Cem";p="´isimli üyeden Alıntı
Tübitak'ın açıklamasından anlaşılan, önce dünyanın oluşması ve sonradan da demirin inmesi gibi bir olay değil. Da vincinin de dediği gibi dünyanın oluşumunda demir zaten bulunuyor. Ancak bu konuyu ele alan başka ve biraz daha detaylı bir site bulmak lazım.
|
üniversitede 1 dönem genel jeoloji ve 1 dönem petrografi dersi almıştım. orada bize öğretildiğine göre demirin yeryüzünde oluşmasının imkansız olduğudur. yanılmıyorsam demirin oluşma sıcaklığı dünyanın oluşma sıcaklığından çok daha yüksekti ve bu nedenle oluşması imkansızdı. ve elimizdeki bulgular demirli bileşiklerin göktaşlarıya yeryüzüne ulaştığına yönelikti. yani demirin yeryüzünde oluşmayıp göktaşlarıyla geldiğine emin olabilirsiniz.
olayın kuranın mucizevi şekilde bildirilmesi konusuna gelince, indirilme kelimesinin pek çok yerde farklı *anlamına geldiğini hepimiz biliyor olmalıyız. neticede 4 kitapta gökten indirildi denmez mi? olay arapçada indirilme kelimesinin anlamı yada kullanım tarzında bir tartışmaya dönerse benim gibi arapça bilmeyenlerin tartışmaya katılması saçma olur.
hadid suresinin numarasıyla demir elementinin atom numarası arasındaki ilişkiye gelince, bu ebced hesabı nedir? nasıl yapılır bunu bana açıklamadığınız sürece bunu tartışmamızda saçma olur. ayrıca kuranda 8 ayrı yerde demir kelimesinin geçtiğini bildirmek isterim onların ebced çalışmaları yapılmışmıdır? yapıldıysa nasıl sonuçlanmıştır?
sonuç olarak karşımda iki bilinmeyen var : 1-) indirme kelimesi nin ne anlamda kullanıldığı ki bu konuda arapça bilen tarafsız kimselerin görüşünü öğrenmek lazım 2-) ebced hesabı, ki *bunun nasıl yapıldığını bilmeden bu verdiğiniz hiçbir bilgi benim için kabuledilebilir değildir. kuranın mucizesini idda eden arkadaşlar lütfen bu konuyu bize açıklasınlar.
bu iki bilinmeyen var olduğu sürece konu hakkında kesin bir yargıya varamayacağımı bildirmek isterim. şimdilik görüş belirtmeyeceğim.