Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-01-2010, 22:05
Kutluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kutluk Kutluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hep aynı yollar.Hep aynı duvar.

GUNESINZAPTIYAKIN
Çok iyi bir zamanda geldin bende sana buna neden cevap yazmadığını soracaktım.( Kuran'ın evrensel olmadaığı! başlığı altında masum masum cevaplaşırken; konu, bunun kuranın evrenselliğiyle ne ilgisi varsa berlin duvarıyla beraber yıkılmıştı hatırlarsak!)

"[QUOTE=GUNESINZAPTIYAKIN;275996]
Evreni yaratmış bu tanrı, onun için ikiyüz yada ikiyüzbin dilde kendini anlatması kadar kolay ne olabilirki? Amacı kendi yarattığı ve istediği zaman istediği şekilde canlarını aldığı bir varlığın yine kendisine tapması için kendini ve icraatlarını anlatmasıdır, bir çeşit enformasyondur, bir çeşit reklamdır, bir çeşit deklerasyondur, üstelik bu talep bizzat tanrıdan gelmektedir, o yüzden evreni yaratacak güce sahip bir tanrı değil ikiyüzbin dilde isterse iki milyon dilde yayın yapabilir yada esinleme yapabilir."

Elbette bu söylediklerini yapabilir ve bunu yapmışda ağacı, taşı, rüzgarı, börtü böceği yaratıp önüne koyarak. Kuran-ı Kerim'in "her şey size Allah'ın bir ayetidir" demesi bunun için olsa gerktir.Anlatımımı olabildiğince dar yapacağım eğer uzun düşerse kusura bakılmasın.

Örnek:Allah'ı inkar edn biri, yerine bir altarnatif bulma ihtiyacı hissediyor örneğin "zorunlu gereklilik" denen kavramı sık sık duyuyoruz. Hadi diyelim arapçada bilmiyoruz.Kuran'ı çeviren biride olmamış bu güne dek!Yada "bana ne bana ne ya benim dilimde de indir ya da ben okumuyorum" dedik, küstük. Kolayca kainat denen Kuran'ı açar okur ve Allaha altarnatifmiş denen zorunlu gerekliliği sustururz. Peki nasıl?

Elimize bir adet tarantula cinsi örümcek, her iki kanadında göz benzeri desenler olan bir adet kelebek ve birde baykuş alırız.(Mecazen) Sonra beyin denen Allah sanatını çalıştırırız biraz bilgi ile. Çalıştıralım; baykuş tarantulanın en büyük düşmanlarından birisidir. Tarantula da kelebeğin tabi.
kelebek tarantula ile karşılaşırsa ne mi yapar? hemen arkasını dönüp kanatlarını açar ve tarantula ne görsün; hani kelebeğin kanatlarındaki desenler varya. İşte onlar baykuş suratı halini aldığı vakit bunu gören örümcek arkasına bile bakmadan oradan uzaklaşır.(Belgeslde izledim) İşte beynimiz bu noktada devreye girer Ve...

1:Kelebek tarantulanın baykuşdan bu kadar korktuğunu nerden biliyor?
2:Tarantulanın 5 ila 8 gözü olmasına rağmen yarı kör olduğunu arkasını dönünce kendisini baykuş sanacağını nerden biliyor?
3:Kelebek ressam mı kendi kantlarına baykuş fiğürü çiziyor?
4:Kelebek nasıl oluyorda bu kadar fütursuzca arkasını dönüp sadece bekliyor. vs. vs.

Şimdi yapmamız gereken tek şey irdelemek. Önce Allah'ın yokluğu farz ederek konuya açıklık getirelim. Ihk mıhk ? ! (Yapabilen varsa buyursun onu dinleyelim). Olmadı zorunlu gereklilik var diyelim. yok Galiba bu da olmadı! (Buyursun onu dinleyelim tekrar). Şimdi Allah'ın varlığı noktasından hareketle bir bakalım.

Elbette bu hadise bize doğrudan Allah'ın varlığını kanıtlamaz. Ancak; örümceğin, kelebeğin ve baykuşun yaratıcısı olan bir ilahın varlığını kanıtlar. Bu ilah yarattığı mahluklara şefkat etmektedir ki; Şefik, yarattıklarına rızık vermekdedir ki; Rezzak, yarattıklarını sanatla halk etmişdir ki; hem Halık hem Sani olmalıdır bu durumda.vs. vs. (Daha çok çıkarım olur burdan uzatmıyorum. Örnek anlaşılsın yeter düşüncesindeyim)

Sonuç; Kuran-ı Kerim kainat kitabının bir numunusi, bir açıklayıcısı ve bir sözlüğüdür. Bu yönüyle Kuran arapça değildir kainatçadır. Görüldüğü gibi kainattan, Rabbimiz'in sıfatlarını böyle zor anlaşılırken, (Ki siz hala anlamıyorsunuz) Kuran kainatın özetini yapmıştır. Ve bizim kolayca kainatın gerçek manasın anlamamızı sağlamıştır. (çelişki olarak algılanmasın yukarda "Kolayca kainat denen Kuran'ı açar okur..." demişdim. Bu Kuran penceresinden bakan, benim için geçerli.)

Orta yaptım kısa pas atamadım ama en özeti bu olsa gerek.
Alt 02-01-2010, 22:13
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Örümceklerden, baykuşlardan ve kendini koruma adı altına kanat desenlerini kullanan kelebekten yola çıkarak Allah vardır diyebilen arkadaşım, bir arada birileri kar tanesindeki desenden oraya varmaya uğraşmıştı.Hemen aşağıda buyrunuz okuyunuz.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15679

Şu anda bir açıklama bulunamamış olması bizi İlahi Kudrete götürmez.Çünkü yarın bulunur o açıklama.Ama ilahi kudret hiç açıklama yapmazken inanılır ya, işte o tuhaf.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 02-01-2010, 22:48
Kutluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kutluk Kutluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Örümceklerden, baykuşlardan ve kendini koruma adı altına kanat desenlerini kullanan kelebekten yola çıkarak Allah vardır diyebilen arkadaşım, bir arada birileri kar tanesindeki desenden oraya varmaya uğraşmıştı.Hemen aşağıda buyrunuz okuyunuz.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15679

Şu anda bir açıklama bulunamamış olması bizi İlahi Kudrete götürmez.Çünkü yarın bulunur o açıklama.Ama ilahi kudret hiç açıklama yapmazken inanılır ya, işte o tuhaf.

Sağol ilgin için. Daha önce okudum onu. Eğer isterseniz bir iki gün içinde bu konuyu da açıklayabilirim. Bir müzede bir kaynak vardı onu hatırlayabilsem çok güzel olacaktı. O olmadan açıklamak istememiştim. Bulur bulmaz değineceğim.

Birde link almak yerine yukarıdaki verilerde kusur varsa onu öğrenmek isterim. Ayrıca oradan Allah'ın varlığı sonucuna çıkmadım. Hatta bunu kısmen yazı içinde belirttim.
Alt 02-01-2010, 23:32
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kutluk; börtü böceği karıştırarak bir yere varılmaz, sen algılarımızla ve akıl yürüterekde tanrıya ulaşabiliriz önermesinde ancak kendi doğruna ulaşabilirsin, bir başkası başka tanrıya yada tanrılara ulaşabilir, bir diğeri ise tanrının olmadığına ulaşır sezgisel ve akıl yürütme şekliyle. Yaptığın açıklama İslam tanrısının binlerce yıl Yahudice konuştuktan sonra birden Arapça konuşup bunuda evrenseldir diye neden ortaya attığını (aslında bunu ortaya atanlar İslamdır aksine tanrısı değildir) açıklamıyorsun, neden her şeye gücü yeten bir tanrı açıklamıyor herkezin anlayacağı dilde? elbet Araba söz söyleyecekse Arapça söylemek zorunda değilmi? Çinliye söyleyecek olsaydı Çince söylerdi (bu arada neden bir tek Çinli peygamber yok?) ama Arapça söylüyor, üstelik binlerce yıl Yahudice konuştuktan sonra...
Alt 03-01-2010, 00:15
spdymsc35 spdymsc35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kutluk kardeş kusura bakma ben sorunun cevabını bilmiyorum. sadece bu sorduğun soru beni biraz şüpheye düşürdü. kafamda bir soru oluştu.
gerçekten kusursuz bir yaratıcı varsa bu kusursuz yaratıcının kendi yarattığı tarantula ile ne alıp veremediği varki rızık olarak verdiği kelebeğin sırtına düşmanı baykuşun resmini çiziyorda gariban tarantulayı aç bırakıyor.

Önerilen Siteler