30-07-2006, 00:59
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
1400 yıl önce...
Kur'an'ın indiği (iddia edildiği) dönemde Araplarda teknoloji var mıydı?
Peygamber'in sağlığında icat edilmiş, keşfedilmiş, insanlığın faydasına sunulmuş bir ŞEY var mı?
O dönem Arapları'nın günlük hayatları nasıldı? İbadet ve ticaret (ve gazaları, gazzeleri) dışında ne iş yaparlardı? Ne tür aletler kullanırlardı?
Edebiyat/şiir dışında bir gelişmişlikleri var mıydı?
|

30-07-2006, 01:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: 1400 yıl önce...
Cok keskin kilic yapar, kafa, kol keserler, saldirilarina, melekleriyle katilan allaha da ganimetten pay ayirirlardi. Tabii kiallahin resulu bu payi toplayip, allaha bir cek yazardi.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

16-10-2006, 18:01
|
|
Üye
|
|
|
|
tuvalet kültürü temizlik banyo yardımlaşma *sadaka egitim ve daha bir sürü şey HZ MUHAMMED döneminde ortaya çıktı
1400 yıl önce din i olmayan varmıydı ? onlar ne yapıyorlardı ?neyi icat etmişlerdi?
aklı olmayanın dini yoktur
|

16-10-2006, 18:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
tuvalet kültürü temizlik banyo yardımlaşma *sadaka egitim ve daha bir sürü şey HZ MUHAMMED döneminde ortaya çıktı
|
Palavra.. Milattan önce yapılmış roma hamamlarına, evlerine gidersen, adam gibi banyo kültür filan nasıl olurmuş bir görürsün. En iyisi pompei'ye bir uğra. Nerdeyse hiç bozulmadan kalmış 2 bin yıllık banyoların, hamamların, tuvaletlerin bir eşini ,bugün bile zor görürsün araplarda..
|

16-10-2006, 18:28
|
|
|
1453
tuvalet kültürü temizlik banyo yardımlaşma *sadaka egitim ve daha bir sürü şey HZ MUHAMMED döneminde ortaya çıktı.
Urartu sarayları genellikle iki katlıydı. Alt kat mutfak, banyo, tuvalet gibi hizmet birimlerine ayrılmıştı. Üst katta ise büyük bir kabul salonu ile yatak odaları bulunmaktaydı (Çavuştepe ve Adilcevaz Urartu sarayları gibi). * URARTU UYGARLIĞI (M.Ö. 860-580)
|

16-10-2006, 18:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili kc seninde bildiğin gibi, muhammedin zamanında doğru dürüst bir takvimgeleneği bile yoktu. önemli olaylar kerteriz olarak alınır, mesela bir sel olmuştur seneler selden şu kadar önce bu kadar sonra diye tanımlanırdı.
* * * butür hesaplamalar *aşırı derecede *problem yaşatmaya başlayınca ömer hicretin 17 ci yılında kameri takvim yürürlüğe koymuştur.
* * * * *yunanlı thales m .ö.585yılında babillilerden de faydalanarak güneş tutulmasını doğru olarak hesap etmiştr.bu ona büyük bir ün sağlamıştır.
* * * babailliler m.ö 1800 yılında çarpım tablosunu kullanmaya başlamışlar.
m.ö 1750 yılında karekök ve küp kökün tablosunu kullanmışlardır.yine babilliler 60 dak.ve 60 sn'yi kullanmışlardır ve günümüzede gelmiştir.
* * *şu bilgiler ışığında araplardaki eğitim düzeyine bak birde harun yahyanın kurandaki mucizeler zırvalarına bir bak.
* * *öküzün altında buzağı bulabilmekle herhalde harun yahya kadar zeki olmayı gerektirir..
|

16-10-2006, 19:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili 1453 muhammedin zamanında tuvalet olarak bir yapı yoktu kaynaklara bir bak.
|

16-10-2006, 19:14
|
|
|
Hadis No : 3562
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz helaya giderken beraberinde üç tane de taş götürüp onlarla temizliğini yapsın. Bunlar ona yeterlidir." *
Kaynak: Ebu Davud, Taharet 21, (40); Nesai, Taharet 40, (1, 41, 42) *
Hadis No : 3563
Ravi: İbnu Mes'ud
Tanım: Resulullah (sav) abdest bozmaya çıkmıştı. Bana üç taş bulmamı söyledi. İkisini buldum, üçüncü taşı aradım fakat bulamadım. Onun yerine bir kurumuş mayıs aldım ve onu getirdim. Taşları aldı, mayısı attı ve: "Bu necistir" buyurdu. *
Kaynak: Buhari, Vudu 20; Tirmizi, Taharet 13, (17); Nesai, Taharet 38, (1, 39, 40) *
Hadis No : 3517
Ravi: Ebu Said
Tanım: Resulullah (sav) bir koyunu beceriksizce yüzmekte olan bir köleye uğramıştı. Ona: "Çekil de sana göstereyim!" dedi. Derhal elini deri ile et arasına soktu. Elini, bütün kolu koltuğa kadar derinin altında kalacak şekilde ilerletti. Sonra gidip abdest almadan halka namaz kıldırdı. (Bir rivayette, "Yani suya değmedi" ziyadesi vardır.) *
Kaynak: Ebu Davud, Taharet 73, (185)
Hadis No : 3482
Ravi: Ebu Saidi'l'Hudri
Tanım: Resulullah (sav)'a: "Ey Allah'ın Resulü! Biz senin için Buda'a kuyusundan su alıyoruz. Halbuki onun içerisine (ölmüş) köpeklerin leşleri, kadınların hayız bezleri, insan pislikleri atılıyor, (ne yapalım, su almaya devam edelim mi?)" diye sordular. Şu cevabı verdi: "Su temizdir, onu hiçbir şey kirletmez."
Kaynak: Ebu Davud, Taharet 34, (66); Tirmizi, Taharet 49, (66); Nesai, Miyah 2, (1, 174)
Hadis No : 5938
Ravi: Ebu Ümame
Tanım: Resulullah (sa)'ın saban ve diğer bir ziraat aleti görünce: "Bunun girdiği bir eve, Allah mutlaka zillet de sokar" dediğini işittim. *
Kaynak: Buhari, Hars 2
Sevgili 1453,
Ama hadisler seni doğrulamıyor. Söz konusu olan bir orta çağ tarihi. Sen kalkıp da ortaçağdaki yaşam biçimini günümüzde savunmaya kalkarsan aynı arap ülkelerinin durumuna düşersin. Şu arap sevdasından artık vaz geçiniz. Biz Türküz. Kalkmışsın peygamberimiz işte şöyle temiz de böyle temiz de edebiyatına gerek yok. Sen kendi temizliğine bak.
Bak gördüğün gibi o günün koşullarında insanlar taşlarla temizleniyormuş. Yakın zamana kadar ülkemizde de tuvalet kültürünün yerleşmediği yerler de vardı. Bunun dinle bir ilgisi yok. Tamamen yoksullukla bağlantılı bir olay. Geri kalmışlıkla bağlantılı bir olay. Peygamberin yaşadığı dönem de böyle bir dönemdi. Bu gerçekleri görmekte yarar var. Suyun yeterince olmadığı bir yerleşim bölgesinde elbette su olmayınca toprakla abdest alınacaktır. İçinde pislikte olsa dahi bu su temizdir de dersiniz. Su yerine taşla temizlenirsiniz. O dönemin koşullarıydı. Geri kalmışlığıydı. Ben bunu normal karşılıyorum. Ama kalkıp da farklı şeyler söylersen gülünç duruma düşersin.
Ama normal olmayan bu gerçekleri görmeyip kafamızdan bir şeyler uydurmak. Senin yaptığın da budur işte. Biraz dürüst olmakta yarar var. Uyanın arkadaşım şu derin uykunuzdan. Peygamber temizliğe önem vermiştir anlayışından hareketle mi temizliğe önem veriyorsun. Yani peygamber kirli olsaydı sende mi kirli olacaktın. Senin aklın mantığın yok mu? Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyecek kadar aciz bir insan mısın? O zamanlar peygamberlik geçerliydi. Çünkü insanlar cahildi. Ama günümüzde peygamberlere ihtiyacımız yok. Zaten bir kalkıp da ben peygamberim dese güler geçeriz.
Tüm bunlara rağmen ben yine de inancınıza saygı duyarım. Ama kalkıp da ilkel ve çağ dışı bir dini insanlara dayatmayın. İnancınız sizin olsun. Bırakın bir inanç olarak allahla aranızda kalsın. Bunu bile yapamıyorsunuz. Biz de eleştirince dinimize hakaret ediyorsunuz diye yaygara koparıyorsunuz.
Atatürk ne güzel bir ülke bırakmış bize. Biz ülkemizi bir kenara bırakmış başka şeylerle uğraşıyoruz. Seni kulluktan kurtarmış insan haline getirmiş.Ümmetçilikten kurtarmış Türklüğünü ortaya koymuş. Biz bu değerli liderimizi ve değerlerimizi bırakmışız bir çöl bedevisini kendimize rehber edinmeye çalışıyoruz. Üstelik ortaçağda yaşamış bir bedeviyi. Yapmayın arkadaşım. Biz Türküz. Türklüğümüzle gurur duyalım eğer bu egomuzu tatmin edeceksek. Atatürkümüzle gurur duyalım. Cumhuriyetimizle gurur duyalım. Ama biz ne yapıyoruz? Farkında olmadan arapların dümen suyuna giriyoruz. Araplaşmaya çalışıyoruz. Aklımızı başımıza toplayalım. Eğer söz konusu olan bir dinse bu din arapların tekelinde olmamalı. Sizler de bir Türk olarak bu dine damganızı vurun. Onlar bize özensin. Sevgilerimle...
|

16-10-2006, 22:11
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
1453";p="´isimli üyeden Alıntı
tuvalet kültürü temizlik banyo yardımlaşma sadaka egitim ve daha bir sürü şey HZ MUHAMMED döneminde ortaya çıktı
1400 yıl önce din i olmayan varmıydı ? onlar ne yapıyorlardı ?neyi icat etmişlerdi?
|
cevap vermeye bile gerek yok
|

16-10-2006, 23:26
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
1400 yıl önce 40 yaşlarında hırslı bi adam vardı.gözlerini tüm dünya halklarını sömürmeye dikmiş, eli kanlı ve düşünceleri zararlı......
o zamana göre akıllı ve zeki ve insanları olmayan şeylerle kandırıp avutabilen günümüzde yaşasaydı ancak hollwood da aktris olabilirdi ama zaman ve mekan içerisinde ne olacagı kestirilemezdi....
ni tekim de öyle oldu nerden bilebilirdikki böyle olacagını....
1400 yıl *önce bir adam vardı... ewet ama 1400 yıl önce artık yok kalmadı ....
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|