Mikail16´isimli üyeden Alıntı
bunu bilmediğinize inanamıyorum bunun cevbı gayet net ve basittir
|
Konu bilmek veya bilmemek değil, tartışmaya açmaktır.
Ben, insanları ve cinleri bana kulluk etmeleri için yarattım. Zariyat Suresi Ayet 56
Cin ve insanlar kendilerine Allah'a ibadet etme veya yüz çevirme ya da başkalarına ibadette bulunma hürriyeti verilmiş olan yaratıklardır. Bu hürriyeti doğru yolda kullanarak, tıpkı vücutlarındaki her zerrenin Allah'ın kanunlarına uyarak, O'na ibadet ettiği gibi, onlar da kendi iradeleriyle Allah'a ibadet etmelidir. ...
|
Bildiğim kadarıyla cinler insanlardan daha önce yaratılmış
“Biz insanı kara çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık. Cinleri de daha önce, zehirli ateşten yaratmıştık.” Hicr: 15/ 26-27
Bu da aslında tanrının zamandan bağımsız olmadığını göstermiyor mu? Cinerin yaratılışı konusunda bir öncelikten bahsedilmiş. Yani tanrı ve melekler -bazı arkadaşlarımızın iddialarının tersine- zaman boyutu içinde yaşamaktadırlar çünkü cinleri daha önce yaratmışlardır ("biz" derken tanrıdan ve meleklerden bahsettiğini varsayıyorum).
Eğer iddia edildiği gibi zaman tanrı için varolmasaydı veya tanrı zamandan bağımsız olsaydı, tanrının cinleri ve insanları aynı anın veya "ansızlık" adı verilebilecek kadar sonsuz küçük bir anın içinde yaratmış olması, gerekmezmiydi?
Bunun dışında cinlerin ibadeti tanrı'ya yeterli gelmemiş midir? Kendinde gizli hazineleri göstermek için tanrı cinlerin üzerine birde insanları yaratmaya neden ihtiyaç duymuştur? Tanrının bu büyük egosu daha ne kadar süre devam edecektir? Eğer insanların ibadeti tanrıyı tatmin etmez de kendisinin aslında daha da büyük hazinelere sahip olduğunu göstermek için başka yaratıklarda yaratacak ve bizden o yaratıklara zarar vermememizi isteyecekmidir?
Allah ın bizi neden yarattığını açıklamaz çünkü bunlar bizim kendi şahsi görüşümüzdür Allah ise Kur'an da açıkça belirtmiştir İnsanların Allah a kulluk için yaratıldığını Allah ın bizi neden yarattığını kendi fikrimizle açıklayamayız. Siz ise müslümanlardan bunu istiyosunuz
|
"Neden" sorusu bilimin cevaplamadığı bir sorudur. Dolayısıyla bu sorunun cevabını dinde aramamız gerekir. Sizlere göre aslında hayatımızın amacı Allah'a kulluk etmek. Bu kadar basit. Başka birşey değil. 3 kelimelik bir cümle. Bu açıklama yeterlimidir? Beni kesinlikle tatmin etmeyen bir cümle. Bir kalemde "neden kahvaltı ediyorum" sorusunun cevabına bir kutsal kitap dolusu yazı yazabilirim. Bu koskoca alemin neden yaratıldığının cevabı ise sadece 3 kelime mi? Kur'an hayatı nasıl yaşamamız gerektiği konusunda derslerle dolu. Fakat benim gördüğüm kadaıyla neden yaşıyoruz bu hayatı sorusuna yeterince cevap bile veremiyor.
Mutezile´isimli üyeden Alıntı
Tensiz-denek;
Bir yerde de şöyle der:''...Muhabetten yarattım''
''....Ben bir kenz-i mahfi idim, bilinmek istedim'' ((Acluni, II, 132))
Yani ben bir gizli hazine idim, bilinmek istedim..
Bunlar islamı kaynaklardan alınan yanıtlar. Müslümanlar bunları şiar edinmiştir. Bunların ve ayetlerin dışında bir Müminden ''akıl yürütmesini'' herhalde beklemiyorsun?
|
En azından deniyorum. Çünkü bu açıklamaları yeterli bulanları anlayamıyorum.
Bir tanrı nasıl olur da kendisinin ne kadar muhteşem olduğunu göstermek amacıyla yoktan canlılar yaratır ve bu canlıların arasında bu muhteşemliği kabul etmeyenleri cehenneme atıp sonsuz ateşte sonsuza kadar yakar? Manyak bir tanrı yapabilir bunu ancak. Yüzlerce fantastik kitap okudum bugüne kadar. O kitapları yazan ölümlü yazarların bile icad ettikleri tanrılar çok daha romatik ve şiirseldi. Hatta gerçek olsalardı aralarında kendimi ibadete adayacağım tanrılar bile tasvir etmişlerdi.
Kur'an, insanın hayatı nasıl yaşaması gerektiğine o kadar çok takılmış ki aslında cevap vermesi gereken en önemli soruyu atlamış görünüyor: Neden varız?