29-07-2009, 00:51
|
|
Üye
|
|
|
|
kur an nasıl oluştu
önbilgi:
öncelikle ister teist,ateist,deist kim olursa olsun özellikle bu açtığım topic de uslüba lütfen dikkat edelim,biliyorum li mod lar kontrol ediyorlar ama gözden kaçanlar olabiliyor,burası sadece bir fikir platformu olduğunu da unutmadan,karşımızdakinin düşüncelerini de küçümsemeden kendi bilgi veya düşüncelerimizi aktarırsak sevinirim,ve lütfen olabildiğince demogoji yapmayalım
konu:
foruma üye olduğumdan beri bence ateistler en başta çözmesi gereken sorunun bu olduğunu düşündüğüm için böle bir başlık açma ihtiyacı hissettim,duruma göre aşırmaydı,kendi yazdı,mitlerden di vs..açıklamalar bilimsel değil bir kere,
açıklama,görüş veya bilgilerinizi el verdiğince bilimsel yolla yaparsak daha faydalı olacaktır,
not:ben ateist veya teist birisi değilim,neyim bende bilmiyorum şu an,doğruyu arıyorum sadece
|

29-07-2009, 01:24
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
buldugunda haber ver trepxe ,, hasreddin hoca gibi , anahtari karanlik kuytu kosede kaybedip , isigin oldugu yerde arama ama
kuran , ile nutuk arasinda bir fikir yurut deseler ,, soyle yazardim ;
ataturk butun savaslar , olaylar bittikden sonra hepsini toptan bir cirpida anlatirken , kuran ise tam terisine sicagi sicagi ,o an yazilmistir derim .
bedir savasi olmustur, ortaya ganimetler sorunu cikar , hemen bir ayet gelir , kadinin biri kocasinin savasda olumunden sonra elinden mirasi alinmistir, sikayet eder ,, hop bir ayet ... boyle boyle ..
gunluk ortaya cikan sorunlar , duzenlemeler , icin kuran parca parca yazilmistir.
geri kalanlar ise eskinin masallari , allahin korkutmalari cehennem cennet vb oykulerdir,
kaba saba oldu , anlatimda dusuk ama sanirim meramimi biraz da olsa dile getirebildim
ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
|

29-07-2009, 01:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
Soru ney kuran nasıl oluştu mu?
cevap: kuranı muhammed uydurdu
|

29-07-2009, 01:28
|
|
Üye
|
|
|
|
The Kurdo´isimli üyeden Alıntı
Soru ney kuran nasıl oluştu mu?
cevap: kuranı muhammed uydurdu
|
okuma yazmasi olmayan biri mi?
|

29-07-2009, 01:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
Okuma yazma bilmeyen biri onca yıl ticaretle uğraştı öyle mi? afferin sana
Hem haticedeki para onun satılık kalemşörleri kiralamasına yetmez mi?
Hiçmi araştırmadın Muhammed'in öldürttüğü vahiy katiplerini?
Konu Deist Bedo tarafından (29-07-2009 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.
Sebep: öldürttüğü demek istiyecekmişim
|

29-07-2009, 01:48
|
|
Üye
|
|
|
|
Deist Bedo´isimli üyeden Alıntı
Okuma yazma bilmeyen biri onca yıl ticaretle uğraştı öyle mi? afferin sana
Hem haticedeki para onun satılık kalemşörleri kiralamasına yetmez mi?
Hiçmi araştırmadın Muhammed'in öldürttüğü vahiy katiplerini?
|
pardon okuma yazmayi ögrenmek ticaretle mi oluyor?
cocuklar niye okula gidiyor yahu ticarete alistiralim bizde o zaman..
Hangi katipleri öldürtmüs?
|

29-07-2009, 01:55
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
barudi´isimli üyeden Alıntı
okuma yazmasi olmayan biri mi?
|
Ben bu argümanı hiç bir zaman tam anlayamadım. Muhammed zaten Kur'an'ı bizzat kendisi kağıda dökmüyordu ki. Etrafındakilere okuyor, ezberletiyor veya yazdırıyordu.
Ayrıca bilindiği kadarıyla o dönemlerin şairlerinin veya halk ozanlarının da önemli kısmı okuma-yazma bilmiyordu, fakat söz sanatlarına hakim ve (o zaman ve mekanın şartlarında) pek küçümsenmeyecek kadar da genel kültüre sahiplerdi.
Okuduğum Muhammed hakkındaki yabancı kaynaklı biyografilerin hemen hepsi, önsözlerinde veya girişlerinde Muhammed'in hayatı hakkında islami rivayetler haricinde yok denilecek kadar az tarihi kaynak olduğunu yazıyordu.
Başlıktaki soruya kesin bir cevap vermek bu yüzden pek mümkün değil gibi.
Mecburen yine islami rivayetlerden hareketle bazı yorumlar yapabilir, fikir yürütebiliriz sadece diye düşünüyorum.
- Muhammed yalanının farkında mıydı, yoksa kendini de mi inandırmıştı (örneğin hallüsünasyonlar mı görüyordu)?
- Eğer bilerek yalan söylüyordu ise, bunu iyi niyetle mi yapıyordu (toplumdaki zararlı gelenekleri en azından kısmen kaldırmak veya ıslah etmek) yoksa tamamen (maddi veya manevi) şahsi çıkar mı peşindeydi?
Neticede 23 yıllık süreci de göz önünde bulunduracak olursak, belki de bu ve bunun gibi sorulara tek bir cevap vermek doğru da olmayabilir zaten. Yani örneğin bazı dönemlerde iyi niyetlerle uydurulmuş, bazı dönemlerde ise tamamen menfaat uğruna olmuş olabilir.
Sitenin >şu bölümünde< bu 23 senede somut olup bitenler ışığında bir çok ayetin neden Muhammed tarafından ortaya atılmış olabileceği hakkında yorumlar bulabilirsiniz (özellikle en alttaki 'MUHAMMED'İN GÜNLÜK SİYASET ve YAŞAM GEREKSİNİMLERİNİN KİTABI OLARAK KUR'AN' başlığı altında)
saygılarımla
|

29-07-2009, 02:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
bedir savasi sonrasi , esir edilen mekkelilerden , fidye odiyemiyecek kadar fakir olanlara , medinenilere okuma yazmasini ogretmeleri sarti kosulmusdu ,,,
severler muslumanlar ikidebir bunu anlatmayi ,,
medinenin gecim kayangi tarim idi , mekke ise ticaret sehri , o yuzden mekkenin fakirleri dahi oyle boyle okuma yazma biliyordu..
muhammed tuccar dediysek , bakkalcilik yapmiyordu ,, o kadar buyuk hacimli kervanin yurutulmesi, mallarin muhasebesi , akliniz eriyor mu sizin , kara cahil bir bedevinin yapabilecegini ...
ilk yaziyi ortaya cikaranlarda muhammed gibi tuccarlardir , yaptiklari anlasmalarin ticaretin kaydini tutmak icin ,
Elbetde butun bunlar bir ongoru ,, ama yadsinamaz bir sey varki , muhammed tevrada ve incile yabanci degildi..
bir sabah uyandiginda butun eskilerinin masallari kendisine allah tarafindan bildirilmis ve o an haberi olmus ise hic degildi .
yinede ornegimizi bir inceliyelim tekrardan
bedir savasina kadar kuranda ganimetin ne olacagi nasil paylasacagi hic gecmez , anilmaz , ancak ortaya boyle bir sorun ciktiginda , kuran o gunun sartlarina gore , ayet indirilerek meseleyi cozer ,, butun hukum ayetleri boyledir ..
Kuran yazilirken ya allahin bir ongorusu , ileri goruslulugu yoktur yada saldim cayira bakalim mevlam ne eyler dusturunda kendi kendine serbestce , hayatin akisina gore yeri geldikce yazilmis bir kitabdir
ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
|

29-07-2009, 02:13
|
|
Üye
|
|
|
|
niveru´isimli üyeden Alıntı
bedir savasi sonrasi , esir edilen mekkelilerden , fidye odiyemiyecek kadar fakir olanlara , medinenilere okuma yazmasini ogretmeleri sarti kosulmusdu ,,,
severler muslumanlar ikidebir bunu anlatmayi ,,
medinenin gecim kayangi tarim idi , mekke ise ticaret sehri , o yuzden mekkenin fakirleri dahi oyle boyle okuma yazma biliyordu..
muhammed tuccar dediysek , bakkalcilik yapmiyordu ,, o kadar buyuk hacimli kervanin yurutulmesi, mallarin muhasebesi , akliniz eriyor mu sizin , kara cahil bir bedevinin yapabilecegini ...
ilk yaziyi ortaya cikaranlarda muhammed gibi tuccarlardir , yaptiklari anlasmalarin ticaretin kaydini tutmak icin ,
Elbetde butun bunlar bir ongoru ,, ama yadsinamaz bir sey varki , muhammed tevrada ve incile yabanci degildi..
bir sabah uyandiginda butun eskilerinin masallari kendisine allah tarafindan bildirilmis ve o an haberi olmus ise hic degildi .
yinede ornegimizi bir inceliyelim tekrardan
bedir savasina kadar kuranda ganimetin ne olacagi nasil paylasacagi hic gecmez , anilmaz , ancak ortaya boyle bir sorun ciktiginda , kuran o gunun sartlarina gore , ayet indirilerek meseleyi cozer ,, butun hukum ayetleri boyledir ..
Kuran yazilirken ya allahin bir ongorusu , ileri goruslulugu yoktur yada saldim cayira bakalim mevlam ne eyler dusturunda kendi kendine serbestce , hayatin akisina gore yeri geldikce yazilmis bir kitabdir
|
basina gelmeyen bir olay sana anlatilsa büyük ihtimal anlamazsin yada eksik anlarsin, ama basina bir olay gelmisse ve basina gelen olay hakkinda sicagi sicagina olayin ayrintilari anlatilirsa onu ezberinde tutman daha kolaydir..
|

29-07-2009, 02:13
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
pardon pardon muhammedin okuma yazma bilmediğini kım bana ispat edecek??
bu adamın amcası hz. hamza tüccar babası tüccar hemde zengin aileleerden hepsi okuma yazma matematik biliyor sadece muhammedimi okuma yazmasız bıraktılar??
33 yaşına kadar ailesinin ticari işleriyle ilgilenen bir adam okuma yazma bilmıyor??
dünyadan birtane örnek verin okuma yazma bilmeyen tüccar??
şimdi soruna cevap veriyorum bedo gibi ama dha detaylı cevap
muhammed tarafından uzun zaman akıllıca tasarlanmış yada uydurulmuş bir kitaptır...
ÖRGÜTLENİN!!!
|