Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-10-2009, 00:23
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Uçurumun kenarında dolanan Türkler...

.......

Laik yaşam tarzına sahip kentli, eğitimli ortasınıfların 2001-2 konjonktüründeki ruh hali derhal AB’ye ve ABD’ye kaçmak yönündeydi... Ekonomik kriz sebebiyle bu ülkede istedikleri fırsatlara sahip olamıyorlardı. Ekonomi aşırı daralmıştı. Mevcut malların değeri çok azalmıştı... O dönemin tartışma programlarında “Batı’ya nasıl gidip, yerleşilir?” konusu standart konuydu. O programlarda çıkan her laik ortasınıf genci de Türkiye’ye kızgınlıkla doluydu. Batı ülkelerinin ticaret ve eğitim temsilcilikleri tam gaz mesai yapıyordu...

2007 yılına geldiğimizde, daha beş yıl evvel AB ve ABD’ye kapağı atmak için takla atan bu ortasınıflar meydanlarda “Ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye” diyen toplumsal kesimler haline geldiler... Bu beş sene içinde malları, mülkleri değerlendi, ortasınıf açısından ekonomik fırsatlar genişledi, yurtdışına kaçmaya gerek kalmadı... Fakat bu toplumsal kesim kendi durumundan çok, diğer toplumsal kesimlerin durumuyla ilgiliydi... Onların algısına göre İslâmi kesim de zenginleşiyordu, Kürtler de zenginleşiyordu, hiç görmedikleri sosyal mekânlarda bu insanları görmeye başladılar. Bir Kürt daha bir kendine güvenerek “Ben Kürdüm” diyebiliyordu. Nisbi bir özgürleşme olmuştu, bu nisbi durum bile laik ortasınıfların büyük bölümünde rahatsızlık uyandırıyordu...

İşte bugün karşımızda olan Türk meselesi budur... Bu tip Türklerin rahatsızlığı EDIT(3.yol) edepsizce bir rahatsızlıktır... Zenci gençlerin üniversiteye gitmesinden rahatsız olup, protesto eden, bağıran çağıran 50’lerin beyaz Amerikan halkının psikolojisinden farklı değil bu durum... Bu noktada toplumsal irade, demokrasi gereği çoğunluğun eğilimi falan da dinlenemez... Haklar ve özgürlükler demokrasiden önce gelir. Sivil haklar ve özgürlükler bazen demokrasiye rağmen savunulur. Meşru ve onurlu bir devlet o yurttaşlarını çoğunluğa karşı da korumak zorundadır...

Bugünlerde bu ülkenin “en elit” olarak kabul edilen okullarının neredeyse tamamının mail gruplarında bu patolojik ruh halinin tezahürü bir mail dolaşıyor... Bu konuda çok sayıda farklı okullardan arkadaşımla özel olarak konuştum, eski mezunlarla, yeni mezunlarla... Hemen hemen tümünde tepki aynı, bu psikopatça satırlara karşı çıkan tek tük insan var. Çoğunluk bu ırkçı yazıyı haklı buluyor.... Faşist Sırp general Ratko Mladiç bozması, bu ülkeyi kan gölüne çevirmeyi kafasına koymuş ruh hastası malum adamı tekil örnek sanmasın kimse... Bu Türkçü bölücü ruh hali yayılıyor... Türk laik ortasınıfı toplu bir meczuplaşma yaşıyor... İşte o mail... Sizce nereye gidiyoruz?..

“Güneydoğuda herif 30 çocuk sahibi olacak... Çalışmayıp yan gelip yatacak... Benim maaşımdan veya küçük esnaftan %30 vergi alacaksın... SSK primim bir emekli maaşı kadar olacak... Ben bu herifin Kürt bebelerine bakacağım... Türk açılımı istiyoruz...!!!

Ben bir çocuğa bakmak için deli gibi çalışacağım... Kürt yan gelip yatacak... 30 tane palesi için devlet ona çocuk yardımı yapacak... Türk açılımı istiyoruz!!!... Ben o kadar SSK primi ödeyeceğim... Hastanelerden zar zor faydalanacağım... Kürt, bir yeşil kartla 30 tane palesine baktıracak... Türk açılımı istiyoruz!!!... Ben sesimi yükseltsem... Eylem yapsam... Düşüncemi ifade etsem... Türk işçisi, memuru yürüyüş yapıp hak arasa polisten cop ve gaz yiyeceğim... Kürt çıkıp bayrak yakacak... Bölünme isteyecek... Etrafı yakıp yıkacak... Daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyecek... Polis Efendi bırak saldırmayı bu itler karşısında copunu saklayıp, kuyruğunu kıstıracak... Türk açılımı istiyoruz... Elektrik, su ve doğalgaz borcunu geciktirsen hemen kesilen ve bir dünya faiz ödeyen... Devlet arazisine bir gecede çöküp oraya ev yapmayan... Zar zor borç harç ev alıp bir de bunun takır takır vergisini ödeyen biz Türkler... Elektriğe, suya , gaza para vermeyip bedava arazide ev kurup oturan Kürt... Türk açılımı istiyoruz...!! !

Ayrımcılık yapılıyor diyorsunuz... En kral ayrımcılık ve asimilasyon bu ülkede bizlere yani Türklere yapılıyor... İtilip kakılan... İşsizlik ve krizle boğuşan... Her borcunu devlete tıkır tıkır ödeyen... Vatanının tehlikede olduğunu hissedip eyleme geçerse Ergenekon Terör Örgütü üyesi damgası yiyen... Türklüğü savunduğunda faşist damgası yiyen siz misiniz yoksa biz Türkler mi... Anlamadım bu işi... Biz mi baskı görüyoruz... Siz mi? Sonrada Başbakan çıkıyor açılım istiyor... Evet istiyoruz ... AMA TÜRK AÇILIMI İSTİYORUZ...”

Rasim Ozan Kütahyalı - 26.09.2009

Makalenin tamami su linkte ;

http://taraf.com.tr/makale/7628.htm

Demekki bu tur e-mailler ile insanlarimizi zehirliyor Irkcilar .....

Ne kadar da ortusuyor yukaridaki makalede ornegi verilen e-mail ile Esron'un fikirleri , iletileri !!!!

Gercekten de ucurumun kenarinda dolaniyor ulusalcilarimiz ....

Umarim savunduklari fikirleri tekrar bir dusunup , insani degerler , hak ve ozgurlukler eleginde eleyerek gecirirler.

Ne Mutlu Insanim Diyene

3.yol

Konu 3.yol tarafından (04-10-2009 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 04-10-2009, 00:35
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Üçüncüyol, sen nickini değiştir iyisi mi.
"Kürtçüyol" yap. Çok daha uygun olur böylesi.
Ne diye astın bu maili?
Birileri çıkıp desteklesin de, Esron gibi onlar da cezalandırılsın diye mi?
Sen onlara ahlaksız diyebiliyorsun rahatlıkla.
Biliyorsun ki, onlardan biri sana derse derhal atılacak.
Bunu mu istiyorsun?
O mail ırkçı değildir. O maili çekenler ahlaksız da değildir.
Esron arkadaşımız da ahlaksız değildir.
O mail içinde haklı yanlar çoktur.
Daha dün Kütahyalılar, Afyonlular sesleniyordu böbreklerini satmak zorunda kaldıkları için. "Hep doğu, hep doğu diyorlar, biz Doğu'dan daha beter durumdayız" diye. Onlarda mı bu maili okudular da, böyle konuşuyorlar?
İnsanlar organlarını satacak duruma gelmiş, ülkenin gündeminde sürekli Kürtler var. Asıl ırkçılık, asıl ahlaksızlık budur.
Seninki ise tek yandan bakmaktır.
Evet doğrudur. "Ne ABD ne AB, Tam Bağımsız Türkiye!"
Alt 04-10-2009, 03:05
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Pante,

Ben kimseye "ahlaksiz" demedim .....

O makaleyi yazan kisinin dusuncesidir bu , benim de kaygi duydugum bir konuyu benden daha iyi yazmis oldugunu dusundugum icin astim TD'ye ....

Benim amacim ulusalci fikirlerdeki insanlarimizin irkciliga kaymamasi icin bir cabadir, zaten
o makaleyi yazan "Rasim Ozan Kütahyalı" da bunu ana tema olarak almis ....

Sen yoktun , belki o yuzden bilemeyebilirsin .... Ama Esron da ayni o e-maillerdeki dusunceleri ortaya atiyordu iletilerinde ....

Ben temel hak ve ozgurluklerden bahsediyorum .... sadece Kurtlere degil her insana ....
Ama asimile edilemeyen tek ve nufusca digerlerinden ayrilan Kurtler var ortada ....
Ve bugun bile bunun acisini cekiyoruz .... Kurtler daha da bir cok cekiyorlar .... O yuzden Kurt meselesi daha bir one cikiyor ....

Bu sorun hepimizi direkt veya dolayli etkiliyor ....

Cozume katkida bulunacagina, bazi cevreler ortaya "bolunme" paranoyalarini atiyorlar,

Ne zaman insanlarin "temel hak ve ozgurluklerini" savunmak Kurtculuk oldu ?

Ceylan'in katledilmesinini kinamak , ve Ordu'nun kendisine ceki duzen verip disiplinin kendi elleriyle saglamasini , displinine uymayip ordu icinde cinayet isleyenlerin adalete teslim edilmesini istemek mi Kurtculuk oluyor?

Milletcigiligin devri kapandi artik ....

O yuzden ben ne Turkculuge ne de Kurtculuge yanasirim .....

Benim siyasetimimin odagi insandir ....

Bolunecegiz , seriat geliyor gibi paranoyalara da gelmem ....

Pante,

Goruyorum ki PKK sizleri dusunsel olarak esir almis .... Terorun de istedigi budur aslinda .... Sizin gibi dusunenleri tek bir cizgiye cekmek ve sonunda irkciliga iterek ulkede gercekten bolunmeye sebep olmak .... . PKK nedir ki?.... belki %2 lik bir kisim .... ( belki de daha az , belki binde bir)

Bu %2lik kisimin terorumu siyasetimizi esir alacak ?

Bu %2 lik kisim yuzunden mi biz bu ulkede insanlarimizin temel hak ve hurriyetlerini kisitliyacagiz ... ya da onlari 30 cocuk yapmakla , kacak elektrik kullanmakla , bizim vergilerimizle yan gelip yatmakla suclayacagiz ?

Ben Turkiye nufusunda buyuyen irkciliktan cekiniyorum .... Farkinda degilsiniz .... PKK'nin ekmegine yag suruyorsunuz ...

Bu basligi o yuzden actim ... Ama makaleyi yazan kisinin "ahlaksiz" kelimesini cimbizla cekip onume koyacaksan senin maksatli ve onyargili yaklastigini savunurum ....

Soruyorum sana .... O makaledeki gibi e-mailler sana da geliyor mu ?

Ne Mutlu Insanim Diyene

3.yol

Konu 3.yol tarafından (04-10-2009 Saat 03:56 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler