Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-07-2009, 13:57
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Dün İngiliz Mandası Bugün ABD Mandası, fark yok...

FO371/4156.60152 İngiliz Arşiv Belgesi

"İngiliz Milleti'ne karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Abdülaziz'den aldım.Ümidimi Allah'tan sonra İngiltere'ye bağladım." Vahdettin...

İngiliz Generali Milne raporunda Vahdettin için "Vahdettin, İngilizlerin rehberliğini istiyor." sözünü belirtmiştir.

16 Aralık 1919 yılında Vahdettin adına İngiliz karargahına gelen Sami Bey mümkün ola en kısa zamanda İngilizlerin yönetimi alması için yalvarmakla görevlendirilmiştir.

30 Mart 1919'da Vahdettin, Sadrazam Damat Ferit aracılığıyla İngiltere'den Manda talep eder.Damat Ferit padişah adına Amiral Caltrop'u ziyaret ederek manda önerisini sunar.

Kısa Not: İngiltere'de şaşkındır bu süreçte.Çünkü bu kadarını beklemiyorlar.

Devam ediyorum...

Damat Ferit'in Sunduğu Manda Antlaşması

1-) İngiltere, Sultan'ın egemenliğindeki Asya ve Avrupa topraklarımızdan gerekli gördüğü yerleri, Türkiye'nin yabancılara karşı bağımsızlığını korumak ve huzuru sağlamak amacıyla 15 yıl süreyle işgal edecektir.

Küçük bir not: Bu antlaşmadan habersiz olan ve o sırada ülkenin bağımsızlığı için mitingler yapan vatandaşlar Sultan'a gidip bağımsızlık projelerini sunuyorlar.Vahdettin ise "Ağzımızı açalım, bağıralım, çağıralım, sesimizi yükseltelim, hakkımızı isteyelim; ama elimizi kaldırmayalım.Elimizi kırarlar." cevabını vermiştir.

2-) Ermenistan, İngiltere'nin isteğine göre bağımsız veya özerk cumhuriyet olarak kurulucaktır.

3-) Karadeniz ve Çanakkale boğazlarındaki bütün tahkimat yıkılacak ve bu bölgeler İngilizler tarafından işgal edilecektir.

4-) İngiltere bir dostluk belirtisi olarak Osmanlı bakanlıklarına İngiliz Müsteşarlar atanmasına rıza gösterecektir.

5-) Her ilde bir İngiliz Başkonsolosluğu bulunucaktır ve bunlar İngiltere'ye 15 yıl danışmanlık yapacaktır.

Danışmanlıktan kasıt: Bunlara İngiliz vilayet valisi dersek halk yine tepki gösterir.Adı danışman olsun ki kamufle edelim.

7-) Parlemento seçimleri ve yerel seçimler İngiliz konsoloslarının gözetimi altında yapılacaktır.

8-) İngiltere, gerek merkezde gerekse illerde maliyeyi kontrol hakkına sahip olacaktır.

Damat Ferit bu manda önerisini 8 Eylül 1919 da bir daha tekrarlar.Ama bu sefer bir madde daha eklenir.Yani bir taviz daha veririz.

9-) Doğu'da bir Kürt Devleti kurulacaktır.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 04-07-2009, 03:50
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger walla;

Haklisin. Dunku emirler nerden geliyorsa; bugunku emirlerde ordan geliyor. Sadece gorunurdeki veya tarihe yansitilan ulkeler, caga gore; izlenen politikalar, planlar projeler; icerik olarak ayni olsa bile, yururlege koyma acisindan farkli. Eski tas eski hamam, yikayan ve yikananlar farkli.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-07-2009, 16:12
brakisefalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
brakisefalp brakisefalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dünkü hainlerin uzantıları bu gün iş başında değil mi ? Osmanlı özlemiyle yanıp tutuşanlar, bu ülkeyi "müslümanlık kurtardı" zannedenler, osmanlı'nın son zamanlarını bir inceleseler ya.
Alt 07-07-2009, 16:57
ChoPin ChoPin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ingiltere ve amerika da yüzler değişir
ama asla politikalar değişmez
ne ilginçtir ki bu devletlerin politikaları uzun süreli politikalardır
aklımdaki soru ise şu ki bunlar bu kadar uzun dönemli planları nelere dayanarak yapıyorlar
bu tür plan yapabilmek için iyi etüt edilmiş iyi araştırılmış iyi çalışmalar yapılmış olması gerekir
yoksa geleceği görüyorlar mı acaba
Alt 08-07-2009, 12:36
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ChoPin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aklımdaki soru ise şu ki bunlar bu kadar uzun dönemli planları nelere dayanarak yapıyorlar
bu tür plan yapabilmek için iyi etüt edilmiş iyi araştırılmış iyi çalışmalar yapılmış olması gerekir
yoksa geleceği görüyorlar mı acaba
Belki de geçmişte yaşadıkları savaşlar, hastalıklar vb. gibi acı olayları bir daha yaşamamak için, gelecekte ne yapılması gerektiğine dair planlı bir metod geliştirmiş olabilirler. Geçmişi geleceğin aynası olarak, kendi ırklarının geleceğini güvence altına almak için amaca giden yolun araç olduğunu bellemiş olabilirler.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 20-03-2017, 13:11
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Atatürk düşmanı islamcı Mustafa Armağan, Nazilere ait fotoğrafı, Çanakkale'de savaşan müslüman askerler diye paylaştı. Mustafa Armağan, yalanının ortaya çıkmasından sonra yanlış paylaşımını sildi. Paylaştığı fotoğraftaki namaz kılan askerler, Çanakkale'de savaşan müslüman askerler değildi, Nazi dönemi Hitler'in himayesindeki Müslüman Naziler idi. Tam olarak 13. Waffen-SS Dağcı Handschar (Hançer) Tümeni idi. Diğer adıyla Fesli Naziler idi. Heinrich Himmler, Kudüs müftüsü Emin El-Hüseyni'nin desteği ile 13 Şubat 1943'te Nazi hareketinin bir parçası olan Müslüman dağ tümeni Handschar - Hançer'i kurmuş idi.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir

Önerilen Siteler