Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-06-2009, 20:23
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Pratik Bilgiler

Efendim yemek yapmaya meraklılar için, yeni keşfettiğim bir içecek tarifini paylaşmak isterim. Tarifi Türabi Efendi'nin Osmanlı Mutfağı adlı kitabında buldum. Çok basit ve tarafımdan denenip beğenilmiş bir tarifdir. Türabi Efendi'nin kitabı yabancı dilde yapılan ilk Osmanlı yemek kitabıdır. 1864'de Londra'da basılmıştır. Ben Dönence'nin bastığı kopyadan aktarıyorum:

MALZEMELER
  • 1,5 su bardağı limon suyu
  • 1,5kg toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • 4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Şekeri iyice çırpılmış yumurta akı ve suyla bir tencereye koyun ve iyice karıştırarak ateşe oturtun.
Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyip yarım dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Soğumasına yakın temiz bir bezden süzüp şişeleyin.
Kullanacağınız zamana kadar mantarı kapalı olarak saklayın.

Denemelerim sonucunda tarifin benim için fazla tatlı olduğu sonucuna vardım ve limon suyunu 3 katına çıkarıp, şekeri 3 kat azalttım ve kendime göre muhteşem sonuca ulaştım(suyuda biraz artrmak lazım). Süzme için kahve kağıdı kullanmayın yırtılıyor. Tülbentten ya da bezden süzdükten sonra, biraz bekletip buzdolabına koyun, ertesi gün en altta biraz çökelme oluyor, dikkatlice üst tarafı başka kaba aktarın ve altını dökün ya da için bilmiyorum Ben döküyorum. Misafirlere verince delirdikleri bir tarif olduğunu gördüm. Çok da serinletici.

Afiyet olsun...
Alt 22-06-2009, 10:07
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Pratik Bilgiler

Acil durumlar için ICE

Faydalı bir uygulama!! Acil durumlar icin ICE. Elbette hicbirimizin basina gelmesini istemeyiz, ama kaza vb. gibi acil durumlarda
yasadigimiz en buyuk sIkintilardan biri sizi bulanlarin kime haber verecegidir. Artik gunumuzde neredeyse herkesin bir cep telefonu var, fakat sizi bulanlar buradaki hangi numarayi cevireceklerini genelde bilemezler. Hele bir de bu durum yabanci bir ulkede basiniza geldiginde.. . Bunun icin basta Ingiltere olmak uzere pek cok ulkede halk yeni bir uygulama gelistirdi ve adini da ICE (In Case of Emergency - Acil durumda) adini verdi. Burada cep telefonunuza acil bir durumda kime ulasilmasini
istiyorsaniz adini ICE diye kayit ediyorsunuz, ve dunyanin neresinde olursaniz olun, sizi bulanlar once bu numa rayi arayabiliyor. Alternatif olarak birden fazla kisiyi acil durumda ulasilacak kisi yapmak istiyorsaniz bunlari da ICE1, ICE2, ICE3 vs. kaydedebilirsiniz.

Önerilen Siteler