Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir süredir foruma yazmayı düşünüyordum. Türkiye'deki en büyük non-teist site sanırım burası. Daha önceden Islamiyeti eleştiren yabancı sitelerde yazdım ancak artık vatan topraklarına geri dönme zamanı geldi diye düşünüyorum.
Islamiyete inanmayı küçük bir yaşta bıraktım. Hani şu dincilerin çok sevdiği garip takvimler olur ya, işte onlardan birinin üzerinde yazan "çocuğunuz 7 yaşına geldiğinde namaz kılmayı öğretiniz. 10 yaşına geldiğinde zorlayınız, gerekirse dövünüz" cümlesi beni daha küçükken Islamiyetten soğutmuştu. Sonra uzun bir süre dünya mitolojisi, öteki dinler, siyasi akımlar gibi konulara kapılıp Islamiyet hakkında düşünmeyi bıraktım. Iranlı devrimcilerin takip ettiği bir sitede Islamiyetin ağır bir şekilde eleştirilmesi üzerine Kuran'ı okumaya karar verdim. Okuduklarım beni dehşete düşürdü. Artık Zaman'ın gazetesinin tabiriyle "militan ateist" ya da F tipi liberallerin tabiriyle "laikçi" kıvamında bir insanım. Insanca bir şekilde yaşamak için laikliğin tıpkı hava, su, yaşama alanı, besin gibi temel bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Bir kaç seneye kadar siyasi çizgi olarak kendimi liberal olarak tanımlamaktaydım, ancak Türkiyedeki liberallerin ağzı açık gözü kapalı AKPyi savunmaları beni liberalizmden ciddi bir biçimde soğuttu. Artık Kemalistim ve sosyalizme de eskisine göre daha sıcak bakıyorum. Alevi hakları, kadın hakları, sosyal devlet, gayrımüslim azınlıklar, Internet sansürü, laiklik gibi konular ciddiye aldığım konular.
Herkese tekrar merhaba