Eğer Kırmızı Başlıklı Kız hikayesi/masalı Sümer efsaneleri arasında yer alsaydı:
KIRMIZI SURESİ:
Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla..
1. Biz, onun başını bütün kötülüklerden korumak için kırmızı başlıkla örtmüştük.
2. Onu babaanesine yemek götürmeye görevli kılmıştık.
3-Biz insana atasına iyi davranmasını, onlara zorda kalınca yardım etmesini önermedik mi, bunları yapanlara ahirette huzur vaat etmedik mi?.
3.Onlar bundan habersiz kesmediler mi yolunu. öğrenmediler mi nereye gideceğini.
4-Allah iman edenleri elbette bilecektir. Ve münafık olanları da elbet bilecektir.
5- Onlar zalimdir. Allah'tan başka her şeye inanırlar. Onların sonu alev alev yanan cehennemdir.
6-Kırmızı Başlıklı kızın babaanesini ortadan kaldırdılar.
7-Sanki biz bunları görmüyor işitmiyorduk.
8-Ama onlara öyle bir son vardır ki....
9-Kırmızı Başlıklı Kız eve gelince onu kandırmak için sorularına alaycı yanıtlar vermediler mi?
10-Sonlarının ateş olduğunu bilmeden.
11-Onu parçalara ayırıp yemediler mi?
12-İyilik getirene ondan daha hayırlısı vardır. Kötülük getirenlere gelince, kötülükleri yapanlar yapmış olduklarından fazlasıyla cezalandırılacaklardır.
13-Yemin olsun ki biz onun karnını yardık. Yaptığı bütün kötülükleri içinden söküp aldık.
14- Bunda inanlar için çok büyük ders vardır, sapkınlıkların sonunun atştir.
Onlara yeryüzünde de huzur yoktur..
Bir Çağın Dini, Bir Sonrakinin edebi eğlencesidir. Emerson
Konu klucky35 tarafından (19-09-2010 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir.
Sebep: iyileştirme
Kırmızı başlıklı değil, "Nükleer başlıklı kız" olacaktı..Mahal munakışlıfı yabmayınız
Saykılarımla nofa
İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.