Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-07-2006, 03:53
xxx_ xxx_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Herşeyden önce şunun mantıklı bi cevabını verin...

Bakterilerin kökeni evrim teorisi için sorundur, çünkü teori canlılığın ilkel dünyada rastgele kimyasal reaksiyonlarla doğduğunu ileri sürmektedir, ama en basit bakteride bile hiç bir kimyasal reaksiyonla açıklanamayacak kadar kompleks bir organizasyon ve "bilgi" vardır.

Bu bilgiyi biraz inceleyelim: Bir bakterinin 2000 civarında geni vardır. Her bir gen ise 100 kadar harf (şifre) içerir. Bu da bakterinin DNA'sındaki bilginin en az 2 milyon harf uzunluğunda olması demektir. Bu hesaba göre tek bir bakterinin DNA'sının içerdiği bilgi, her biri 100 bin kelimelik 20 romana denktir. (1) Bu durumda, tek bir bakterinin dahi tesadüfen oluşması veya tesadüfi etkenlerle evrimleşmesi kesinlikle mümkün değildir. Bu kadar çok bilgi içeren bir yapıya rastgele yapılacak bir müdahale bakterinin tüm çalışma sistemini bozacak kadar önemlidir. Bakterilerin gen şifrelerinde bir aksaklık olması ise, çalışma sistemlerinin bozulması, ve dolayısıyla ölümü anlamına gelir.

New York Üniversitesi kimya profesörü ve DNA uzmanı Robert Shapiro, sadece basit bir bakteride bulunan 2000 çeşit proteinin rastlantısal olarak meydana gelme ihtimalini hesaplamıştır. Elde edilen rakam, 1040.000'de 1 ihtimaldir. (2) (Bu sayı, 1 rakamının yanına 40 bin tane sıfır gelmesiyle oluşan akıl almaz bir sayıdır.)

Cardiff Üniversitesi'nden, Uygulamalı Matematik ve Astronomi Profesörü Chandra Wickramasinghe bu sayı karşısında şu yorumu yapar:

Bu sayı (1040.000) Darwin'i ve tüm evrim teorisini gömmeye yeterlidir. Bu gezegenin ya da bir başkasının üzerinde hiçbir zaman (hayatın doğabileceği) bir ilkel çorba olmamıştır ve yaşamın başlangıcı rastlantısal olarak gerçekleşemeyeceğine göre, amaçlı bir aklın ürünü olmalıdır. (3)

İngiliz matematikçi ve astronom Sir Fred Hoyle ise, tüm bu sayılar karşısında şöyle demektedir:

Aslında, yaşamın akıl sahibi bir varlık tarafından meydana getirildiği o kadar açıktır ki, insan bu açık gerçeğin neden yaygın olarak kabul edilmediğini merak etmektedir. Bunun (kabul edilmemesinin) nedeni, bilimsel değil, psikolojiktir. (4)

Not:Cevap vericem diye kelime oyunları yapmayın....
Alt 22-07-2006, 05:16
Üye Değil

Standart Re: Herşeyden önce şunun mantıklı bi cevabını verin...

merhaba,
hoşgeldin xxx.
Sorduğun soruyu kendin yanıtlamayı denedin mi hiç?
Alt 22-07-2006, 07:59
Üye Değil

xxx_ arkadaşım,
Önce sitemize hoşgeldiniz.Umarım seviyeli tartışmalarınızla kalıcı olursunuz. Soruna gelince. Bakteri hakkında bilgi veriyorsunuz. Bakteri hakkında bu bilgiyi zanedersem allah ortaya çıkarmadı. Bunu sizde kabuledersiniz ki bilim ortaya çıkarmıştır. Bilimin ortaya koyduğu verilerle hareket ederek allahın varlığını güya kendinizce ispat etmeye çalışıyorsunuz. Bu bir çelişki değil midir arkadaşım. Allahın kitabı diye tanımlanan kutsal kitabınızda örneğin yağmurla ilgili,yıldızlarla ilgili,kuşlarla ilgili,dünyanın yaratılışı ile ilgili,insanın yaratılışı ile ilgili ayrıntılı bir bilgi göremiyoruz. Bu yetersiz bilgileri bilimin ortaya çıkardıklarıyla yola çıkarak bol bol yorum yapıyorsunuz.Madem ki allah var.Bu allah yaratığı dünyayla insanla ilgili niye bize ayrıntılarıyla bilgi vermiyor. Dünyayı altı günde yarattım demekle,insanı topraktan yarattım demekle bu iş olmuyor. Hiç bir gözlem ve deneye dayanılmadan ortaya atılan bu aslı astarı olmayan safsatalara rahatlıkla inanıyorsunuz. Ama bilim uzun uğraşlar sonucunda gözlem ve deneylere dayanarak bilinmeyenleri ortaya çıkarıyor. Ve bizler de bilimin ortaya çıkardığı teknik yeniliklerden yararlanmasını biliyoruz. Bu işimize geldiği için itiraz etmiyoruz. Ama bilim insanın yaratılışı ve evrenin yaratılışı ile ilgili bilimsel bulgulardan hareketle teoriler ortaya koyuyor. Hemen karşı çıkıyoruz. Bu iki yüzlülük değil midir?...İkincisi ben allahın yokluğunu bilimsel düşünerek ateist oldum. Bu makale her kime aitse gerçeği yansıtmıyor. Kesinlikle psikolojiyle ufaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Bilim ve din bağdaşamaz. Bilimden hareketle tanrı vardır demek bana göre saçmalıktır. Çünkü bilim maddeyi temel alır. Bilimi temel alarak tanrıyı ispatlamaya çalışmak bilime saygısızlıktır. Konunun detayları bilgi alanım değildir. Konunun detaylarına inmeden önce bunu düşününüz.Sevgiyle kalın.
Alt 22-07-2006, 11:20
Üye Değil

sevgili xxx_, alıntı koymazdım ama biolog olmadıgım için sana bi kitaptan cevap alıntılayacağım. umarım açıklayıcı bulursun.Umarım arkadaşlar kızmaz copy- paste yaptığım için.

"Tanrı'nın varlığını kanıtlama çabasında teologların kullandığı klasik argümanların başında doğanın işleyişindeki düzen gelir. Canlılarda üstelik belli bir amaca yönelik görünen bu düzeni şans ya da rastlantı ürünü saymak inandırıcı olmaktan uzaktır. 19. yüzyıl mekanik anlayışına karşı çıkan teologlar, kendileriyle ters düşme pahasına da olsa, bir analojiye başvurmaktan kendilerini alamazlar. Onlara göre canlı organizma bir saat gibidir, bir saat gibi çalışır. Saat nasıl bir takım rastlantı etkenlerin ürünü değilse, daha karmaşık bir plana bağlı işleyen organizma da öyle şans ya da rastlantı etkenlerin ürünü olamaz. Bir plan, bir plancının varlığıyla olasıdır. Doğadaki düzen Tanrı'nın eseridir.
Doğanın belli bir düzen içerdiği bilimin temel varsayımlarından biridir. Başka türlü bilim adamlarının olgular arasında değişmez ilişkiler aramalarının, buldukları ilişkileri «doğa yasası» diye nitelemelerinin ne anlamı olurdu? Denebilir ki, bilimin başta gelen amacı, doğaüstü herhangi bir güç ya da nedene başvurmaksızın doğal güçlerin ilişkisini yansıtan düzeni açıklamak, anlaşılır, kılmaktır. Teolojinin «Tanrısal plan» ya da «dizayn» dediği şey bilim adamı için «neden-sonuç» bağıntısını yansıtan nesnel bir düzenden başka bir şey değildir.
Doğadaki düzeni Tanrısal bir planın görüntüsü saymak teolojinin vazgeçemeyeceği, kolaya kaçan bir açıklamadır. Bilim, açıklamalarında, nesnel koşulları aşan bir nedene gitmez; her olgunun açıklaması başka olgularla olan ilişkisinde aranır. Örneğin, deniz kıyılarını gezenlerin gözünden kaçmayan bir düzen vardır. Doğal plajlarda çakıl ve kum gelişi-güzel dağılmış değildir: çakılların iri olanları kıyıdan en uzak, ince kum suya en yakın kıyı şeridinde serilidir; arada çakıldan kuma doğru giderek incelen alan yer almaktadır. Bu düzen nasıl oluşmuştur? İlk bakışta burada bir düzenleyici elin çalıştığı, düzenin belli bir amaçla bilinçli olarak oluşturulduğu akla yakın gelebilir. Oysa bilim, söz konusu düzeni, hiçbir amaç taşımayan doğal güçlerin mekanik işleyişiyle açıklamaktadır. Bu tür düzenlerin doğada daha pek çok örneği verilebilir. Tuz kristalini alalım. Bilindiği gibi tuz, sodyum ve klordan oluşur. Tuz kristalinde yansıyan düzenin gerisinde, her sodyum atomundaki bir elektronun, her klor atomunun yörüngesinde ona karşılık olan boşluğa kolayca yerleşmesi gizlidir.
Cansız dünyadaki sistemler gibi biyolojik sistemler de fiziksel düzenekler çerçevesinde açıklanabilir. Bir hücrenin son derece girift olan metabolizmasını nasıl sağladığı kolayca anlaşılır bir olay değildir. Ne var ki, fizyolojinin ilerlemesiyle bu karmaşık sürecin «yaşam gücü» türünden gizemli bir güce değil, oldukça basit kimi kimya yasalarına dayandığı görülmüştür. Bu tür örnekleri çoğaltmaya gerek yoktur. Bilim canlı ya da cansız her alanda gözlenen düzenin doğal güçler arasındaki etkileşimin ürünü olduğu gerçeğini yeterince kanıtlamıştır. Organizmanın açığa vurduğu «olağanüstü» diyebileceğimiz düzen de bir planı değil, doğal seleksiyonun işleyişini yansıtmaktadır."
Alt 22-07-2006, 11:27
Üye Değil

Kaynak: Prof. Dr. Cemal Yıldırım 'ın Evrim kuramını ve ona gelen eleştirileri incelediği kitabı 'Evrim Kuramı ve Bağnazlık'

Ben de sana bi soru sormak istiyorum xxx_. merakımdan tamamen. Yartılışçılar virusler nasıl bir açıklama getiriyorlar. Bilindiği gibi virusler ne bilindiği anlamda canlı ne de cansız. Beslenem şekilleri çok farklı, büyümüorlar, canlılarla beslenip çoğalıorlar, üstelik cansızlar gibi kristal oluşturuorlar.
Buna bakarak virüslerin canlılarla cansızlar arasında köprü müdür?
Alt 22-07-2006, 11:41
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ağırlıksız ortamda,
sürtünmeyi de sıfırlayarak,
3x3x3 m ebatlarında saydam bir küp yaptım.

İçine de yirmi tane esnek küresel materyaller(toplar) attım.

Durmadan hareket halindeler..
Duvarlara,birbirlerine çarpıp duruyorlar.

Arada öyle enteresan kombinasyonlar meydana getiriyorlar ki..
Seyri çok zevkli oluyor.

Hani nerdeyse canlı olduklarına ve bu kombinasyonları
kendilerinin bilinçli yaptığına inanasım geliyor..

Seyrediyorum..
Alt 22-07-2006, 11:45
Üye Değil

(Merwe)
sevgili xxx_, alıntı koymazdım ama biolog olmadıgım için sana bi kitaptan cevap alıntılayacağım. umarım açıklayıcı bulursun.Umarım arkadaşlar kızmaz copy- paste yaptığım için.

Sevgili Merwe,
Konuyla ilgili uzun olmadığı sürece copy-paste yapabilirsiniz. Arkadaşlar size niye kızsın ki. Bunu yazmana gerek bile yoktu. Sevgilerimle...
Alt 22-07-2006, 13:16
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Aldostu, ne kadar şık *bir benzetme yapmışsın öyle..

"kendilerinin bilinçli *yaptığına inanasım geliyor.. ..."

Zaten Tanrı derken mutlaka "bilinç" den bahsederiz. Ama şöyle bir durum var : Ya Tanrı dışarıda değilde içerideyse ? Yani kendisini kendi sistemi içine gömmüş bir "bilinç" olabilir mi O ?

Yani sen bir makineyi yapıyorsun ama sonra makine kendi kendisine çalışıyor şimdi sence makine de bilinç var mıdır ? Senin bilincin makinenin içinde midir dışında mı ?
Alt 22-07-2006, 14:11
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Sodomo Dostum;

Cevabı "Şeyh uçmaz,mürit uçurur" a taşıdım.

Sevgilerimle.

Aldostu.
Alt 22-07-2006, 15:25
xxx_ xxx_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

EZKAMO Kuran'da yıldızlar,kuşlarla veya yağmurla ilgili bilgi görememişsin diyosun.Bu kitabın indirilmesinin ana sebebi bunların nasıl yaratıldığını ayrıntılı bi şekilde anlatmak değildir.İnsanların Allaha inanmasını ve insanlara yol göstermektir.Zaten bazı yerlerde bazı şeylerin oluşu hakkında bilgi vermiştir.
*Zaten kimsede bilimden hareket ederek allah vardır demiyor.Bu bilimadamının dediği gibi bir bakterinin bile rastalntısal olarak ortaya çıkmasının imkansız olduğunu söylüyorum.

Önerilen Siteler