Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-04-2006, 21:07
Aciz Aciz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Aciz - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Musalla taşı çok güzel bi slayt ...

Arkadaşlar bu slaytı mutlaka izleyin çok güzel... ben çok etkilendim. CAN DÜNDAR tarafından yapılmıştır... Ölümü düşünün ve ölümden sonrasını...

sonuna kadar izlemenizi Tavsiye ederim

siz buna da bir mana bulursuznuz ee ruh yokya ama ruhu olanlar izlesin.

http://rapidshare.de/files/17020255/...sesli.pps.html

Sevgiler...

Aciz
Alt 02-04-2006, 22:36
Üye Değil

Standart Re: Musalla taşı çok güzel bi slayt ...

Slaytın tamamını izledim.
Ölüm gerçekliğini hissetmek bizi yaşamı daha anlamlı, daha güzel ve faydalı yaşamaya yöneltiyorsa olumlu, ancak hurafelere dayalı bir yaşama yöneltiyorsa olumsuzdur. Tüm dinler hurafelere dayanır. Bu hurafeleri insanlara yutturmanın en kolay yolu ölüm korkusuyla insanların zayıf taraflarını avlayıp, "öteki dünyaya" yönelik isteklerini sömürmektir. İnsanlar aynı bir tüccar mantığıyla *kar-zarar hesabı yapar öteki dünyaya yönelik. Bu bazen bilinçli ama sıklıkla bilinçdışı yapılır ama her zaman yapılır bu hesap, bu tüccar mantığı. "Ya varsa" denilip, korkulur, içten içe titrenir, hurafelere teslim olunur "keybedecek bir şeyim yok" mantığıyla, Hacerül Esved putu öpülür, Mina'da başka insanlar ezilir, gavura kız verilmez, cinlere, sihirbazlara inanılır vs.

Tüm bu hurafelere inanmanın tek bir nedeni vardır sıklıkla: Ölüm korkusu, musalla taşı korkusu!

Kişi "Kaybedecek bir şeyim yok inanmakla" derken bunlara, aslında insanlık onurunu kaybettiğini, benliğini ölüme sattığını bilmez çünkü ölüm iliklerine kadar işlemiş ve onu teslim almıştır. Adeta "şeytanın" bir ruhu teslim alması gibi ölüm korkusu kişinin benliğini teslim almıştır.

Oysa ölümün gerçekliğini sık sık hatırlamalı ama bu bizi daha güzel bir dünya kurmaya yöneltmeli. Ölüm korkusu benliğimizi satın alamadığında, gerçek benliğimizle ve özgürlükle kucaklayacağız yaşamı. Daha güzel, daha yaşam dolu olacaktır herşey.
Alt 02-04-2006, 23:33
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

Aciz abi
senin bu verdiğin htt adresine girdim.ingilizce bişey çıkaramadım.ses felan çıkartamadım abi.
Nereye bascaz abi,bi bilende,aciz abi yerine bize göstertsin.teşekkür ederim.saol.
Alt 02-04-2006, 23:59
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cemal kardeş ;
O İngilizce sayfada bulunan tablonun altında "free" yazan kısmı tıkla.
Açılan sayfada 20 saniye dolduktan sonra , yeni bir sayfa açılacak .
Bu sayfada renkli harflerle yazılı şifreyi aynen kutuya yaz ve altındaki "download" kutusunu tıkla.
Yükleme başlayacaktır.Tammamlanınca "aç" a bastın mı program karşında.
Esprili yazıların güzel.Gönül kırmadan aynen devam...
Alt 03-04-2006, 01:16
Üye Değil

bende merak ettim ama verdiyin adress olmuyor

olmuyor
Alt 03-04-2006, 01:20
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

Pantedar abi,dedini yaptım saol-aynen çıktı abi.müzikde güzeldi abi yazılanlarda çok.
abi insan sadece gününü yaşıyo ve dönüp bakmıyo çark nasıl dönüyo diye.Bu yobazlarda yannış abi -yaratma yok diyenlerde.
Cem abi güzel yazmış iyi insan olmak önemli - din önemli deil diye .bencede aynı öyle abi.Yannız cem abi inanc korkudan diyo.sence dorumu *abi.bence deil.Abi ben ne ölümden korkarım ne allahtan abi.Allahı korktumdam *deil abi...- bak abi sağa sola bak -dağa taşa bak-uçan kşa - doğan bebe bak abi-açan çiçeğe bak abi..hae güzellikte kudreti görürsün abi.Şimdi ama biz cahiller inanıyozya abi allaha .ağırına gidiyo okumuşların.bizde alalh- yaratan felan dersek,bu kaşkalozlarla aynı sınıfa düşeriz.olurmu okuduk ettik-doktor olduk-pirof olduk-bankacı olduk..şimdi köftecinin inanışı ile yani-aynı yatay hizayamı gelcez diye gurur yapıyolar.
Halbuki,fakir-zengin..pırof-cahil,köfteci-matamatikçi kilisede bir hizada duruyo.
namazda profluk sökmüyo abi..yani ibadette allah-cart curt-fırsatı vermiyo bunnara ya abi..bunnar heralde bundan dolayı bozuluyo dine imana.(en çokda imama bozulur bunnar abi..biliyom ben.bunnar doru veya deil müslümana çok gıcık atarlar-din olcekse hırıstıyan oluruz derler..yani bizim yanımızda el açıp allaha hamdolsun verdiğin nimete-sağlık ve afiyete demek zor gelir bunnara..Abi şimdi komik bi şey yazcem.Bunnar askerde çok sopa yamişlerdir ..neden de??? abi hani yemek duası varya..TANRIMIZA HAMDOLSUN-MİLLETİMİZ VAROLSUN-HADİ AFİYET OLSUN..bunlar sölemeyince epey çavuş kötei yemişlerdir.yedek subayda bile yemek duası ettiriyolarmış abi.bizim bi doktor abi var,arada gelir dukkana ,hem köfte yer hemde arada sopet eder-Cemal gene okuyonmu mevlana felan? diye- o sölemişti subayda yemeğe hamdolsun diye dua edermiş.
Pantedar abi,ben senin birkaç yazını okudum.sen ne yobaz nne de dinsiz yazıyon abi-en güzeli.bikaç abi daha güzel yazıyo-kavgasız felan-hep böle iyilik güzellik üzerine..
Abi laf uzadı..bak bide bişey rica etcem sen güzel yazıyon,,hani mevlananındı-bi söz vardı..ama tam çıkartamıyom..NASİHAT İSTERSEN ÖLÜM YETER diye..bunula ilgili bulursan yaz abi.
Abi bende interneti karıştırıyom sık sık.mütiş yazılar var abi.arada kaydedeiyom vorde.sona kullanıcem..abi sen benim KÖFTECİ CEMAL- MATERYALİST DÖRTLERE KARŞI -yazımı okudunmu.çok komikti.abi yani gayem onlara kötülük deil.azda matrak olsun abi.
Pantedar abiellerinden öperim.mevlanayı yaz abi.onda iman derin.
Herkeze selam.
Bide unutmayalım syg ve svg abiler - imza:KöfteciCemal
Alt 03-04-2006, 01:24
Üye Değil

baska bir forumda buldum onlarda super diyor ama ayni link ne yaptiysan olmadi su cikiyor

The page cannot be displayed

Click the *Refresh button, or try again later.

If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly. VS NEDEN
Alt 03-04-2006, 01:34
Üye

PANTEDAR abi,
o komik yazı-bir serçenin göz yaşları-kısmındaydı.

KÖFTECİ CEMAL-MATERYALCİ DÖRTLERE KARŞI
DİYE.ABİ O RESİMLERİ GÖR-SENDE FİKRİNİ YAZ ABİ-SEVİNİRİM.

Kel abi,yahu ben köfteci becerdim abi,sende devir şu işi garik.
bak linkin üstüne vur.

ondan sona pantedar abinin dediğini sıraynan yap çıkıyo güzel kel abim..

Syg ve svg abiler..imza Köfteci CEMAL...
Alt 03-04-2006, 02:14
Üye Değil

BU VERILEN SITEDE BELLI ORANDA DOWNLOAD YAPILABILINIR ONUN ICIN BANA BU FREE DOWNLOAD VERMIYOR BASKA LINK LAZIM YA. * *

BU ARADA BU BIR YAZIMI ?

SLAYT YAZMISSIN NEDIKI?
Alt 03-04-2006, 02:34
Üye

KEL abim,gel abim yapcez bu işi adım addım.

Abi sıraynan:
1- benim üst cevaptaki linke vur.
2-sayfa açılsın bekle..sayfayı ortala.paypal yazan yerler var.alttaki free yazan yere vur.(Alta vur)
3-yeni bi sayfa gelecek..gelen sayfayı ortala kel abi.Bak oralarda PREMİUM diye bi yer var..
* saniye sayıyo otomatik..20 den düşüyo abi..0 olunca aynı yer- bu sfer yazı değişiyo..şifre yeri oluyo ve yanında büyük harfle 3-4 harf çıkoyo..şifre boşluuna yaz..
4- şifreyi girince downod yazan yere bas abi.
5-Hani kaydet- aç varya o çıkıyo,hangini istersen yap..10 san.de çıkıyo.

Kel abim hadi gari yap,bak seni bekliyom gece 3 oldu saat.sabah 7 de dukkanda olmassam,pederden yeriz 26 yaşında sopyı.kabat senin.bekliyom-yaptım diye yaz-inatlıyım.bekliyom.
Cemal

Önerilen Siteler