Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2010, 16:34
Balkocha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balkocha Balkocha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran bilim veya bilim adamlari icin ne iceriyor

Benim merak ettigim ,belden asagisi dahil her konuda bir fikri olan Kuran ,acaba bilimin ilerlemesi,insan aklinin arastirmaci anlamda insanligin yasamini kolaylastirmasi anlaminda ne soylemistir.
Hadisleri merak etmiyorum.Bulundugu cografyada binlerce yil onceden gelen bir misir kulturu varken,yunan ve romali bircok bilim adami egitim almak icin oralara kadar giderken,acaba Muhammed bunu tesvik edici bir kac ayet vahy olundugundan bahsetmis mi?
Saygilarimla
Alt 31-07-2010, 16:37
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Karı kız,gögüsleri yeni çıkmış huriler, hakaretler, savaş emirleri, vahşet ve şeriat göster deseydin birsürü ayet yazardım.

Güneşin bile dünya üzerinde biryerden doğup battıgını sanan...

bakara (258) Allah, kendisine hükümdarlık verdi diye (şımarıp böbürlenerek) Rabbi hakkında İbrahim ile tartışanı görmedin mi? Hani İbrahim, "Benim Rabbim diriltir, öldürür." demiş; o da, "Ben de diriltir, öldürürüm" demişti. (Bunun üzerine) İbrahim, "Şüphesiz Allah güneşi doğudan getirir, sen de onu batıdan getir" deyince, kâfir şaşırıp kaldı. Zaten Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.

Kehf (17) (Orada olsaydın) güneş doğduğunda onun; mağaralarının sağ tarafına kaydığını, batarken de onlara dokunmadan sol tarafa gittiğini görürdün. Kendileri ise mağaranın geniş bir yerinde idiler. Bu, Allah'ın mucizelerindendir. Allah kime hidayet ederse işte o, doğru yolu bulandır. Kimi de şaşırtırsa, artık ona doğru yolu gösterecek bir dost bulamazsın.

Beynin işlevini kalbe yükleyen bir kuranın bilimden bahsetmesini bekleyemem...

Tevbe(87): Onlar geride kalan (kadın ve çocuk)larla birlikte olmaya razı oldular ve kalpleri mühürlendi. Artık onlar anlamazlar.

bakınız: Kuranda bilim kelimesinin arama sonucu 0 ayet bulunmuştur.

işte kuran işte bilim

Konu hackercesur tarafından (31-07-2010 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-07-2010, 18:06
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kuran insnalık için hiç bir şey içermiyor ki bilim v.b. için içersin.

Kuranda (talak) peygamberin pedofilik kişiliğini dahi bulabilirken zaten bu kitabın insan için olduğunu düşünmek çok komik geliyor bana.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 31-07-2010, 22:46
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Aynen katılıyorum.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Önerilen Siteler