Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-12-2005, 19:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Hiristiyan arkadaslara

Sitedeki hiristiyan arkadaslarin weihnacht'larini kutlarim. Sayilari az gerci ama bizim sitede her dine esit davranilir. 1 kisi bile olsa. Tabii herkesin kutsal gunlerini bilmiyoruz. Mesela bir Budist arkadasimiz olsa da bize kutsal gunlerini yazsa ve anlatsa, cok sevinirdim.
Alt 24-12-2005, 22:42
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Her ne kadar yobazlar,müslüman olmayanların ebedi cehennemlik olduğunu söyleseler de,bakın kur'an ne diyor:
MAİDE SÜRESİ

5.69. İman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.

5.82. İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın. Onlar içinde iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulacaksın. Çünkü onların içinde keşişler ve râhipler vardır ve onlar büyüklük taslamazlar.
Alt 24-12-2005, 22:44
ege-sum ege-sum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hiristiyan arkadaslara

sargon Diyor ki
Sitedeki hiristiyan arkadaslarin weihnacht'larini kutlarim. Sayilari az gerci ama bizim sitede her dine esit davranilir. 1 kisi bile olsa. Tabii herkesin kutsal gunlerini bilmiyoruz. Mesela bir Budist arkadasimiz olsa da bize kutsal gunlerini yazsa ve anlatsa, cok sevinirdim.
teşekkür ederim

One Turk Against The World
Alt 24-12-2005, 22:52
burkay
Üye Değil

panteidar :Her ne kadar yobazlar,müslüman olmayanların ebedi cehennemlik olduğunu söyleseler de,bakın kur'an ne diyor: maide suresi :-5.69. İman edenler ile yahudiler, sâbiîler ve hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe (gerçekten) inanıp iyi amel işleyenler üzerine asla korku yoktur; onlar üzülecek de değillerdir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- kurana inaniyorsun degilmi sen ... ama anlamiyorsun galiba ... ayet okadar net açiklamiski gene de anlamakda zorluk çekiyorsun bu senin kapasitene bagli olan bir konu zaten ... islamiyetden önce yasayan bir hiristiyan toplumu vardi hz isa dönemine ayit ondan evvelde yahudi musevi diye uzayip gidiyor hepsinde baslarinda bir peygamber var idi bunlar ahiret hayatina ve allaha inanan insanlardi bunlarda inanmayanlarda vardi bu inanlar hz muhammed svs döneminde de vardi bunlarda allaha inaniyorlardi ... simdik nasilki hiristiyanlik olsun musevilik olsun yahudilik ve hatta imüslüman olanlardanda inanmayan varsa bunlar için geçerli ... ancak ömründe 1 defa ihlas ile la ilahe illallah diyen sonunda cezasini çekdikten sonra cennete gidicek ... aradaki fark bu kardes aksini söylüyorsan buyur ...
Alt 24-12-2005, 23:04
Kıdemli Üye

Burkay ;

Seni yobazlık konusunda tenzih ederek yazıyorum.Üstüne alınma.
Ayet açık.Bütün ayetler de apaçık gönderilmiştir.
Tek tanrıya inanan,ona ortak koşmayan ve iyi amellerde bulunan herkese cennet vaadedilmiştir.

Yok öyle çfte standart.Kimi konuda diyeceksin ki İslam Hz.Ademden itibaren vardı.Bu ayetlere de gelince,"burada İslamiyet öncesi hristiyanları kastediyor."diyeceksin.Mantığı var mı bunun.
Sonra Lailaheillallah demiş olsa bir kere falan da değil.
Ben şunu anlıyorum örneğin;
Kolombiya'da doğan bir çocuk,yeterince eğitim de almamış,çiftçi olmuş,hristiyan olarak hayatını sürdürmüş,kimseye bir zararı dokunmamış,55 yaşında da ölmüş.Sade bir hayatı var.Hırsızlığı,arsızlığı,katilliği,kısacası büyük günahı da yok.
İşte bu ve benzerl insanlar için "siz korkmayın" diyor.Bu kadar açık.
Bunun aksini iddia edip te "hayır ebedi cehennemliktir" diyen de bana göre yobazdır.
Alt 24-12-2005, 23:37
burkay
Üye Değil

panteidar : denmiyormu ki peygamber gönderilmeyen topluma biz sual etmeyiz diye colombiyada büyüyen ufak bir yavru dünyadan habersiz ailesinden öyle görmüs diyorsun ... allah kimseye zulüm etmez allah insanlarin yaptiklari seyleri cezalandirir ... zaten eger allah o insana böyle bir imkan vermemisse ilmi çok yüce olan allah onun nereye gidecegini azten bilir ... sana da katiliyorum tabiiki ayetler net ve açik ... allahin rahmeti gazabini geçmistir ...
Alt 24-12-2005, 23:41
burkay
Üye Değil

Yok öyle çfte standart.Kimi konuda diyeceksin ki İslam Hz.Ademden itibaren vardı ... demissin panteidar ... ben öyle birsey yazdimmi islam adem aleyhisselamdan itibaren var diye ? müslümanlik adem aleyhisselamdan itibaren var islamiyet degil ...
Alt 25-12-2005, 00:01
Kıdemli Üye

Burkay;
Önemli olan ayetlerde hemfikir olmamız.
Çifte standart konusunda müslüman ya da islam demişsin farketmiyor.hz.Muhammed'den önce de İslamın olduğunu, bütün peygamberlerin islam peygamberi olduğunu (müslüman demiyorum- islam) söyleyen çok.Bak mesela ;

http://www.anadolugenclik.com.tr/eyl...birdunya/1.htm

Önerilen Siteler