aşağıdaki yazı ve araştırma...hindu dostum Şnkara Natarajan Arya'ya aittir (artemis).....iyi niyetine binaen...
TANRIÇA KALİ
Yaratıcı hali Tanrıça Sarasvati,
Koruyucu hali Tanrıça Lakşmi,
olan
AnaTanrıça'nın
Yokedici halidir.
Zaman-mekan sanrısını yayan ve düren;
kesret sihrini saçan ve kaldıran;
cenaze ateşlerinde danseden,
mezarlıklarda bekleyen,
cinnet ve dehşet saçan,
zayıfların kudreti,
fakirlerin serveti,
dışlanan, ezilen, aşağılanan, alay edilen, sövülen, dövülen, tacize ve zulme uğratılan , öldürülenlerin intikam alıcısı
zalimlerin eceli,
kötülüğü yokedici,
karanlığı yutucu ,
adalet kılıncı,
iyilere şefkat okyanusu,
kötülere dehşet kabusu,
ona sığınanları her tehlikeden ve dardan kurtarıcı ,
günahları kendine alıp kulunu temizleyen,
doğuran ve yutan kara gece,
rahim ve mezar,
AnaTanrıça.
TANRIÇA KALİ

TANRIÇA KALİ

TANRIÇA KALİ

TANRIÇA KALİ

KALİ RABITASI
Pişmanlıklar mezarlığı oldu gönlüm
Sevdalardan kalan hüsran ve zulüm
Son aşk umudum kollarında ölüm
Ey özlenen, yok et hüznünü yasın
Mahbubemsin Kali, sarsın beni aşkın
Zaman, ayağına doladığın yılan
Herkes terkettiğinde tek sensin kalan
Öyleyse bekletme bitsin artık yalan
Ey mader ve makber,yalnız sen ol yakın
Bir tanemsin Kali, sarsın beni aşkın
Gece renginde tenin, saçların siyah
Başında hilal tacın, elinde silah
Korkunç güzelliğinle sarhoş her ilah
Ey evreni büyüleyen vahşi kadın
Ma'budemsin Kali, sarsın beni aşkın
Kor cenaze ateşlerinde dolaşan
Ceset külleri ayağına bulaşan
Kılıncını bu kez benim icin kuşan
Ey cellat, olsun başım teninde takın
Sahibemsin Kali, sarsın beni aşkın
Kes efkar ordularını karanlığın
Ayağının altında başlardan yığın
Dolsun kafataslarından gerdanlığın
Ey karanlığı dağıtan keskin ışın
Meşalemsin Kali, sarsın beni aşkın
Kes nefsimin başını, bırakma istek
Kopar hırsımın tüm kollarını tek tek
Olsunlar belinde kan damlatan etek
Ey her tamahı,günahı kül eden yangın
İlahemsin Kali , sarsın beni aşkın
Gözlerin dolunay kadar açık, parlak
Kanlı dilin ve keskin dişlerin fırlak
Rakset cesedim üstünde çırılçıplak
Ey kabusları korkutan cani çılgın
Melikemsin Kali, sarsın beni aşkın
İlahi cezbe gibi hep zihnimde kal
Kopar kalbimi dünyadan, irfana sal
Gücünle donanayım , suretimi al
Ey ezeli kudret, zırhım olsun adın
İrademsin Kali, sarsın beni aşkın
Tanrıça Kali' ye Dua
Ey Karanlık Güçleri Kesen, Korkuları Gideren
Ey Karanlik'ı Kaldıran ve Acıları Dindiren
Mahişasura'yı kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni günah ve kedere götüren yolları da kes
Madhukaitabha'yı kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni tamah ve nefrete sardıran kolları da kes
Çandamunda'yi kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni öfke ve şiddete çağıran sesleri de kes
Raktabija'yı da kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni arzu ve şehvete sokan hevesleri de kes
Şumbhanişumbha'yi kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni nisyan ve isyana taşıyan efkarı da kes
Tum bu ifritleri kestiğin gibi Ey Annem Kali
Beni cehil ve gaflete bağlayan bağları da kes
Sen doksan milyon surette tapılan Şivaşakti'sin
Benimle kal; korkularım, acılarım sona ersin
__________________________________________________ ______
Tanrica Kâlî, karanligi kaldiran , bizi bilincaltimiza islemis korkularimizdan kurtaran, Kainati ve kendimizi yani makrokozmos ve mikrokozmosu kesfe cikisimiz icin gerekli cesareti saglayan Tanrica'dir. Maya iluzyonunun hem kendisidir hem de Maya iluzyonunu kaldirandir. Iluzyon, gaflet ve cehaleti kaldirarak acilarimiza, kederlerimize son verir. Tanrica Kâlî' ye tapmanin ve O'nun kutsamasini almanin bedeli basimizin kesilmesidir. Yani ahamkaramizin= nefsimizin = enaniyetimizin = egomuzun yani Tanri ile olan birligimizi unutmamizi saglayan sahte benligimizin basinin kesilmesidir. Nefsimizi ve enaniyetimizi kurban ederek Tanri ile olan birligimizi idrak ederiz, kesretten vahdete cikariz ve aydinlanarak kurtulusa ereriz. Tarot'taki Asilan Adam kartinin, Osiris-Dionysos-Isa menkibelerinin ifade ettigi hakikat budur. Maya iluzyonunu yani kesret perdesini yani bireysel varolus sanrisini veren de kaldiranda Tanrica Kâlî'dir. Diyebiliriz ki Tanrica Kâlî perdeyi acan ve kapayan aktristir; iluzyonu yaratan ve yokeden buyucudur. El degmemis Bakire'dir, Ana'dir ve Buyucu Acuze'dir.
Tanrica Kali ayrica ayan-i sabitelerin potansiyel varliklar olarak bulundugu ilahi rahimdir. Tum kadim dinlerde ilksel okyanus veya ilksel karanlik (primordial darkness) olarak adlandirilandir. Bu sebeple Shaktalar tarafindan Brahman ile bir tutulur. Tanrica Kali'nin aziz bhaktasi Sri Ramakrishna hazretleri Brahman'in aktif hali olarak anmistir.
Shakta teolojisine gore AnaTanrica Mahalaksmi'nin ilk tezahurudur. Yani Anatanrica'dir. Evrenlerdeki herseyin anasidir; mader ve mezardir yani baslangic ve son, alfa ve omega. Tanrica trimurtisinde tamas enerjisini yonetir.
Tanrica Kali hem Ana Tanrica hem Kanli Kara Disi hem de Savasci Tanrica'dir.
Ana Tanrica olarak kendisine siginan asagilanmis, dislanmis, ezilmis, zulme ugratilmis, zayif yavrularini cok siddetli ve vahsi bir sekilde korur.
Kanli Kara Disi olarak evrendeki zararli enerjileri tipki uzaydaki kara delikler gibi yutar ve icine alip yokeder.
Savasci Tanrica olarak ise asuralarla (demon, ifrit) savasip onlari yokederek kotuluge karsi iyilik savasi verir.
Kestigi asuralarin baslarindan bir kolyeyi boynuna takar ki bu kesik baslardan kolye ayni zamanda kendisine tapanlardan uzaklastirdigi kotu fikirleri, engelledigi kotu niyetleri ve sildigi gunahlari da temsil eder.
Yok ettigi negatif enerjileri ise kesik kollardan bir etek suretinde giyinir. Bu kesik kollardan etek ayni zamanda kendisine tapanlardan uzaklastirdigi tehlikeleri ve kendisine tapanlara gelmesini engelledigi zararlari da temsil eder.
Tanrica Kali, adhya sakti'dir yani "ilk guc". Kendisinden once bir sey varolmadigi icin ciplaktir. Isimlerinden biri de ciplak demek olan "Elbise Olarak Uzayi burunen" manasindaki Digambari'dir. Ciplakligi ayni zamanda kurtulusa giden yolda tum tabu ve korkularimizdan kurtulmamiz gerektigini hatirlatir.
Dilinin disarida olmasi kotulukleri yutup yok ettiginin yani Yokedici Tanrica oldugunun bir simgesidir.
Tanrica Kali, Tanri Siva'nin saktisidir. Burada kastedilen Trimurti'deki Siva formu degil Brahman olan Siva formudur. Tanrica Kali, Siva'nin uzerinde danseder . Siva ismi Sonsuz Iyilik Suuru manasina gelir. Kali ise Sonsuz Iyilik Bilinci'nin samadhi yani derin meditasyon halinde bulundugu sirada negatif enerjilerin ve kotulugun mumessilleri olan asuralarla savasip onlari yokeder. Shakta mezhebine gore Siva pasif bilinc, Kali ise aktif faildir. Shakta mezhebi Tanri Siva'nin kainatin ve dunya islerinin otesinde oldugunu, kabaca oylersek ilgilenmedigini, Kainatin yoneticisinin Tanrica Kali oldugunu benimser. Fakat neticede Tanri ile Tanrica yani Siva ile Kali bir butunun iki yarisi gibi , bir madalyonun iki yuzu gibi tek varliktir.
Tanrica Kali'nin isminin dogru telaffuz sekli soyledir:
Kâlî
Yani a ve i harfleri uzun telaffuz edilir. Sadece hitap halinde yani Ey Kâlî demek istendigi zaman kelimenin sonundaki i harfi kisa telaffuz edilir: Kâli olarak
Sanskritce kala kelimesi karanlik manasina gelir.
Kâlî ise Karanlik'i Kaldiran manasina gelir.
Yani Tanrica Kâlî, Karanligi Kaldiran Tanrica'dir
Tanrica Kâlî'nin mantrasinin dogru telaffuzu soyledir:
aum krîm Kâlyai namah
Manasi : Aum krîm Karanlik'i Kaldiran Tanrica'yi ta'zim ederim
Tanrica Kâlî 'nin mula mantrasi yani kök zikiri "krîm" dir. Mula mantralar literal manasi olmayan tek hecelerdir. Shakta mezhebinde her tanrinin bir mula mantrasi vardir ve mula mantralar invokasyonda kullanilir. Her ne kadar literal manasi olmasa da krîm mula mantrasi yerine gore tamas enerjisini, yokediciligi temsil eder.
Tanrica Kâlî'nin 108 ismi de K harfi ile baslar. K harfi bilincaltinin harfidir.
(Kabala'da da ibrani alfabesinin Qoph yani K harfi bilincaltini simgeler)
__________________________________________________ _____________
Tanrica Kali hakkinda tavsiye kitaplar:
1- Kali Puja. Yazari: Swami Satyananda Saraswati : Tanrica Kali'yi anlayabilmek ve ibadet edebilmek icin mutlaka edinilmesi gereken ilk kitap. Bengali dilindekini degil Sanskrit dilindekini almalisiniz.
2- Devi Gita. Tercumani: Swami Satyananda Saraswati : AnaTanrica dininin bir kutsal kitabi, Tanrica'yi taniyabilmek, Shakta felsefesini ve Tanrica'ya adanma yolunu ogrenmek icin mutlaka edinilmesi gereken kitap.
3- Chandi Pathah. Tercumani: Swami Satyananda Saraswati : AnaTanrica dininin diger kutsal kitabi, Tanrica'yi taniyabilmek , Shakta felsefesini ve Tanrica'ya adanma yolunu ogrenmek icin mutlaka edinilmesi gereken kitap.
4- Kali: The Black Goddess of Dakshineswar. Yazari: Elizabeth U. Harding: Edinilmesi faydali bir kitap.
5- Kali: The Feminine Force . Yazari: Ajit Mookerjee : Edinilmesi faydali bir kitap.
6- Tantric Visions of the Divine Feminine: The Ten Mahavidyas. Yazari: David R. Kinsley : Shakta mezhebini benimsemis , daha derin ogrenmek ve Tantra uygulamaya baslamak isteyenlerin ve sadece tehlikeleri goze alip yola cikmaya karar vermis cesur kisilerin edinmesi gereken bir baslangic kitabi.
7- Tantric Yoga and the Wisdom Goddesses. Yazari: David Frawley : Shakta mezhebini benimsemis , daha derin ogrenmek ve Tantra uygulamaya baslamak isteyenlerin ve sadece tehlikeleri goze alip yola cikmaya karar vermis cesur kisilerin edinmesi gereken bir baslangic kitabi.
8-Tantra Unveiled. Yazari: Pandit Rajmani Tigunait : Tantrik sihire baslamadan onceki hazirlik kitabi.
9- Tools for Tantra . Yazari: Harish Johari : Bu kitap Tantrik sihire baslamanin ilk adimidir. Bu kitapla cikilan yolda varilacak yer tamamen kisinin kendi secimlerine baglidir, cehennemin dibi veya cennetin yuceligi. Risk ve mesuliyet alip uygulayandadir, tanitanda degil. Tantrik sihiri , kotuluge karsi savasan bir isik savascisi olmak icin de, sadece kendi dunyevi sikintilarinizdan kurtulmak icin de, asurik bir gucle karanlik emellere ulasmak icin de kullanabilirsiniz. Varacaginiz yer kendi secimlerinizle belirlenecektir. Bu kitap bir kibrittir , atesi nasil kullanacaginiz size kalmistir. Fakat kitaptaki mantralarin dogru telaffuzlarini ogrenmelisiniz. Cunku transkripsiyonsuz latin harfleriyle yazilmislar. Bu da uygunsuz kisilerin kullanmasina guzel bir engel olmus aslinda.
yukaridaki tum kitaplari
www.amazon.com sitesinden kredi kartinizla satin alabilirsiniz.
10- Aghora. Yazari:Robert Svoboda : Kitaplarin icinde turkceye tercume edilmis tek kitap maalesef bu. Ingilizceniz yoksa ulasabileceginiz tek kaynak bu olacak. Fakat bu kitap bir kurgudur. Icinde yazilanlari dogru anlayabilmek icin bilgili ve tecrubeli bir shaktaolmalisiniz aksi halde tamamen yanlis anlarsiniz cunku ortodoks bir hindu kitabi degil. Hinduizm'in Shakta mezhebinin Kalikula kolunun Aghora tarikatinin ogretileriuzerine bir kitap. Aghora tarikati hindular tarafindan dislanan, ortodoks olmayan, sapkin gorulen ve cok korkulan bir tarikattir. Bu kitap da bir fiction yani kurgu ama icinde pekcok faydali bilgiler var. Fakat uzun yillardir shakta mezhebinde olmayan bir kisiyi yoldan saptirabilecek oldukca tehlikeli bir kitap. Shakta olmayan hindular icin ise zaten asla kabul edilemez sapkin bir tarikat hakkindaki sapkin bir kitaptir. Tavsiye etmiyorum ama turkcedeki tek kaynak olarak mecburen anmak zorundayim.
__________________________________________________ ____________
TANRIÇA KALİ'NİN YANTRASI :

__________________________________________________ _____________
Tanrica Kali'nin abidleri olan shakta mezhebi mensuplarının en kutsal hacc merkezi Hindistan'in As'sam eyaletinin Guwahati kentindeki Kamakhya tapinagidir
__________________________________________________ ______________
Aşağıdaki hint filmi klibi Tanrıça Kali'nin ,bir kadını kocasına ve kendisine zulmeden zalim bir büyücüden kurtarmasını işlemiş.