Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-02-2006, 04:50
Üye Değil

Standart INANC INANCSIZLIKLA COZULEMEZ

inancin inancsizlikla cozulemiyecegi artik gercektir....cunku ateizme gore muslumanlarin kaybedecegi hic bi sey yoktur....cennet cehennem yok....muslumanlar sadece bosyere yatip kalkmis olacaklar.....ama bi musluman icin ateist ole degildir....cehenneme gideceginden korkar o insanin....cok onemli 2 sey var.....bide bu formulu deneyin....

1-empati
2-islami kuresellestirmemek

1-inanc inancsizlikla cozulemez...amaciniz inanmamaksa zaten bu siteyi acmaya luzum yoktur....amaciniz neden inanmadiginiza cevap bulmaksa ilk basta inanci cozmelisiniz empati yapmalisiniz.....Kuran in icinde yazili olan denizlerin birbirine karismamasi----demirin uzaydan goktasi ile gelisi----insanin en basta etten yaratilmasi gibi konulari gercekten curutebilmelisiniz...INANMAMANIZ ICIN INANCI CURUTMELISINIZ....CURUTEBILMEK ICINDE INANMALISINIZ.....yoksa her sey kuru bir gurultuye donusuyor

2-islam yanlis davranan bi insanin sirtina yuklenemeyecegi gibi bi topluma bi ulkeye dahi yuklenemez.....yani sozum sudur ki bu sitedeki bi cok ateist arkadasimin kullandigi acil cikis kapisi olan----islam iste boyle teror boyle katliam----kapisi artik cok eskidi....birakin 2 tane teroristi bi topluma bile yadedilemez(KI INANAN BI GOZLE BAKABILIRSENIZ EGER EMPATI YAPIP O KIZDIGINIZ TERORISTLERIN ASLINDA EN BUYUK DIN DUSMANLARI OLDUGUNU GORURSUNUZ

ALLAHIN EN BUYUK (((DUSMANLARI))) MUMIN OLDUKLARI HALDE HAKSIZ YERE ZULMEDIP CANA KIYANLARDIR

....ornek danimarka.....bi adam karikatur cizdi diye danimarkadan nefret etmek buyuk aptalliktir.....

son olarak sunu solemek isterim ki musluman kardeslerime

bu sitedeki ateist kardeslerime bazen cok cirkin davraniliyor.....unutmayiniz ki bugun ateist olan yarin inancli bi insan olabilir.....ve siz soylediginiz kotu sozlerinizle basbasa kalirsiniz

ateist arkadaslarim icinde siddetle tavsiyem empati yontemidir......eger kalbinizi inanmaya acmazsaniz zaten inanmak mumkun degildir(ne dusundugunuzu biliyorum).....ama savunucusu oldugunuz ateizmi ispat icin bunu yapmaniz gerek.....

ben diyorum ki onunde cok guzel bi manzara var gozlerindeki bandi cikarip bi bak.....sen diyosun ki yalan......ole bisi yok.....

hayir yalan diil gozlerini ac bi bak.....
Alt 16-02-2006, 22:13
Üye Değil

INANMAMANIZ ICIN INANCI CURUTMELISINIZ....CURUTEBILMEK ICINDE INANMALISINIZ....
Oldu mu bu hiç adn arkadaşım? Senin mantığınla gidersek satanizme inanmamamız için onu çürütmeliyiz... Çürütebilmek için de ona inanmalıyız... Öyle mi? Bence bu yazını bir gözden geçir.

islam yanlis davranan bi insanin sirtina yuklenemeyecegi gibi bi topluma bi ulkeye dahi yuklenemez...
Bizler, bir kişiye veya gruba hatta bir ülkeye bakarak İslam hakkında olumsuz yargıya varmış değiliz. Bu yanlışların kökenini Kuran'da, Hadiste, Sünnette gördüğümüz için İslam hakkında olumsuz yargı belirtiyoruz. Örneğin Trabzondaki İslami cinayeti o gencin tek başına olan bir kusuru, sapkınlığı olarak değil; İslamın özünden beslenen bir cinayet olduğu için önemsiyoruz.

ALLAHIN EN BUYUK (((DUSMANLARI))) MUMIN OLDUKLARI HALDE HAKSIZ YERE ZULMEDIP CANA KIYANLARDIR
Bunu yazarak islami terörün aslında islama uymadığı söylemek istiyorsun ama cümlendeki "HAKSIZ YERE ZULMEDİP CANA KIYANLAR" kısmı kişiden kişiye farklı yorumlanabilir. Bir İslamcı teröriste göre yaptığı iş haksız yere cana kıymak değil allah uğruna cihat etmek olarak yorumlanabilir. Demekki haksız yere cana kıyma göreceli bir kavram.

Yazında güzel şeyler de var. Bir kaç karikatürist nedeniyle tüm Danimarkadan nefret edilmemesi gerektiği sağduyulu bir yaklşım.. Empati yapmak, evet çok önemli.
Alt 17-02-2006, 09:12
Üye Değil

sevgili cem dostum....

yazinda demissin ki...

Bu yanlışların kökenini Kuran'da, Hadiste, Sünnette gördüğümüz için İslam hakkında olumsuz yargı belirtiyoruz.

bunun icinde en cok dikkatimi ceken su oldu...HADIS....

sonrada demissin ki CANA KIYMAK GORECELI BI KAVRAM ve demissin ki...

Bir İslamcı teröriste göre yaptığı iş haksız yere cana kıymak değil Allah uğruna cihat etmek olarak yorumlanabilir.

senden cok ozur diliyorum cunku yazimda.....ALLAHIN EN BUYUK (((DUSMANLARI))) MUMIN OLDUKLARI HALDE HAKSIZ YERE ZULMEDIP CANA KIYANLARDIR .....sozunun hadisi serif oldugunu yazma geregi gormemistim...cunku siz zaten bunlari bi cok muslumandan daha iyi biliyorsunuz....iltifat etmiyorum cok ciddiyim...asagidaki senin sozunden yola cikarakda bu kanima destek bulabiliyorum sanirim

----Bu yanlışların kökenini Kuran'da, Hadiste, Sünnette gördüğümüz için İslam hakkında olumsuz yargı belirtiyoruz...---

bu durumda bir terorist yukardaki hadisi okusaydi zaten teror sucunu islemezdi....cunku teror haksizligin ta kendisidir....beyinleri yikanip eline tufek verilen insanimsilar Allah icin bir sey yaptiklarini saniyorlarsa bu da islamin degil yine beyinlerin sucudur..... daha dogrusu beyinsizlerin....

ISLAMCI TEROR diye bir seyi kabul etmek mumkun degildir...bu ibareyi de yazinda bilerek kullandiginda apacik bellidir....amac cunku kalp kirmaktir...dogru edindigini sandigin bilgileri kafanda kemiklestirip uydugunu sandigin her konunun altinada getirip bu bilgileri yapistirmak da kafaya takke takmaktan beter bir durumdur...yazini tekrar gozden gecirmesi gereken bence sensin sevgili cem dostum....yazini ve hatta beraberinde bilgilerini ve kalbini ve ruhunu....herseyini gozden gecirmesi gereken sensin....seni kirdiysam ozr dilerim ama icimden ne geciyorsa onu yaziyorum...

baris icin

Önerilen Siteler