gok.boru´isimli üyeden Alıntı
Bu yazıyı odatv den buldum.Arama bölümüne 'islam' yazıp çıkan başlıkları inceledim gözüme bu yazı çarptı.Beğendiğim için sizlerle paylaşmak isstedim saygılarımla...
HZ. MUHAMMED'İN ADI NEREDEN GELİYOR?
Alman din bilimci Karl-Heinz Ohlig, “Die dunklen Anfänge - Karanlık Başlangıçlar” adlı kitabında, İslamiyet'in başlangıçta bağımsız bir din olarak tasarlanmadığını savunuyor. Ohlig'e göre henüz aydınlanma yaşamayan İslamiyet, bu nedenle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Hz. Muhammed'in isminin nereden geldiğine de kitabında değinen Ohlig’in, gazeteci Alfred Hackensberger ile yaptığı söyleşide konu ile ilgili bölümler şöyle:
“Kitabınız "Karanlık Başlangıçlar" adını taşıyor. İslam'ın doğuşunda karanlık olan nedir?
Karl-Heinz Ohlig: İslam'ın başlangıcına ilişkin tüm bilgiler, daha geç tarihlere ait metinlerden, 9. ve 10. yüzyılda yazılmış olan "biyografilerden" alınmıştır. İslam'ın daha sonraki öyküsünün kaynağı da bu metinlerden biri olan, et-Tebari'nin yıllıklarıdır (10. yüzyıl). Dolayısıyla, İslam'ın ilk iki yüzyılına ilişkin, dayanak olarak alabileceğimiz, o çağa ait metinler bulunmamaktadır.
Devamı için tıkla!
|
Sayın gok.boru,
Dünyada yaşanan bunca gariplik varken bunların doğru olma ihtimali bile her zaman mümkündür kardeşim,
Bir Adam hakkında kendi döneminde en ufak bir Tarihsel kayıt döküman bulamazsan, İlk kaynaklar adamdan 300 sene sonra yazılıp çizilmeye başlanırsa, Minareyi Çalan Kılıfını Hazırlar elbet, Dilediği gibi yazar çizer bizim gibi koyunların önüne sürer,
580 yılının sikkelerindeki " Bismiallah " gelir Allah'ımız olur
660 yılının sikkelerindeki " MHMD " gelir Peygamberimiz olur,,
Boşuna demiyorlar Her şeye gücü yeten bir tanrı, Ancak her daim Para ister diye,
Din diye Tapınılan nesnelerin tamamını Para sikkelerinden toparlamak mümkün,
Bu paralar nereye gidiyor diye merak edenler görsün işte Tanrı Para basıyormuş, " Sikke Vahiyler"
Saygılarımla