Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-08-2009, 11:15
Portakaloglu
Üye Değil

Standart Ateistlere Sorular

Bu sorum yargılayıcı olmayacak merak ettiğim için;

Ateist olduktan sonra hayatınız ne yönde değişti?(Olumlu,olumsuz???)

İşleriniz yolunda gidiyor mu?

İçiniz de korku kuşku var mı?

Arada dönmek istediğiniz oluyor mu?

İnançlıları görünce onlara ne gözle bakıyorsunuz?

Onları görünce keşke inancımı korusaydım diyor musunuz?(En azından içinizden geçiyor mu?)

Dini mekanlara gidince hala bir huzur hissediyor musunuz?

En son sorum Ateist olduktan sonra psikolojikman nasıl etkilendiniz.

Bu soru sonradan eklenmedir;

Hiç gizlendiğiniz oluyor mu?Ben Müslümanım deyip içten içten sırıttığınız.

Şahsen kötü birşey ama yapmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum.Okuldaki din dersi yüzünden.

Saygılar,Sevgiler,Esenlikler...

Konu Portakaloglu tarafından (24-08-2009 Saat 01:39 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-08-2009, 12:54
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ateist olsam cevaplaması zevkli olurda da, değilim malasef.
Alt 23-08-2009, 17:01
kulturlu_kartal kulturlu_kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Müslümanken hayatım berbattı.Şimdi kötü ama ben mutluyum en azından.
İstediğime yakın.Daha önce istediğime yaklaşamıyordum bile.
Hiçbir kuşku, korku vs. yok.
Kesinlikle hayır.
İnançlılar pek ilgimi çe3kmiyor ama dincileri imha etmek istiyorum
Onları görünce keşke inancımı korusaydım diyor musunuz?(En azından içinizden geçiyor mu?)
Hiçbir zaman geçmedi.
Hayır
Daha önce tam olarak inanmadığım bir dine zorla bağlı olmaktan dolayı mutlu değildim.Şimdi çok mutluyum.
Alt 23-08-2009, 17:29
Portakaloglu
Üye Değil

Yanıtınız için teşekkürler.
Alt 23-08-2009, 18:28
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

* Ateist olduktan sonra hayata daha gerçekçi baktığımı, mantık hatalarını daha çabuk ortaya çıkardığımı farkettim. Ateist olma süreci insanı aklen olgunlaştırıyor. Bu açıdan olumlu bir değişim söz konusu. Ama onun dışında değişen pek bir şey yok. Yani üzerimde nur vardı da o kalkmadı anlayacağınız

* İşlerimin yolunda gitmesi ateist olmamdan önceki dönemki gibi. Bir değişiklik yok. İnişli çıkışlı bir hayat. Allah'ın gazabına da uğramadım anlayacağınız.

* İçimde dini manada herhangi bir kuşku ya da korku yok. Olduğuna inanmadığım bir şeyden korku duymam anlamsız olurdu zaten.

* Dönmek istediğim olmuyor. Ama yine de mevlevi tarzı tarikatlara sempati duyuyorum. O da felsefesi yüzünden. Allah'la bir alakası yok.

* İnançlılar hakkındaki fikirlerim net değil. Uzun bir süredir "Dinsiz" nicki ile islami sohbet odalarına girip tepki ölçüyorum. Küfür edip banlayanlar da oluyor, iyi niyet gösterenler de. Küfür edip banlayanlardan bir halt olacağını düşünmüyorum. İyi niyetli insanların önüne de daha önce seçenek konulduğunu düşünmüyorum.

* Hiçbir müslüman böyle bir etki yaratmadı üzerimde. Bunun kadar cesur, bunun kadar güzel, bunun kadar saygılı, bunun kadar bilmem ne olmayı düşünebilirsiniz. Ama bunun dinle ilgisi yok.

* Huzur hissediyorum evet. Ama bu benim tarihi eserlere olan sevgimden kaynaklanıyor olabilir. Bir kilisede de, bir antik tiyatroda da aynı huzuru duyuyorum. Anlayacağınız tarihi olması gerekiyor benim için. Yoksa mahalle camiinde öyle bir huzur duymuyorum.

* Psikolojim düzeldi. Var mıydı yok muydu? Yanacak mıyım yanmayacak mıyım? Tüh namazı kaçırdım! Top ne zaman patlayacak? gibi dertlerim ortadan kalktı. Ne mutlu bana...

Darısı başınıza

Saygılar
Alt 23-08-2009, 19:16
Portakaloglu
Üye Değil

Samimi cevabınız için teşekkürler.
Alt 23-08-2009, 19:16
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

-oyle birden bire sabah uyandigimda ate olmadim , ki olunmazda ,kendi icersinde gelisen hayatin ritminde devam eden bir surec sonunda ate oldugumdan oncesi ve sonrasi diye kesin bir cizgi ile ayirmak zor ,muslumanligi en yogun yasadigim donem cocuklugum ve benim cok mutlu bir cocuklugum oldu ,,

-batil inancin onde gideni , eger allah muslumanlara islerinde yardimci olsaydi ,bugun yeryuzunde fakir muslumanin olmamasi lazimdi , ama yok oyle bir sey..islerimde genel ekonomik durumu gore bir cikiyor bir batiyor ,, allahdan cok kuresel ekonomiye bagliyim yani

-olmekden korkuyorum tabi , arabada yolda giderken bir kaza gecirecek gibi olsam yuregim agzima geliyor , ama eninde sonunda bir insanim bunun allahla bir ilgisi yok , musluman da olsaydim yine olmekden korkardim ,

-nereye ? yok boyle bir istedigim

gunun 24 saati zaten inanclilarla beraberim , onlara inanclarina gore degil , davranislarina tutumlarina gore degerlendiriyorum ,insan iliskilerinde dinin pek bir yeri yok yani

-aksine ulen nekadar akilli adammisim diyorum tabii icimden,,

-camilerde degil , ama kilise ozellikle katalok kiliselerinde bu huzuru hissetdigimi soyliyebilirim ,

ilk soruda oldugu gibi , zaman icersinde bir surec oldugu icin , psikolojimde ani sarsintilar olmadi ...

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 23-08-2009, 19:23
Portakaloglu
Üye Değil

Size de ayrıca teşekkür ederim.

Küçükken her denilene inanırdım insanların söylediklerine hemen inanırdım.Küçük bir günah işlemekten bahsedince canice ağır Müslüman babaannem tarafından hemen korkutulmalara maruz kaldım.Ama tabiki insan yaş ilerledikçe bunları yıkıyor.

Fakat çözemediğim bir olay var;

Sanki küçükken herşey büyülü gibiydi ve çok kolay ve yüksek derece de etkilenirdim.Lakin gelin görünkü bugün mezarlığa uğrasam içimde hiçbirşey değişmiyor.O büyüyü arayıp duruyorum bulamadım bir türlü.
Alt 23-08-2009, 19:38
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger portakaloglu;

Ben, herhangibir izmi; ist olarak sahiplenmedigim ve sabitlemedigim halde, sorularina cevap vereyim

Birey olup, birey bilinci alinca; yasam ve iliskilerinizi, siz; kendi kontrol ve iradenizde gelistiriyorsunuz.

Islerin yolunda gitmesinden, kasit ne bilmiyorum ama; yasami ve iliskilerimi kendi irademle duzenliyorum.

Hayir yok. Sadece yasamimi surdurebilmek icin; bilgim, bilincim, gozlem ve deneyimim ve de birikimim temelinde; alinmasi gereken tedbirleri aiyorum.

Hic aklimin ucundan gecmiyor. Teslim olmak ve yasam ve iliskilerimin kontrolunu ve iradesini baskasina birakmak.

Insan haklari ve hak ve ozgurlukler temelinde ve farklarinin farkinda olarak; antiayrimci, farklarin fark esitligi olarak bakiyorum."Bu da onlarin, kendileri icin sectikleri bir yasam ve iliski tarzi" diyorum.

Yaratilissal/inancsal bir dusunce uretmedigim icin, hic boyle seyler aklima gelmiyor.

Dini mekanlar konusu huzur degil; baska bir yasam tarzinin iliskisel bir birlikteligidir. Oraya; yasam olarak gidenlerin, huzur veya huzursuzlugu kendilerinedir. Ben gidersem, zaten; misafir ve ziyaretci olarak gider, onlari gozlemlerim.

Psikolojinin temelini; kisinin kendini kendi kendi adina olusturamamasi saglar. Eger kisi birey olmus ve birey bilincini almissa; ve her dusunce ve davranisini kendi iradesi icin uyguluyorsa; herhangibir psikolojik "bozukluk" yasamaz.

Aksine degerlendirmesini kendi yapar ve yaptigi bir seyin yanlisligina karar verirse de; oturur, onun dogrusunu yapmayi dusunur. Bu bilincli hareket, ayni zamanda sucun baskasina atilmasina ve "kendini temize cikarmana" da onlem getirir. Sadece "kendim, ettim, kendim buldum" diyerek; rahatsiz edici bir dusunce ve davranisin; nedenlenip-sorgulanmasi sayesinde, yine kendi oz irade kararinca; yeni bir "dogruya" yonelinir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-08-2009, 00:04
Portakaloglu
Üye Değil

Size de teşekkür ederim Evrensel-İnsan,

En merak ettiğim soruyu sormayı unutmuşum son olarakta bunu ekleyeyim.

Hiç gizlendiğiniz oluyor mu?Ben Müslümanım deyip içten içten sırıttığınız.

Şahsen kötü birşey ama yapmak zorunda kaldığımı hatırlıyorum.Okuldaki din dersi yüzünden.

Önerilen Siteler