Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-01-2006, 16:37
Üye Değil

Standart Üyemiz Da Vinci'nin Sitesi

Sitemize üyeliği de bulunan Da Vinci arkadaşımız, bilhassa evrim teorisi, Harun Yahya yalanları, genel olarak ise bilim ve din konularını işleyen özgün ve bence başarılı bir site yapmış. Ziyaret etmenizi kuvvetle öneririm.
http://bilimvedin.blogspot.com/
Alt 06-02-2006, 19:45
Da Vinci Da Vinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Cem uzun zamandır girmemiştim foruma. Şimdi gördüm benim bloga link vermişsin. Çok teşekkürler.

Bu arada HY'nin kitaplarının incelemesini yaptığım başka bir blog daha var. Onun da adresini vermek isterim:

http://cevaplar.blogspot.com

HY'nin kitaplarındaki yalanları bir bir ortaya döküyorum.
Alt 07-02-2006, 00:41
Üye Değil

Seninki gibi özgün çalışmalar desteklenmeli Da Vinci. Önemli bir boşluğu dolduruyorsun. Çalışmaların çok güzel, devamını dilerim.
Alt 07-02-2006, 01:00
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gerçekten çok beğendim Da Vinci, çok güzel araştırıp H.Y'nin tüm yalanlarını, işin gerçeklerini de göstererek açıklamışsın, eline sağlık...
Alt 07-02-2006, 03:17
Üye Değil

Standart Evrim

Sayın "Da Vinci" acaba alanında uzman bir "bilim adamı" mı yoksa sadece çeşitli kaynaklardan araştıran sıradan bir vatandaş mı bilemiyorum....Ancak gerçekten "uğraş" verip hazırladığı bir gerçek..

"Da Vinci" sanırım yazılarında evrimci sitelerden ve kaynaklardan da yararlanıyor...

Ancak evrim teorisini ELEŞTİREN, BİLİM ADAMLARINCA hazırlanmış siteler olduğunu da söyleyelim..

En başta,talkorigins e karşı mükemmel bir yaratılışçı sitesi gayet teknik bir site ve bilim adamlarınca hazırlanmış:

www.trueorigin.org

Özellikle "Biology","palentology", "General" başlığı altında yazılanlar okunmaya değer...

Bundan başka içinde Prof. Michael behe'nin eleştirilere detaylı cevaplarını da barındıran:

www.arn.org

Bundan başka:

www.icr.org

ve

http://www.answersingenesis.org/home/area/qa.asp

Bu sitelerin içerikleri Harun Yahya'nınkilere benzemez.. alanında EN AZ DOKTORASI OLAN bilim adamları ve ayrıca profesörlerce hazırlanmıştır..Yani "bilgisiz" deyip kestirip atılamaz da...

Şunu da belirtmek gerekir ki en büyük/geniş ve ünlü evrimci site olan talkorigins te dahi Tanrı kavramıyla pek ilgilenilmiyor...

Şuradan okunabilir:

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-god.html

Site evrimi savunuyor ve evrim teorisine inanmak için illa ateist olunması gerekmediğini, evrim teorisinin Tanrı inancıyla çelişmediği belirtiliyor...(Tevrat ve Kur'an ile kesinlikle çelişiyor o ayrı daha sonra ayrı bir post açılabilir bu konuda)

talkorigins sitesinin eleştirisi için yukarıda verdiğim siteye bakılabilir...

Yani tarafsız olarak hem EVRİMİ SAVUNAN, hem de EVRİMİ ELEŞTİREN siteler incelenmelidir...Fanatikliğe kaymak ve bir tarafı ölesiye savunmak gereksizdir..
Alt 07-02-2006, 05:21
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

harun yahya zaten bu ve benzeri kaynaklardan çalıntı yapıyor...

Ama bu siteleri de araştırıp incelemek lazım...

Bilimde mistisizme yönelen bilim adamları var malesef. Bunlar da cahil falan değiller, aksine en az diğer bilimciler kadar bilgili adamlar ancak yanlış bir ön kabülle yola çıkıp, bir misyon çerçevesinde araştırdıkları için mistisizme sapıyorlar ve bilimden uzaklaşıyorlar.

Örneğin papalık bilim akademisi de (güya) bilim adamı yetiştiren bir kurumdur ancak hristiyan öğretileri benimsemiş bilim adamlarının bilimselliğinde muhakkak açıklar olacaktır.

Bilimin temelinde doğa olaylarını fizik kanunlarıyla açıklamak yatar.

Bu kişiler ise doğa olaylarını mistik güçlerle açıklamaya (dinlerin yaptığı gibi) ve mistik güçleri ise fizik kanunlarıyla açıklamaya çalışmaktadırlar. Zaten fizik kanunları sonucu gerçekleşen doğa olayının tam ortasına mistisizm ancak bu şekilde sokuşturulabilir ve bunun bilimle uzaktan yakından alakası olmaz..

Tabi pekçok doğa olayı zaten fizik kanunlarıyla açıklanmış olduğundan, bu kişilere mistisizmle açıklayabilmeleri için ancak "yaşamın kaynağı" ve "evrenin başlangıcı" (tabi böyle bişey varsa) gibi sınırlı alanlar kalmıştır.
Alt 08-02-2006, 12:37
Da Vinci Da Vinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mysticspirit Diyor ki
Sayın "Da Vinci" acaba alanında uzman bir "bilim adamı" mı yoksa sadece çeşitli kaynaklardan araştıran sıradan bir vatandaş mı bilemiyorum....Ancak gerçekten "uğraş" verip hazırladığı bir gerçek..

"Da Vinci" sanırım yazılarında evrimci sitelerden ve kaynaklardan da yararlanıyor...

Ancak evrim teorisini ELEŞTİREN, BİLİM ADAMLARINCA hazırlanmış siteler olduğunu da söyleyelim..

En başta,talkorigins e karşı mükemmel bir yaratılışçı sitesi gayet teknik bir site ve bilim adamlarınca hazırlanmış:

www.trueorigin.org

Özellikle "Biology","palentology", "General" başlığı altında yazılanlar okunmaya değer...

Bundan başka içinde Prof. Michael behe'nin eleştirilere detaylı cevaplarını da barındıran:

www.arn.org

Bundan başka:

www.icr.org

ve

http://www.answersingenesis.org/home/area/qa.asp

Bu sitelerin içerikleri Harun Yahya'nınkilere benzemez.. alanında EN AZ DOKTORASI OLAN bilim adamları ve ayrıca profesörlerce hazırlanmıştır..Yani "bilgisiz" deyip kestirip atılamaz da...

Şunu da belirtmek gerekir ki en büyük/geniş ve ünlü evrimci site olan talkorigins te dahi Tanrı kavramıyla pek ilgilenilmiyor...

Şuradan okunabilir:

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-god.html

Site evrimi savunuyor ve evrim teorisine inanmak için illa ateist olunması gerekmediğini, evrim teorisinin Tanrı inancıyla çelişmediği belirtiliyor...(Tevrat ve Kur'an ile kesinlikle çelişiyor o ayrı daha sonra ayrı bir post açılabilir bu konuda)

talkorigins sitesinin eleştirisi için yukarıda verdiğim siteye bakılabilir...

Yani tarafsız olarak hem EVRİMİ SAVUNAN, hem de EVRİMİ ELEŞTİREN siteler incelenmelidir...Fanatikliğe kaymak ve bir tarafı ölesiye savunmak gereksizdir..
Ben bilim adamı falan değilim sadece bilimsel kaynakları araştıran ve bunları altarmaya çalışan sıradan bir vatandaşım. Sıradan bir vatandaş olmaktan da çok memnunum.

Orda linkini vermiş olduğun tüm sözde-bilim (pseudoscience) sitelerini çok iyi biliyorum. Oralarda kullanılan bilim dışı argümanları çok iyi biliyorum. Zaten Harun Yahya da onların kitaplarından falan Türkçe'ye çeviri yapıyor ve üzerine kafasına göre birşeyler katıyor. Temelde farklı hiçbir şey yok. Ben de zaten bloglarımdaki yazılarımda hem akıllı tasarımcılar da dahil olmak üzere tüm yaratılışçıların argümanlarına değinmeye çalışıyorum. Yani ordaki argümanların HY'ninkilerden çok farklı olduğu yönündeki düşüncen gerçekçi değil. HY zaten bu adamlardan besleniyor. Prof veya Dr olmak insanların dini düşüncelerinin aksini destekleyen bir teori konusunda objektif olmalarını sağlamayabiliyor.

Evrim ile tanrı hakkında söylediklerinize bakalım. Bilim ve Din blogumda yazmış olduğum bir yazıdan alıntı yapmak istiyorum:

Evrim Teorisi, tanrının veya doğaüstü güçlerin varlığıyla ilgili hiçbir yorum yapmaz. Canlı türlerinin doğada doğal süreçler sonucu kendiliğinden oluştuğunu söyler ve bunun nasıl gerçekleştiğini açıklamaya çalışır. Hatta Evrim Teorisi yaşamın yani ilk canlının nasıl oluştuğuyla da ilgilenmez. Farklı canlı türlerinni nasıl oluştuğunu açıklamaya çalışır. Yani Evrim Teorisi hiçbir şekilde bir tanrının varlığıyla ilgilenmez ve tanrının varolmadığı gibi bir sonuca varmaz. Ama Evrim Teorisi tüm canlı türlerinin doğal süreçler sonunda oluştuğunu savunduğu için haliyle ilahi dinlerdeki, Tanrı'nın fizyolojik anlamda bugünkü insanlardan (Homo sapiens veya Homo sapiens sapiens olarak tanımlanan tür) farklı olmayan ilk insanı bir anda yarattığı düşüncesine karşı çıkmış olur.

Sonuç olarak Evrim Teorisi tanrının varlığına karşı çıkmazken, Mustafa Beyin de belirttiği gibi Akıllı Tasarım tanrının varolduğu, evrene ve canlılara müdahele ettiği sonucuna varıyor.

Sanırım yukardaki söylediklerim oldukça açık. Evrim tanrı kavramıyla çelişmezken, ilahi dinlerdeki canlıların bir anda tanrı tarafından yaratıldığı düşüncesine karşı çıkar. Evrim tanrı kavramına karşı çıkmaz çünkü konusuyla alakası yoktur. Evrim bilimsel bir teori olarak dini kavramlarla elbette ilgilenmez.
Alt 08-02-2006, 23:51
narnia narnia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teşekkürler Da Vinci. Ellerine sağlık.
Alt 09-02-2006, 15:29
Hermes Hermes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart talkorigins.org

Merhabalar,

talkorigins.com'da Evrim teorisine ilişkin beş yanlış kanı başlığı altında bir bölüm var.
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-...ons.html#proof
bunun herhangi bir yerde Türkçe tercümesi varmı.?
Alt 10-02-2006, 23:17
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Da Vinci, gerçekten eline sağlık. Evrim teorisi ile ilgili yaratılışçılarda olan bir yanlış kanıyı çok net bir şekilde ortaya koymuşsun. Bunu başka hıritiyan misyonerlerlerle de tartıştım. Nedense insanlar evrim teorisi dünyanın ve hayatın nasıl kendiliğinden oluşmuş olduğunu göstermeye çalışan bir teori olduğunu düşünüyorlar. Bu tür bir düşüncenin Türkiye'de islamcılarda falan olmuş olmasını anlardım da, Avrupa ülkelerinde iyi eğitim almış, birkaç yabancı dil bilen misyonerlerin bile böyle düşündüğünü ve aslında evrim teorisiyle ilgili bir bilgilerinin olmadığını gördüm.

Önerilen Siteler