Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-12-2005, 17:58
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tanrı Kötü olabilir mi?

AteistForum'da müslümanlardan biri söylüyordu,

"Tanrı'nın kesinlikle iyi olduğu gibi bir şeyi de nereden çıkarıyorsunuz" demişti.

Tevrat'ta da der ki:

"benim buyruklarıma uyacaksınız ve başka ilaha secde kılmayacaksınız, çünkü rab kıskanç bir allah'tır"

Kuran'da da benzer bir durum var ama orada "kıskanç" demiyor.

"araf 152 - buzağıyı ilah edinenlere mutlaka (ahirette) rablerinden bir gazab, dünya hayatında ise bir zillet erişecektir. işte biz iftiracıları böyle cezalandırırız.

Bir dinsiz olarak elbette bunları "gerçek" kabul etmiyorum. Fakat, dünya'da da birçok adaletsizlik, açlık ve yoksulluk olmasından ötürü bu sorun kafamı kurcalamıyor değil.
Alt 16-12-2005, 18:04
aliveli123 aliveli123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ya hakaret etmeyeyim diyorum ama sen gerçekten ....SİLİNDİ-NGCOSKUN. Ya gerçekten Tevrat'ın sonradan değiştirildiğini bilmiyor musun? O değiştirilmiş sözle Kur'an-ı Kerim'den alınan ayet arasında bağlantı kurabilen varsa bana da söylesin. Birisi sıradan, yaratılmış insanların yazdığı(değiştirdiği) bir söz, diğeri Allah'ın ayeti.
Alt 16-12-2005, 18:09
Üye

Öncelikle, bana hakaret etme hakkını sana kim veriyor? Yöneticilerden bu tür kişilerin hakaretlerinin önlenmesini / silinmesini talep ediyorum. Kişilere hakaret edemezsin!

Konuya dönecek olursak, Bana tevrat'ın değiştirilen kısımlarına dair kanıt getir. Bakalım hangi kısımları değişmiş.

Bu arada belirtmekte fayda var, bu konuyu araştıran pek çok müslüman tevrat'ın çoğu kısmının doğru olduğunu kabul etmektedir.
Alt 16-12-2005, 18:11
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tevrat değiştirilmiş ama kuran değiştirilmemiş dimi.komiksiniz yahu gerçekten insan kendi yalanına inanır ya nasıl da kedinizi kandırıyorsunuz.
kuran ilk yazıldığında ceylan derilerine ve ağaç kabuklarına yazılmıştı sonra kaç yıl sonra toparlandı kitap haline getirildi.o arada nasıl değişmedi.yıllın uzunluğunu düşünerek cevap verin.
hadi onu da geçtim.kuran değiştirilmemiş yalanına inanmaya devam ederken diyanet mealinin yıllar arasındaki çelişkili meallerine ne diyeceksiniz.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 16-12-2005, 18:16
Üye

Ya tamam olabilir, hafızlar falan ezberlemiştir, değişmemiş olabilir (bir ihtimal) Fakat kulaktan dolma bilgilerle kendi kitabının değişmediğini bu kadar katıksız savunurken başkalarının kitabının değiştiğini elinde hiçbir dayanak olmadan, sırf öyle duyduğu için savunmak ne oluyor? Bana söyleyin, "şu şu, şu kısımlar değiştirilmiş, şunlar aynıdır diye o halde"
Alt 16-12-2005, 18:30
Üye

Öncelikle madem Allah'a inanmıyorsunuz O'nun adını da ağzınıza almayın. Sizin de o dindar geçinen bağnazlardan hiç farkınız yok. Kardeşim, sizin anlayamadığınız nokta burada. Allah, zaten Peygamberimiz (s.a.v.) için bu dünyayı yaratmıştır. Onun için de en sevdiği kuluna indirdiği kitabını korumuştur. Siz şimdi diğer peygamberleri sevmiyor muydu diyeceksiniz. Tabii ki seviyordu yalnız o kitapların değiştirilmesine izin vermeseydi imtihanın da bir anlamı kalmazdı. Şimdi imtihan için değiştirilmesine izin verdi de Kur'an-ı Kerim'in değiştirilmesine neden izin verilmedi diyeceksiniz. İzin verseydi (inşallah cennete gidecek olan) kullarının kitabını nasıl koruyacağını göremezdik. Ben şu küçücük aklımla bile düşünüyorsam Allah mı düşünemeyecek bunları. Lütfen aklınızı başınıza devşirin de doğru yola gelin. İnşallah cennete birlikte girelim. AYRICA SİZİN ETTİĞİNİZ HAKARETLERİN YANINDA BENİMKİ HİÇ KALIR. KORKMAYIN, BENİ SİTEDEN SİLERSENİZ BAŞKA ALLAH KULLARI DA GELİP SİZE KARŞI KOYAR İNŞALLAH. BAŞKA İSİM Mİ KALMADI? YENİDEN KAYDOLURUM BEN DE...
Alt 16-12-2005, 18:34
Üye

merak etme seni durduk yere kimse siteden atmaz.böyle birşey gerçekleşmemiştir hiçbir zaman.kişi uyarılır eğer bu uyarıyı dikkate almazsa üyeliği bir süreliğine askıya alınır.yine de site kurallarına aykırı davranış sergilerse o zaman üyeliği silinir.ıp banlanır.başka üye adıyla da giremez.
ayrıca sen masal anlatıyorsun.asırlık bir masal.ben bu masalı yıllardır mış muş müş versiyonlarıyla dinliyorum.ama kulağa bazen hoş gelen anlatanlar da olmuyor değil.yine de biliyorum ki masal.

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 16-12-2005, 18:40
Üye

Gerçekten sizi tebrik ediyorum. Geçiştirmeyi çok iyi biliyorsunuz. Şu masalları bize de anlat da dinleyelim. Ben o kadar yazıyorum, masal diyorsun. Masal olmayanları yaz da görelim o zaman...
Alt 16-12-2005, 18:43
Üye

o masallara çok mesaj yazdık biz.burası geniş bir arşiv.
geçmiş konuları biraz oku.bilgilenirsin.temcit pilavı değil burası.tekrar aynı şeyleri topicleyemem.

ALBERT EINSTEIN
Alt 16-12-2005, 18:44
Üye

Allah, zaten Peygamberimiz (s.a.v.) için bu dünyayı yaratmıştır.
Buna inanıyorsun ya, sana ne desek boş artık.

AYRICA SİZİN ETTİĞİNİZ HAKARETLERİN YANINDA BENİMKİ HİÇ KALIR.
Bak kardeşim, benim bu sitede 100'den fazla mesajım var, kime nerde hakaret etmişim göster de görelim!

Ayrıca, bırak bu lafları da bana Tevrat'ın hangi kısımlarının değiştirildiğine dair kanıt getir, böyle boş konuşmalarla olmaz.

Kal selametle...

Önerilen Siteler