Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-04-2006, 22:08
twilight20 twilight20 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart islam neden budizmi reddeder..?

Kuranda müslüman olmayanların cehenneme gideceği yazıyor..yani sen istediğin kadar iyi yaşa,hep iyilik güzellik yap ama müslüman değilsin diye,cennete gidemezsin..mesela bir hristiyan,her pazar hiç aksatmadan kiliseye gidiyor,her türlü dini vazifesini yerine getiriyor,ve ölüyor..ama bu adam cehenneme gidiyor..neden?..çünkü hristiyan..mesela budalar...budaların özünde iyilik vardır..
Budda ahlâkiyatının ana çizgileri: Doğruluk, saflık, düşünme, hakîmlik, ve durmadan nefsini ıslahtır. Doğruluk aynı zamanda her fırsatta iyilik etmeyi ve sadaka vermeyi de kapsar. Doğruluğun beş kâidesi vardır:

1-Canlıları öldürmemek. Bu, et yememeye de varır. Ancak, et yemek kesin olarak yasak edilmemiştir. 2-Başkasının namusuna saygı göstermek. 3-Başkasının malına saygı göstermek. 4-Doğru olmayan şeyi söylememek. 5-Sarhoş eden şeylerden kaçınmak. (Bayur, a.g.e., I, 46; Tümer Küçük, a.g.e., s. 101).

şimdi bu maddeleri daha uzatsak uzatırız..ama sürekli böyle iyilik içinde yaşayan bir insan ölünce nasıl cehenneme gider.?
dünya üzerinde 300 milyonun üzerinde Budizm dini mensubu var..bu insanlar boşuna mı yaşıyor yani?

Burası Atatürk'ün Laik Türkiye'sidir....Kendinize gelin..
Alt 05-04-2006, 22:25
Üye Değil

Standart Re: islam neden budizmi reddeder..?

Pek anlayamadım aslında bu soruyu. Budistsiniz ve başka bir dinin ölümden sonrası ile ilgili görüşünü doğru kabul edip "neden ben de bundan faydalanmıyorum" mu diyorsunuz? Gerçekten anlayamadım.

Önerilen Siteler