14-02-2010, 19:21
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Mucizeler ve Aldatılmışlık duygusu
Yıllarca Londra daki müzede gösterilen cesedin firavuna ait oldugunu ısrarla savundular.
Onlar için cesedin az bozulmuş olması ve secde ediyor şeklinde olmasından daha büyük bir delil olabilir miydi
bunlara hadi be kardeşim dedik http://yenisafak.com.tr/arsiv/2005/ARALIK/05/zaman.html
Neil Armstongun nasıl müslüman oldugunu müthiş bir aşkla anlattılar.Ayda ezan sesini duyan Armstong Mısırda tatil yaparken burada bır minareden ezan sesini duyunca aman Allahım bu benim ayda duydugum ses deyip oracıkta müslüman olmuş(!) Kur'an-ı Kerim Ay'a nasıl gitti?
hadi be kardeşim dedik
meger bu efsane bütün islam dünyasında anlatılırmış
Kaptan Kusto ise bir akşam yemeginde Cebelitarıkta denizlerin birbine karışmadıgını bunu görünce çok şaşırdıgını anlatıyormuş,yemekte bulunan bir müslüman arkadaşı kuranda bu yazıyor deyince oda müslüman olmuş
5. Kaptan Coustea’nun Müslüman Olduğu Yalanı
Evet yıllarca bu mucizeleri anlattınız ve bugün aldatıldıgınızı daha iyi görebiliyorsunuz.
Müslüman dostlarımız aldatılmanız sadece bu mucizelerle sınırlı degil ....
İslamın mucizelere ihtiyacı yok deniliyor.Sadece İslamın degil bütün dinlerin mucizelere ihtiyacı var .Dinler müzelerde yerlerini almaktan kurtulamayacaklardır.
|

14-02-2010, 19:30
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
İslam dünyasının ortak kültürel özelliklerinin başında "yalan" gelir..
Bu kural hiç değişmez..
Her yerde aynıdır..
Al birini vur ötekine..
Yalan söylerler..
Söyledikleri yalanlara inanırlar..
Bunu da başarabiliyorlar..
Gelelim fasuyenin faydalarına..
Eğitim ortalaması ilk okul dördüncü sınıf olan..
Fakirlik sınırı 2500 TL iken asgari ücretin 500 küsur TL olduğu bir ülkede insanlar her yalana inanır.
Diğer İslam ülkelerinden söz etmeğe gerek yok zaten.
|

14-02-2010, 19:34
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
Evet üstad çok haklısın, bu dünyada fakirsek diğer dünyada kıralız, yürü be goççom benim diye fakirliğimi kırbaçlıyorum zaten benim üstümden zengin olanlar, diğer dünyada fakir olacak.....Fukara avuntusu..
" theatre" +1
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.
Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.
Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
|

14-02-2010, 20:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
theatre´isimli üyeden Alıntı
İslam dünyasının ortak kültürel özelliklerinin başında "yalan" gelir..
Bu kural hiç değişmez..
Her yerde aynıdır..
Al birini vur ötekine..
Yalan söylerler..
Söyledikleri yalanlara inanırlar..
Bunu da başarabiliyorlar..
Gelelim fasuyenin faydalarına..
Eğitim ortalaması ilk okul dördüncü sınıf olan..
Fakirlik sınırı 2500 TL iken asgari ücretin 500 küsur TL olduğu bir ülkede insanlar her yalana inanır.
Diğer İslam ülkelerinden söz etmeğe gerek yok zaten.
|
Değerli theatre,
Yalanı İslam dünyasıyla sınırlamak onlarada haksızlık yapmak olur sanırım Bu yalan Bütün Din Adı altında toplanan bütün kişisel insan düşünceleri için böyledir,
Aslına bakarsanız gerici ve sapkın diye nitelediğimiz Çok Tanrılık ve Putperestlik Diğerlerine oranla daha şeffaf ve daha demokrat görünüyor, Herkese 1 Tanrı düşüyor zaten dileyen dilediğine adak sunup ibadet ediyor, gidip üçüne beşine tapana da kimse bişi dememiş dileyen inancını dilediği gibi yaşamış 3-5 gözetmeden senin tanrın benim tanrım diye birbirlerini gebertmeden, o kadar tanrıları olmalarına rağmen bizim kadar sorun çıkaran yokmuş yani
Saygı ve Sevgilerimle
Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
|

14-02-2010, 21:10
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
cin´isimli üyeden Alıntı
Değerli theatre,
Yalanı İslam dünyasıyla sınırlamak onlarada haksızlık yapmak olur sanırım Bu yalan Bütün Din Adı altında toplanan bütün kişisel insan düşünceleri için böyledir,
Aslına bakarsanız gerici ve sapkın diye nitelediğimiz Çok Tanrılık ve Putperestlik Diğerlerine oranla daha şeffaf ve daha demokrat görünüyor, Herkese 1 Tanrı düşüyor zaten dileyen dilediğine adak sunup ibadet ediyor, gidip üçüne beşine tapana da kimse bişi dememiş dileyen inancını dilediği gibi yaşamış 3-5 gözetmeden senin tanrın benim tanrım diye birbirlerini gebertmeden, o kadar tanrıları olmalarına rağmen bizim kadar sorun çıkaran yokmuş yani
Saygı ve Sevgilerimle
|
Sevgili cin,
Aynı kanıdayım.Biz yalnız kendimizin farkına o da daha yeni varıyoruz.Asya'da,Afrika'da ve dünyanın diğer bölgelerinde inanç adı altında ne ilkellikler var.Ve maalesef bunlar dünyanın her tarafında hızla yayılıyor.
Kırk yıl önce insanlığın iki binli yıllarda uzayda yaşayacağına inanıyordum.
İnsanlığı sadece İslam ülkelerinde değil her yerde o hale getirdiler ki..
Dini,dili,ırkı ne olursa olsun her yerde tek tip insan var..
İlahlara inanıyormuş gibi yapan bencil,bireyci,çıkarı için her şeyi yapabilecek kapitalist tillahı insanlar..
Böyle olsun istediler.
Selam ve sevgiler..
|

18-02-2010, 03:43
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
çocukken mucizelere inanırıdım,birde müslüman bir ailede doğup büyüyordum ya ,dinimdeki evliya bolluğu ve kerametleri beni şaşırtıyordu,büyüdükçe hristiyanlardada bu tip mucizevi olayların anlatıldığını ve onlarında bir çeşit evliyaları olduğunu (azizleri vs.),ve üstelik onlarında mucizeler gerçekleştirdiklerini duyunca (işte onların kıyafetine dokununca veya yaşarken sahip oldukları haç ve incil vs.gibi eşyalara dokununca ölümcül hastalıklarından kurtulup şifa bulan kişilerin hikayeleri yada savaşlarında yardım eden kutsal kişiler gibi)şaşkınlığım iyice artmıştı!
Sonra sorular başladı kafamda !,onların din kitapları ,benim dinimin söylediğine göre bozulmuş tahrif edilmişse,nasıl olurduda onlar için mucize yaratabilirdi?bunların olmaması gerekirdi!,ama oluyordu güya!..
Ortada bir yalan vardı,bu gayet açıktı!.. ya onlar ya biz yalandık yada herşey yalandı!
insan düşüncelerinin ürünüdür!
|

18-02-2010, 03:47
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
mucizelerle aldatılıp,avutuluyor,uyutuluyorduk işte,işin özü bu!..
insan düşüncelerinin ürünüdür!
|

18-02-2010, 03:59
|
|
Üye
|
|
|
|
nehir´isimli üyeden Alıntı
mucizelerle aldatılıp,avutuluyor,uyutuluyorduk işte,işin özü bu!..
|
Yillar önce ,yukarda verdigim üc örnegi israrla,askla savunan arkadaslarim vardi.
Her din mevzusu acildiginda bu mucizeleri anlatarak islami savunurlardi.
Benim, merak ettigim bunun yalan oldugunu kendisinin kandirildigini anladiginda insan ne yapar?
Inanclarini tekrar degerlendirme geregi duymaz mi?
yoksa hafif tökezleyip sonra yeni mucizelere mi tutunurlar?
neden buna sarilma ihtiyaci duyarlar?
|

18-02-2010, 04:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Benim, merak ettigim bunun yalan oldugunu kendisinin kandirildigini anladiginda insan ne yapar?
Inanclarini tekrar degerlendirme geregi duymaz mi?
yoksa hafif tökezleyip sonra yeni mucizelere mi tutunurlar?
neden buna sarilma ihtiyaci duyarlar?
|
Sevgili mucerred, iman ask gibidir; eger hayatinizda bir defa asik olduysaniz, veya asik olan bir yakininiza dikkat ettiyseniz, asik oldugu kimse dunyanin en adi en cirkin insani bile olsa, ona dunya guzeli, ve iyi huyluymus gibi dusundugiunu, ve bu dusunceyi kafasindan biir turlu silemiyeceginizi fark etmissinizdir.
Dinler de bir sekilde asik eder insani kendine; nedeni konusabilecegi, dertlesecegi,, birseyler isteyebilecegi, umit edebilecegi bir hayali varlik yaratabilmesindedir. , butun inanirlar herkesin dogru dinde olmadigini dusundugu halde, kendi dinini hic sorgulamaz. Halbuki akil ve mantik herkesinki yanlis ise benimki de olabilir mi olmalidir, ama ask iste.Gozleri koreltir, beyni muhurler.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

19-02-2010, 14:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Vartor Abi
Ask,balik ve raki sanirim ilgi alaniniza giriyor.
Yeniye karsi zorlanmayi bunu kabulundaki sikintiyi daha cok sartlanmayla aciklamayi seviyorum.Insanin dogasinda olan bu sartlanma önemli bir engel olsa gerek .Bu sartlanma nin etkisi kisiden kisiye degismekte .Haliyle ateistlerin de bu sartlanmalardan nasibini aldigini söyleyebiliriz.
Bilgi ve sartlanma hakkinda görüslerinizi yazarsaniz sevinirim
Evrensel Insanin da bu konudaki görüslerini merak ediyorum,dogrusu.Umarim görür ve cevaplar.
|