28-08-2010, 19:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Dünya Kuran'a Göre Nasıldır?
Fasil : TEFSİR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAİR Konu : Ya-sin Suresi Ravi : Ebu Zerr Hadis : Ben Resulullah (sav) ile birlikte, mescidde idim, o sırada güneş batıyordu. Bana: "Ey Ebu Zerr, biliyor musun güneş nereye gidiyor?" diye sordu. "Allah ve Resulü, daha iyi bilir" dedim. "Arşın altında secde etmeye gidiyor. (Secde için önce) izin ister. Kendisine izin verilir. Secde ettiği halde kendisinden bunun kabul edilmeyeceği zaman yakındır. O zaman izin ister fakat verilmez, kendisine: Geldiğin yere dön ve battığın yerden doğ, denir, işte bunu şu ayet ifade etmektedir: "güneş de (ilahi bir ayettir ki) müstekarrına (duracağı zamana) kadar cereyan etmektedir..." (Ya-Sin, 38). Resulullah (sav) ilave etti: "Bu (durma hadisesi) ne zamandır, bilir misin? Bu, kişiye imanının fayda vermeyeceği, artık inançsız hale geldiği zamandır." HadisNo : 762
Güneş nereye gidiyor? Arşın altına secde etmeye gidiyor.
Arşın altına gidiyor ve dünyayı aydınlatma ısıtma görevi bitiyor,gece boyunca ibadet yapıyor.
Dünyanın bir düzlem olduğunu bilsem bu duruma olabilir derim.Ama güneş dünyanın diğer yerlerini aydınlatmaya ısıtmaya devam ediyor.Görevi,
işi bitmiş değil. Bir şeyin altına gittiği yok.
güneş de (ilahi bir ayettir ki) müstekarrına (duracağı zamana) kadar cereyan etmektedir .Bu (durma hadisesi) ne zamandır, bilir misin?
Güneşin duracağı güne kadar görevine devam edeceği söyleniyor.Güneşin tersden doğması için olması gereken,çevresinde dönen dünyanın durması
ve tersine dönmesidir .Oysa yukarda güneşin duracağı ve tersine döneceği söyleniyor.Bu bilimsel olarak mümkün değildir.
Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Küsuf Namazı Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) zamanında güneş tutulmuştu. Hemen kalkıp halka namaz kıldırdı. Namazda kıraati uzun tuttu. Sonra rükuya gitti, rükuyu da uzun tuttu.Sonra başını kaldırdı, bu sırada uzun okudu, ancak bu okuyuşu öncekinden daha kısa idi. Sonra tekrar rüku yaptı ve rükuyu uzattı, ancak önceki rükudan kısa idi. Sonra başını kaldırdı, sonra secdeye gidip iki secde yaptı. Sonra kalkıp, birinci rek`atte yaptıklarını aynen yaptı. Sonra selam verdi. Artık güneşde açıldı. Sonra kalkıp halka hitab etti. Dedi ki: "Bilesiniz, güneş ve ay bir kimsenin ölümü veya hayatı için tutulmaz. Onlar Allah`ın ayetlerinden iki ayettir, kullarına gösterir. Bunların tutulduğunu görünce namaza koşun." HadisNo : 3053
Güneş tutulması veya ay tutulması gibi şeyler doğa olaylarıdır.Güneş sistemimizde bunlardan çok daha olağan üstün tutulmalar,bir kaç yüzyılda gerçekleşen sıralanmalar vardır.Peki bütün bu doğa olaylarına ibadet etmekde neyin nesidir? Bu durumda her doğa olayında ibadet etmek gerekir.
Benim anladığım o zamanlardaki bütün toplumlarda(çinlilerde,avrupada,afrikada) bu doğa olaylarının bilinmemesinden dolayı ilahi bir durum olarak alğılanması ve tapınmalarda bulunmalarıdır.
O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı(bakara22)
Gök kubbemsi bir tavanmı?1400 lerde çölde yaşayan biri olarak düşünüyorum kendimi.çölde bir tepeden bakıyorum.ufuklarda da yıldızlar var.tepede yıldızlar,içbükey bir gök,kubbemsi ve tavan gibi.
Oysa şimdi biliyoruz ki gök kubbemsi değil.dünyanın şeklinde.
SâffâtHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=37&ayet=6" 6
(Mekkî 56)Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik. (kandillerle süsledik de deniyor)
MürselâtHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=77&ayet=8" 8
(Mekkî 33)Yıldızların ışığı söndürüldüğü zaman,
TekvîrHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=81&ayet=2" 2
(Mekkî 7)Yıldızlar (kararıp) döküldüğünde
1400 lerde yaşayan biri için gayet mantıklı.Ama şimdi mantıklımı?
Şimdi biliyoruz ki yıldızların kararıp dökülmesi diye birşey olamaz.Diyelim ki galaksimiz bir başka galaksiyle çarpıştı.O durumda
yıldızlar yinede üzerimize dökülmez.Olsa olsa bir yıldızla çarpışılır. Ayrıcada sönme bir yana daha şiddetli ışıklar oluşur.
Ayrıca galaksimiz bir başka galaksiyle çarpışmak bir yana yaklaştığında bile çekim güçlerinden dolayı bütün dengelerde
bozulmalar olacaktır ve yaşam kısa bir sürede bitecektir.
Ama yıldızların birer kandil gibi olduğu düşünülürse dünyaya dökülmesi mümkündür tabi.
Söndürülmeside yine gayet normal.
Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. (fuzzulet12)
Kandillerle süsledik ve bozulmasınıda enğelledik diyor.Bu ayetleri oağanüstü birşeyler olarak düşünüp zorlarsan birşeyler söyleyebilirsin.
Ama o zamanın insanları için sönmesi engellenmiş kandiller olarak düşünmek gayet mantıklı.
KehfHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=18&ayet=86" 86
(Mekkî 69)Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı
KehfHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=18&ayet=90" 90
(Mekkî 69)Nihayet güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu öyle bir kavim üzerine doğar buldu ki, onlar için güneşe karşı bir örtü yapmamıştık.
Güneşin kara bir balçığa batması bir tarafa güneşin battığı yada doğduğu yerde bir kavim bulmak mümkünmü.Arapların üzerine güneş nasıl
doğuyorsa bütün milletlerede öyle doğar.Dünyada güneşin doğduğu yada battığı yer diye bir yer yok,öyle bir milletde yok.
Dünya düz ise bu mümkündür.Dolayısıyla o zamanlarda dünyanın düz olduğu düşünülüyor.
TekvîrHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=81&ayet=1" 1
(Mekkî 7)Güneş katlanıp dürüldüğünde
Güneşin de düz olduğu düşünülüyor.Düz olan dürülür.güneş olsa olsa iç içe çökmelerle küçülür sonrasında,yada büyük bir patlamayla dağılır.
Biz, gökyüzünü korunmuş bir tavan gibi yaptık. enbiya32
Onları, kovulmuş her şeytandan koruduk hicir17
Fakat kulak hırsızlığı yapan olursa, parlak bir ateş onu kovalar hicir18
Onu her inatçı şeytandan koruduk. saffat6
Onlar yüksek (melekler) topluluğunu dinleyemezler. Her taraftan kovulup atılırlar. saffat7
Ancak kulak hırsızlığı yapanlar olur. Onu da yakıcı bir alev takip eder. saffat9,10
Gökyüzü tavan.Bu atmosferi geçip giden şeytanlar cinler var.Orda meleklere kulak kabartıp bilgi çalıyorlar.
Ama o bilğiyi çalanların peşinden yakıcı alevler gidiyor.
MülkHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=67&ayet=5" 5
(Mekkî 77)Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.
Yıldızların şeytanlara atılan birer küçük taş falan olarak düşünülmesi nasıl düşünülebilir?Ki yıldızlardan bazılarının bizim güneş sistemimizden bile daha büyük olduğunu düşünürsek!
1400 yıl önce yaşayan biri bunu nasıl düşünebilir.Metoorlar(göktaşları)dan dolayı olabilirmi?
Hani gece bazen gördüğümüz, eskiden aa bak yıldız kaydı dediğimiz göktaşları. Evet gayet mantıklı. Atmosfere girerken yanmaya başlayan
göktaşları şeytanlara atılan birer yıldız gibi düşünülebilir.
Dünyanın öküzün iki boynuzu arasında olduğunu söyleyen hadis,arşın su üzerinde iken dünyanın yaratıldığını söyleyen ayet,arşı 8 meleğin taşıdığını söyleyen bir başka ayet buğünün bilimiyle hiç bağdaşacak şeyler değiller.
Bu hadis ve ayetlerden sonra hala kuranın yada kuranla çoğu bilğileri aynı olan incil ve tevratın doğru olduğunu, allah sözü olduğunu söylemek
aklını kullanan insanın işi değil.
Âl-i İmrânHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=3&ayet=133" 133
(Medenî 89)Rabbinizin bağışına ve takva sahipleri için hazırlanmış olup genişliği gökler ve yer kadar olan cennete koşun!
HûdHYPERLINK "ayetkarsilastirma.asp?sure=11&ayet=107" 107
(Mekkî 52)Rabbinin dilediği hariç, (onlar) gökler ve yer durdukça o ateşte ebedi kalacaklardır.
Mekkî 52)Mutlu olanlara gelince, onlar da cennettedirler. Rabbinin dilediği hariç, gökler ve yer durdukça onlar da orada ebedi kalacaklardır. Bu (nimetler) bitmez,
O gün yer, başka bir yere, gökler de başka göklere dönüştürülür ve insanlar bir ve kahhar (her şeyin üzerinde yegâne hâkim) olan Allah’ ın huzuruna çıkarlar
ibrahim48
Andolsun, biz gökte birtakım burçlar yarattık ve seyr edenler için onu süsledik. hicr22
O gün yer başka bir yer gök başka bir gök olacaktır.
Bu ayetlerden anladığım kadarıyla Muhammet de göre cennet ve cehennem yine dünyada olacak.yıldızlar birer süs,ay la güneş nur ve ayet.
Muhammette bir evren düşüncesinin olmadığını anlıyorum bunlardan.bütün bildiği bu dünya,gök,yıldızlar(ama süs ve şeytanlara atış için)
güneş ve ay.başka hiç bir gezeğen,galaksi bilgisi yok.
Bu hadis ve ayetlerden sonra hala kuranın yada kuranla çoğu bilğileri aynı olan incil ve tevratın doğru olduğunu, allah sözü olduğunu söylemek
aklını kullanan insanın işi değil.
|

28-08-2010, 20:24
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sayın denklem,
Sorgulamanızda size başarılar dilerim...
Öncelikle kendi adıma Hadislere ihtiyatla yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum,çünkü kulaktan kulağa anlatıla gelmiş...Ayrıca manuplasyona açıklar.Ancak yazılı olanı dikkate alırım;
Bakara 22 de bir "kubbe" den sözedilmiyor? semanın "bina" edildiği anlatılıyor...
Melacilerin çevirilere YORUM katmaları maalesef çok acı bir durum...Arkalarında binlerce ? işareti bırakıyorlar.
Ancak bu bile istenen bir durum ilahi TAKDİR de...
Şimdi diğer ayetlere dair yorumlarınıza tek tek geçmeyeceğim ancak size bir sorum olacak;
Bırakınız 1400 yılı bugün dahi siz mevcud Astronomi bilginizle...bırakınız afrikayı v.s..gelimemiş toplulukları...Anadoluda bir kavhaneye gidiniz ve Güneşin,Yıldızların hareketlerini anlatınız...Onlara bir takım BİLGİler vermeye çalışınız...göreceksiniz ki bu hiç de kolay olmayacak...Eğer iyi bir öğretmenseniz ONLARIN seviyesine uygun cümleler seçer ve yine onların anlayacağı misaller verirdiniz.Aksitakdirde bu adam ne anlatıyor diyecek ve sizden uzaklaşacaklardır.Herkes işine-gücüne bakacaktır 
Şimdi benim gibi "cahil" birine Dünyanın kaç km/saat hızla döndüğünü ve aynı zamanda Güneşin etrafında,kendi yörüngesinde HANGİ HIZ ile hareket ettiğini ve bizlerin neden üzerinden savrukmadığımızı/dolaysı ile yerçekimini...ve Güneşinde etrafında ki gezegenlerle birlikte bir yöne doğru savrulduğunu açıklayınız.
Biz nereye gidiyoruz? Neden Güney kutbunda baş aşağı durduğumuzu fark etmiyoruz?
Oraya hiç gitmedim ama teorik olarak öyle olduğunu düşünüyorum,bir cahil olarak...
Şimdi anlayışı kıt olan bana bunları anlayacağım DİLDEN anlatmalısınız.
Saygılarımla...
|

28-08-2010, 22:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Yukarda aldğım hadisler güvenilir hadisler.buharinin ,müslim in hadislerinden.
hadislere ihtiyatla yaklaşmak deyimi,çok muallak.dini mevzular açısından
ihtiyatla yaklaşabilirsiniz.ama tartışılan mevzularda böyle düşünürseniz bende olumsuz duyguların oluşmasına neden oluyor.siz zaten hadisleri yarğılamaya başlamışsanız sizde önemli bir gelişme vardır.hadislersiz bir islam nasıl olurdu merak ediyorum.
bakara 22 de kumbe olayı: türkçe kuran mealleri diye girerseniz size googlede
15,16 meal gelir.bunlardan 7,8 tanesi kumbe der diğerlri bina der.mealcilerin yorum katması falan diye oldukca radikal konuşmuşsunuz.şimdi oturup binacılarla kubbecileri tartıştırsak zaten her konuda açmazda,karışık olan kuran konusunda kafayı yeriz.apaçık olması gerekiyor oysa kendi deyimiyle.
dünya ile ilğili sorduğunuz sorular güzel.cevplarını verebilirim,sizde anlarsınız.
ama tabiki 1400 yıl önceki insanlar nasıl anlardı diyorsunuz.doğru.nasıl alarlardı.büyük olasılıkla anlamazlar,bir sürü eleştiride bulunurlardı.
ben şimdi oturur o zamanın insanınıda buğünün insanınıda eleştiremiyeceği şeyler söyleyebilirim.eriniyordum oturup duşündüm buyrun:
de ki:ey kavmim yerin ve göklerin sahibi allahtır.
çok millet islam olacak
allahın hükmü dünyaya yayılacak
göklerde yldızların
sonra güneşin ve ayın
ve güneşin içinde sürüklendiğinin
ve sürüklendiğinin çevrelerindekilerde allahındır.
ama sizler anlamassınız
namaz kılın,oruç tutun
cehennem nasıldır bilirmisiniz
onlar için orda ...
|

28-08-2010, 22:46
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Çok güzel tespitler. Güneş sistemindeki gezegenlerden bile bahsedilmiyor.
Saturn, mars vs.
Yıldızlara kandil denmesi çok dogal. Güneş zaten ibadet ediyor allaha. O da her gece
Bilmesek yiyecez yani. Aslında o dönemdeki insanları yargılamamak gerekiyor bu tür durumlar gerçekten normal. Ve muhammed açıklıyor işte. Gece güneş ibadet ediyor diyor. Halbuki gece onun tarafında gece. Dünyanın diger tarafı gündüz.
Sonuç: Kuran ve diger kutsal sayılan kitaplar allah. tanrı. sözü olamaz.
Herşey ortada çünkü...
En komik olanıda yıldızların dünyaya düşmesiymiş.
Bugünkü bilime ve bildigime göre
1 tanesi dünyaya yaklaşsa bile neler olur tahmin etmek bile istemiyorum.
Güneş tutuldugunda namaza koşma olayları daha da komik.
Bugünkü bilim ile güneşin ne zaman tutulacagı saati saatine biliniyor.
Saygılarımla...
|

28-08-2010, 23:03
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Sayın denklem,
Hadislerin kesin ve doğru kabul edilme mecburiyeti yok.
Ben kendi sorgulamama Hadisleri toptan RED etmekle başlamıştım.
Yıllar önce bir Hadis ve Tefsir uzmanı iken...Kelam,Kıyas ve Fıkıh benim çok zaman harcadığım sözde !İlimler.
Hadis arabcada SÖZ/LAF demektir.Hadislerin kendi içinde bir senet adı verilen otokontrol ve şecere dediğimiz yol ve yöntemi vardır.
Ravi Rivayeti taşıyandır.Yani bir kimseden Rivayet edilen,Alinin ,Ahmetten, onunda Hasandan DUYDUĞU bir SÖZ...
Hadislerin SAHİH kabul edilebilmesi için Ravinin yalan söylememmiş,Namaz kılan v.s. olması şartları ve şurtları ALDATMACA ve Göz boyamadan ibarettir.
Kutubi Sitte denen Altılı Kitab Müslümanlar asıl Kitabı olmuş ve Allahın Sistemi/Dini olan islamdan uzaklaşmışlardır.
Özellikle ESBAB-ı NUZUL,yani Ayetlerin İndiriliş SEBEBİ olarak anlatıla gelen Hadisler TAM BİR ALDATMACADIR.
Bir Ayetin NEDEN indiğini anlatan bu hadisler insanları yanıltmak amacı ile UYDURULMUŞTUR.
Son olarak Google da aranan Mealler ve Yorumlar ile Allahın Sistemini Anlamak mümkün değildir.
Günümüzde BİLGİ KİRLİLİĞİ had safhaya ulaşmıştır.
Ben sırf ARAŞTIRMAK ve ÖĞRENMEK İÇİN Arabca ve İbranice öğrendim.
Kuranı en az 1000 kez ,evet yazıyla BİN kez okudum ve hala okumaya devam ediyorum.
Anladım ki BU KİTAB inanılmaz bir kitab 
Mucizeye inanmayan Ben,ilk kez bu Kitabın bir Mucize olduğunu,başkada bir Mucize olmadığını anlamış bulunuyorum.
ve ben hiçbirşey bilmediğimi artık kesin olarak BİLİYORUM.
saygı ve sevgiler...
|

29-08-2010, 01:32
|
|
Üye
|
|
|
|
Hadisler için birşey demiyecegim ama kuran n konusun da bir iki söz etmek isiyorum
birincisi kuran kainattan insanların bahsettig i gibi ve yahut bilimin bahsettigi gibi bahsetmiyor
neden
çünkü kuran kainata bir sergi salonu yada yaratanın isimlerinin aksleri görüntüleri olarak bakıyor kısaca yaratana nisbeti cihetinden bakıyor
ve kainatta her ne varsa varsa hepsinin onu tesbih ettigini söyluyor
olaya burdan baktıgımız da yani atomlardann güneş e kadar herşein birer memur gibi onun iznile onun iradesi ile onun emri alında oldukları anlaşılıor
ffakat bilim onlara yani m mevcudaat kendi hesaplarına bakııyor yaratanla bi baglantısı intisabı varsa da bu bilimin içine girmiyor
sonuç olarak kuran mahlukata bir emir altın da koca bir ordu
ya da bk bir saltanaat o salanatın muhteşemligini ilan eden ve daima saltanat sahibinin emri altında olan ve onu anan birer memur yada işçi gibi bakarken
bilim ise onlara sırf kendi varlıkları yönnden bakarak büyüklugu şu kadar işlevi şu gibi konulra deginiyor
dolayısıyla kuran penceresinden bakmazsanız olaaylar aptalca kuran penceresinden bakarsanız ise durum mantıklı gelebilir
kuranın bu bakış açısı göz önne alınarak degerlendirilirse daha doru degerlendirmeler yapabiliriz diye dşnyorum
...
saygılar
|

29-08-2010, 16:48
|
|
Üye
|
|
|
|
sayın exegoist
ne iş yapıyosunuz merak ettim.neden merak ettim.arapça, ibranice öğrenmiş ve dahası kelam, hadis, kıyas uzmanı olmuşsunuz.
bütün bunlara ek birde kuranı bin kez okumuşsunuz.
bin kez.ben kuranın mealini baştan sona 15 günde okudum.hergün 3,4 saat okuyarak.
siz daha zeki olun,sizde bir haftada anca okursunuz baştan sona.
1000.7=7000/360=19 yıl küsür
hiç ara vermeden sürekli okusanız 19 yıl okumuş olursunuz.işiniz gücünüz yokmu.bana hiç mantıklı gelmedi.
birde oturup kaç kez okuduğunuzumu saydınız? kaç kez okumuş olmanız önemlimi?
Hadisleri çıkarırsanız kurandan 1000 tane meshep oluşur bunu iyi bilin.
zaten hiç bir konuda anlaşamayan müslümanlar hadislerde olmassa ne yaparlar blmiyorum artık.kuranda bir çok şeyin ayrıntısı yok çünkü.
ben bir kez okudum,düşüne düşüne tevsirlerine baka,baka 15 günümü aldı.
kuranın 3 de 2 si zaten tekrarlardan ibaret.hep aynı cümleler.nuhun ibrahimin,
musanın vs hayatları tekrar tekrar anlatılmış.gına geldi doğrusu.
siz belki arapça okuyorsunuz size hoş geliyodur,akıcı,müzik gibi.ilahi gibi.
Yukarda gönderdiğim yazıyı tarafsız ve ne demek istediğimi anlayarak
bir kere okuyun lütfen.1400 yıl önce yaşayan birinin yerine koyun kendinizi.
bence çok açık,kılı kırk yararak bir bir mucize ararsanız elbette birşeyler bulursunuz.bence biraz düz bir mantıkla yukardaki yazıyı okuyun.o kadar bariz ortada olan bir durumki,anlamamak mümkün değil.uzaydan,galaksimizden,evrenden bi haber olan birinin düşünce biçimini
net ortaya koyuyor.o zamanın bilgi ve düşüncelerine de cuk oturuyor,ayetler ve hadisler.
|

30-08-2010, 03:09
|
|
Üye
|
|
|
|
meteorların(göktaşların) şeytanlara atılan birer yıldız olduğu düşünülüyor.hala anlamıyormusunuz.
|

30-08-2010, 22:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bırakınız 1400 yılı bugün dahi siz mevcud Astronomi bilginizle...bırakınız afrikayı v.s..gelimemiş toplulukları...Anadoluda bir kavhaneye gidiniz ve Güneşin,Yıldızların hareketlerini anlatınız...Onlara bir takım BİLGİler vermeye çalışınız...göreceksiniz ki bu hiç de kolay olmayacak...Eğer iyi bir öğretmenseniz ONLARIN seviyesine uygun cümleler seçer ve yine onların anlayacağı misaller verirdiniz.Aksitakdirde bu adam ne anlatıyor diyecek ve sizden uzaklaşacaklardır.Herkes işine-gücüne bakacaktır.
Bu tespite asla katılamayacağım. Bugün, 21. yüzyılda, 5-6 yaşında bir çocuğun, dünyada/evrende olan biten astronomik olaylar ile ilgili bilgisi çok azdır. Yani 1400 yıl önce yaşamış bir yetişkin kadar bile bu konularda bilgisi yoktur diyebiliriz. Ancak bilimsel veriler ışığında ve çocuğun seviyesinde bir anlatım yöntemi ile dünya, güneş vs ile ilgili bilgiler kademeler halinde oldukça güzel ve doğru bir şekilde verilebilir.
Peygamberlik iddiasında olan birinin dünya, güneş sistemi, diğer gezegenler, evren, yıldızlar hakkında astronomik bilgilileri, her ne kadar o dönemdeki insanlar söz konusu astronomik bilgilerden bihaber olsa bile bilmesi gerekirdi.
En basitinden dünyanın güneş etrafında döndüğünü, güneşin de kendi etrafında döndüğünü anlatmak çok mu zor?
Kuran'da diğer gezegenler ile ilgili tek bir tanımlama yok. Neden Tanrı peygambere bunlardan bahsetmemiş? Hadi ilk başta bahsetme gereği duymadı diyelim. Baktı ki Muhammed yanlış anlatımlarda bulunuyor, insanları yanlış bilgilendiriyor. Neden bu yanlışları düzeltme gereği duymamış?
Muhammed'in güneşi, dünyayı, yıldızları vs. dini değerler yörüngesinde ele alması, kendi bilgisizliğini örtbas etmek ve uydurduğu dine insaları çekmek için kullandığı kurnazca bir yöntemdir.
Saygılar.
... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
|

31-08-2010, 09:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
sayın denklem;;;;;
siz gerçekten orta çağ mantığı ile düşünüyorsunuz,
- güneş arşın altında secde etmeye gidior:
güneş 7.kat gökde bulunan cennetin ve geometrik yörüngenin en uzak noktası olan "arşı ala"ya gidior anlamındadır. bu nokta allah ın cemali yani mutlak varlığının konuşlandığı göksel konumdur.
- ve tersine dönmesidir .Oysa yukarda güneşin duracağı ve tersine döneceği söyleniyor.Bu bilimsel olarak mümkün değildir.
Güneş tersine dönmeyecek esasında tersine dönecek olan dünyadır, dolayısıyla dünyadan bakan biri izafi anlamda tersine dönüyor görecekdir. bu ise dünya gezegenimizi etkileyen yüksek bir manyetik alan neticesinde olacakdır. bu dönme dünya üzerinde bir ses oluşturacakdır. büyük bir gıcırtı gibi. manyetik rezonansın sesidir (işte bu surun üfürülmesi sesidir.) akabinde manyetik alan o kadar artacakki dağlar parçalanacakdır.. zaten buna kıyamet deniyor.. işte vs vs..
- gökkubemsi tavan:
esasen bakıldığında gerçekten bakan için görünen anlamda kubbe şeklindedir. ancak dışına çıkarsan yani uzaydan bakarsan o zaman küremsidir. dolayısıyla dünyadan bakan siz, ben ve milyarlarca insan için kubbemsi demek doğrudur. oysa şimdi bilioruzki derken şu an izafi yani göreceli anlamda kubbemsidir. zaten kasıtda budur. dış uzaya çıkarsan bakarsın ki küredir.
- yıldızların kararıp dökülmesi diye birşey olamaz. ve Yıldızlar (kararıp) döküldüğünde
burada öncelikle dökülmekden kasıt üzerimize değil dökülme var ancak üzerimize değil. söndürülme ve dökülme yıldızın kendi içinde yok olmasıdır. bu olay gök bilim adamlarımız için bilinen bir şeydir. yıldız ömrünü tamamladığında açıklanamayan (yani bilemediğimiz sebeble) kara delik oluşturuor. ve çöküyor. bu konuyu ayrıntısı ile şu linklerden okuyunuz:
http://www.astronomiveuzaybilimleri.com/yildz/569.html
http://www.bilimveteknoloji.net/astr.../yildizlar.htm
- Dünyada güneşin doğduğu yada battığı yer diye bir yer yok.
evet dünyada yok zaten dünya üzerinde denmior, esasen göksel anlamda güneşin battığı ve doğduğu noktalar vardır. bu yıldız (yani güneş) in uzaydaki konumları ile alakalıdır..
- Güneş katlanıp dürüldüğünde
Buradan kasıt: güneş bir yıldızdır. ve yukardaki linkleri incelerseniz, bir uzun zaman sonra her yıldız gibi önce genişleyip sonra içine çökecekdir. içine çökme ise bir çeşit katlanmadır. güneşi yakıtı bitip başka maddeye dönüştükçe bir süre sonra (bu süre çok uzun) ömrü bitecekdir. ömrü biterkende bu tür olaylar oluyor. bunlar başka yıldızlarda yani güneşlerde gözlemlenmiş ancak çok uzak ve büyük olaylar olduğu için bilim hala bu konuda çalışıyor.
- Bu ayetlerden anladığım kadarıyla Muhammet de göre cennet ve cehennem yine dünyada olacak.
hemen yanlış anlamanızı düzelteyim::: dünya cehennem olacakdır. cennet ise ayrı bir yer cennet uzay konumda "arş" noktasındadır.
Bu bilgiler insan bilgisinin ayrıntılarını keşfedemeyeceği uzaklıktadır.
Bu durumda bunları anlayamayanca yokdur
- çünkü biz insanlık gidip bakdık, milyar ışık yılı öteye gidioruz ve bakıldı, öyle bir şey yok
mu diorsunuz...
yoksa
- biz bunları araştırmış bilmiş bulmuş değiliz bu durumda araştırılmamış keşfedilmemiş olduğu için yokdur mu diorsunuz..
bence yazdıklarımı tekrar okuyunuz..
sevgiler..
|