SARISIN079 :
ulan bu videoyu hangi aptal hazirladi bilmem ama aptallara ayip be kardesim.bu isten vazgec ve allahin yaninda hesap: allahin zamani ile, dunyada ise dunya zamani ile yapilir. yani senin damarlarinin uzunlugu dunyayi dolasacak kadar uzun ama senin vucuduna sigdirilabilmis.aptal.
yani allah katinda bir gundur cebrailin hizi.kuran yanlis senmi dogrusun
SARISIN079 :
ve onemli bir detay daha var aptal kardesim;o da senin kendi hazirladigin videonun icinde yani cebrailin allah katina CIKIP INMESI.allah katinda bir gune denktir diyor yani bir gunde cikip iniyor.sadece cikar veya sadece iner demiyor anladinmi simdi ne kadar acinacak haldesiniz
LAZDERVIS.
cehennem diye merak ettigimiz gercek azap yurdu..
LAZDERVIS
senin zamaninla cebrailin zamani nasil oluyormus simdi video ile cvb vericez!..
lazislam
kuranda ifade edilen farkli zaman dilimlerinin modern bilimle aciklamasi..
bing bang ile baslayan hayat maddenin sonsuzdan beri varligini iddia eden ateizmin sonunu getirmistir..sonsuz yogunluk ve sifir hacim YOKLUK anlamina gelir yani evren YOKLUKTAN yaratilmis demektir!..
lazislam
yataginda yatan bir insan rüyasinda ne avrupa birakir gitmedik ne amerika! cebrailin ve diger meleklerin hatta seytanin bile hizini akillar almaz..galaksimizin bir günü 255 milyon yildir isdeyen arastirsin...birde evrende bir günü hesap edin!..
plapukay
bilimsel ozurlu, evren genislemektedir, sen nereye hesaba girisiyon? En buyuk kesiti bu kadar... NAH o kadar! Sen daha bu durumu hala kendi anlayabildigin REEL algilama(ma)na vurmus oradan olcmeye kalkiyorsun. Adama sormazlar mi? Ruhun hizi mi olur? Allah'in gucu sonsuzdur. Allah'a zaman ve mekan yoktur! Beyinsiz cahil... Birde kendince cok bilmislik ediyo: Bu ayeti tefsir etmeyi sevmezler...halt etmissin sen. Gidip sordu cunku tefsircilere,cumlesi sevmiyoz diye ankete katildi, iftiraci kafir
MAVIDADAS
benim anlamadigim diyelimki ALLAH in kati saman yolu galaxsisi icinde olsun yani bu ALLAH in katinin samanyolu galaxsisin disinda olcak diye ayetmi var hem ALLAH in katinin tek bir yerde oldugunu nerden bilion belki ora sadece cebrailin girebildigi kattir daha baska bilemedigimiz katlarda olamazmi yani
MAVIDADAS
eger ayetteki bahsedilen kat samanyolu galaxsisi icindeyse bu sefer diyosunki bu evren icin cok kucuk bir ölcü degilmi ALLAH EVRENDEN DAHA MI KUCUK KENDI YARATTIGI YERIN ICINE GIRIYOR EVRENIN DISINDA COK BUYUK BIR YER YARATSA VE ALLAHIN KATI ORDA OLSA YINE KENDI YARATTIGI YERIN ICINDE OLMUS OLMAZMI HEM ONCA AYET HADIS VAR ALLAH ICIN MEKAN ZAMAN DIYE BIR SEY YOKTUR SENCE BU SANA NE IFADE EDIYOR ?
MAVIDADAS
Mirac gecesini hic okumadinmi belli bi yere kadar cebrail gelebiliyor burdan sonrasi ben gecemem diyor burdan ne anlion sen ?
yolumuzvar44
dinciler isine gelmedimi hemen ayetleri kafalarina göre yorumluyorlar.
yok öyle degilmis böyleymis,
yok bu anlamda degil su anlamdaymis vs.
peki düsünce hizi ile isik hizini neye dayanarak böyle oldugunu söylüyo dinci kafa.
kuranda yazmiyormu dünya düzdür diye,
ama bu gün düz olmadigini herkes biliyor.
ama bunuda kafalarina göre yorumlarlar.
din düsünen akli durdurur.
LAZDERVIS
MIRAC! gibi kutsi öneme haiz bir olayi diline dolayan meczupmu delimi ne oldugu belli olmayan bakirköy icazetli! kafadan sakat yaratigi ve etrafini aydinlatma maksatli hadis ve ayet ile sabit olan MIRAC olayini bilgilerimiz dahilinde anlatalim aydinlatalim dedik! ins faydali olur..
eger bu anlattiklarimizda fayda etmezse, hz ALLAHcc islah etsin diyelim amin..
LAZDERVIS
*Soru:Allahın bir sureti varmıdır?
Cevap:Allahın bizim anladığımız tasavvur ettiğimiz bir şekilde, bir sureti yoktur. Çünkü; Suret ve şekil sınırlı şeyler için söz konusu olabilir.Yani başlangıcı ve sonu olan şeylerin sureti ve şekli olur. Allah ise Evvel ve Ahirdir, Ezeli ve Ebedidir, yani başlangıcı ve sonu yoktur.
33YOLCU33
sunu unutmayalim degerli insanlar kurani kerim biz insanlara indigi icin bizim anlayis tarzimiza göre aciklanmistir ayetler ayetleri direk baz alamayiz aslinda bize ne anlatilmak isteniyor bunu dogru anlamaya calismaliyiz
33YOLCU33
Hasa ALLAH i padisah gibi dusunurseniz tabiki kafaniz karisir sanki bir padisah mademki padisah bir sarayi ve sarayin icinde padisahin tahti olmasi gerekir her seye dunya mantigi ile bakiyorsunuz
33YOLCU33
oysa dunya mantigina göre kafamizi kaldirip baktigimiz mavi gök yüzü yukarisi oluyor bizim icin oysa dunyanin disina ciktigimiz zaman yukarisi diye bir seyin olmadigini göüyoruz
yolumuzvar44
33yolcu33,
okuda adam ol baban gibi essek olma,,,
bunu yorumladim inancli bir mantikla su sonuca vardim,,
allah senin babani essek yaratmis,,
lazislam
kainatta zaman denen sey yoktur birbirini takip eden olaylari zaman olartak algiliyoruz aslinda sonsuiz bir su AN da yasiyoruz samanyolunun bir yili 255 milyon yildir günesin baska birde evreni düsünün bakalim zaman kavrami kaliyormu kime neye göre zaman..?
mavinet76
ANLAYIŞ FARKI
Yirminci yüzyılın başlarında, bir İtalyan ayakkabı firması iki temsilcisini araştırma yapmaları için Afrikanın farklı bölgelerine gönderir. Bir ay sonra her ikisinden de birer telgraf gelir.
Birincisinde: Biz burada tutunamayız; çünkü hiç kimse ayakkabı giymiyor!, ikincisinde ise; Biz burada çok iyi iş yaparız; çünkü hiç kimsenin giyecek ayakkabısı yok. diye yazılıdır.
berliner1964
Dinsiz Timsah
Dinsiz adam mi desem ne desem madem o kadar kurani okudun demek ki hicbir sey anlamamissin.
Yasin suresinde son ayetlerini bir daha oku.
Hatta yasini iliklerine isleyinceye kadar oku orda sen ve senin gibiler yazili.
Sense din uydurma oldugunu yaziyorsun. E senin gibiler olmali ki Allahin dinine sahip
cikanlar benimseyenler belli olmali, yoksa Allah insanlara ne diye akil vermis ki,
sen kafayi Cebrail A.s hiziyla yemissin galiba,
bilki sana o hesabi yaptiranda seni yaratanda Rahmandir, birde Rahmanin ne oldugunu
oku ve anla.
Selam sana degil, Allaha inanan ve ona itaat edenlerin üzerine olsun.
berat013
o ta cifsha nonen bu ne demek bilir misin ? arnavutca annani …. sen ne bilirsin ajet ne dir sen dunjaja neden geldini bilmesin it
kustepeliyim
lan i… pi…oglu a…. s…. o…. cocuyu cikarinlan bunu burdan gevur oglu gevur seni bilsem hemem tayardim sana
Suleiiman
Bunu yapan arkadasimiz hesaplarda bir yanlislik yapmis bu ayetlerde anlatilan hiz ayettede belirtildigi gibi dunya yili ile 50 bin kusur yila esit geliyor deniyor. Fakat fizikte biz biliyoruz ki eger bir maddenin hizi isik hizina ulastigi zaman enerji oluyor bu hiza ulasan bir madde ornegin diyelim ki bu madde isik hizina ulasmis bir insan olmus olsun...... isik hizina ulasip uzayda yolculuk etsin basitce ornekleyelim jupitere gitsin. Ona jupitere gitmek isik hizinda belki 10 dk alacak fakat dunyaya geri geldiginde bakacakki 300 sene gecmis yani hizla ilgili bir olay. Bu konuyu yeniden bi gozden gecirmenizi tavsiye ederim...
alperen69
Ya sen seni yaratanın sen gibi mi olduğunu sandında bir mekana sabit koydun o çıkıp inme olayı mesafe değil makamlar arası mesafedir ki bir arkadaş demişki ALLAH istediği takdirde sn de cebrail yanında dır isterse saniyede 1000 tane cebrail yaratır ALLAH ın gücünde sınırmı arıyorsun
nazmi1616
böyle insanlarda varmış.demek ki ateistlik böyle birşeymiş.bu adama ne anlatsan boştur.o bildiğini okuyacaktır.allah onu bildiği gibi yapsın......
helptatu
Kardesim benim uzuluyorum senin icin Rabbim sana O'nun diniyle sereflendirmeyi nasip eylesin(amin)
HearTLeSSXX4444
ALLAH BELANI VERSİN
HearTLeSSXX4444
allah belanı versin dinsiz
HearTLeSSXX4444
yazıklar olsun sanaki sana başına gelecek azabı bilmeden yaşıyorsun allah belanı versin
HearTLeSSXX4444
zaten turan dı-ursun gibi bir dinsizin adamıysan senden bu beklernir allahsize en büyük azabı gösterecektir gün çok yakın
bolova
evet dostum haklısın ben timsaha hak veriorum helal olsun dostum

bi de ben ekliim..allah 6 günde evreni yaratmış bi gün de dinlenmiş...böle üstün bi varlık nası olur da dinlenme ihtiyacı duyar??
orhandursun16
Tek bir cümleyle özetleyecek olursak eger.
''Katipsiz bir harf olmaz iken.Her zerresine bir kitap yazılabilen şu kainat eserini,nasıl katipsiz sanarlar.''
Lorphemus
ya çok güzel hesaplamalar yapmışsın aferin sana... da bir o kadar da cahilce bakıyosun. işte senin gibi zihniyete ne deseler boş çünkü hiç bir zaman göremeyeceksin, anlayamayacaksın. Allah bilir senin için de herşey tesadüfen oluşmuştur. bu ince hesaplarını bir de bu yönde yap bakalım.. bu kainat, bu dünya, sen, ben, mikro evren, makro evren vs. herşeyin bu kadar mükkemmel uyumlu olması tesadüfler yasasında yüzde kaç ?
b
yberati
Peygamber Efendimiz Cebrail (a.s)a Sordu;
Ey cebrail hiç 7 kat semadan yeryüzüne korku ve dehset içinde hizlica indin mi?
Cebrail : evet Ya Muhammed 3 kez dedigin sekilde indigim oldu.
1. sını ve 2. sini şu anlık atlıyorum.
Peygamberimiz sordu :ya 3. sü Cebrail onuda anlat
Cebrail (a.s): Ya RasulAllah onu ne sen sor ne ben söyleyeyim. Rabbime en yakin oldugum yerdeydim.kendi mekanimda ve 7 kat semanin en tepesi denebilir.Sen uhud savasindaydin ve...
byberati
devam etmesini söyler Peygamberimiz :
Cebrail : Savas sirasinda darbe aldin.darbe alinca migferinin demiri yanagina batti.Ashab geldi yanina ve sana olan terbiyesinden dirki o demiri eliyle degil agziyla yanagindan hafifçe çekti çikardi. Iste tam o sirada yanagindan süzülen bir damla kan yere düstü düsecek...
Alemlerin Rabbi söyle dedi: Yetis Ey Cebrail.Eger Resulümün Kani yere düserse andolsunki Yerde ve gökte birtek canli birakmam
byberati
Cebrail: İste o anda tüm gücümle yeryüzüne Uhud'a yöneldim.
O kadar hizla indim ki ....
Yanagindan süzülen kan tam yere damlamak üzereyken yetistim ve Kanadimin üzerine düsürdüm...
Hamd olsun Rabbime..
Sen hesap yapmaya devam et...
ogeneden
ya…. cocugu,,,,seninde hesabin yapildi yakinda göreceksin,,,veledi zina....
missbayburt
sana tek kelimeyle
ACIYORUM
muamma023
sen bilmem nerendeki pisliği temizledinde, Allahın sanatının, meleklerine tanıdığı mucizelerin, dünyanın kuruluşunun hesaplarını yapmayamı başladın. sen içinde dolaşan kanın nasıl meydana geldiğini bir hesapla bakalım.... ne şekilde idrar, ne şekilde protein, ne şekilde dışkıların ayrıldığını hesapla. daha hesap çok sana... hadi bakam..
doguskerem
hahahahahahahaha

)))) lan böyle fosil beyinler kaldımı. melekleri kanatlı kadın sanan öküzler

)))1400 yıl önce ebu cehil bile bunu biliyodu... koptum gülmekten

)))))))
canavar42
bu arkadaşı bir yönden tebrik ediyorum. biz buna küfrediyoruz ama biz kaç kere bunun gibi düşündük. tamam bu arkadaş kendi inandıgı gibi düşünmüş ve ona göre yorum yapmış. bizler kaç kere kuranı kerimi okuduk ve okudugumuz o ayetleri düşündük. arkadaş düşünmüş tmm dogru degil dedikleri ama böyle düşüne düşüne dogruyu bulabilir. ama bizler düşünmeye düşünmeye yanlışa gidiyoruz. sizcede öyle degilmi..
canavar42
yorumları okudum cidden üzüldüm. bakın arkadaşlar bu arkadaş ne yapmış oturmuş kuranı kerimi okumuş incelemiş. ama incelerken bir önyargısı varmış o önyargı ile hareket ederek yorum yapmış. anlaşılan arkadaş dinsiz. yorum yapan arkadaşlara söylüyorum siz ve bizler kaç kere okuduk ve bu arkadaşa cevap verecek kadar bilgimiz var. hep sövüyoruz ama iş yok bizde ciddi diyorum. okuyalım arkadaşlar yoksa böyle okurlarlar bizde böyle söverek günaha gireriz.