Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-11-2005, 13:13
burkay
Üye Değil

Standart Imamı Gazaliden Bir Hikaye

İmam-ı Azam Hazretleri’nin genç bir komşusu vardı. Her gece evine içkili gelir, çıkardığı gürültü ile imamı çok rahatsız ederdi.

İmam, gençten hiç şikayetçi olmaz, komşusunun haline tahammül ederdi. Bir gün başkalarının şikayetinden olsa gerek genci hapse attılar. Ertesi gece gencin sesini duymayan Ebu Hanife (ra) şaşırdı ve,

‘- Genç komşumuzun sesleri niçin kulağımıza gelmiyor?’ diye sordu.

-Efendim, o sarhoşu vali hapse attırdı, dediler. Ertesi sabah doğruca valinin konağına gitti. Talebeleri, hocamız herhalde valiye teşekkür edecek, diye düşünüyordu. Vali, onu görür görmez ayağa fırladı, hürmet etti ve;

‘- Ya imam! Teşriflerinizin sebebini lütfen söyler misiniz?’ dedi. O da, komşusu olan gencin serbest bırakılmasını rica etti. Vali,

‘- Efendim, böyle ehemmiyetsiz bir mesele için niye zahmet ettiniz? Haber gönderseydiniz emriniz derhal yerine getirilirdi.’ cevabını verdi. Delikanlı serbest bırakıldı. İmam’la karşılaştıklarında oldukça mahcuptu. Kendisini bizzat çok rahatsız etmişti. Ebu Hanife, “Bak biz seni unutmuyoruz.” sözleriyle iltifat buyurdu. Genç kısa zaman sonra tövbe etti ve İmam’ın talebeleri arasına katıldı. Evet! Onlar, kimseyi itmiyor, kınamıyor, suçlamıyor, belki sadece kendine zulmeden zavallılara acıyor ve yardım etmeye çalışıyorlardı. Başkası ne yaparsa yapsın, onlar kendilerine düşeni yapıyordu.
Alt 13-11-2005, 13:39
Arafat Arafat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ellerine sağlık kardeşim. Allah razı olsun.
Alt 13-11-2005, 21:27
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İmam hazretleri bayağı uyanıkmış haaaa! Olaya damardan girmiş. İyi bir hikaye. Hemencenecik insanın tövbe edesi geliyor.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 13-11-2005, 21:30
burkay
Üye Değil

SENIN YAZDIKLARIN OKADAR ILIM IÇERIYORKI HERKEZ NERDEYSE ALLAHI INKAR EDECEK DURUMA GELICEK
Alt 13-11-2005, 21:42
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hay sen çok yaşa emi!! En sonunda benim ne kadar yüksek bir ilim ve irfan sahibi olduğumu anladın. Sağol. Varol Allah sana istediğin kadar ömür versin. Mutluluk versin. Sağlık versin. Haaaa! Bu arada para da versin. Para iyidir.
Babam arasıra imam hazretlerinden bana hikaye anlatırdı ama hep aynı hikayeyi anlatırdı. İmam hazretleri çok ünlüymüş. Ve ününü herkes duymuş. Çağın süper ilim sahiplari onunla yarışa karar vermişler. En ünlü alim (Ateist bir alim)onun gelmesini beklemiş ama imam efendi 2 saat sonra gelmiş. Neden geç kaldın. Yoksa korktunmu benden demiş. İmam efendide şöyle cevap vermiş. "Gelirken yağmur yağdı. Her yer sel oldu. Sonra ağaçlar devrildi. Yanyana geldi. Sal oldular. Bende sala binip ancak gelebildim" demiş. Ateist alim "olur mu canım. Hiç ağaçlar kendi kendine sal olur mu" deyince, imam cevabı yapıştırmış."madem bir ağaç bile kendi kendine sal olamıyorsa, bu dünya nasıl kendi kendine oluyor" Ve sonrada ne olmuş biliyor musunuz. Bizim ateist alim o anda tövbe edip müslüman olmuş.
İşte benim canım babacığım, hem bu yalan ve saçma olayı sürekli anlatır. Hem de ağlardı. Neye ağlardı onu da anlamış değilim.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 25-01-2010, 14:07
RynerD RynerD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya yalan değilse madde bağımlısı arkadaşım.
Alt 25-01-2010, 22:37
Eliko Eliko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Böyle hikayelerle yaşayacağınıza İmamların kitaplarını okusanız daha iyi olur. Bak İmam Azamki en ılımlı olan. Namaz kılmayan hakkında diyorki "hapse atın ve dövün kılana dek"

Saygılarımla
Elikoyum
Alt 26-01-2010, 18:20
nightmare nightmare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RynerD´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işte kısır döngüye tekrar geldik ...

Ben karar verdim artık avatardaki eywa'ya tapıcam

Freedom Forever!
Alt 27-01-2010, 00:33
maliyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maliyildiz maliyildiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RynerD´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sen ya tutarsa diye mi inanıyorsun? Bu da çok iyi

Tanrı bir yalandır
Alt 28-01-2010, 18:06
RynerD RynerD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1. Kıssadaki kişi günahkardı yani ateist değildi. İnanmayanlar bu kıssayı baz alamazlar, bu kıssanın muhatabı inanan ama günahkar olanlar içindi. Bu zihniyette dewam ederseniz illaki her yeriniz mühürlenir.
2. İnanan kişilerin kendine göre ispatları vardır. Emin olabilirsiniz. Eğer ispatları yoksa yani akıl edememişler ise yazık onlara. Onlar da en fazla 20-30 yıl imamlık yaparlar sonra münafık olarak ölür giderler.
3. Ya tutarsa kısmı sizin içindi. Ben tutturdum ondan biliyorum : ) Tutturamayan aklından şüphe etsin.

Önerilen Siteler