Allah'a; Kitaplara, Peygambere, Kadere falan İman eden bir Müminin CİNLERin varlığından şüphe etmesi onun Şirke götürür. Dinden çıkarır. Kuran ayetleri ile Muhammed Mustafa'nın Cin çıkarma ayinleri ile;yine Muhammed'in ünlü Uhruc Duası ile İslam açısından Cin - Cinlenme olayı kat'i subuttur.
Medyum Memiş, Keto vb tayfanın da aynı zamanda ekmek kapısıdır.
Hoş Muhammed Mustafa da ''Uhruc adevullah! Ene rasullulah'' (Çık bu gövdeden ey Cin! ben Allah'ın peygamberiyim --Mealinde) ile; yani Uhruc Duası ile Kütub-u Sitte hadislerine göre Rukye adı altında ''Tediye'' aldığı gerçeği de vardır.
Bu ödemeler bazen, keçi, koyun, kurutulmuş yoğurt vs idi. Artık Cin şikayeti bulunan kişinin gücü neye yeterse. Bu bahsi sürdürürsek E't-Tıbbün-Nebevi'ye de varabaliriz; ki ayrı bir Gayya Kuyusudur...
Benim büyük dayım 1940-50'lerde Anadolu'yu gezer ve insanlara Muska falan yazar geçinir gidermiş; Cin çıkarır, Nefes edermiş.. Vefatından sonra o vakitler tuttuğu günlüklerini okuduğumda o Alim adama bunları hiç yakıştıramamıştım. Yine aynı sıralarda Kuran, Siyer ve Kütub-u Sitte ile tanışınca dayımın ardından ettiğim serzenişler yerini şaşkınlığa bıraktı. Zira Büyü, Sihir, Cin, Üfleme, Okuma vs hem Kuran ayetleri ile sabittir (''Düğümlere nefes eden o kocakarınının Şerrinden korununuz'' mealinde çok ayet var)..Hem de peygmaberin Sünnetidir ve de Ashab-ı Kiramın günlük uygulmasıdır. Onlarca Sahih hadis ile de sabittir. Asla Bi'dat falan değildir.
Mü'min, müteddeyyin dostların bu gerçekler ışığı altında duruşlarının zorluğunu anlamak kolaydır. İman; koşulsuz itaat'tir. İslam Aklını kullan der, ayetlerde..
Fakat islam'ın kabul ettiği akıl, eğer Tefekkür sonunda onu İ s l a m a g ö t ü r ü y o r s a AKIL'dır. O AKIL İslam dışında bir Dine/Dinsizliğe sapmış ise; O Aklın sahibine ''..Azap vardır, lanet vardır; Ve o daima kaybedenlerden olacaktır..''
Bu gerçekler ışığında ''Akıl Sahibi'' olduğumuzu iddia eden biz ''Kemter Kullar'' Rasul-ü Ekrem ve Ashabına, Ehlibeytine (Radıyallahü Anhüm Ecmain); sevgi ve saygılarımızı göndermekten; Onların manevi huzuru önünde ''eğilmekten''; alnımızı bugünden tezi yok secdeye değdirmekten; yüzümüzü Kıbleye çevirmekten...
..Vacibül Vücud olan Bak-i Zül -Celalden tevbe-istiğfar etmekten başka ne yapabiliriz
Bunlardan imtina eden, tereddütü olan, kalbinde şüphe olanlar İslam'a göre AKIL nosyonundan nasibini alamamışlardır.
Şu halde ''Akılsızın Önde Gideni'' olan ben Halık-ı-Alem'in ''NURUNA''; ilelebet İslam'dan i t i z a l etmiş biri olarak- asla ve kat'a nail olamayacağım demektir.
Nefesi kuvvetli olan ''Mümin kardeşler'' benim ve benim gibi olan tüm ''A k ı l s ı z l a r''ın akıbeti için ''dua etmeleri'' dileğiyle..
---Kusura bakmayın; ben bu ''Mümin kardeşlerin'' dualarında Biz Akılsızları H a y ı r l a hatırlayacağından şüpheliyim. O halde herkes kendi Duasına başlasın Ey ''AKILSIZLAR'':
Bismillâhir-rahmânir-rahîm.
Elhamdü lillâhi rabbil-àlemîn... Hamden kesîran tayyiben mübâreken fîhi alâ külli hâlin ve fî kulli hîn... Kemâ yenbagî licelâli vechihî ve liazîmi sultànih, ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ, ve tâci ruûsina, ve kurreti a'yuninâ muhammedinil-mustafâ ve alâ âlihî ve sahbihî ve men tebiahû bi-ihsânin ilâ yevmil-cezâ. Emmâ ba'd;
Ya Rabbel-Alemin!
''Allah Celle Cellali Hü Yazıd'':
(Vemâ halaktül-cinne vel-inse illâ liya'budûn.)
"İnsanları ve cinleri ben sadece ve sadece bana ibadet etsinler diye yarattım; başka bir maksatla yaratmadım, bana güzel ibadet etsinler diye yarattım."
.... Evet, evet artık biliyorum n e d e n yarat-tığını; ARTIK AKLETTİM ''Hamd-ü sena olsun''