Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-11-2005, 22:14
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ne yerde ne gökteyim

ne müslüman olabiliyorum ne ateist.ne deist olabiliyorum ne de teist.

bu ne dandik bir durum yav.hiç bir kalıba sığamıyorum.

hiçbir inanca yüzdeyüz güvenememek çok kötü bir duygu.

nedir gerçek ?
Alt 16-11-2005, 22:29
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

agnostisizm
Alt 16-11-2005, 22:34
Üye

agnostizm beni bozar müthiş bir boşluk.bu gidişle müslüman olduğum günlere geri dönebilirim.o günlerde daha huzurluydum.çünkü yapabilecek başka birşey yok. bu boşluğu dolduracak başka şey bulamıyorum.
Alt 16-11-2005, 22:36
aragonn
Üye Değil

sana illaki müslüman olmanı telkin etmicem gameover.birşey olmayada çalışma.sen doğru bildiklerini yaşa.onlara seni biryere götürecektir zaten.herkesin derdi gerçeği bulmak.ve herkesin derdi kendi gerçeğini kabul ettirmek.aslında herkes kendince haklı.bardağın yarısı boş diyende,yarısı dolu diyende.ama gerçek bardağın ikinci yarısının dolabilmek için birinci yarıya olan gereksinimidir.beyaz varsa siyah ta olmalıdır.
Alt 16-11-2005, 22:48
Üye

tanrı varsa eğer beni yaratırken iç dünyamın huzuru için gerekli materyalleri bu dünyada yaratmamış.işte burda tıkanıyorum.çünkü ben tanrıya inanıyorum.ama o bana zalimmiş gibi geliyor.bu durumda ateistte olamıyorum.deist olsam beni yaratıp benle ilgilenmeyen tanrıyı çekemiyorum.müslüman olsam beni yarattın ama beni habire cennet ve cehennemle müjdeleyip korkutuyosun diyorum.üstelik bu devirdeki çalışma ortamında ibadet çok zor.ayrıca yardıma ihtiyacım olduğunda yanımda olmuyorsun diyorum.

kısacası benim işim zor.umarım herkes mutlu olur.

saygılar.
Alt 16-11-2005, 23:07
burkay
Üye Değil

GAMOVER KARDES NIYET HAYIR AKIBET HAYIR DIYE BIR SÖZ VAR ...BU DÜNYADAKI IÇ DÜNYANIN HUZURUNU YARATMAMIS DIYORSUN ... BENIMKINI NASIL YARATMIS ? SEN TANRIYA INANIYORUM DIYORSUN VE ZALIMMIS GIBI GELIYOR DIYORSUN ZALIMLIK INSANLARA MAHSUSTUR... DEMEKKI SEN DAHA TANRIYA BEN ALLAH DIYEYIM ONU DAHA TANIMAMISSIN ... BAK NEDEMISSIN :müslüman olsam beni yarattın ama beni habire cennet ve cehennemle müjdeleyip korkutuyosun diyorum NEGÜZEL BIR YARATICI BAK AÇIKCA SENI UYARIYOR KANUNLARI YAPARSAN MÜJDE VERIYOR YAPMAZSSAN KORKUTUYOR UYARIYOR AMA SEN BILE BILE BU ISI YAPARSAN KUSURA BAKMA ... ÖNCE ALLAHI TANIMAN LAZIM INSAN SIFATINDA DEGERLENDIRME ..
Alt 16-11-2005, 23:14
Üye

aralıklı olarak 2 sene boyunca aktif bir şekilde dinin içindeydim.ama olmadı işte dualarımın boşa çıktığına inandım.çünkü zor durumda yanımda ol diye dua ettiğim allahı zor bir anımda yanımda hissetmeyince tüm iyi niyetim yerle bir oldu.
Alt 16-11-2005, 23:25
burkay
Üye Değil

NEDEN PES ETTIN ? BENDE BUNCA ZORLUKLAR YASADIM VEYA HER INSAN BELIRLI ZORLUKLARLA KARSILASINCA DINMI DEGISTIRMESI GEREKIYOR VEYA ALLAHI RED EDMESIMI GELIYOR ? IYI DE SAGLIK VERDIMI MUTLU OLDUNMU HERSEY GÜZEL ZOR AN GELDIMI ISYAN ... DUALARIN KABULU IÇIN ERKEN DAVRANDIN ... HAYRIN CE SERRIN ALLAHDAN GELDIGINI BILMEN GEREKIRDI IMANIN SARTLARINDAN OLAN DEMEKKI SENIN IMANIN ZAYIFMIS ... SONRA BIR SER GELDIMI ALLAHDAN GELDIGINE INANIYORSAK IYI DURUMUMUZDA ONDAN GELDIGINI BILMELIYIZ ... HER DUANIN YALVARISIN KABUL OLUCAGI BIRSY MÜMKÜNMÜ ? OZAMAN DUA EDELIM ALLAHIM ÖLÜM OLMASIN ÖLMEYELIM .... ÖRNEK SADECE ... SEN SABRT ARKADASIM SABIR HERSEYIN ILACIDIR ... SABIR EDERKEN ISYAN ETME BU BÜYÜK KAYIPDIR ... SAYGILAR ...
Alt 16-11-2005, 23:34
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aralıklı olarak 2 sene boyunca aktif bir şekilde dinin içindeydim.ama olmadı işte dualarımın boşa çıktığına inandım.çünkü zor durumda yanımda ol diye dua ettiğim allahı zor bir anımda yanımda hissetmeyince tüm iyi niyetim yerle bir oldu.
Doğa'nın kurallarını koyan üstün programlayıcıdan o kanunlara aykırı olarak sana yardım etmesini beklersen, çıkarın için dua edersen elde edeceğin sonucun hayal kırıklığı yaratması seni şaşırtmamalı sevgili gameover.

Bence en mantıklısı bu,

ve

Game is not over
Alt 17-11-2005, 22:32
Üye Değil

-BAN-

Önerilen Siteler