Bu internet bağlantı adreslerini buraya yazarken kendine bilimsel tanrı tanımazlığı yahut bilinmezciliği seçmiş aktif arkadaşları büyük olasılıkla bu başlık altına çekebileceğimi düşünüyordum. Az bir olasılıkla da kişilerin konuyu "sıkıcı" bulacağını çünkü insanların bilgi edinmekten çok heyecanlanmak üzere birşeyler aradığını varsayıyordum. Ne yazık ki okunma ve konu hakkında fikir, düşünce söyleme oranlarına baktığımda düşük olasılık olarak gördüğüm ikinci seçeneğin doğrulandığını gördüm.
Dünya genelinde insanlar tarafından yaratılan inanç ve inançsızlık krizlerinin aklı selimle aşılamamasının nedeni de bu başlık için yukarıda anlattığım türde nesnelere bağlı. İnsanlar koyun olarak birşeylerin peşinden şuursuzca ama egoları bir nebze tatmin olmuş olarak gitmeyi seviyorlar. İnsanlar düşünmeyi, sorgulamayı sevmiyorlar. Sanırım insanlar beynin düşünürken birden alev alabilecek hatalı üretilmiş içten yanmalı bir turbo motor olduğunu falan düşünüyorlar sanırım
Zira yukarıda ki bağlantılarda bu forumda yıllardır tartışılan ama bir türlü fikri temellere oturtulamamış konulara
(beyin nasıl çalışır?, evren hakkında sorular, ahlak nedir?) dair sürüyle ufuk açıcı yeni bilgi var. Ama topluluğun ilgisi neredeyse 0 (sıfır).
Kısaca, bu başlık insanları "titretmediği, heyecanlandırmadığı, kavga yaratmadığı, inançlara küfür etmediği, evrenin sırrını veremediği" için bu kadar boş.
saygıyla.