Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-01-2006, 19:04
Kemalistyol Kemalistyol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Sitedeki Açık

Sayın Site Yetkilisi,

Bir süredir sitedeki yazıları okuyorum. Aydınlatıcı ve bilimsel yazılar-kanıtlı-...

Ancak bir nokta var ki, uyarmak ve açıklamasını bilmek istedim;

Deniyor ki; Kuran değişmiştir, ilk yazılan kuranla şimdiki kuran farklıdır, kanıtlarıda şunlar şunlar....

Ancak genel olarak yazılanlara baktığınızda-hadisleri bir tarafa bırakırsak-
şimdiki kurana dayanarak yapılan açıklamalar var.

Burada açık bir nokta var gibi geliyor bana;

1-Kuran değişmiştir i kabul edersek, neden şimdiki kurana dayanarak bu açıklamalar yapılıyor? Şimdiki kuranı yalan belge olarak düşünüp ordaki ayetlere vurgu yapmamamız gerekmez mi?

2-Kuran değişmemiştir i kabul edersek, ayetler temel alınmış yazılar doğru, dinle ilgili yazılan yazılarda yerini buluyor. Ancak, eğer karşımızdaki gerici güç, gün gelirde 1. varsayımı kabul edip çıkarsa karşımıza, o zaman yapılan tüm çalışmalar boşa gitmeyecek mi?

Saygılarımla,
Alt 14-01-2006, 19:09
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben cevap vereyim kemalistyol,

Amaç müslümanları dinden soğutmaksa birbiriyle çelişen saldırılar normaldir. Bu nedenle bir ateist peygamberin hem "zekice bir planla insanları kandırdığını" hem de "deli-şizofren biri" olduğunu savunabilir. Biri tutmazsa öbürü yerini alsın diye.
Alt 24-01-2006, 00:01
Aday Üye

Standart ilginç

Çok ilginç,

Yanıt gelmemesine çok şaşırdım.

Yanıt gelmemesinin iki nedeni olabilir;

1-Gerçekten bir açık yakaladık, cevabı bilmiyorlar.

2-Dikkate almıyorlar, ancak buda sabit görüşle düşündüklerine inandıklarını gösterir, yani o kadar inanmışlarki tersini gösterseniz bile doğruyu kabul etmiyorlar, eğer böylelerse sonuçta YANLIŞLIĞINI iddia ettikleri tarafla aralarında fark kalmıyor ki?

Siteyi incelemeye devam edeceğim, ama yakaladığım ipin uçlarınıda çekmeye devam edeceğim.

Dürüstlüğü en temel değer kabul edenler, ipin uçlarını beraber çekelim, bakalım ardından hangi GÜÇ çıkacak...

Saygılarımla,
Alt 24-01-2006, 01:24
Üye Değil

Kendi adıma soruyu önemli görmediğim için yanıtlamamıştım evvelden. Ama senin için madem bu kadar önemli yanıt vereyim:

"Gün gelir de müslümanlar Kuran'ın değiştiğini kabul ederlerse" demek şu anlama gelir. Kuran'ın 1. mushafı (Muhammedin yazdırdığı orijinali) veya 2. mushafının bulunması anlamına gelir. Çünkü 3. mushaftan sonraki Kuranlar günümüze kadar geliyor. 1. ve 2. mushafların yakıldığını tarihi belgeler söylüyor bize. Bunlar şayet yakılmadı ise bile günümüze kadar tahrip oldukları yüksek ihtimaldir. çünkü yaprak ve deri parçaları gibi organik yapılara yazıldıkları biliniyor. Bunlar ise kolay bozulan yapılardır.

Herşeye rağmen farklı Kuran bulunursa bu bizlerden ziyade İslam dünyasını sarsar. Düşünsenize, 1400 yıldır sahte bir kitaba inanan bir ümmetin ruh durumu nasıl olurdu?
Alt 26-01-2006, 01:35
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cem arkadaşım sen ilaçlarını almadanmı yazıyorsun?amma hezeyancısın...hani şu soldaki sütunlardaki yazılanlarda dahil..Kur'an'ı oku bir hiç bir insan yazabilri mi..İnsan ancak zamanındaki bilgileri aktarır.o kadar.mesela gezegen sayısı 5 'tir der.Ben sana söyleyeyim Kur'an'da güneş sistemimize bağlı gezegen sayısı 12 dir..Bak olmadan söylüyorum,bulununca yok yaw felan demeyesin...
Alt 26-01-2006, 01:56
Üye Değil

yeni bir gezegen bulundu. Tartışmalar devam ediyor gezegen mi değil mi diye.

Kuran da bu konuda bir tebliğ var mı? Söyleyelim boşuna tartışmasınlar.
Alt 26-01-2006, 02:59
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bulunmazsa da kıyamete kadar yolu var..
Nasıl olsa Ensareo zaman koymuyor..Haklı Bilimin ne zaman bu keşfi tamamlayacağı belli olmaz..
Ensareo "Yusuf'un rüyasından" bu sayıyı çıkarıyor ama;
Ya bu bilim Ensareo'nun ömrü dahilinde , gezegen sayısını13-14 olarak keşfederse ne olacak!!
"Yusufun Rüyası" olarak kalacak..Başka ne olabilir!!
Alt 06-02-2006, 22:23
Aday Üye

Standart Yöneticiye

Sayın Site Yöneticisi

Yanıtına teşekkürler.

Diyorsun ki "kuranın 1. ve 2. nüshası yakıldı, bunlarıda peygamber yazmıştı, şimdi inanılan kuran sahte kuran".

Çok güzel de , benim sorum da buydu.

Sahte olduğu iddia edilen bir kurana dayanılarak yapılan açıklamalarda allah-islam peygamberi ve din kurallarının çürütülmesi çalışması var.

Eğer kuranın sahte olduğunu biliyorsanız, neden bu yalanlara dayanarak islam peygamberini, allahı çürütme çalışması yapıyorsunuz?

Çelişki burada. Bu kuran yalansa, yalanı kanıtlayın, yalana dayalı açıklamalar dönüp dolaşıp İLERİCİ insanlara zarar getirecektir.

Mantıksal olarak düşünelim, karşı tarafta çalışmasını yapacaktır (ciddiye alınacak güce eriştiğiniz zaman) ve aynı şeyi soracaktır;

Bunlar sahte kuran olduğu için zaten o BULDUĞUNUZ AÇIKLAR var. Asıl kuranda bunlar yoktu.

Eğer asıl kuran bulunamayacaksa, işiniz iyice zor, çünkü sizin yaptığınız çalışma, benim yaptığım basit açıklamayla berteraf edilebilir. Asıl kuran vardı ve temel şeriat kurallarıda zaten yazıyordu, içindeki açık noktalar, peygamberin hayatıyla ilgili iftiralar sonradan eklendi.

Bu çalışma, şu anki kuranın reddiyle sonuçlanabilir, ama bu, şeriatı yoketmez, çünkü siz, kendiniz söylüyorsunuz "bu sahte kuran, peygamberin yazdığı kuran başka bir kurandı".

Oysa, allah-peygamber inancına saygılı, yani onların inancına saldırmadan, aşağılamadan yapılacak açıklamalar bizlere daha fazla yarar getirir. İslam peygamberinden sonra arapların işlediği suç oranlarında azalma olmuş olabilir yada adaletin uygulanmasında ilerlemeler olmuş olabilr. İlim çindede olsa alınız yada OKU sözü gibi... Bilemiyorum, bu konuda yeterli bilgi yok. Ama bunların üzerinde de yoğunlaşmak gerek diye düşünüyorum. Çünkü yoğunlaşma YALAN OLDUĞUNU SÖYLEDİKLERİNİZE dayanarak değil GERÇEK olduğu kanıtlananlara dayanarak yapılırsa, sonuçta ne çıkabilir, onuda söyliyim;

1-Bu kuran sahtedir in kabulü
2-Allah-peygamber inancının (tabi isteyenlerde) devamı.
3-İstemeyenler de peygamberin asıl hedef gösterdiklerinin puta tapanlar olduğu, yani o zamanın cahilleri olduğu ve önemli olanın allaha inanmak inanmamak değil , bu dünyada dürüst yaşamak-iyilik yapmak yada kötülük yapmak olduğunun anlaşılması
4-Asıl kitabın neden şeriatı insanlara önermeyeceği, bilmi temel göstereceği ve buna dayanarakta çağdaş uygarlık düzeyi hedefinin din tarafındanda gösterilen bir hedef olacağı

Çalışmanız eğer şeriatı kaldırıp, islam dinini dürüstlüğün iyiliğin hakim kılınmasında bir moral değer haline getirilmesini sağlamaksa, bunun yolunu tekrar düşünün derim.

Eğer allah-din-peygamber yalandır'ın ispatını istiyorsanız, bu mantıklı değil? Karşı tarafın daha da körleşerek saldırmasından başka ne işe yarayacak?

Empati yapın, bu yazdıklarımı düşünün, daha sonra, karşı tarafın saldırganlığını sabit görüşlüce, arttıran bir grubun GERÇEK AMACINI neden sorguladığımı anlayacağınızı umuyorum.

Saygılarımla,
Alt 07-02-2006, 00:33
Üye Değil

Şu an ki Kuran sahte Kurandır diyen yok Kemalistyol. Dediğimiz şudur ki bugünkü Kuranın orijinal Kuran olduğundan kimse emin olamaz. Aradaki farkı şimdi anlamışsındır sanırım.
Alt 07-02-2006, 00:41
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Elimizde başka kuran yok. Bir kuran var o da, ama ilk hali, ama değişmiş farketmez, sonuçta insanlar buna inanıyor...

Bunu ha muhammed uydurmuş, ha muhammedden sonra gelen birileri uydurmuş. Ne fark eder?

Sen diyorsun ki "hem değiştirilmiş diyorsunuz hemde yine o kurandan yola çıkarak eleştiriyorsunuz" Tabi ki öyle yapacağız, bu yöntemde yanlış olan birşey yok.

Ben sana abuk subuk bir türkçe sözlük getirsem, bu sözlükte örneğin "koşmak" fiili "camdan yapılmış bir süs eşyası" olarak tanımlanmış olsa, sen bu sözlükteki saçma tanımları çıkartıp sergilemeden mi yaparsın eleştirini? o sözlüğü hiç açmadan ve içindeki saçmalıklara hiç bakmadan eleştirmek mümkün müdür?

Ayrıca yazından anladığım şöyle bir kaygı var: Ya günün birinde gericiler başka bir kuranla çıkıp işte orjinal kuran bu derlerse bizim tüm emeğimiz boşa gitmez mi?

Eğer gerçekten bambaşka, şimdi kabul görmüş kurana hiç benzemeyen, örneğin nuhun gemisinden hiç bahsetmeyen ya da "illa da savaşın" diye tutturmayan bir kuranla çıkarlarsa ve bu kuran bir anda tüm müslümanlar arasında kabul görürse dediğin gibi tüm emeklerimiz boşa gitmiş olmaz.

Biz burada kuranı kendimize silah yapıp gericilerle fikir savaşı içine girmiş değiliz ki, bizim ya günün birinde silahsız kalırsak o zaman bu savaşı kazanamaz gericilere yeniliriz gibi bir kaygımız olsun... Aslında bizim şöyle emek verdik böyle de bu emeğin karşılığını almak istiyoruz gibi bir kaygımız da yok.

Burada fikir üretiliyor, tartışma yapılıyor bunun öznesi kimizaman kuran olur, kimizaman muhammed, kimizaman isa, kimizaman darwin ve evrim teorisi. Eğer yeni bir kuran gelirse onu inceleriz, üzerinde kafa yorarız, eleştirilecek bir noktası varsa bunu tartışmaya açarız. Eğer yeni bir bilimsel teori gelirse aynısını onun için de yapmaya çalışırız.

Önerilen Siteler