AhbAp´isimli üyeden Alıntı
Yaratılış Bap 18'de, Abraham'ın çadırına insan biçiminde 3 melek gelerek Sara'nın ertesi yıl bir oğlan doğuracağını söylüyorlar. Bunun üzerine Sara da gülüyor. Rab "Niye güldün? Rab için imkansız yoktur" deyince Sara "Gülmedim" diyerek yalan söylüyor. Rab ise "Güldün işte!" diyor. (!!!)
|
Bu süpermiş dostum

Aklıma amerikan filmlerindeki zenciler geldi..Cmon Dudeee gibi,Tanrı şöyle diyor sanki ''Yapma moruuuk güldün işte''
Görünen o ki,Yahudilerin tek yaptığı Marduk'u Yahve ismiyle kendi taraflarında anmak,ve diğer tanrıları reddederek sadece Marduk'a(Yahve) tapmak olmuş.Bunun dışında herşey çok tanrılı dinlerdeki gibi,Tanrı yine insan suretinde,tanrı yine bağlarda bahçelerde yürüyor.Örneğin Tevrat'tan Adem ile ilgili birkaç ayet:
RAB Tanrı Adem'e, "Neredesin?" diye seslendi.
Adem, "Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim" dedi.
Adem, "Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim" diye yanıtladı.
Gerçekten komik Tanrı Adem'e nerdesin diye sesleniyor.Bunun dışında Tanrı sözcüğü ''Elohim'' Tanrılar olarakda geçer Tevrat'ta,yani Tevrat'ı yazanlar Sümer inanışlarından tam olarak sıyrılamamışlardır.Daha sonra Hristiyanlık tek tanrı inancını biraz daha geliştirmiştir,İslam biraz daha.Bu dinlerin hiçbirinde de Semavi bir hava yoktur.