26-08-2009, 23:21
|
 |
Üye
|
|
|
|
Tüm ateist arkadaşları ateizmi anlamak, tartışmak için bekliyorum
tdinleri inançları konuştuk,biraz da ateizmi konuşalım.bu şekilde biz dindarlar daha yakından tanımış oluruz ateizmi
ateizim bir felsefedir.
Ateizm, Tanrı'ya olan inançsızlıktır. Tanrı fikrine dayalı "Teist" dünya görüşünün reddi demektir. Yani "Tanrı'ya inanmamak", yada "Tanrı inancının yokluğu" anlamına geldiği söylenebilir.
Ateizm Tanrı'nın "varolmadığına inanmak" demek değildir. Tanrı'nın "varolduğuna inanmamak" demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir "inanç" değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir
dünyaya birşey vaad etmez.günah sevap,kanun hukuk bir teoremi yoktur.ortak bir paydası yoktur.tek payda TANRI YOK söylemidir.eğerki şu şekilde olmalı,şu yapılmalı gibi söylemleri olursa ateizmi bir inanç haline dönüştürür.inanç dinlere ve sosyal sitemlere ait bir görüştür.bir ateist,hümanistte olabilr,ahlaklıda olabilir,ahlaksızda olabilir,barışçıda olabilir savaşcıda.ateizmin bir dogması yoktur.bir kanunu tüzüğü yoktur.ateistleri bağlayan birbirine yakınlaştıran tek söylem tanrı yoktur söylemidir.bunu haricindeki söylemler ateizmin varoluş hükmü olan din,inaç tanrı yoktur söylemlerine zıtlık gösterir.eğerki bir ateist derseki ateist şöyle olmalı,şöyle olmamalı,yada şunları yapmalı şunları yapmamalı,ateizmi bir inanç bir din yapar bu söylemler.
ateist arkadaşlar,ateizme aparatlar takmakta,eklemeler yapmakta,ateizme dogmalar yüklemekte.bu büyük bir yanılgıdır.eğerki bu şekilde yaptıkları takdirde
hümanist ateistler
sosyalist ateistler
muhafazakar ateistler
cumhuriyetçi ateistler
insan hakları önemili diyenler
hayvan hakları daha önemli diyenler
bekaret önemli diyenler
bekaret önmesiz diyenler
yani nerdeyse''ben ateistin zeki,çevik, ayrıca ahlaklısını severim'' demekteler
bu şekilde ayrışma ve gruplaşmaya başlarlar.bu dindeki mezhepleşme gibidir.karşı görüşlerin oluşmasına bölünmelere zıtlıklara meyil verir.ve ateizmi yeni bir din olarak algılanmasına sebeb olur.ateizim inanca ve dine karşıyken,karşı olduğu konuma getirir.bir inanç sitemi ,yada inançsızlık sistemi meydana getirir.mezhepleşme gruplaşmalar oluşur.şu unutulmamlıdırki,dünyada en büyük savaşlar din yüzünden değil,mezhep farklılıklarından,ve siyasi ahlaki görüş farlılıklarından çıkmıştır.
ateist arkadaşlarla konuşulduğunda ilk söylemleri din yüzünden insanların acı cekmesi yada sorun yaşaması,yada toplumsal bölünmeler,ahlaki sorunlar,insani ayıplar ve çeşitli argümanlardır.bu şekilde ithamlarla din leri inançları küçük düşürerek yada haksız görerek dinin kötü bir olgu olduğu izlenimi vermektedirler.aaa bakın müslümanlar adam kesiyo,aa bakın kadınlara eşitlik yok,aaa bakın din yüzünden insanlar ölüyo savaşlar çıkıyo.bu söylemler ateizmin varoluş olgusuna tamamiyle zıttır.
sebeb şudurki,ateizim bu olguları yıktığı zaman yani dini,inancı öldürdüğü zaman yerine yeni birşey koyamaz.bu mutlak anarşidir.ateizimde ahlak,insana bakış,sosyal bakış,kültürel bakış normları yoktur.daha öncede yinelediğim gibi ateizimde tek ortak payda TANRI YOKTUR söylemidir.hukuki,sosyal,kültürel bir görüşü yoktur.dini yok ettiklerinde yada inancı yerine koyacak bir şey vaad etmez ateizim.
bunları niye yazıyorum?hangi ateistle konuşsak,ahlak timsali söylemler duyuyoz.insan hakları ile ilgili eleştirler FETVALAR duyoyoruz.bu söylemler ateizim kitabının yada oluşumun neresinde yazıyo?ateizmin bir kitabı yoktur.varsa peygamberide vardır.e peygamberin olduğu yerde mutlaka bir tanrı olmalı?
bir kişi savaşmayı sever.tanrı yoktur der.ateist olur.
bir kişi insanları sever.tanrı yoktur der ateist olur.
bir kişi ben nikah olayını tasvip etmiyom der,diğeri nikah olmalı der
bir ateist ben eşcinselim der,diğeri heteresexüel im der.
bir ateist ahlaki kriterleri onaylamıyom der,diğeri ahlak olmalı der
sonuç olarak her yerde insan hakları,demokrasi,kadın hakları diyen ateistler ya ateizmi bir kalıba sokmaya ya da yeni bir ateist mezhep kurmaktadırlar.bu da kızdıkları din,inanç normlarına sokar ateizmi.ateistin ateizim ile çelişmesi anlamına gelir
bakmak ile görmek duymak ile işitmek arasındaki ince bir çizgidir yaşam serüvenimiz...
|

26-08-2009, 23:30
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Merhaba şerafettin; nedense Lemandaki kötü kediyi hatırladım, nickini görünce  Gerçek adındır belki de. Öyleyse bunu latife olarak al.OK?
|
bu şekilde biz dindarlar daha yakından tanımış oluruz
|
Konuya böyle girdiğini görünce güzel bir tartışma, sohbet olacak diye umutlanmıştım. Oysa sen uzun yazının içinde kafandaki ateisti aktarmışsın bize.
Demek ki bir tanışma olamayacak; sen 'tanışmışsın' zaten..belki bir tabuyu yıkarız ama bu vesileyle. Diğer taraftan agnostiklere de hiç yüz vermemişsin?
‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’
''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. '' Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
|

26-08-2009, 23:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
http://www.turandursun.com/forumlar/...read.php?t=124
bu sayfad tartışılmış konu.güncellemek istedim.
sayın mutezila siz kaç müslüman tanıyosunuz?
ben kaç atesit tanıyorum?
bir konu önyargılar kırılmadan aşılamaz.siz dindarları şu şu şekilde diye FİŞLEMİŞİNİZ.
tüm müslümanlar katilmi?
tüm müslümanlar zalimmi?
siz tüm müslümanları belirli kıstaslarla yargılıyosunuz.eski müslüman olanlara sesleniyorum,dedniz,nineniz,anneniz kardeşiniz,müslüman olup hepsi tek kalıpmıydı?
siz nasıl islamı öyle tanımışsanız,bizde doğr yanlış böyle tanımlşız.varsa önyargılar buyrun bunuda düzeltmek sizlere kalıyo
bakmak ile görmek duymak ile işitmek arasındaki ince bir çizgidir yaşam serüvenimiz...
|

26-08-2009, 23:46
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili serafettin ,
uzun yazmissin emek harcamissin , temel dayanagin ahlak , kucuk bir soru sorayim
1) sana gore ahlak nedir ?
ama destan yazmadan kisa ve oz cumlelerle ,
ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
|

26-08-2009, 23:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sayın serafettin
Ben ateistim ve tanrı diye bir kavramı ciddiye almıyorum. Benim için gözlemlenebilir veriler tartışılır. Gözleme, deneye kanıta dayalı bir bilgi olmadıktan sonra ciddiye alınacak da bir şey ortada yoktur.
Ayrıca kendimi bildim bileli pek de bir şeye inancım olmadı. Bilebilmeyi arzu ettim, bunun için de ögrenmeye çalıştım hep. İnanç/inançsızlık ikileminin yerine bilmek/ögrenmek koşutlugunu koymayı tercih ederim.
Ateistlerin ortak bir birlikteligi oldugunu da düşünmüyorum. Siyasal toplumda siyasal olmayan birliktelikler kalıcı olamazlar ve birliktelik de sayılmazlar. Ateistlerin duruşu ancak bir demokratik oluşum olarak algılanabilir belki ama içinde pek çok siyasi egilim de barındırır. Siyasi bir toplumda ise siyasi argümanlar belirleyici olur ancak.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

26-08-2009, 23:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İyi de bu konunu ben dinler ve kadın ile bağlantısını kuramadım. Sizler kurabilmişsiniz anlaşılan
|

27-08-2009, 00:01
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ikinci bir mehmet salihin dogum sancilarini yasiyoruz pervane , konu ile bu yonden alakali oldugunu dusunuyorum ,, bakalim mevlam ne gosterecek
ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
|

27-08-2009, 00:04
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yahu sahi seçimdi tüzüktü derken mehmetsalihi ihmal ettim görüyormusunuz! nerelerde mehmetsalih yerini bilen varsa islamiyet pardon insaniyet namına haber versin
|

27-08-2009, 00:04
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger pervane;
"Benden uzun yasayacaksin." Nedenini anladin mi? Ben de bir link vereyim.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6975
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

27-08-2009, 00:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
niveru bakın evrensel hocam da geldi ekip tamam sayılır bir de mehmetsalih bulunsa eski mutlu mesut günlerimize kavuşacağız.
evrensel hocam son günlerde mehmetsalihi hiç gördünüz mü? mazaret bildirmeden kayıplara karışmış!
|