Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-08-2009, 07:19
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart cinayet, zina, içki ve domuzeti..

din kavramının nasıl bir zihin yüklemesi olduğuna güzel bir örnektir bu olay islam dünyasında..

bunların içinde belki mantıklı olarak en az haram domuzeti olmasına rağmen, cinayet işleyen, zina yapan, akşamdaan akşamaa içki içen elhamdülilllah müslümanım diyen zat domuzetiyle karşılaşınca cin çarpmışa dönüyor..

bilinç sahibi insanın bilincini tartışmaya açmak isitiyorum.. çünkü bu bahsettiğim grup ülkemde büyük çoğunluğu oluşturuyor..

Alt 17-08-2009, 07:44
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
din kavramının nasıl bir zihin yüklemesi olduğuna güzel bir örnektir bu olay islam dünyasında..

bunların içinde belki mantıklı olarak en az haram domuzeti olmasına rağmen, cinayet işleyen, zina yapan, akşamdaan akşamaa içki içen elhamdülilllah müslümanım diyen zat domuzetiyle karşılaşınca cin çarpmışa dönüyor..

bilinç sahibi insanın bilincini tartışmaya açmak isitiyorum.. çünkü bu bahsettiğim grup ülkemde büyük çoğunluğu oluşturuyor..
sevgili paslıçivi,

bence de birçok açıdan ilginç ve önemli bir mesele. Ben konuya biraz farklı bir noktadan bakacağım izninle.

(1) cinayet (2) zina (3) içki (4) domuz eti

Bu rastgele yapmış olduğunuz sıralama hiçbir müslümanın kulağını tırmalamaz. Çünkü bu gibi günah dizilerine (Kuran'dan, Hadis'den, dini kitap, vaaz ve sohbetlerden) aşinadır zaten. Fakat cinayet gibi bir suçla, kimseye zarar vermeyen günahların aynı cümlede geçmesi, aynı düzlemde ele alınması bile aslında dinlerin ne denli sakat bir hukuk ve ahlak anlayışı aşıladıklarını göstermekte. Bu gerçekten de çok önemli bir nokta bence.

''Domuz eti''nin özel statüsüne gelince: Bunun cevabını ben de henüz kendi adıma tam olarak bulabilmiş değilim. Dinden kurtulmuş olmama rağmen, halen domuz eti yemiyorum, (bilerek) yiyebileceğimi de zannetmiyorum. Her ne kadar din kökenli olsa da bazı şeyler, zamanla kültürel bir hal alıyor. Örneğin dünyanın bazı ülkelerinde kedi yemek gayet normal. Ama bizim kültürümüzde olmadığı için, bize bu da son derece iğrenç geliyor.

(2) ve (3) numaralı günahlara gelince. İyi ki dinden kurtulmuşum da, hiç vicdan azabı çekmeden (ve elbette kimseye zarar vermeden, kırmadan, dökmeden) bu gibi şeylerin tadını çıkartabiliyorum artık.

saygılarımla
Alt 17-08-2009, 13:57
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben domuz meselesine değinmek istiyorum.domuz eti yemenin haram olması islamla başlamamıştır.yok efendim kıskançlığı öldürüyormuş,gavurlar ondan avradını herkese öptürürmüş,yok mikropluymuş,peygamberimiz onun için demişmiş.
anadolu destanlarında tanrı attis(adanus,adonis)bir çobandır.birgün dağda koyunu keçisi sığırını otlatırken bir yaban domuzu tarafından öldürülmüş ve kanı her yana saçılmıştır.bu kan her bahar toprağı gövertir ,ortalığı şenlendirir.tanrı adanus her bahar dirilir ve bunun adına şenlikler yapılır.yani bir nevi nevruz.manisada ki mesir macunu şenlikleri de bunun kalıntısıdır.yani domuz çoook uzun yıllar lanetlenmiş ,bu inanç suriye,mezopotamya ve mısıra geçmiş oradan yahudi inancına yerleşmiş ve islamiyete geçmiştir.hıristiyanlıkta neden yok acaba diyenlere net bir cevabım şu an yok.
kuranda olupta öncesi olmayan bir inanca raslamadım rastlayan varsa söylesin.
belkide bizler yani anadolu ve civarı hala tanrı attis ten dolayı domuza kinliyiz.adını bile anmayız.pis hayvan,mundar,böcü,öcü.lanetli vb.
ayrıca domuzdan nefret etmek ve ondan sakınmanın bir götürüsü yok.bedava.istediğin kadar söv.
içki domuzla bir değil.
''öldümse şaraptan karınız son suyumu,
talkında kadehten açınız her konuyu,
mahşer günü dostlar beni bulmakmı diler,
alsınlar o meyhane tozundan kokumu.''
dedirten şey değil mi?İÇKİ
ö. hayyam
Alt 18-08-2009, 18:12
imansiz imansiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence domuzun bu kadar kotu pis aman yemeyin felan denilerek nefret edilmesi tam bir yalamalik ornegi soyleki efenim zina yapmamak zordur bizim halkimiz ve araplar zina deyince amaaaan deyip gozlerini acar ve olayi lanetler fakat lanetlemesine ragmen komsusunun kizlarina karisina cocugunun ogretmenine goz koyar mahalleye tasinan dul kadina is atar firsatini bulursa hic affetmez direk zinayi buyuk bi zevkle isler.

icki denince keyif verici maddelerin basidir insana zevk verir eglenceyi arttirir yasaga uymasi zordur.

cinayet zaten normal bi insanin normal sartlarda yapabilecegi bisey degil.

kaldi geriye zavalli domuz domuz yemessen ne olur? hic bisey olmaz.yersen bi ozelligi yok kulturumuzde yok dolayisiyla domuz yememek cok kolay.
bu kolay yasagi halk cok rahatlikla uyguluyor ama allahada su mesaji vermekten kacinmiyor bak ben domuz yemiyorum pis domuz asagilik hayvan asla yemem.bak allahim gor beni ....

domuzun bu asiri tepkiyi almasinin sebebi sevap arttirma yani ..

ramazanda bile restorantlarda alkol gece hayatinda zina non stop devam ediyor

bu kisilere domuz desen sana saldirabilirler (yalamalik icabi)

eskiden bi arkadasla tartisirken sunu soylemistim domuz yersen vucuduna protein almis olursun ve ertesi gun tuvalette bu domuzu tamamen disari atarsin.gunahsada tovbe et kardesim)

ama icki icersen trafik kazasi yapip hic sucu olmayan bi aile babasini oldurup o aileyi ve kendin hapise girip kendi aileni perisan edebilirsin yada cinayet isleyebilirsin yada zina edersin saymakla bitmez.
ama alkole domuza gosterilen tepki nedense gosterilmiyor.

isin ozu alkolde zinada zevk var domuz ise o kadar onemli degil gunluk yasantida.

ben musluman olsam domuz yerim alkol ve zina islemem.

ama bunlarda tam tersi.. yalamalik icabi...
Alt 24-08-2009, 14:46
istanbul istanbul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

domuz eti yiyenlerin kıskançlıklarını kaybettiklerini bildiren bilimsel veriler mevcuttur...
Alt 24-08-2009, 14:50
high_iq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
high_iq high_iq isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

high_iq - MSN üzeri Mesaj gönder

istanbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
domuz eti yiyenlerin kıskançlıklarını kaybettiklerini bildiren bilimsel veriler mevcuttur...
Sayın istanbul,

Bu bilimsel verileri sizden rica etsek...
Alt 24-08-2009, 15:21
Deistic Thought - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deistic Thought Deistic Thought isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istanbul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah kıskançlık günahtır diyor. Öyleyse domuz eti yiyip kıskançlıklarını kaybetmeleri bir nevi sevap

Bırakın bu çocuk masallarına inanmayı. Domuz etinin yasak olmasının sebebi, suudi arabistan ikliminde(sıcaklıktan dolayı) çabuk bozulmasıdır. yoksa domuz yeterli derecede pişirildiği vakit hiçbir zararı olmadığı bilimsel verilerle kanıtlanmıştır.
Alt 24-08-2009, 15:35
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Kıskançlığın yitirilmesinin bilimsel açıklamasanı bende beklemekteyim .Bunun bir derecesi varmı yani bir defa domuz eti yemek yeterlimi ?

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 24-08-2009, 15:57
Çellist Çellist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

İslam'daki domuz eti yasağının nedeni Yahudilere benzemek ve yeni uydurulan inanca bir dine benzemesi için kurallar koymak isteğidir. Bunun dışında bir işlevi de yoktur zira o devirde o coğrafyada domuz yetiştiren yoktu çünki o iklimde domuz yetiştirmek masraflıdır. Bu nedenle hem kolay hem de manasız bir yasak. Muhammed'in günümüz Sibirya'sında kanguru etini haram kılması gibi bir durum söz konusu.

Açıp hadisleri okuyun. Muhammed zamanında içki yasağına uymayanlara verilen cezalar (dayak, idam) bolca anlatılır. Peki, domuz yasağına uymayanlarla ilgili bir ceza var mıdır? Yoktur. Çünki ortada domuz eti yiyen yoktur, çünki yiyecek domuz yoktur.
Alt 24-08-2009, 15:59
Portakaloglu
Üye Değil

Domuz eti Türkiye'de satılan bir yere rastlamadım.Ama görsem fiyatına bakmadan alıcam.O kıskançlık olayını tarikatçı bir tanıdığımız söylemişti bana.Hem kıskançlık iyi bir şey mi?Ne güzel işte.

Önerilen Siteler