23-07-2009, 22:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bir Ateist Şüphe Duyar mı?
Konu başka bir bölüme ait ise, yetkili birisi taşırsa memnun olurum.
Samimi olarak, başka bir niyet olmadan merakımdan sormak istiyorum.
Bir Ateist Şüphe Duyar mı? Duyar ise neden duyar, neyden duyar?
Duymuyor ise, herşeyi sorguladığını söylemesinin mantığı nedir?
Ateizm bir inanç mıdır?
Samimi olarak bu konuyu tartışmak istiyorum.
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

23-07-2009, 22:55
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın EnvyMe
Şayet tanrı konusunda ise sorunuz 50 yaşımdayım ve 35 senedir ateistim. Hiç bir biçimde tanrıya ya da dine ilişkin bir kuşkum olmadı olacagını da sanmıyorum. Kafamda o kadar net ki her şey. Başka türlü bir izahı komik buluyorum.
Ama genel anlamda kuşku ise bu zaten bilimdir. Kuşku duymak ve sorgulamak zorundayız.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

23-07-2009, 23:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın dilaver,
Cahilliğimi mağruz görün, ateizm bir inançmıdır? Değilse bana çok kolay birşeymiş gibi geliyor.
Şüpheden kastım aslında her ateistin kendisinin buna cevap vermesi ama mesela acaba yaptığım doğrumu diye sorar mı kendine? Yada neyi kuşkular neye kuşku duyar? Bu kuşkuya Tanrı inancı girebilir mi?
Birde merak ettiğim, Tanrı inancını sorgular iken dinlerdeki Tanrıları mı sorgular?
Saygılar
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

23-07-2009, 23:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın EnvyMe
Hiç bir şeye inanç olarak bakmadım. İnanma degil de bilme ve ögrenme diyelim isterseniz. Tüm olgulara bu temelde bakarım.
ŞÜpheyi şöyle anlatayım. Big bang bana şüpheli geliyor. Çok fazla açıgı var çünkü. Ama dogrusuna erişene kadar gene savunabilirim.
Tanrı zaten dinseldir. Tanrı oldugu yerde zaten din olur. Ben bir başlatıcı olabilecegi varsayımını kabul ederim big bange göre. Ama sadeece başlatıcı, tanrı degil. Bu muhtemeldir, olasılık içindedir ama tanrı olması muhtemel degildir.
Neden mi. Ben başlatıcı olsaydım, tanrı olmazdım.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

23-07-2009, 23:56
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
şüphe kısmı inançlıyken başlıyor zaten Envyme.
ben şahsen şüphe duyarak sorular sorarak en sonunda kuranı okuyup bir takımda kitaplar okuyarak ateist oldum
ve kesinlekle herhangi bir din ya da tanrı fikri bana komik saçma ve gereksiz geliyor
dineri de tanrıyı da yaratan insanlardır benim mantığıma göre
bu arada ateizm inanç değil inançsızlıktır.
"Varsan,çarp!!!"
|

23-07-2009, 23:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dilaver´isimli üyeden Alıntı
Sayın EnvyMe
Neden mi. Ben başlatıcı olsaydım, tanrı olmazdım.
saygılarımla
|
Bunu söylerken kendinizi bir Tanrı'nın yerine koyarakmı yoksa insan olarakmı söylüyorsunuz?
Biraz daha açabilirseniz sevinirim.
Sayın dilaver...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

24-07-2009, 00:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Allah'ın yokluğu kesindir hiç bir şüphe duymam.Zaten allahın varlığını sorguluyarak bu kanıya vardım.Yok olan birşeyi sorgulamam gerekmez öyle değil mi? Tabiki ateistlerin ortaya attığı bilgilere direkt yargılamadan doğru demem.Eğer böyle yaparsam bu inanç olur.Ancak ben ateizmin bilgilerini sorgular,araştırır,kafamda ölçüp biçerim bu yüzden herşeyi sorguladığımı söylerim.Ateizm inanç değildir.
|

24-07-2009, 01:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
unbe´isimli üyeden Alıntı
şüphe kısmı inançlıyken başlıyor zaten Envyme.
bu arada ateizm inanç değil inançsızlıktır.
|
Ateizm' deki en büyük etken bir Tanrı' nın var olmadığı düşüncesidir.. Bir de olaya şu açıdan bakarsak; ateistler tanrının varlığına inanmazlar-tanrının var olmadığına inanırlar.. Bir yerde; ne kadar inkar edilse de inanca dayanan bir düşünce aslında.. Bana göre; ateizmin inançsızlık düşüncesi tanrının yok olduğuna inanmakla çelişir.. Tabii ki ateistliğe giden yolda bir çok araştırma yapılmıştır ancak; ateizmde dogmalara ve tek düşünceye dayalı bir sistem.. Bu nedenle ateist olan bir insanın özellikle fizikötesi ile ilgili konularda bir şüphe duyacağını düşünmüyorum..
''Bir şahinin nasıl eğitildiğini bilir misin? Gözleri dikilir; geçici olarak körleştirilmiş bir halde "tanrı"sının gereksiz emirlerine sabırla boyun eğer, ta ki kendi iradesi bastırılana ve itaat etmeyi öğrenene kadar..''
|

24-07-2009, 01:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
toliveistodie´isimli üyeden Alıntı
Ateizm' deki en büyük etken bir Tanrı' nın var olmadığı düşüncesidir.. Bir de olaya şu açıdan bakarsak; ateistler tanrının varlığına inanmazlar-tanrının var olmadığına inanırlar.. Bir yerde; ne kadar inkar edilse de inanca dayanan bir düşünce aslında.. Bana göre; ateizmin inançsızlık düşüncesi tanrının yok olduğuna inanmakla çelişir.. Tabii ki ateistliğe giden yolda bir çok araştırma yapılmıştır ancak; ateizmde dogmalara ve tek düşünceye dayalı bir sistem.. Bu nedenle ateist olan bir insanın özellikle fizikötesi ile ilgili konularda bir şüphe duyacağını düşünmüyorum..
|
Sayın toliveistodie;
Ateistler tanrının var olmadığına inanırlar düşüncesi biraz yanlış olmuş.Ateistler tanrının yokluğuna inanmazlar,belirli bilgileri tartarak tanrının olmadığına ulaşırlar.Bu yüzden çelişmez.Ben kendi adıma konuşuyorum eğer bana tanrının varlığı ispat edilirse ben taparım.Ateizm bu yüzden din gibi bir inanç değildir.
|

24-07-2009, 02:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
Doğruluğuna ispat olmayan şeyler inanç kategorisine sokulabilirler.Mesela dünyanın yuvarlak olduğunu ve kendi etrafında döndüğünü biliriz, fakat öldükten sonra bir cennet veya cehennem olabileceğine ancak inanabiliriz..Dinsel inanışlar veya Allah doğrulanamadıkları ve akla yatkın bir mantık içermedikleri için ateistler için herhangi bir anlam teşkil etmezler ve yok kabul edilirler.Ateistler inançsızlardır.Zaten tanrı'yı,inançları,dinleri ve dogmaları reddeden bir mentalite herhangi bir inanca nasıl sahip olabilsin??
Duyuötesi,spirütüalizm,mistisizm gibi kanıtlanması mümkün olmayan,insanın duygu durumuyla bağlantılı olabileceğinden şüphe edilen ve kişiden kişiye göreceli olan,hallüsinasyonvari görüngüler,gördüğünü ,hissettiğini,olduğuna inandığını iddia etmeler ateizmde kabul görmez.Gülünür geçilir..
İnanmak derken ;Allah'ın olmadığına inanmayı kastediyorsanız,bu ateistler için mantıklı bir önerme değildir..Zaten herhangi bir şekilde en ufak bir kanıtı olmayan Tanrı'nın varolmadığına inanmak ancak olduğunu varsayanların problemi ve yakıştırmasıdır..Olmayan bir şeyin var olduğunu varsayıp,sonra da ona inanmamak deli işidir..Ne zaman ki bilim dünyası tarafından tanrı'nın varlığına ilişkin bir takım ciddi kanıtlar gösterilir, ateistler o zaman bunu bilirler.Ama yine inanmazlar..Bilirler..Bilinenlerde zaman içerisinde değişebilir..Bilimsel bilgiler yanlışlanana kadar doğru kabul edilirler.Teistlerin dinlerine girmiyorum bile ki;dinler statiktir ve daha baştan söylenenlerin doğruluğu ıspatlanmadan, her ne kadar saçma olduğuna bakılmadan, önermesi ve ıspatını kendi içinde barındırdığını iddia eden kitapları sebebiyle doğru kabul edilmiştir.Ateistlerin tersine, inanç sahibi insanlar dogmalara kanıt aramadan,eleştirmeden ,doğru ve mutlak hakikat varsayarlar.Hiç bir ateiste inanç sahibi denemez ve bu mantıkdışıdır..
Sevgiler
|