Yeni Yıla Mesaj
Hoş geldin canım... Sayıyorsun günleri ve sabırla bekliyorsun değilmi, şu insanevladının kı..na bir 365 günlük kazıkta ben sokayım diye...
Yanlış anlama, ben 44 arkadaşınla tanıştım bugüne kadar, hepsinin yaptığı o idi...
Arkadaş 31 aralık gecesi saat tam 24:00 de geliyor, tam 8760 saat canımıza okuyor ve yerini yenisine devrediyor...
Savaşlar, ölümler, açlık, sefalet, zulüm... Kişisel eziyetlerini saymıyorum bile... Bir de üstüne üstlük hayatımızdan çalıyorsunuz... Her gelişiniz de ölüme bir yıl daha yaklaşıyoruz...
Biliyorum kabahat sende değil, canım benim...
Seni yollayan da diyeceğim ama öyle biri de yok...
Kabahat biz de ömür törpüm, bizde... Sanki iyi bir bokmuşsun gibi güle oynaya karşılıyoruz seni... Abartıyoruz bir de... Her şey duruyor tüm dünya da, aile arasındakinden tut da, kent boyutuna kadar sulu, görgüsüz, müsrif ve aslında zavallıca kutluyoruz gelişini...
Yıl boyu et yememiş gariban, aralığın son haftası Hindi parası denkleştiriyor... Ayağına donu pazardan alan memur bir maaşını bilmem nerede arkadaşlar arası(!) kutlamaya harcıyor...
Dünya çapında seni karşılamaya harcanan parayla, açlık sorunu giderilebiliyormuş, biliyormusun...
Kimin ipinde ki açlık... Yeni yıl gelmiş... Gelmiş de ne olmuş? 1 Ocak sabahı hayatında ne değişmiş? Neyin var yeni, akşamdan kalma başağrısından başka?
Gel anam sende gel... İşin bitince seni de diğerlerinin yanına küfür ve beddua ile postalayacağız nasıl olsa... Geldiğin gibi gitmeyecek ve anılmayacaksın yani...
Kayhan Özlen