki dudagindan cikan "dine" sorgu sulasiz itaat ettim....bir insanin din kültür bilgisi yüksek olmasi onu "inanir" yapmadigi gibi , arapcayi iyi kullanan da direkt olarak müslüman degildir....
arapca konusan ateistlerin de olabilecegini düsünüyorum......
hz laflari sadece sayginligi ifade eder, müslüman edip yüksel genelde "muhammed peygamber" der , bunu bir saygisizlik olarak algilanmasindan son derece rahatsizdir....
bu sayilanlar akli basinda bir müslüman icin tabiki yeterli degildir....
müslüman olan allahin ögütledigi gibi, aklini kullanmak ile yükümlü....cember sakalliye kul olmak ile degil.....
videoya gelince,
ben bu bahsi gecen ayetler cercevesinde kadin erkek iliskilerini yasayan müslümanlarin toplum icinde (henüz) sayisal az oldugunu düsünüyorum, bir yandan yasanan "müslümanligi" elestirilirken diger yandan "yasanmayan" müslümanligi elestiriliyor.....
yeterki niyet elestirmek olsun.....
|

22-06-2009, 09:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
-InVi-´isimli üyeden Alıntı
videoya gelince,
ben bu bahsi gecen ayetler cercevesinde kadin erkek iliskilerini yasayan müslümanlarin toplum icinde (henüz) sayisal az oldugunu düsünüyorum, bir yandan yasanan "müslümanligi" elestirilirken diger yandan "yasanmayan" müslümanligi elestiriliyor.....
yeterki niyet elestirmek olsun.....
|
Şu videodakiler saçmalıktır şudur budur diyeceğinize kalkıp yukarıda dediğinize bakın. Neymiş sayısal olarak azmış. Hemde parantez içinde henüz. Ne zaman eleştirmemiz mümkün olacak(?) Her kadın köleleştirildikten sonra mı? Ayrıca bu video Türkiye'deki kadınların değil müslüman kadınların nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Bir bakın arap ülkelerine bakalım kadının hakkı hukuku var mı(?) Yaşanmayan müslümanlıkmış gülüyorum(!)
Saygılar.
|

22-06-2009, 11:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bırakın başka ülkelerdeki hukuku sayın Özne,
Bizler başka ülkelerin hukuklarına göre mi yaşıyoruz! Nasıl bir mantıktır bu aklım artık almıyor, arap ülkelerini gösterip alın işte size İSLAM. Biz neyiz, kendi ülkenizdeki İSLAM nedir peki? Türkiye'deki bilmem kaç milyon tane müslümanı ADAM yerine koymuyormusunuz? Nerede gösterin güzelim anadolu insanlarının vatanseverliğini, misafirperverliğini, yok.
"ben bu bahsi gecen ayetler cercevesinde kadin erkek iliskilerini yasayan müslümanlarin toplum icinde (henüz) sayisal az oldugunu düsünüyorum"
Arkadaş ne söylemiş, siz ne cevap vermişsiniz. Sayın InVi, burada bahsi geçen ayetlere göre müslümanların kadın erkek ilişkilerini yaşamadığını, yaşayanların sayısının ise az olduğunu söylemiş.
Atın artık üzerinizden şu önyargılarınızı...
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

22-06-2009, 12:39
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bunlar da kadınların hakları:
Veda Hutbesinden:
Ey Nâs!
Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
|

22-06-2009, 13:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
EnvyMe´isimli üyeden Alıntı
Bırakın başka ülkelerdeki hukuku sayın Özne,
Bizler başka ülkelerin hukuklarına göre mi yaşıyoruz! Nasıl bir mantıktır bu aklım artık almıyor, arap ülkelerini gösterip alın işte size İSLAM. Biz neyiz, kendi ülkenizdeki İSLAM nedir peki? Türkiye'deki bilmem kaç milyon tane müslümanı ADAM yerine koymuyormusunuz? Nerede gösterin güzelim anadolu insanlarının vatanseverliğini, misafirperverliğini, yok.
"ben bu bahsi gecen ayetler cercevesinde kadin erkek iliskilerini yasayan müslümanlarin toplum icinde (henüz) sayisal az oldugunu düsünüyorum"
Arkadaş ne söylemiş, siz ne cevap vermişsiniz. Sayın InVi, burada bahsi geçen ayetlere göre müslümanların kadın erkek ilişkilerini yaşamadığını, yaşayanların sayısının ise az olduğunu söylemiş.
Atın artık üzerinizden şu önyargılarınızı...
Saygılar
|
İslamın işini gelen yerlerini almak diğer yerlerini görmezlikten gelmek müslümanların vazgeçilmez alışkanlığıdır. Ayrıca başka ülkelerde beni ilgilendirir. Eğer ilgilendirmiyor ve bizi etkilemiyor olsaydı irandaki mollaların Türkiye üzerindeki tarikat oyunları olmazdı. İrandaki ve komşulardaki rejimler vs. bizide etkiler. Bu tipler çoğaldıkça baskın olurlar. Bu söylenenler Türkiye'de diğer ülkelere göre azdır. Ancak vardır. Bu tip uygulamaların olmamasının nedeni müslüman olup olmamız değil "laik" devlet yapısına sahip olmamızla ilgisi vardır.
Bu arada bende uzayda yaşamıyorum. hayatımı anadolunun 6 farklı ve güzel şehrinde geçirdim. Ancak konunun anadolu insanı ile ilgisi yoktur. koyu renkli berlittiğim ilgili kısımdır. Ayrıca invi'ye olan sitemim de geçerlidir. Birşeylere tepki vermek için sayısının çoğalmasını beklemeyeceğiz.
|

22-06-2009, 13:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
K.C.´isimli üyeden Alıntı
Bunlar da kadınların hakları:
Veda Hutbesinden:
Ey Nâs!
Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
|
Ben kimseye teslim etmiyorum haklarımı kardeşim, bu yüzden de müslüman falan değilim.Beni idare edecek olan adamın benden daha akıllı olduğunu kim iddia edebilir?.Ya evlendiğim adam sadistin veya delinin teki çıkarsa?
Hem kadını ikinci sınıf yap,çalıştırma,kendine mecbur et.Sonra da benim maddi gücüm seninkini döver, sana bakan,yediren,içiren benim diye hava atarak parayı ve gücü ,ona sözünü geçirmek ve ezmek için kullan...Allah'ın tavsiyelerine bakınız.Bu mudur iyi olmak ,hak ve adalet..Oysa ki ne kadar da çok haktan adaletten bahseder Allah- peygamber-kuran üçlüsü..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..
Zaten vaaz edenlerden sakınmak gerektir.İnsan en çok neyi vaaz ederse ona ihtiyaç içerisindedir..Adaletten en çok bahsedenin, en çok adalete ihtiyaç duyduğunun apaçık bir örneği burada gösterilmiştir..Bu faşist söylemlerde bulunanın resmen Allah değil kul olduğu, İnsan psikolojisinin açıkça işe karıştığının göstergesidir, sahte olduğunun belgesidir bu.
Hiç Allah'ta kortex ve subkortex olur mu?  ..Eğer varsa o da insandır zaten..
Müslümanlıkta erkek üstün ırk?
Kölelik,faşizm,sevgisizlik...Bu din,insan cinsini ayrıştırmayı bölmeyi,birinin üzerinde diğerinin tahakkümünü savunan, mantıksız ve insan haklarına saygısız bir oluşumdur ve akılla, mantıkla ,doğayla, hatta duygularla bile bağdaşmaz..
|

22-06-2009, 13:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Özne´isimli üyeden Alıntı
İslamın işini gelen yerlerini almak diğer yerlerini görmezlikten gelmek müslümanların vazgeçilmez alışkanlığıdır. Ayrıca başka ülkelerde beni ilgilendirir. Eğer ilgilendirmiyor ve bizi etkilemiyor olsaydı irandaki mollaların Türkiye üzerindeki tarikat oyunları olmazdı. İrandaki ve komşulardaki rejimler vs. bizide etkiler. Bu tipler çoğaldıkça baskın olurlar. Bu söylenenler Türkiye'de diğer ülkelere göre azdır. Ancak vardır. Bu tip uygulamaların olmamasının nedeni müslüman olup olmamız değil "laik" devlet yapısına sahip olmamızla ilgisi vardır.
Bu arada bende uzayda yaşamıyorum. hayatımı anadolunun 6 farklı ve güzel şehrinde geçirdim. Ancak konunun anadolu insanı ile ilgisi yoktur. koyu renkli berlittiğim ilgili kısımdır. Ayrıca invi'ye olan sitemim de geçerlidir. Birşeylere tepki vermek için sayısının çoğalmasını beklemeyeceğiz.
|
İslam'da işine geldiği, işine gelmediği diye birşey yoktur sayın Özne. Yapanıda gerçek müslüman olamadığından yapar. Başka ülkeler bizi ilgilendirmez de demedim. Başka ülkelerdekine İSLAM diyorsunuzda, bizimkine neden İSLAM demiyorsunuz dedim. Laik devlet yapısını kim uyguluyor? O ülkenin vatandaşları değilmi?
Ülkemiz hakkında oynanan 100 yıllık oyunları buradan izleyebilirsiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=10726
Orada siz InVi yi yanlış değerlendirdiniz. Bu yüzden tepki gösterdim size. Tepki gösterdiğiniz şeyi, InVi kabul etmeyip insanlar bu ayetleri yanlış uyguluyor, doğru uygulayanı çok az demiş, bunun da artmasını temenni edip henüz demiş. Artmasını talep ettiği ayetlerin doğru bir şekilde uygulanması.
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

22-06-2009, 14:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Enyvme
Banu Avar'ın dünya düzeni programının bütün bölümlerini izledim. Hatta nato ile ilgili olan 2. bölümünü forumda ekledim. Ne demek istediğinizi anlıyorum ancak farklı konulara takılıyoruz.
Yine bop çercevesinde Türkiye'nin nasıl eski osmanlı düzenine getirilmek istendiği nasıl ki yine halifelik gbi sıfatlarının hortlatılmaya çalışıldığı yine o bahsettiğim Nato ile ilgili konuda da belirtiliyor.
Forumdaki ilgili konu Türkiye'nin NATO hikayesi
|