10-03-2006, 22:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İsa Mesih Kimin oğlu
Bu konu tam olarak incelenmeden , herşeyde olduğu gibi inananlar tarafından geçiştirilir.Sözde , kimsenin kalbine de bu konuda şüphe düşmez.Kur'an , İsa Mesih'i peygamber olarak tanımasa , herhalde , müslümanların karikakatürlere vereceği cevap çok farklı olurdu.
İNCİL/LUKA-1
Tanrı, melek Cebrail'i Celile'de bulunan Nasıra adlı kente, Davut'un soyundan Yusuf adındaki adama nişanlı olan bir kıza gönderdi. Kızın adı Meryem'di.
28/ Onun yanına giren melek, «Ey Tanrı'nın lütfuna erişen kız, selam! Rab seninledir» dedi.
29/ Söylenenlere çok şaşıran Meryem, bu selamın ne anlama gelebileceğini düşünmeye başladı.
30/ Ama melek ona, «Korkma Meryem» dedi, «sen Tanrı'nın lütfuna eriştin.
31/ Bak, gebe kalıp bir oğul doğuracaksın, adını İsa koyacaksın.
32/ O büyük olacak, kendisine `en yüce Olan'ın Oğlu' denecek. Rab Tanrı O'na, atası Davut'un tahtını verecek.
33/O da sonsuza dek Yakup'un soyu üzerinde egemenlik sürecek, ve egemenliğinin sonu gelmeyecektir.»
34/ Meryem meleğe, «Bu nasıl olur? Ben erkeğe varmadım ki» dedi.
35/ Melek ona şöyle cevap verdi: «Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, en yüce Olan'ın gücü senin üstüne gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.
36/ Bak, senin akrabalarından Elizabet de yaşlılığında bir oğula gebe kalmıştır. Kısır bilinen bu kadın şimdi altıncı ayındadır.
37/ Tanrı'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur.»
38/ «Ben Rab'bin kuluyum» dedi Meryem, «bana dediğin gibi olsun.» Bundan sonra melek onun yanından ayrıldı.
KUR'AN/MERYEM :
19. Ruh (Cebrail): "Haberin olsun, ben sana tertemiz bir oğlan vermek için Rabbinin elçisiyim sadece!" dedi. *
20. Meryem: "Benim nasıl bir oğlum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmadı; ben bir kahpe de değilim!" dedi. *
21. Cebrail: "Öyle! Fakat Rabbin buyurdu ki, o Bana göre kolaydır. Ayrıca onu insanlara gücümüzün bir delili ve tarafımızdan bir rahmet kılacağımız için böyle yapacağız. Hem de o, karara bağlanmış bir iştir." dedi. *
22. Bu şekilde ona hamile oldu ve bu haliyle uzak bir yere çekildi. *
Her iki kitaba göre de , Meryem'i hamile bırakan kutsal ruh Cebrail.
Ama , melekler yemeyen , içmeyen , sex yapmayan yapıda olduklarına göre , anlaşılan o ki taşıyıcı bir görev üstlenmiş.Peki nedir bu? Suni döllenme mi?Muhakkak ki Meryem'in yumurtasına bir sperm hücresi girdi.
Peki ama nasıl?İsa Mesih , Yusuf'a mı baba dedi.Babası kim?
Biyolojik olarak soruyorum.Yanlış anlaşılmasın.
Yoksa mucize deyip geçilmeli mi?
|

11-03-2006, 00:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: İsa Mesih Kimin oğlu
YUHANNA/3
16/ «Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.
17/ Tanrı, Oğlunu dünyayı yargılamak için dünyaya göndermedi, dünya O'nun aracılığıyla kurtulsun diye gönderdi.
18/ O'na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı'nın biricik Oğlunun adına iman etmemiştir.
Tanrı'nın oğlu inancının temeli , Meryem'in Kutsal Ruh vasıtasıyla hamile kaldığı inancına dayanır.Bu sonuç kaçınılmazdır.
Halbuki Kur'an , Meryem'in ruh'tan hamile kalışını kabul eder ama Tanrı'nın oğlu kavramına karşı çıkar.
MERYEM/19
34. İşte hakkında tartışıp durdukları Meryem oğlu İsa. Hak sözü olarak budur! *
35. Allah'ın oğul edinmesi asla olur şey değildir; O, bu gibi şeylerden uzaktır. O, bir işin olmasını dileyince ona sadece "Ol!" der, oluverir. *
36. Ayrıca o (İsa) dedi ki: "Haberiniz olsun, Allah benim de Rabbim sizin de Rabbinizdir; onun için hep O'na ibadet ediniz! İşte yegane doğru yol budur! *
37. Sonra gruplar kendi aralarında görüş ayrılığına düştüler. Artık büyük bir günün görülecek dehşetinden vay kafirlerin haline! *
"Allah'ın oğlu" diyen kafir olmuştur Kur'an'a göre.
Allah , ne gerek duyduysa açıklanmaz , meleğini göndererek farklı bir peygamber çıkartır , ama bunu "Allah'ın oğlu" olarak tanımlayanları kafir ilan eder..Allah'ın tuzaklarından biri midir bu acaba?
|

11-03-2006, 01:13
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: İsa Mesih Kimin oğlu
Sevgili Pante Dostum ,
"İsa Mesih kimin oğlu ?" diye soruyorsun..
Bakk.İlk defa ve sadece sana açıklıyorum..lütfen fazla yayma..
Kendisi " B a b a m ı n o ğ l u d u r..!! "
....
....
İsa , yaşadığı zamanda da normal insan olarak kabul edilmiştir.
İsa aleyhisselamın,baba olarak vasfettiği,
tüm insanlarda , özellikle de küçük yaşlarda kullanılan,
İslami deyimi ile "Allah baba " dır.
Garib İsa'mın ifadesi böyle anlaşılmalıdır.
Allah'ın oğlu olduğu konusu , tümü uydurulan İncellerdeki bir iddiadır.
Arada da,her nasılsa , aynı dönemde yaşadığı yahudilerin iddialarına yer verilmiştir.
Bilirsin Markos 6/3 ve Matta 13/55 de bu konu açıklanmıştır.
Her ikisi de hemen hemen aynı metne sahip olduğu için,
sadece Matta 13. bölüm 53 - 57 ayetleri verelim :
İSA REDDEDİLİYOR :
53 : İsa bütün bu benzetmeleri anlattıktan sonra oradan ayrıldı.
54 : Kendi memleketine gitti ve oradaki havrada halka ders vermeye başladı.
Halk şaşırıp kalmıştı."Adamın bu bilgeliği ve mucizeler yaratan gücü nereden geliyor?" diyorlardı.
55 : MARANGOZUN OĞLU DEĞİL Mİ BU ?
ANNESİNİN ADI MERYEM DEĞİL Mİ?
YAKUP.YUSUF,SİMUN ve YAHUDA O'NUN KARDEŞLERİ DEĞİL Mİ?
56 : KIZKARDEŞLERİNİN HEPSİ ARAMIZDA YAŞAMIYOR MU ?
O halde O'nun yaptıkları nereden geliyor ?
57 : Ve gücenip O'nu reddettiler.
Ama İsa onlara şöyle dedi :" Bir Peygamber,kendi memleketinden
ve evinden başka yerde hor görülmez."
Burada kaale alınması gereken, 53. , 54/1. , 55. ve 56. ayetlerdir.
Aradakiler her dinde olduğu gibi ,inanca tesir gayesi ile yazılmış dolgulardır.
Görüldüğü gibi,garib İsa'mın arkadaşı, çağdaşı ,
onu "Marangozun oğlu " olarak görmektedir.
Yani İSA efendimiz de
diğer bütün insanlar gibi,
biyolojik bir varlıktır..(aslında o bile tartışılır.İsa'nın tamamen hayali olduğu da bir sav'dır.)
Burada , dindarlar tarafından kabulü zor olan temel yargı ,
" Yaratan'ın kendini isbat için ,hiç bir zaman kendi koyduğu
kanunları çiğnemediği ve asla da çiğnemiyeceği" keyfiyetidir.
Yaradanın koyduğu kanunların uygulanıp da,kopyalama yapılmadıktan sonra, ( ..Bu da Ateist'lere..)
doğan her insanın,bir anası ve bir de babası daima olacaktır.
Aksi iddialar faso - fiso....
Olmadı mı?
Al o zaman: Aksi iddaların hepsi ..fiso - faso...
Selam ederim.
***********….*************….***********….********* ****….*********
Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir.
|