09-10-2010, 00:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
“Yasaların Mükemmel Yalınlığı”
ENRIQUE H.L. tarafından anlatılmıştır.
KISA ÖZGEÇMİŞ: İnancımı duyurmak üzere tamgün hizmet eden bir Yehova’nın Şahidiyim. Ayrıca Ulusal Meksika Üniversitesi’nde kuramsal fizikçiyim. Şu anki işim, yıldızların gelişme mekanizması olan ve gravotermal felaket olarak bilinen olguya termodinamik ilkeleriyle uyumlu bir açıklama bulmayı içeriyor. Ayrıca DNA dizilerindeki karmaşıklığı da inceledim.
Yaşamın, rastlantı sonucu oluşamayacak kadar karmaşık olduğu açıkça ortada. Örneğin DNA molekülünde yer alan muazzam miktarda bilgiyi düşünün.
Matematiksel olarak, tek bir kromozomun rastlantı sonucu meydana gelme olasılığı 9 trilyonda 1’den azdır.
Bu, o kadar düşük bir olasılıktır ki imkânsız olarak görülebilir. Bence akıldan yoksun kuvvetlerin sadece tek bir kromozomu değil, canlılardaki hayranlık uyandıran tüm karmaşıklığı da meydana getirebileceğine inanmak safdilliktir.
Ayrıca gerek mikroskobik düzeyde gerekse de dev yıldız bulutlarının uzaydaki hareketleriyle ilgili çok karmaşık madde davranışlarını incelediğimde, onların hareketlerini yöneten yasaların mükemmel yalınlığına hayran kalıyorum.
Bu yasalar bana Usta bir Matematikçinin eserinden çok daha fazlasını çağrıştırıyor. Bence bu yasalar Usta bir Sanatçının imzası gibi.
Bir Yehova’nın Şahidi olduğumu söylediğimde insanlar çoğunlukla şaşırıyor.
Bazen bana ‘Tanrı’ya nasıl inanabilirsin?’ diye soruyorlar.
Çoğu din, üyelerini kendilerine öğretilenlerle ilgili kanıt istemeye veya inançlarını araştırmaya teşvik etmediğinden onların bu tepkilerini anlayışla karşılıyorum.
Ancak Mukaddes Kitap bizi ‘basiretli’ olmaya, yani düşünme yeteneğini kullanmaya teşvik ediyor (Süleyman’ın Meselleri 3:21).
Mukaddes Kitaptaki kanıtların yanı sıra akıllı tasarıma işaret eden doğadaki tüm kanıtlar beni Tanrı’nın hem var olduğuna hem de dualarımızı işittiğine ikna ediyor.
"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ
Matta 7:12
www.jw.org
|