Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-04-2010, 05:01
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Yaratılışçılara göre ilk insanlar ve sapkın topluluklar için gönderilen azap

Adem(Adam) ve Havva(Eve)' dan "ensest" ilişkiyle türediğimizi bildiren dini metinlerin tanrısı, sapkınlığın boyutunu ancak "eşcinselliğe" vardırabilmiş Lut kavmine gönderilen ceza bakımından adaletsiz mi davranmışlardır?

Soru, kafa karıştırmaması için kısa ve tek örnek üzerinden sorulmuştur. Elbetteki daha kapsamlı irdelenebilir. Ve inançlı insanlarca ilahi olduğu düşünülen tüm dinlerle ilgilidir.

saygıyla.
Alt 09-04-2010, 10:00
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Arkadasim din bu, ihtiyaci oldugunda, gerek gördügünde her cesit absürdteligi kendisine uydurmasini cok iyi bilir. Ensest üremeyi bile gerekliyse mantigina sigdirir. Hatta Islamiyet vuku buldugunda ilk sahabiler olumsuz olarak degisen sosyal sartlari bambaska durumlarda önlerinde bulmus olsalardi, cok yadirgadiklari ve lanetledikleri o escinselligi bile bir cirpida sevap ve masum gösterebilirdi. Mesela Arabistan'da kadin coklugu yerine erkek coklugu yasanmis olsaydi, cok az sayida evlenebilecek kadin nüfusu kalsaydi ve erkekler uckurlariyla nereye gidecegini ne yapacagini bilmeselerdi, bu seferde tüysüz oglanlarla cok evlilik onlarin gözüne hos gelecekti ve hemen buna dair bir ayet inecek veya fetvalar verilecekti. "Eger bir kadinla evlenemiyorsaniz ve Allah'in yolunda haksizlik yapacaginizdan korkuyorsaniz adaleti saglamak icin annesiz ve öksüz kalan oglanlarin öksüzlük durumunun behemehâl giderilmesi icin onlardan dilediginiz kadar ücer beser kadar es alabilirsiniz. Bunlar size helal kilinmistir" gibi bir yorumlama ardindan hic gecikmeden gelecekti.

Arabistan'da escinsellik yok muydu? Huriler aslinda kimdir biliyor musunuz? Neden Kuran Türkce meallerinde yazilmadigi halde özel olarak huriler söz konusu oldugunda abartmali olarak "gögsü diri diri cikmis, turuncu gibi dik memeli" kavramlari gecer? Huriler hakkinda neyi ört bas etmek isterler? Hurilerin yanindan hizmet eden bu Gılmanlar ve Civanlar kim? Ne ihtiyacini görüyorlar? Cennette kadinlara herhangi bir müjde verilmismiydi?

Buyurun Kuran-ı Kerim ne diyor ona da bakalım.
Tur Suresi 20.ayette;
20-“sıra sıra dizilmiş çok güzel koltuklara yaslanarak; kendilerine güzel, iri gözlü hurileri de eş etmişizdir.”
Arapçası: 20. “Muttekiine ala sururim masfufeh ve zevvecnahum bi hurin ıyn”
“Hurin-huriler ” anlamındadır.Hem erkek hem de dişi olan insanı tarif etmektedir.Yani doğuştan kadınsı erkekler.Transseksüeller.
ve Vakıa Suresi :
“17-Çevrelerinde ölümsüzlüğe erdirilmiş gençler dolaşırlar.”
17. “Yetufu 'aleyhim veldanun muhalledune.”
“Veldanun-Vildanlar- yani “Huri” ile anlamdaş olarak kullanıldığından “hem erkek hem dişi-eşcinsel erkekler” olarak anlaşılmaktadır.

Kuran Vakıa suresinde de işlenmektedir.Kadınlar cennete yeniden yaratılarak alınırlar.”Huri” yapıldıktan sonra.:
“35-Biz onları yeniden inşa etmişizdir,
36-onları bakire kılmışızdır”
Hurilerin “kadın “olup olmadıklarını da aynı surede Kuran şöyle tanımlıyor;
“22-iri gözlü huriler, (Arapça’sı :22. Ve hurun 'ıynun.)
23-“saklı inciler gibi”(Arapça’sı : 23. Keemsalillu'luilmeknuni.)
Vakıa 22. ve 23.ayette geçen “İri gözlü huriler,saklı inciler gibi ” ifadesi ile “Huri” kelimesinin anlamı açıklanmış olmaktadır.Yani, kibarcası,”söğüt yaprağı,gay.”
Ayrıca, hurilerin etrafında dönenlerin de ne olduğuna “Tur Suresi” 24.ayet açıklık getiriyor;
“24-Kendilerine ait hizmetçiler, sanki “(**)sedef içinde saklı inciler” gibi onların etrafında pırıl pırıl dönerler.”
Aynı ayetin Arapça’sının Türkçe yazılışı da aşağıdadır;
Tur Suresi 24. “Ve yetufu aleyhim ğılmanil lehum keennehum lu'luum meknun”
Ayetindeki “sübyan hizmetçiler” kelimesi “Ğılman-Gılmanlar” olarak dilimize girmiş bu kelimenin Türkçe karşılığı ise “sübyan eşcinsel oğlan” dır.
Yani,İngilizce’den dilimize geçmiş olan adıyla “Gay” dir.Yani cennette bulunduğu anlatılan, Huriler,Gılmanlar,Civanlar ve Vildanların hepsi “eşcinsel erkeklerdir”.Vildanlar ile Huri'ler "erkeklik yeterliliklerine ve kadınsılık hallerine göre ayırmak kastıyla" iki ayrı sıfatla ifade edilmişlerdir diyebiliriz.
Kadını elinle koyduysan bulasın.Ben bu cenneti pek tutmadım.(!)
http://keykubat.blogspot.com/2008/08...k-olanlar.html
Alt 09-04-2010, 10:27
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eşcinseller ve bunun gibi sapmış kişiler, kavimler! Allah tarafından cezalandırılır. Öbür dünyanın cennetlerinde onların yeri olmadığı gibi bu dünyada da onlara yer yoktur. Aynı Allah'ın yaptığı gibi!

Lut kavmi de uyarıları yalanladı. Biz de onların üzerine taş yağdıran bir kasırga gönderdik. Yalnız Lut ailesini (bu azabtan ayrı tuttuk torpil yaptık) onları seher vakti kurtardık; Tarafımızdan bir nimet olarak. İşte Biz, şükredenleri böyle ödüllendiririz. Oysa andolsun zorlu yakalamamıza karşı onları uyarmıştı. Fakat onlar bu uyarıları kuşkuyla karşılayıp-yalanlamakta direttiler.
Kamer Suresi, 33-36

Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı. (Araf Suresi, 80-82)

(İbrahim) dedi ki: "Şu halde sizin asıl isteğiniz nedir, ey elçiler?" "Doğrusu biz, suçlu-günahkar bir kavme gönderildik" dediler. "Üzerlerine çamurdan (iyice sertleşip kaskatı kesilmiş) taşlar yağdırmak için. (Ki bu taşların her biri,) Rabbinin katında ölçüyü taşıranlar için (herkese ayrı ayrı) işaretlenmiştir." (Zariyat Suresi, 31-34)

Ancak Lut ailesi hariçtir; biz onların tümünü muhakkak kurtaracağız. Ama karısını (kurtaracaklarımız) dışında tuttuk, o, geride kalanlardandır. (Hicr Suresi, 59-60)

Derken, tan yerinin ağarma vaktine girdiklerinde onları (o korkunç ve dayanılmaz) çığlık yakalayıverdi. Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık. Elbette bunda 'derin bir kavrayışa sahip olanlar' için gerçekten ayetler vardır. O (şehir de) gerçekten bir yol üstünde (hâlâ) durmaktadır. (Hicr Suresi, 73-76)

Böylece emrimiz geldiği zaman, üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş, istif edilmiş taşlar yağdırdık; Rabbinin katında 'belli bir biçime sokulmuş, damgalanmış' olarak. Bunlar zalimlerden uzak değildir. (Hud Suresi, 82-83)

Sonra geride kalanları yerle bir ettik. Ve üzerlerine bir yağmur yağdırdık; uyarılıp-korkutulanların yağmuru ne kötü. Gerçekten, bunda bir ayet vardır, ama onların çoğu iman etmiş değildirler. Ve şüphesiz, senin Rabbin, güçlü ve üstün olandır esirgeyendir. (Şuara Suresi, 172-173)

Bunun üzerine biz, karısı dışında onu ve ailesini kurtardık; (torpil yaptık) o (karısı) ise (helake uğrayanlar arasında) geride kalanlardandı. Ve onların üzerine bir (azab) sağanağı yağdırdık. Suçlu-günahkarların uğradıkları sona bir bak işte. (Araf Suresi, 83-84)
Alt 09-04-2010, 11:04
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu olaylar bana AMERİKA nın Afganistan ve Irakı demokrasi uğruna bombalamasını çağrıştırıyor.

Tanrı eskiden ne boş işlerle uğraşıyormuş.
Cinsel tercihe hiç saygısı yok,
Her hareketi insan haklarına aykırı.

Gene erkeklerden bahsetmiş KADINLAR HAKKINDA Bİ SÖZÜ YOK,
EĞER KADINLARDA LEZBİYEN DEĞİLSE
LUT KAVMİNİN DİĞER KADINLARINA NE OLDU?

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 09-04-2010, 15:16
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadasim din bu, ihtiyaci oldugunda, gerek gördügünde her cesit absürdteligi kendisine uydurmasini cok iyi bilir. Ensest üremeyi bile gerekliyse mantigina sigdirir. Hatta Islamiyet vuku buldugunda ilk sahabiler olumsuz olarak degisen sosyal sartlari bambaska durumlarda önlerinde bulmus olsalardi, cok yadirgadiklari ve lanetledikleri o escinselligi bile bir cirpida sevap ve masum gösterebilirdi. Mesela Arabistan'da kadin coklugu yerine erkek coklugu yasanmis olsaydi, cok az sayida evlenebilecek kadin nüfusu kalsaydi ve erkekler uckurlariyla nereye gidecegini ne yapacagini bilmeselerdi, bu seferde tüysüz oglanlarla cok evlilik onlarin gözüne hos gelecekti ve hemen buna dair bir ayet inecek veya fetvalar verilecekti. "Eger bir kadinla evlenemiyorsaniz ve Allah'in yolunda haksizlik yapacaginizdan korkuyorsaniz adaleti saglamak icin annesiz ve öksüz kalan oglanlarin öksüzlük durumunun behemehâl giderilmesi icin onlardan dilediginiz kadar ücer beser kadar es alabilirsiniz. Bunlar size helal kilinmistir" gibi bir yorumlama ardindan hic gecikmeden gelecekti.

Arabistan'da escinsellik yok muydu? Huriler aslinda kimdir biliyor musunuz? Neden Kuran Türkce meallerinde yazilmadigi halde özel olarak huriler söz konusu oldugunda abartmali olarak "gögsü diri diri cikmis, turuncu gibi dik memeli" kavramlari gecer? Huriler hakkinda neyi ört bas etmek isterler? Hurilerin yanindan hizmet eden bu Gılmanlar ve Civanlar kim? Ne ihtiyacini görüyorlar? Cennette kadinlara herhangi bir müjde verilmismiydi?
Bir müslüman olarak, eğer Allah nasip ederde cennete gider isem, verileceklerin hiçbirisi umurumda değil iken, siz bir ateist olarak ki bence ateistliğiniz tartışılır, ne alıp veremediğiniz var bu cennette verileceklerle?

Bir insan bu kadar lafları, sözleri, dini çarpıtır, yalan yere suçlar, aşşağılar, kötü gösterir. Kötü kötüyse kötüdür, kimsenin kötü göstermesine gerek yoktur. Sizin İslam'ı kötü göstermeye ihtiyacınız mı var?

Ne güzel bir ateistlik dimi. Hem Allah'a inanmayacaksın, hemde huriler aslında kimdir biliyor musunuz? Şunlar aslında budur biliyormusunuz diye bir de üzerine ahkam keseceksiniz!

Binbir türlü ateist görüyoruz burada, her geçen gün. Allah sonumuzu hayır etsin...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 09-04-2010, 17:08
Kıdemli Üye

EnvyMe, ben insanların başlığa yorumunu merak ediyorum. Siz de kendi "inandıklarınız" doğrultusunda birşeyler söylerseniz başlık amacına ulaşacaktır.

Engelleyici, kısıtlayıcı, baskıyla anlatarak başaramadığını kanlı faşizmle çözen teokratik rejimlerden bıkmış insanların sosyolojik ne sorunu var ise ateistlerinde inançlarla bu türden bir sorunu var.

ALKA için dediklerine kesinlikle katılmıyorum. İnanç sistemlerinin "din kültürü ve ahlak bilgisi" başlığı altında sunduğu yaşam biçiminin, devlet yönetiminin, yönetim, eğitim anlayışının insanlık için ne denli yetersiz ve sorunlu olduğu tarih boyunca ortaya konulmadı mı? Ateistlerin işte bu nedenlerle cennetle, tanrıyla ve tüm bu hurafelerle sorunu vardır. İnanmayan insanlar olarak bizlerin bu hurafe sistemlerini bertaraf etme isteğimiz sizlerin hurafeyi yaşama isteğinizden daha meşrudur.

Bilimin her an ve her yerde yükseldiği gözle görülür bir devirde bile """bilimsel""" teorilere saçma sapan tezlerle cepheler açabilecek bir "inançlar sistemi" aklı başında düşünen her insanı endişelendirir. Bu sistemlerin az ilerisinde adı konmuş "irtica" rejimi vardır.

Konuya dönmek gerekirse, bu iki "aynıya farklı" davranışın sebebini merak ettim ve sorguladım sadece, inançlı insanlardan da fikirlerini ya da bizlerin hiçbir zaman anlayamayacağı "derin mecazi bilgileri" istirham ediyorum.

saygıyla.
Alt 09-04-2010, 18:13
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Shibumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adem(Adam) ve Havva(Eve)' dan "ensest" ilişkiyle türediğimizi bildiren dini metinlerin tanrısı, sapkınlığın boyutunu ancak "eşcinselliğe" vardırabilmiş Lut kavmine gönderilen ceza bakımından adaletsiz mi davranmışlardır?

Soru, kafa karıştırmaması için kısa ve tek örnek üzerinden sorulmuştur. Elbetteki daha kapsamlı irdelenebilir. Ve inançlı insanlarca ilahi olduğu düşünülen tüm dinlerle ilgilidir.

saygıyla.
Allah insanların türemesi için insanlığın başlangıcında kardeşlerin eş olmasına müsade etmiştir, malumuz üzerine o dönem Hz.Adem'e verilen 10 sahife suhuf kaideleri Allah katında geçerli kılınmıştır. Hz.Lut'un kavminin helak edildiği zamanda ise geçerli olan kaideler Hz.İbrahim'e gönderilen 10 sahifelik suhuf kaideleridir. Yeterince kardeş birleşimlerinden türeyen insanlar sonucunda Allah bu durumu yasaklamıştır.
İki farklı zamanın insanlarını birbirleriyle kıyaslamaktan bir sonuç elde edemeyiz. Mutlaka bazı konularda birbirlerine üstünlükleri olmuştur. Mesela biz teknoloji çağında yaşıyoruz eski zamanın insanları bu nimetten yararlanamazken 1000 yıllık ömürleri olabiliyordu ama bizlerin 1000 yıllık bir ömüre sahip olmamız mümkün görünmüyor. Yani devirlerden devire her zaman fark olmuştur, mutlaka birbirlerine karşı üstün oldukları durumlar olmuştur, dolayısıyla bu durumdan sonuç alamayız. Misal vermiş olduğunuz durum aynı zamana tekabül etse idi ortada bir haksızlık adaletsizlik olabilirdi, ancak böyle bir durum söz konusu değil...
Alt 09-04-2010, 18:20
Kıdemli Üye

EnvyMe, ben insanların başlığa yorumunu merak ediyorum. Siz de kendi "inandıklarınız" doğrultusunda birşeyler söylerseniz başlık amacına ulaşacaktır.

Engelleyici, kısıtlayıcı, baskıyla anlatarak başaramadığını kanlı faşizmle çözen teokratik rejimlerden bıkmış insanların sosyolojik ne sorunu var ise ateistlerinde inançlarla bu türden bir sorunu var.

ALKA için dediklerine kesinlikle katılmıyorum. İnanç sistemlerinin "din kültürü ve ahlak bilgisi" başlığı altında sunduğu yaşam biçiminin, devlet yönetiminin, yönetim, eğitim anlayışının insanlık için ne denli yetersiz ve sorunlu olduğu tarih boyunca ortaya konulmadı mı? Ateistlerin işte bu nedenlerle cennetle, tanrıyla ve tüm bu hurafelerle sorunu vardır. İnanmayan insanlar olarak bizlerin bu hurafe sistemlerini bertaraf etme isteğimiz sizlerin hurafeyi yaşama isteğinizden daha meşrudur.

Bilimin her an ve her yerde yükseldiği gözle görülür bir devirde bile """bilimsel""" teorilere saçma sapan tezlerle cepheler açabilecek bir "inançlar sistemi" aklı başında düşünen her insanı endişelendirir. Bu sistemlerin az ilerisinde adı konmuş "irtica" rejimi vardır.

Konuya dönmek gerekirse, bu iki "aynıya farklı" davranışın sebebini merak ettim ve sorguladım sadece, inançlı insanlardan da fikirlerini ya da bizlerin hiçbir zaman anlayamayacağı "derin mecazi bilgileri" istirham ediyorum.

saygıyla.
Başlığa yorumda bulunmak isteseydim bulunurdum. Ben, cahilce İslam'a çamur atmak isteyen birisine, aşşağılama gayretine, kötü gösterme gayretine, bir insanın inanmadığı din uğruna üstelik ateistliği bile tartışılır olduğu halde ateistmiş gibi davranıp İslam'a saldırmasına hitaben mesaj yazdım.

Bilime her daim sarıldığını iddia eden siz, ALKA'nın alıntılayarak koyduğu mesajda bulunan YANLIŞLARI, ANLAM HATALARINI dürüstçe ortaya koyun, ben de o zaman konu hakkında yorumlarımı aktarayım.

Din kültürü ve ahlak bilgisi, irtica, devlet yönetimi vb. terimleri kullananların miladi doldu, haberiniz yok sanırım. Artık o tür terimler ile süslenildiği sanılan sözler, HALK tarafından yutulmuyor.

İşin diğer bir tarafı, bir konuda anlatılan konu ile ilgili tartışmayı neden bilmiyoruz, öğrenmiyoruz. Sapkınlıktan girip, irtica dan çıkıyorsunuz. Herkes açsın o zaman Bilmem neyin iç dökme köşesi diye, oraya yazsın. Bu konu AKP'ye de gider, başka bir yerede.

Ben hayatım boyunca, tartışmaya bu kadar aç olup, tartışmadan tok kalkan bir toplum daha görmedim...

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 09-04-2010, 19:22
Kıdemli Üye

EnvyMe, başlığa yorumda bulunmak istemiyorsan buraya yazma. Kişisel tartışmalar için bir başlık değil bu.

barudi, ahlak kurallarını duruma göre esnetebilen bir tanrıdan anladığım, kuralları kendisinin koyduğu ve aslında istese bu ahlaksızlıkları pek umursamayacağı. Tanrı eşcinselliği, ensest ilişkiyi hangi kıstaslara göre cezalandırıyor sence? Yani bu davranışların cezayı gerektiren taraflarını tanrı neye göre değerlendiriyor olabilir?

saygıyla.
Alt 09-04-2010, 20:23
Kıdemli Üye

EnvyMe, başlığa yorumda bulunmak istemiyorsan buraya yazma. Kişisel tartışmalar için bir başlık değil bu.
EnvyMe Diyor ki
Bilime her daim sarıldığını iddia eden siz, ALKA'nın alıntılayarak koyduğu mesajda bulunan YANLIŞLARI, ANLAM HATALARINI dürüstçe ortaya koyun, ben de o zaman konu hakkında yorumlarımı aktarayım.
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur hesabını insanoğlu güttüğü sürece, bu dünyada ne insanlık kalır, ne düşmanlık biter.

Kişisel tartışmalara zemin hazırlayan bir mesaja tepki gösterdim, siz bana kişisel tartışmalar için bir başlık değil bu diyorsunuz.

ALKA Diyor ki
“Hurin-huriler ” anlamındadır.Hem erkek hem de dişi olan insanı tarif etmektedir.Yani doğuştan kadınsı erkekler.Transseksüeller.
Huriler, doğuştan kadınsı erkekler yani transseksüellermiş.

ALKA Diyor ki
Kadınlar cennete yeniden yaratılarak alınırlar.”Huri” yapıldıktan sonra.:
Aslında özlerinde kadınlarmış, sonra huri yapılmışlarmış.

ALKA Diyor ki
Hurilerin “kadın “olup olmadıklarını da aynı surede Kuran şöyle tanımlıyor;
“22-iri gözlü huriler, (Arapça’sı :22. Ve hurun 'ıynun.)
23-“saklı inciler gibi”(Arapça’sı : 23. Keemsalillu'luilmeknuni.)
Vakıa 22. ve 23.ayette geçen “İri gözlü huriler,saklı inciler gibi ” ifadesi ile “Huri” kelimesinin anlamı açıklanmış olmaktadır.Yani, kibarcası,”söğüt yaprağı,gay.”
Hurilerin kadın olup olmadıkları belli değilmiş aslında ama bu ayet ile belirlenmişmiş. Neticede herşey gay miş.

ALKA Diyor ki
Ayetindeki “sübyan hizmetçiler” kelimesi “Ğılman-Gılmanlar” olarak dilimize girmiş bu kelimenin Türkçe karşılığı ise “sübyan eşcinsel oğlan” dır.
Yani,İngilizce’den dilimize geçmiş olan adıyla “Gay” dir.Yani cennette bulunduğu anlatılan, Huriler,Gılmanlar,Civanlar ve Vildanların hepsi “eşcinsel erkeklerdir”.Vildanlar ile Huri'ler "erkeklik yeterliliklerine ve kadınsılık hallerine göre ayırmak kastıyla" iki ayrı sıfatla ifade edilmişlerdir diyebiliriz.
Netice itibari ile, ister kadın olsun, ister erkek, herkesin sonu Gay likmiş. Erkekte olsa gay olacakmış, kadında olsa gay olmaya çevirilecekmiş. Sonra cennette bunlar erkeklere sunulacakmış. vs. vs. vs.

Siz bunlara konu hakkında yorum diyorsunuz yani öyle mi?
Birde bunun arkasına sığınırak söylüyorsunuz bunu, nedir o?

Shibumi Diyor ki
Aslında söylenilenler doğru değil ama bizler engelleyici, kısıtlayıcı, baskıyla anlatarak birşeyler başaramayınca neticesinde bunlarla hitap edilir, bunlara mağruz kalabilrmişiz. Bu çok normalmiş. Netice itibari ile insanlar bilim ile uğraşmak istiyorlarmış ama bir türlü uğraşamıyorlarmış zira engeller ile karşı karşıyalarmış. Ne hikmet ise, bilim ile uğraşanlar bugün bu tür engeller ile uğraşmıyorlar. Çünkü ilgilenmedikleri birşey ile ilgilenmiyorlar. Ama siz ne demiştiniz.

Shibumi Diyor ki
Şu kurduğunuz paragrafa sayfalarca cevap yazılır. Hemde içerisine devletide katarsınız, dinide, bilimide, Harun Yahya'yı da, Turan Dursun'u da vs. vs.

Sahi, siz ne tartışmak istiyordunuz bu konuda?

Tartışmamak istediğiniz çok açıkta, bu düşüncenize hitaben yazdığımız mesajı anlayamamanız gerçekten üzücü.

EnvyMe Diyor ki
Ben hayatım boyunca, tartışmaya bu kadar aç olup, tartışmadan tok kalkan bir toplum daha görmedim...

Önerilen Siteler

Etiket
adem, ensest, eşcinsellik, havva, lut