29-11-2009, 05:25
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Güneşin Doğuşu
Dinle tanışmam çok küçük yaşlarda oldu, Almanya’ya işçi olarak çalışmaya giden ailem beni Konya’lı komşularımıza bırakınca 2,5 yaşında dinle tanıştım maalesef. Şahsen ben o zamanı hatırlamıyorum artık, fakat hatırlayanlar tarikat ortamına benzer şeyler anlatıyor.
Beş yaşından itibaren Anannemle birlikte yaşamaya başladım, o zaman İslam’la gerçek anlamda tanıştım. Öğrendim ki ben 7 kuşaktır müftü ve üzeri İslam alimi barındıran bir sülaleye üyemişim. Ne kadar namaz duası ve sonrası varsa ezberledim, dua başına beş lira ödül alıyordum, o sırada bir çok şeyde öğrendim İslam adına; gece tırnak kesilmesinin günah olduğu, gene gece ıslık çalmanın şeytanı çağırdığı vs vs.
8 yaşımdaydım, bütün namaz duaları dahil en az 50-60 duayı ezbere biliyordum sanırım, yıllardır her gece yatmadan önce ‘’Allah’a’’ beni anneme, babama kavuşturması için dua ediyordum. O yaz izne gelen anne ve babamı bırakmak istemediğim için çok yaygara kopardım, ardından tekrar ‘’Allah’a’’ beni anne ve babama kavuşturması için dualar ettim, Yaklaşık üç yıldır her akşam yatmadan önce sabi sübyan olarak ‘’Allah’ıma’’ beni anneme ve babama kavuşturması için dua etmeme rağmen hala kavuşamamam ve üstüne o yaz tüm ayrılmamak adına yaptığım eylemlere rağmen, anne ve babamla ayrı kalmam sonucunda ‘’Allah’ın’’ olmadığına kanaat getirdim şahsen. Madem ‘’Allah’’ beni dinlemiyordu bende onu tanımazdım o zaman.
Bir sene sonra, tatlısu solcusu dayılarımdan ayrılarak, devrimci amcaoğulları ile yaşamaya başlayınca, aslında tanrı kavramının hiçte öyle ulvi kavramlar içermediğini gördüm. Aslında bu delikanlılar resmen ‘’Allahsız’dılar’’ ve bana hiçte aykırı gelmediler. Dokuz yaşımda koynumda bildiriler ve dergiler saklayarak kuryelik yaptığım günlerden bu güne başladığım komünist yaşamda asla inancım ile ideolojimi karıştırmadım o gün bu gündür.
İki sene sonra ortaokula başlayıp gene İzmir’e dönünce tekrar derin bir şekilde İslam ile karşılaştım, sınıfımızda ki bir arkadaşımızın ısrarı ile Akyazılı vakfının kütüphanesine ders çalışmaya gidiyor ve bir çok Nur’cu kaynakla karşılaşıyorduk, o zaman ben her şeyin temelinde din sömürüsünün yattığına inanarak, din ile ilgili şahsi araştırmalarıma başladım. Aklıma gelen tek şey dinin her şeyin başlangıcı olduğu ve onu yıkmadan bir şey yapamacağımız ve sonuca ulaşamayacağımızdı. Yani 11 yaşında sosyalizm için bu topraklarda yapılması gereken ilk şeyin din tabusunu yok etmek olduğunu algılamak oldu.
Uzun zaman din üzerine okumak bir yana, bilümum tarikat vs dahil icraatlar üzerine fiili yada okuma bazında fikir sahibi oldum.
Ailem sıradan bir Müslüman yaşam süren ailedir ama köken hep dini liderlere sahip olduğu için bir dinsel baskı olmasına rağmen, anne tarafı Chp ve baba tarafı Dp,Ap ve Dyp geleneği sürdürmüşsede, benim kuşağım hep devrimci denilen kuşaktan olmuştur. Sanırım kişisel deneyimim ile öğrendiğim komünist felsefe arasında ki ilişki burada devreye girmiş olması gerekir ama ben daha önce ‘’Allah’ı’’ red ettiğim için, bende komünist olmak bağlayıcı bir unsur değildir. Bu dönemimde komünist argüman ve yaşam ilgilendirdiği için 18-19 yaşıma kadar çoğunlukla bu tip yayınları okumama rağmen asla dini yayınlardan kopmadım, biliyordum ki dinleri yıkmadan hiçbir şey kurulamazdı. O dönemde siyasi yaşamımda bu söylemlerimden dolayı dışlandım hatta.
12 Eylül sonrasında dini yayılmanın artması ve cuntanın din öğretisini dayatması sonucunda yaşadığım toplumun güncel siyasetine dinin girmesi sonucunda, bende yine dinsel öğeleri öne çıkaran kaynakları okumaya ağırlık verdim. Yaşamım boyunca her şeyin başı din dedim, bütün bu sermaye ve gücün kökeninde din yatıyor dedim, özellikle kadınlar ve çocukları sömürmenin yolu olarak dini gördüm, sanırım 8 yaşımdan beri ‘’tanrı’nın’’ arkasına saklanarak İnsanları sömüren ikiyüzlü kemirgenlerin gerçek yüzünü çıkarmak için mücadele içindeyim. Din açısından çıktığım nokta ile geldiğim nokta arasında bilgi seviyesi düzeyi dışında pek bir fark göremiyorum şahsen…
|

29-11-2009, 06:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger GUNESINZAPTIYAKIN;
Oykunu, acik bir sekilde dile getirmissin.
Din açısından çıktığım nokta ile geldiğim nokta arasında bilgi seviyesi düzeyi dışında pek bir fark göremiyorum şahsen…-GZY-
Ya bilinc farki, ya da gormek istedigin, baska bir fark var miydi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

29-11-2009, 10:36
|
|
Üye
|
|
|
|
Tabi Allah anne ve babana seni kavuşturmamış sen de bana faydası olmayan kilisenin papazını diyerekten reddetmişsin. Benim tavsiyem anne ve babana kavuşmana vesile olacak şeylere (insan olsun uçak olsun bir kağıt parçası olsun) tapman.
Yani demek istediğim yaradanı istediğin şeyleri yapmadığı zaman terkettiğin gibi, istediğin şeyleri olduran kişi veya nesnelere de nankörlük etmemen. Onlara tapmandır.
Kötü bir çocukluk geçirdiğin, bundan önceki mesajlardan da zaten anlaşılmaktadır.
Dip not olarak gece tırnak kesilmesi, ıslık çalmak gibi olaylar dinimizde HURAFE'dir.
|

29-11-2009, 14:06
|
 |
Üye
|
|
|
|
Öhöm, iyi ki doğdun güneş, sensiz hayat olur mu?
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|

30-11-2009, 09:02
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Tebrikler siparişçi, benim nasıl bir yaşam sürdüğümü hemen çözmüşsün, iki dakikada reçeteyi yazmışsın. Din sömürücülerinin takkıyyeci yüzünü ve kendilerinden olmayanlara karşı acımasız yüzlerini gördük hepbirlikte...
Ne yaradanı? ne tapınması? sabi sübyanlarla evlenen Muhammedemi? köleliği yasaklamayan bir tanrıyamı? evlatlığının karısını zorla alan Muahmmedemi? İslam'ın zorbalığına ve saçmalıklarınamı? ne tapınması?
Eyvalla titan
|

30-11-2009, 13:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı
Ne yaradanı? ne tapınması? sabi sübyanlarla evlenen Muhammedemi? köleliği yasaklamayan bir tanrıyamı? evlatlığının karısını zorla alan Muahmmedemi? İslam'ın zorbalığına ve saçmalıklarınamı? ne tapınması?
|
Hadi be, yerle bir oldu güzelim genellemem!
Oysa ben komünistlerin ateizmini, ulusalcıların ateizmine yeğ tutuyordum. Onlar olaya emek-sermaye başlığı altında bakıyorlar, dolayısıyla daha evrensel daha elle tutulur somut izahatlar yapıyorlar diye kemalistlerden bir adım önde görüyordum. Kemalistlerin ideolojilerini nev-i şahsına münhasır bir lokallik karın ağrısı diye görürken, bir komünistin ağzından Ayşe'nin yaşı, evlatlığın eşi, Muhammed'in kertenkeleleri gibi şeyler duyuyorum.
Ne diyordu Sezar: And you too Brute?!
Ve ne diyordu Hz Muhammed: Küfür tek millettir!
-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-
"The Usual Suspects" filminden
|

30-11-2009, 15:19
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Genelleme yanlıştır elbette, nasıl ki tüm müslümanlar sübyancı sapık değilse kabilinden...
Siyasetle dini karıştırmam, siyaset adına dinci olanlara karşı olduğum gibi, siyaset adına ateist olanlarada karşıyım...
Materyalist açıklamamı?
İslam köleliği meşru kabul eder...
Kapitalist açıklamamı?
İslamiyet köleliği kaldırmamıştır...
Şerri açıklamamı?
İslamiyet köleliği kaldırmak için her şeyi yapmıştır...
Demogoji yapmayalım...
Atesitlik kişisel bir yorumdur, herkezin kendi bakış aşısına göre değişir, ateistlerin ortak bir çok yönleri olması, doğmatik dinlere inananlar gibi aynı şeye iteat ettikleri anlamına gelmez, kaldı ki bu söylemler bir takım kitlenin elinde ki siyasi argümanlar değildir, İslamiyet'in kendi gerçeğidir...
|

30-11-2009, 16:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
zaten dinler kapıtalızmın ınsanları etkı altına almasındakı en guclu kolu...yani senın bu acıdan degerlendırmen guzel...bazı ınsanlar bu olayı bos bulur...inanclardan bıze ne bız işimize bakalım kapıtalızmle mucadele edelım derler....kapıtalızmle mucadelenın ıcınde bana gore dınlerle de mucadele olmadı aydın dusunebılen ınsanlar olmalı...
yazdıklarının anlasılır ve net oldugu ıcın ayrıca tesekkur ederım...elline yuregıne saglık...
bazı yorumlarda genellemeler yapılmıs bu sekılde dusunenler soyle yapar gibi...katılmıyorum....bırkac kısı yuzunden herkesı aynı kefeye koymak yanlıs....
Yoksa bir Tanrı o zaman anlarım bu çarkı. Yok eğer Tanrı döndürüyorsa bu çarkı,varmı sizden bir farkı ?
|

30-11-2009, 17:25
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Annene babana kavusamaman yaratmis ise dine karsi sorgulamani, esas uzaklastiran neden dinin kendisi; Dualarina karsilik gormemen sadece suphe uyandirmistir. Kisaca anlattigin oykun, tum baskilara ragmen, cocuk yasta dogmalardan siyrilabildigini, bu da baslangicda urkek adimlarla bile olsa sonuca ulasmana neden olmus.
Imanli kardeslerimize, din sadece bir inanctir, gelmis gecmis ve var olan diger dinlerin uyeleri de, kendi dinlerini en dogru ve kutsal olduguna iman etmeleri gercegini gore gore ve buna ragmen, nasil biz iimanimizdan %100 eminiz demelerine hakikaten akil ve mantik almiyor. Hatta bunlarin icinde inanmaya o kadar aliskanligi olanlar vardir ki, dini biraksalar, baska sacmaliklara yonelirler. scientologie, yildiz fallari, hatta "TOR"a bile inananlar cikar bunlar arasindan.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

30-11-2009, 17:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Güneinzaptıyakın,
Bence şöyle dua etmen daha makbul olurdu.
Allah'ım anne babama uzun ömür ver, onları yaşat bize birlikte yaşayacak zaman imkanıda tanı, onlar benim geleceğim için çalışmaktalar inşaallah bizi kavuşturursun.
Çünkü senin yaptığın Allah'ım bizi kavuştur , ee kavuşturmadın bende sana inanmıyorum, bu hem imtihan argümanını , hemde sabırı bırakmandır.
İşte biz bunlarla teste tabi tutuluyoruz.
Gerçi sen çocukken bu düşüncelere kapılmışsın
Anne baban o yaşlarında ölseydi ne düşünürdün acaba
O yüzden senin yaşadığın düşünceler çocukca düşüncelerden yola çıkılarak yapılmış.
Bence yanlış.
|