Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-01-2006, 02:57
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Ne tanrılar geldi geçti...

Ne çok tanrı geldi geçti şu yeryüzünden, insanoğlu kimine sadece birkaç yüzyıl inandı, kimine ise binlerce yıl...

Vaktiyle ateşe-güneşe tanrı dedik, tabi tanrı oldukları YALANdı...

Tengri vardı bir zamanlar, tabi o da YALANdı...

Zeus vardı, Hera vardı, Apollon vardı, hepsi birer YALANdı...

Wepwawet vardı, Ptah vardı, onlar da YALANdı...

Phoseidon vardı birzamanlar, Kibele vardı, haliyle onlar da YALANdı..

Kali, Yama ve Krishna vardı, onlarda YALANdı...

Gozu-Tenno vardı, Hachiman vardı, onlarda birer YALANdı...

Manjushri vardı, Tien vardı, onlarda YALANdı...

Mâth vardı, Mider vardı, Nemon vardı ve Nuada vardı, hepsi YALANdı...

Horus vardı, Seth vardı, YALANdı...

Ra vardı, YALANdı...

Yahova vardı, YALANdı...

Mithra-Varuna vardı, YALANdı...

Artragenes vardı, Yahve vardı, YALANdı...

Tanaituth vardı, YALANdı...

Virakoça vardı, YALANdı..

Al-Lat, Al-Uzzat, Al-Menat vardı, onlarda YALANdı...

Daha adını sayamadığım yüzlerce, belki binlerce, belki de çok daha fazla tanrı vardı. Hepsi YALANdı...

Tabi bunların bazılarının hala daha inananları olsada kendilerini kandırdıklarını biliyoruz, insanoğlu çağlar boyunca hep kendini kandırmış. Ne yazık ki insanoğlunun hep bir kendini kandırma alışkanlığı olmuş...

Neyseki artık bu insanlık tarihi kadar eski kendini kandırma alışkanlığı sona erdi. Yoo tanrı fikrinden vazgeçmiş değiliz. Sadece bu defa inandığımız tanrının gerçek tanrı olduğuna inanıyoruz ve böylece kendimizi kandırmaktan nihayet kurtulmuş olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz...

Yaşasın artık uydurma tanrılara değil gerçek tanrıya ibadet ediyoruz...

Allah var artık. o yalan değil gerçek... Sayısız tanrı icad ettikten sonra nihayet gerçek tanrıyı biliyoruz. Ne mutlu bize... Evet belki diğer tanrıların hepsi için söylendi bu sözler ama bu defa farklı. Hem allah kendisi söylüyor bize gerçek olduğunu. Evet belki öncekiler de pekçok şey söylemişlerdi, ama onların hepsi uydurmaydı, bu defa kesin kez eminiz ki uydurma değil... Bu insan icadı tanrılara inananlarda kesin emindiler belki tanrılarının uydurma olmadığına, ama onlar yanılıyordu oysa biz yanılmıyoruz... Allahın uydurma olduğunu düşünenler bu komik fikre nerden kapılmış olabilir hiç bilemiyorum... İnsanoğlu'nun çağlar boyunca sayısız tanrı uydurmuş olması, bu defa tanrımızın gerçekten gerçek tanrı olduğu gerçeğini değiştirir mi? Gerçekten bu defa farklı, bu defa gerçekten tanrımız gerçek...
Alt 18-01-2006, 03:27
Üye Değil

evet bu yazın seni için takdir ediyorum ha bunu öylesine sanmasınlar okudugum en dürüst en muazzam yazı pekala bu defa tanrımız gercek peki biz bu gercekleikten sonra diger insanların kactıgı gercegi bir tarafa bırakalım TANRI GERCEK peki artık biz ne yapmalız!!!!
Alt 18-01-2006, 03:31
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben pek gerçek olduğunu sanmıyorum .Yazının tabi Tanrının değil.!!
Alt 18-01-2006, 03:45
Üye

Yazıyı allah inancına sahip bir insanın gözünden yazdım. Yine aynı şekilde allah inancında birisinin gözünden "tanrı gerçek,peki artık biz ne yapmalıyız?" sorusunun cevabını vereyim:

Daha önceki binlerce uydurma tanrıdan birisine inanan bir insan ne yapıyorduysa biz de gerçek tanrımız için aynısını yapalım. Yani ibadet edelim, dini ritüelleri yerine getirelim, dua edelim...
Alt 18-01-2006, 04:35
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Daha önceki binlerce uydurma tanrıdan birisine inanan bir insan ne yapıyorduysa biz de gerçek tanrımız için aynısını yapalım. Yani ibadet edelim, dini ritüelleri yerine getirelim, dua edelim...

Sade inanç ne kadar güzel bir şey değil mi Exclusive....
Ohh..ne rahat..Sorgulama yok,şüphe yok...
Hangi dine inanıyorsan,onun gereklerini yapıyorsun ve düzgün bir dindar olarak dininin tanrısı tarafından ödüllendiriliyorsun..Keyfe bakk...

De ki,yaratılışın gerçeğine varmak-yalçın bir dağa tırmanmak olsun..
Alt tarafda,dağın eteğinde,garaj çığırtkanı kılıklı bir sürü adam..
"Geel , benim dolmuşuma bin , zahmetsizce seni dağın zirvesine çıkarayım.." diye avaz avaz bağırıyor..

Dolmuşa bindin mi,ooh rahat , ufaktan ikramlarla destekli , şarkılı - muhabetli bir yolculuk...
Vee 500 - 600 m irtifaya gelince, yolcuyu indirip ,saptırılmış bir bakış ve bol yaygara ve şamatayla zirveye vardığına inandırma...
Binen memnun , bindiren memnun..Yol çok da uzun sürmediğinden yolcunun kafası da dinç..

Öteye yanda , tezgaha gelmiyenin,dolmuşa binmeyenin vay haline..
Gerçek zirveye varmak için önünde upuzuun çetin bir yol..
Handikaplar , hendekler sarp kayalar , uçurumlar...
Zor dostum zooor..

Ama olsun , zor da olsa ayrı bir güzelliği var bu işin..
En azından dolmuşa getirilememenin dayanılmaz hafifliği..vee
Sürü psikolojisinden kurtulmanın dinginliği..

Ne demiş Hayyam Ustamız..kafası her nasılsa azıcık şarapsızken..:

Yetmişiki ayrı millet , bir o kadar da din
Tek kaygısı seni sevmek benim milletimin
Kafirlik müslümanlık neymiş,sevap günah ne ?
Maksat sensin , araya dolambaçlar girmesin.

Hepimizin yolu dolambaçsız ve açık olsun..
Alt 18-01-2006, 05:57
Üye

Güzel yazmışsın aldostu. Yazım uslubun gerçekten çok keyifli...

Bu arada hani olaki yanlış anlama olmasın diye ufak bir açıklamada bulunmak istiyorum. Benim bu başlığı açma sebebim ve imalı cümlelerimin altındaki esas savım şu:

Bugüne kadar atıyorum 1000 tane tanrı uydurup "gerçektir" demişiz ve ibadet etmişiz. Şimdi ise 1001 nolu tanrı için aynı şeyi söylüyoruz ve aynı şeyi yapıyoruz. Hep emindik inancımızın hakikat olduğuna, hala daha eminiz. İnanç değişiyor, Tanrılar değişiyor, Dinler değişiyor, Ritüeller değişiyor ama değişmeyen tek şey o anda inandığımız şeyin "daha öncekilerden çok farklı bir hakikat" olduğu yönündeki sarsılmaz düşüncemiz.

Yahu insanoğlu 200.000 yıl değil, 500.000 yıl da değil, 750.000 yıl da değil, milyon küsür yıldır hep bişeyler uydurmuş ve "hakikattir" deyip canı gönülden inanmış.

Son 1.400 yıldır da allaha inanıyoruz.

Acaba ne zaman vazgeçecez bu oyundan? İşte ben onu merak ediyorum...
Alt 18-01-2006, 07:11
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

BEN HUSEYIN,dedemin dedesi 2.mahmutun seyhulislamiydi,,anne tarafim sariguzel fatihli,buyukbaba tarafimda eski istanbullu..buyukbabam haci idi imam hastalandiginda imamlik yapacak kadar bilgili idi,,hacca gidip geldi sakal birakip kendine haci dedirtmedi,,

Bes vakit namazindan ve 30 gun orucundan vazgecmeyen bir muslumandi ama humeyniye kizan bir musluman,kubilayi oldurenlere kizan bir musluman idi,,

caminin paralarini calan muteahhitlerle kavga eden biri idi..1982 de kaybettim onu,,cok severdim,,1.90 boyunda hayati boyunca bir tek kimsesizin hakkini yememis,trablusgarpta savasmis bir gazi idi,,

Iste ben o tanrilari ve allahi bundan 10 sene once kaybettim,,,

amerikada guneyde dag kenarinda yururken,bir kor cocuk bana dogru iki kolunu acmis yuruyordu...

Neden dedim..allah bu kadar guclu neden bu 5 yasindaki cocuk iki gozude gormuyor..

ondan sonra evimden eksik etmedigim 5 kurani bir daha okudum..bir daha okudum ve inancimi yalanlar uzerine kurulmus yalan bir kitap ve yalan bir dunyadan siyirdim...

Bir cok forumda senelerdir degisik isimlerle yazarim ve insanlarimizi uyandirmaya calisirim..

Turan dursunla maalesef cok gec tanistim 2 sene kadar once..

Ben bu sitenin bir parcasiyim ve olene kadarda oyle kalacagim..

Benim 18 yasindaki oglumda inancsizdir..simdi 11 yasindaki kizimda bize yetisecek..hayali olan seylere inanmamayi yavas yavas ogretiyorum..

Baris dolu,dinsiz,tanrisiz,mantik uzerine kurulmus sevgi dolu bir gece ve dunya dilerim sizlere...

huseyin(gercek adim)

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 18-01-2006, 10:51
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Kör çocuğu görmeden de Allah'ı reddedebilirdin.Mesela şu soruları sorabilirdin kendine.Neden ben tavuk,kuzu,ökküz yiyorum?Allah neden bu zavallı hayvanların bizim için ölümüne izin veriyor?Neden aslanlar ceylanları öldürüyor?Neden hep güçlü olanlar zayıfları eziyor?Eğer Allah'ı reddettiğin halde bitki ve hayvanların hayatlarına son vererek yiyorsan Hüseyin,sende tanrılık taslıyorsun.
Alt 18-01-2006, 18:47
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gülmek korkunuzu yok eder,
korkusuzlugunuz da Tanriyi...
Umberto Eco

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 18-01-2006, 19:46
Üye Değil

tabi biz! bunca anlatılan yazılan söylenen herşeyin içinden en son tanrı benim diye haykırana kadar böyle gidecek ve tanırlıgımız ölüm gibi hiç kimsenin tartışamadığı bir gercekle sona erecek !!

Önerilen Siteler