Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-03-2011, 21:17
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Mukavkıs'ın anlaşılmayan hesabı: "Hz. İsa’dan günümüze 600 sene geçmiş bulunuyor..."

Hz. Muhammed’in Mısır-İskenderiye padişahı olan Mukavkıs’a imana davet mektubu

Bu mektup “Topkapı Sarayı Müzesi Mukaddes Emanetler Bölümünde” korunmaktadır. Mektup H. 1267 senesinde Mısır’ın Ahmim beldesinde eski bir manastırda Kıptî kitapları arasında bulunmuş ve Sultan Abdülmecit Han tarafından satın alınarak İstanbul’a getirilmiştir. Mektupta peygamberimizin (sav) mührü bulunmaktadır. Yer yer de güve delikleri vardır.

Hz. Muhammed, sahabelerden Hâtıp b. Ebî Beltâ’ya bu mektubu vererek Mısır valisi Mukavkıs’a gönderdi. Hz. Hâtıp, gece gündüz durmaksızın yol kat ederek İskenderiye’de bulunan Mukavkıs’a ulaştırdı. Vâli Mukavkıs, mektubu saygı ile aldı ve kâtibine okuttu. Hz. Muhammed, bu mektupta şöyle diyordu:

“Bismillahirrahmanirrahîm! Allah’ın kulu ve Resulü Muhammed’den Kıptîlerin lideri Mukavkısa! Hidayet yoluna uyanlara selam olsun. Bundan sonra seni Allah'ın dini olan İslam’a davet ediyorum. Müslüman ol ki selamete eresin. Müslüman ol ki Allah senin ecrini ve mükafatını iki kat versin. Şayet bu davetimden yüz çevirirsen bütün Kıptî’lerin günahı senin boynuna olsun! Yüce Allah buyurur ki: “De ki: Ey Ehl-i Kitap olan Hırıstiyanlar ve Yahudiler! Sizinle bizim aramızda müşterek olan kelimeye gelin. Allah’tan başkasına ibadet etmeyelim. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp birbirimizi rab edinmeyelim. Şayet onlar bundan yüz çevirirlerse siz deyin ki ‘Şahit olun! Biz Müslüman olup Allah’a teslim olanlardanız.”

Mektup okunup bitince Mukavkıs, “Hayırlı olsun” dedi ve elçiye izzet ve ikramda bulundu. Sonra mektubu fil dişinden bir kutuya koyarak mühürledi ve gereken hürmeti gösterdi. Bu resmî bir kabul meclisi olduğu için sesini çıkarmayan Mukavkıs, divanı dağıttı ve elçiyi istirahat etmeye gönderdi.

Gece olunca Elçi Hâtıp b. Beltâ’yı huzuruna çağırttı. Onunla uzun uzadıya konuştu. İmanını izhar etmediği halde Hz. Muhammed'in risaletini ve doğruluğunu ikrar ederek şöyle dedi:

Ben bir peygamberin geleceğini biliyordum. Ancak onun Şam’dan çıkacağını ümit ediyordum. Zira peygamberlerin çoğu bu bölgelerden çıkmıştır. Gerçi son peygamberin Arabistan’dan sertlik, darlık ve yoksulluk ülkesinden çıkacağını da okumuştum. Hz. İsa’dan günümüze 600 sene geçmiş bulunuyor. Yakınlarda bir peygamberin geleceğini tahmin ediyordum. Fakat ona uymak hususunda zorluğum vardır. Bu Kıptîler benim bu kararıma uymazlar. Ben bu saltanatı bırakmak da istemiyorum. Ancak şuna kesinlikle inanıyorum ki O’nun sahabeleri şu beldelere kısa zamanda hâkim olacaklardır

Böylece Mukavkıs, Hz. Muhammed'in risaletini tasdik ettiği halde imanını izhar etmekten çekindi. Ancak ona hitaben bir mektup yazdı ve bazı kıymetli hediyelerin yanında, fresh hediye olarak bir de Kıbtîler'den "Mâriye" ve "Sirîn" isimlerinde 2 cariye gönderdi. Elçiyi yolcu eden Mukavkıs, ayrıca “Sakın aramızdaki konuşmaları kimseye söyleme. Bilhassa bu Kıptîler işitmesinler” dedi.

Hz. Hâtıp b. Belta, yolda gelirken cariyelere İslamiyet konusunda bilgiler verdi. Onlara iman hakikatlerini ve ibadetin inceliklerini, hikmetlerini, faziletlerini anlattı ve Kur’ândan bildiklerini anlattı. Hz. Muhammed hakkında gerekli bilgileri ve onların Hz. Muhammed hakkında öğrenmek istediklerini anlattı. Onlar da cân-ı gönülden Müslüman oldular. Gelip durumu Hz. Muhammed'e rapor etti. Cariyeleri ve hediyeleri takdim etti. Mukavkıs, cariyeler dışında Hz. Muhammed'e beyaz 2 katır, 1 merkep, 1000 miskal altın, 20 kat Mısır işi ince elbise, billur bir kadeh, kokulu bal ve misk ile beraber güzel kokuları hediye olarak koymuştu. Hz. Muhammed, bütün bu hediyeleri kabul etti. Cariyelerden tam fresh olan Hz. Mâriyetü’l- Kıptîyi kendisine nikahladı, kardeşi Sirîn’i ise şair Hassan b. Sâbit’e nikahladı.

Hz. Muhammed,
Mukavkıs’ın mukabil mektubunu da sahabelere okuttu. Mukavkıs'ın mektubu şu mealdeydi:

Muhammed bin Abdullah'a, Kıbtilerin büyüğü Mukavkıs'tan. Sana selâm olsun Bundan sonra derim ki: Mektubunu aldım, okudum. Mektubunda zikrettiğin ve beni dâvet ettiğin şeyleri anladım. Gelecek bir peygamber daha olduğunu biliyordum. Ancak onun Şam'dan zuhur edeceğini tahmin ediyordum. Elçini ağırladım. Sana Kıbtîlerin yanında mevkiileri yüksek iki câriye ile elbiseler gönderdim. Binmen için de bir katır hediye ettim. Selâm olsun sana!”

Hz. Muhammed, mektubun okunup bitmesinden sonra şöyle buyurdu:

Ne bedbaht adam! Saltanatına kıyamadı. Fakat üzerinde titrediği saltanatı kendisine kalmayacaktır!”

Bu mektup hakkında verilen bu bilgiler İslam kaynaklarında böyle geçer. Fakat bizim burada anlayamadığımız şu sorular mevcuttur:

1) Eğer size göre, yukarıdaki mektubun içeriği ve sonrasında gelişen olaylar doğru ise, o zaman ben bir sonraki adıma geçerek size aşağıdaki soruları sorarım, yok doğru değil ise, o zaman doğru olanı nedir?

2) Hiçbir İncil'de Hz. İsa'dan sonra başka bir peygamber geleceği (ki aynı durum Tevrat'ta da mevcuttur. Yani orada da Hz. Musa'dan sonra başka bir peygamberin geleceği bildirilmemişti) bilinmediği halde, neden Mukavkıs;

"Gelecek bir peygamber daha olduğunu biliyordum. Ancak onun Şam'dan zuhur edeceğini tahmin ediyordum"

ve

"Ben bir peygamberin geleceğini biliyordum. Ancak onun Şam’dan çıkacağını ümit ediyordum. Zira peygamberlerin çoğu bu bölgelerden çıkmıştır. Gerçi son peygamberin Arabistan’dan sertlik, darlık ve yoksulluk ülkesinden çıkacağını da okumuştum. Hz. İsa’dan günümüze 600 sene geçmiş bulunuyor. Yakınlarda bir peygamberin geleceğini tahmin ediyordum."

dedi?

3) Yani Şam, tüm kutsal dökümanların Şam'da toplanması nedeniyle, bir peygamber üretim merkezi mi idi?

4) İşin en ilginç yanı, "Hz. İsa’dan günümüze 600 sene geçmiş bulunuyor. Yakınlarda bir peygamberin geleceğini tahmin ediyordum." sözünü söyleyen Mukavkıs, bir peygamberin geleceğinden nasıl bu kadar emin olabilmişti? Çünkü Hz. Musa'dan Hz. İsa'ya kadar yaklaşık 1400 yıl geçmişti ama hangi hesaba göre Hz. İsa'dan 600 yıl sonra bir başka peygamber geleceği biliniyordu?

Doğrusunun isterseniz, ben bu hesabı anlayamadım. Yani anladıysam Arap olayım. Ama anlayan varsa da, buyursun, bize anlatsın!

5) Hz. Muhammed; mektubun okunup bitmesinden sonra,

Ne bedbaht adam! Saltanatına kıyamadı. Fakat üzerinde titrediği saltanatı kendisine kalmayacaktır!”

derken, bundan nasıl emin olabildi?
Alt 03-03-2011, 10:58
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuranı kağıt vs. bulamadığı için taşlara, kemiklere yazdıran Muhammed tanrı sözünü kağıda geçireceğine oraya buraya mektup mu yollamış
Alt 03-03-2011, 12:03
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam hristiyanlıga karşı kurulan bir din. Konstantin Hristiyanlığı devletin dini yapmassaydı, coğrafyasını genişletmeseydi Muhammed olmazdı. Bölgenin ve çekişmenin merkezi Şam olduğu için oradan çıkacağı düşünülüyordu.

Asıl soru Allah kim?
Muhammed'in arkasındaki topluluk kim?
Allah eski bir arap yahudisi mi?
Alt 03-03-2011, 12:26
allame
Üye Değil

andra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam hristiyanlıga karşı kurulan bir din. Konstantin Hristiyanlığı devletin dini yapmassaydı, coğrafyasını genişletmeseydi Muhammed olmazdı. Bölgenin ve çekişmenin merkezi Şam olduğu için oradan çıkacağı düşünülüyordu.

Asıl soru Allah kim?
Muhammed'in arkasındaki topluluk kim?
Allah eski bir arap yahudisi mi?
Sorulara bak, hizaya gel.

Allah kim: Tüm kainatı, seni de, Ademe kadar tüm ebeveynlerini de, Adem'i de, bu evreni, bu evrenin bağlı olduğu alemi ve bu alemler gibi sayısız alemleri yaratan ve yaratmaya devam eden mutlak güç sahibidir.

Muhammedin arkasındaki topluluk: Allaha ve resulüne inananlar

Allah eski bir Arap yahudisi mi: Değil. Allah'ın eski bir yahudi olması ihtimaliyle, senin erkek bir sinek ve dişi bir dinozor olan anne tarafından çifleştirilerek ortaya çıkmış olma ihtimalini karşılaştırsam, ikincisine inanırız. (hakaret kastıyla söylemedim, yani sorunun mantıksızlığını ortaya koymak amacıyla)
Alt 04-03-2011, 00:39
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Barnabas İncili

APOKRIFAL'dan:

Arami dili uzmanı Hamza Hocagil, Arami dilinde fakat Süryani alfabesiyle yazılmış 19 sayfalık "Barnabas İncili"nin ilk cümleleri şöyle tercüme etmiş (ki burada Mukavkıs'ın "Gelecek bir peygamber daha olduğunu biliyordum. Ancak onun Şam'dan zuhur edeceğini tahmin ediyordum" sözüne özellikle dikkat ediniz):

"Ben Kıbrıslı Barnabius... Tespihe layık âlemlerin Rabbi'nden bir bütün olarak, Ruhu'l Kudüs ile Meşaha'ya vahyolunanı tıpkı İsa'dan duyduğum gibi, sadakatle, 48 gök yılları sonunda, 4. nüsha olarak aynen yazıyorum."

ve içeriği hakkında şunları söylemişti:

"Tevhitten başka bir şey yoktu. Zikrullah vardı. İbadet etmenin önemi, Allah'a eş koşmama, bu arada komşulara yardımcı olma, Lut Kavmi ile ilgili bazı uyarıcı bilgiler ile ilgili ibret alınmasını öğütleyen bir kıssa vardı."

Dikkatimi çeken bir şey daha vardı. Ayette, "Bir peygamber gelecek,
ona tabi olanlar, dolgun başaklar gibi olacak (!)" diyordu.

Parantez içindeki ünlem işareti bana ait değil, kaynakta böyle geçiyor. Çünkü bir önceki "Barnabas İncili"nin sahte olduğu bir kullanıcının (ki bu kullanıcının adını buraya yazmama rağmen ******** şeklinde görüntüleniyor. Demek ki bu kişi buraya daha önceden üyeymiş ama atılmış) 8 maddelik analizinden sonra ortaya koymuş olduğu "Bütün bunlardan şu sonuca varmamız gerekiyor: Bu kitabın yazarı kesinlikle İncil'de geçen Barnabas değildir, Hristiyanlardan intikam almak isteyen bir müslümandır." sonucuyla sabittir. Dolayısıyla sözkonusu olan bu "Barnabas İncili"ne de sahte gözüyle bakılıyor. Daha doğrusu, ortada böyle bir İncil yok ama, üzerinde bol bol lak lak yapılıyor. O ünlem işareti özellikle bunun için oraya konmuş!

Bir de şu var tabii. Önceki "Barnabas İncili"ni yazan kişi, "Hristiyanlardan intikam almak isteyen bir müslüman" olduğuna göre, bir başka müslüman olan Hamza Hocagil'in "Bir peygamber gelecek, ona tabi olanlar, dolgun başaklar gibi olacak" sözüne itibar edilemiyor.

Evet, Hamza Hocagil bu sözü söylerken neye dayanarak söylüyordu? Yani Hamza Hocagil de Alman Kuran Yazımı ve Paleografik Uzmanı Dr. Gerd-R. Puin gibi (ki kendisi Sana'a metnine ait 35000 adet mikrofilm çekmişti) bu sözünü kanıtlayamaz mıydı?

Mümkün değil. Yani Hamza Hocagil'in bu sözünün doğruluğu bu yolla kanıtlanamadığı gibi, Pakistanlı Dr. Bark'ın şu tespitiyle de kanıtlanamayacağı anlaşılmıştır: "Ancak Hz. Muhammed’in zamanından önce yazılmış bir İncil kopyası ortaya çıkınca doğrulanabilir. Bu, şimdiye kadar mümkün olmamıştır."
Alt 04-03-2011, 11:28
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Zaten İslamın kendinden başka kaynağı yok. Yada ben hiç rastlamadım. Ancak ben inanıyorumki; bu tarz kaynaklar yok edildi. Muhakkak karşıt görüşte veya Muhammedin bir yalancı olduğuna dair belgeler vardı ve yok edildi. Yoksa koskoca bir dinin kendinden başka kaynağının olmaması çok şaşırtıcı.
Alt 04-03-2011, 11:41
allame
Üye Değil

flipper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten İslamın kendinden başka kaynağı yok. Yada ben hiç rastlamadım. Ancak ben inanıyorumki; bu tarz kaynaklar yok edildi. Muhakkak karşıt görüşte veya Muhammedin bir yalancı olduğuna dair belgeler vardı ve yok edildi. Yoksa koskoca bir dinin kendinden başka kaynağının olmaması çok şaşırtıcı.
sayın flipper; yalancı olduğuna dair ortada belge yoksa, değildir demekki. ya da böyle belgeler olduğunu iddia ediyorsanız ispat edeceksiniz, yoksa sadece iftira atmış durumdasınız.
Alt 04-03-2011, 12:05
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allame´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın flipper; yalancı olduğuna dair ortada belge yoksa, değildir demekki. ya da böyle belgeler olduğunu iddia ediyorsanız ispat edeceksiniz, yoksa sadece iftira atmış durumdasınız.
Ben inanıyorum ki; demişim. Belgeler varda yok edildi demedim.
Alt 04-03-2011, 12:24
allame
Üye Değil

flipper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben inanıyorum ki; demişim. Belgeler varda yok edildi demedim.
"ben inanıyorum ki" diyorsanız ne mutlu size.
Alt 02-08-2013, 13:24
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Guncelleme.

Önerilen Siteler