Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-02-2006, 03:29
merak merak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sorum Muslumanlara

Anlamadigim su madem allah bizim sonumuzun ne olacagini biliyor (Cehennem) veya (cennet) neden bizi deniyor ? zaten beli degilmi ?
Alt 16-02-2006, 04:18
Üye Değil

Standart Soruya bir cevap

Birincisi Cennet ve Cehennem insanları denemez
Allah insanları sölediğim sözlerime riayet ediyolarmı uyuyorlamı diye yaratmıştır. İhtiyacamı vardır hayır ama Allah tektir ve yücedir bunu bir çeşit oyun gibi gör veya gerçek gör aklın olmıcak kadar ilerlere gidip neden neden de diyebilirsin azda kullanabilirsin

Kadere inanmak diye bişey var İslam dininde evet Allah herşeyi yaratmıştır bilir yaptırır ama seçim şansını sana bıraktığı bir an vardırki işte o an sen iyiyi veya kötüyü seçersin yani seçim anın var bu içki ve su mesela içki ile su arasındaki seçimi yapman için kısacık bir an seni bırakır sonra suyu seçiyorum dediğinde yine suyu seçtiren Allah'tır senin önceden kötü olmanı dileseydi Allah, ozaman sen mahşerde Allah beni kötü yapan sensin benim bir seçme hakkım yoktu neden Cehenneme girmek durumundayım madem sen yapıyosan derdin Allahın böyle bişey yaptığı yok O en adil olandır Allah'ın bu sıfatına ters düşer ozaman bu durum

O yüzden bunu iyi bilmek gerekir ve ona göre yaşamak sorgulamak gerekir
Alt 16-02-2006, 04:32
merak merak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sorum muslumanlara derken

yanlis anlasilmasin bende muslumannim ama kafamin takildigi bir nota bu bana bunu daha basit bir sekilde yazarmisin tam anlayamadim cunku diyorsunki. sana biran verir o an sen karar verirsin ama zaten o anda vereceyin karari da bilmiyormu ki ? allah sonuclari biliyorsa ne anlami var neden deniyor?
Alt 16-02-2006, 05:27
Üye Değil

Standart tabii haddim olmıyarak cevaplamaya çalışıyim

yok neden yanlış anlıyim müslüman ol olma herkese sevgim var Yaratandan ötürü

Ben şöyle söliyim ozaman kısaca

içki ve su getirilmişse masan suyu seçmen senin elinde Allah senin elini kaldırıyo Allah sana o gücü veriyo ama seçmedeki etken sensin Allah gücünü veriyo evet ama seçen sensin içkimi su mu anlık bi zaman ama senin doğruyumu yanlışımı seçtini sen belirliyosun yapan sensin yani ozaman bi anlamı olmazdı zaten hiçbişeyin sağ ve sol omzumuzdaki hesap tutan meleklerde olmazdı bi anlamıda olmazdı
o yüzden birçok şey yanlış anlaşılıyo burda ve dünyada
Alt 16-02-2006, 12:46
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Anlamadigim su madem allah bizim sonumuzun ne olacagini biliyor (Cehennem) veya (cennet) neden bizi deniyor ? zaten beli degilmi ?

Geçmişte yaşamış insanların neler yaptığını da biz biliyoruz. Öyleyse neden yaşadılar ki? Zaten şu an belli değil mi?

Bilgi, yaşanmışlığa aittir, ister önce olsun ister sonra... Takvimlerde ayın tutulacağı çok önceden haber veriliyor diye, ay tutulmasın mı? Ayın tutulmasına artık gerek yok mu? Ay takvimde yazdığı için mi tutuluyor, yoksa takvimdeki bilgi ay tutulacağı için mi var?

İnsan herşeyi empati yaparak anlamaya çalışır. Başka insanların tutumlarını anlamak için, kendini o insanın yerine koyar ve ona göre düşünür. Oysa empati ancak benzerler arasında doğru sonuç verebilir. yaratılan insan yaratıcısını empati yaparak kavrayamaz... Dolayısıyla sorular bir Yaratıcı'nın varlığına dönük olmalıdır, vasıflarına ve karakterlerine göre değil. Ben tanrı olsaydım böyle yapmazdım, şöyle yapardım demek yanlış olur.
Alt 16-02-2006, 13:09
hoara hoara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Sorum Muslumanlara

merak Diyor ki
kişinin kendisininde çahit olması ve Allah a karşı bahanesi olmaması için olabilirmi? ne dersin ?

syg
Alt 16-02-2006, 17:55
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşım , bu konu tam "Kürşat'lık" bir konu..
Sadece bu konuya kendini vermiş olan arkadaşımız , bu başlığı okumayabilir..O nedenle cevap alamayabilirsin..
" Allah fail-i muhtar olmayıp mucibun bizzattır" başlığında içinde sorulara yanıt bulabilirsin..

Ama bence sen hiç anlatılanlara bakma..
İnsanı özgür iradesiyle hareket eden bir varlık olarak gör..Kimi durumlarda eli-kolu bağlı olsa da , genlerinden gelen bağlılıkla , kazanmış olduğu karakter ve alışkanlıklarla ve ortam koşullarıyla hareket etmek zorunda kalsa da , sonuçta tüm davranışlarının sorumlusu kendisidir..

Dünya yaşamının sebepsiz , amaçsız olmadığını , insanın tekamülü , ruhun terbiyesi için de olmadığını , bir sınav olduğuna inanırsak ;
her insan , bu sınavın sonunda değerlendirilirken , muhakkak ki sahip olduğu şartlar , zorunluluklar da hesaba katılarak değerlendirilir..
Aksi durumda , Kürşat arkadaşın dediği "Allah zalimdir" sonucu çıkar ki ;
O zaman vay halimize !

Allah'ın ilminin sonsuz olduğuna inanıldığında , bu konunun içinden çıkılamaz.."Kader" konusunu anladığını söyleyen , bunda anlaşılmayacak hiç birşey yok diyen yalan söylüyordur..Doğrusunu Allah bilir.!!

Önerilen Siteler