Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-07-2011, 16:15
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart CHP'nin yemin etmeme tavrı hakkında...

1) AKP'nin gücü ve tavrı ortadadır. Çektikleri rest nettir.

2) Anayasadaki hükümler açıktır ve kısa bir zaman sonra CHP'li vekillerin ve diğerlerinin vekilliği düşer. Yüz küsür koltuğun boşalmasının ardından da ara seçime gidilir.

3) Ara seçimde de ilgili vekilliklerin en az yarısını AKP alır.

Recep Tayyip Erdoğan ve vekilleri bunu yapabilecek istek, güç ve kabiliyetteler. CHP ve BDP neden AKP'yi en az 450 sayısına ulaştıracak olan "Sembolik" bir eylemde ısrar edebilir?

Kanaatim: 15 Temmuz'a kadar yemin etmezlerse AKP ile ilgili partiler çok önceden yeni rejim için anlaşmışlar demektir.
Alt 05-07-2011, 16:19
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu konjonktürde bunu yapmak aptallıktır, strateji hatasıdır, başka birşey değil...

"Solcu politikacılar özgürlüğünüzü çocuklar ve fukaralıkla mücadele namına elinizden alırlar, sağcı politikacılar ise bunu aile değerleri ve uyuşturucu ile mücadele adına yapar. Heriki durumda da iktidar büyür ve güçlenir, siz ise daha az özgür olursunuz."

Harry Browne

http://www.liberteryen.org
http://www.freemarketforever.com
http://www.libertariansforum.com
http://www.theuklibertarian.com
http://www.cato.org
http://www.lp.org
http://www.aynrand.org
http://www.mises.org
"Daima birşeyi yapmamanızı öğütleyen birileri olacaktır. Esas mesele onlara aldırmamayı bilmektir.
Tim Robbins
Alt 05-07-2011, 16:40
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben CHP'yi haklı buluyorum.. Boykot yerinde bir karardır.. Eğer tutukluluk süreleriyle ilgili doğru düzgün bir önerge verirlerse, yıllardır çözülemeyen bir konu da çözülmüş olur.. Hem de başarı CHP'nin olur.

Bir 'ara seçim' olmasına, AKP'nin boş kalan vekilliklerin yarısını almasına felan ihtimal vermiyorum.. Demokrasimiz yerlerde sürünüyor doğru ama o kadar da değil yani.. Bence CHP meclise girseydi 2 vekili de kaybederdi.. AKP'nin CHP'nin boykot pozisyonunda bile uzlaşmaya hiç niyeti olmadığı ortada, diğer türlü hiç uzlaşmazdı diye düşünüyorum.
Alt 05-07-2011, 17:46
Üye

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben CHP'yi haklı buluyorum.. Boykot yerinde bir karardır.. Eğer tutukluluk süreleriyle ilgili doğru düzgün bir önerge verirlerse, yıllardır çözülemeyen bir konu da çözülmüş olur.. Hem de başarı CHP'nin olur.

Bir 'ara seçim' olmasına, AKP'nin boş kalan vekilliklerin yarısını almasına felan ihtimal vermiyorum.. Demokrasimiz yerlerde sürünüyor doğru ama o kadar da değil yani.. Bence CHP meclise girseydi 2 vekili de kaybederdi.. AKP'nin CHP'nin boykot pozisyonunda bile uzlaşmaya hiç niyeti olmadığı ortada, diğer türlü hiç uzlaşmazdı diye düşünüyorum.
Sayın Sangre,

Ara seçimlerde izlenen sistem yine genel seçim sistemi olacaktır.

Örneğin Ankara'da boşalan vekillikler (Faraza 5 yer) için bütün partiler seçime girecek. Bütün partiler aşağı yukarı aynı oranları yakalayacak. Bu durumda vekilliklerin en az yarısı AKP'ye gidecek. CHP kadar olmasa da benzer vekil kaybı BDP'liler için de geçerli.

BDP umrumda değil de CHP ne haltın peşinde? Zindanlara tıkılan vekillerimize sahip çıkmak ayrı mesele AKP'yi en az 450 vekille ödüllendirmek apayrı mesele.

15 Temmuz'a kadar blöf mü yapıyorlar ya da salaklar mı ya da salak ayağına yatıp Meclis'i RTE'ye teslim etmeye mi çalışıyorlar?

Ben salak ayağına yattıklarından endişeliyim.
Alt 05-07-2011, 18:09
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir 'ara seçim' olması durumunda o şekilde olacağını biliyorum.. Ama yukarıda da söylediğim gibi böyle bir şeye pek ihtimal vermiyorum.. AKP, CHP ve MHP'nin BDP'yi gözden çıkarıp meclis dışına itmesi bile günümüzde mümkün değilken, CHP gibi Türkiye'nin en köklü partisinin, seçmenlerin 4'te 1'inin oyunu almış bir partinin meclis dışında kalacağı gibi bir ihtimali düşünemiyorum bile.. Mevcut şartlarda AKP'nin en hırçın, en gözü dönmüş halinin dahi bunu yapmaya gücünün yeteceğini sanmıyorum.. Zaten AKP'nin seçimden bu kadar güçlü bir şekilde çıkmışken, bu krizi aşmak için çaba göstermemesini de çok garipsiyorum.. CHP ve BDP'nin mecliste olmaması, varlık alanlarını sokaklara taşıması ve bu şekilde direnmesi en çok AKP'ye zarar verecektir.

Bu kriz öyle yada böyle aşılacaktır görüşündeyim.. Her ne kadar şu anda CHP kararsız, kendinden emin olmayan bir tavırda olsa da ilk boykot kararları doğruydu.. Şimdi bu kararlılıklarını sürdürmeleri gerekiyor.. Ve krizi aşmak için AKP'ye daha fazla baskı yapmalılar.
Alt 05-07-2011, 18:33
Üye

Sayın Sangre,

Değerlendirmemi eksik yapmışım ve bu yüzden yanılmışım. Az önce CHP'nin Meclis oturumlarına katılmasının ne kadar aptalca bir gösteri olduğunu düşünürken aslında aptalca bir gösteri olmadığını fark ettim. Oturumlara devam ediyor adamlar; halbuki anayasaya göre vekilliğin düşmesinin konusu devamsızlık ya da mahkumiyet...

Ama şunu bilin ki AKP CHP'yi Meclis'ten def edecek kadar öz güven ve güç sahibi; ve arsız. İddia ediyorum: CHP'yi Meclis'ten atmak için girişimlerde bulunacaklar ve -başarsınlar başarmasınlar- oylarını da arttıracaklar.
Alt 05-07-2011, 18:53
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Chp boyle boyle kendi kendisini biterecek insallah

Ne kadar genel baskan degistirsede iflah olmaz bu adamlar.

Neden darbe planlarina adi karismis adamlari aday yapiyorsun be adam? Neden?

Daha once hic darbe yapmadiniz mi? Darbecilerle isbirliginde bulunmadiniz mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Maglup edemediginiz siyasi rakiplerinizi askeri darbelerle devirmeyi ne kadar cok arzu ettiginizi bilmeyen var mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Insanlari o kadar aptal mi sandiniz?

Bazi akademsiyenlerin ve gazetecilerin darbecilerle her zaman ortak hareket ettigini bilmeyen var mi? Daha once yaptiginiz bisey zaten, arti kimlerin darbe saksakciligi yaptigini gormuyor miuyuz biz?

Demokratik bir ulkede "ordu goreve" diye pankart acilmasi bile suctur, o zaman bunlari savunmak neden CHP'ye dusuyor? Bu mu halkcilik?
Alt 05-07-2011, 19:41
Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Chp boyle boyle kendi kendisini biterecek insallah

Ne kadar genel baskan degistirsede iflah olmaz bu adamlar.

Neden darbe planlarina adi karismis adamlari aday yapiyorsun be adam? Neden?

Daha once hic darbe yapmadiniz mi? Darbecilerle isbirliginde bulunmadiniz mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Maglup edemediginiz siyasi rakiplerinizi askeri darbelerle devirmeyi ne kadar cok arzu ettiginizi bilmeyen var mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Insanlari o kadar aptal mi sandiniz?

Bazi akademsiyenlerin ve gazetecilerin darbecilerle her zaman ortak hareket ettigini bilmeyen var mi? Daha once yaptiginiz bisey zaten, arti kimlerin darbe saksakciligi yaptigini gormuyor miuyuz biz?

Demokratik bir ulkede "ordu goreve" diye pankart acilmasi bile suctur, o zaman bunlari savunmak neden CHP'ye dusuyor? Bu mu halkcilik?
Demokrat bir ülkede "İnanmayanların ellerini kollarını kesin!" diye emir veren bir inancın örgütlenmesi suç olmalıdır. Demokrat bir ülkede bu sapık inanca göre faaliyet gösteren namussuzlara tepki göstermesi muhtemel insanların yıllarca zindana tıkılması da suç olmalıdır...

Sonuç olarak: "YUH! Yakışır dergâh kuluna!" diyorum...

Suçu nedir, isnat edilen suçu içinde ne görev almıştır bilinmeyen yurttaşların onca yıl zindanlarda tutulmasını savunan kişiye ne denir?

"Yuh"tan da, "Dergâh kulu"ndan da ötesi denir...

Memleket dergâh iti ile, dilenci ile, fahiş ve fahişe ile dolu... Yüzde 50, 90 neyse ne; memleket ruhsuz dergâh iti ile dolu...

Dilencinin, dergâh itinin, katilin, namussuzun kalabalıklığı namuslu insanı bağlamaz. Sizin kazanacağınız en fazlasından bedava bayat makarnadır.
Alt 05-07-2011, 20:12
jadi jadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Osmanlida bile el kol kesen yoktu, neden bahsediyorsunuz siz ya
Alt 05-07-2011, 20:26
Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Osmanlida bile el kol kesen yoktu, neden bahsediyorsunuz siz ya
İslâm'dan, Kur'an'dan, hadisten bahsediyorum.

Kol bacak kesilmedi şimdilik... Darbe yapacaklardı diye delilsiz, iddiasız insanları içeri tıkıyorsunuz şimdilik.

Bir açıdan haklısınız. Kol bacak kesme Osmanlı'da "BİLE" -Demek ki siz Osmanlıcılara göre Osmanlı o kadar rezil bir rejimdi, niyeyse...- kısmen yoktu; ama onca Osmanlıcı dergâh itinin kol bacak kesme ve taşlama cezalarının Osmanlıda hemen hemen hiç uygulanmadığını öğrendiklerinde "Osmanlı benim rabbim değil!" dediklerini de bilirim.

Beyefendi, kısacası demem şu:

İslâmî çetenin "Demokrasi" diye yutturmaya çalıştığı şeriat zulmünü kimseye yutturamazsınız.

Oy aldınız, buyurun, ilan edin dergâhınızın planlarını, Kur'an'ın emirlerini filan... Aman aman yüzde onların altına mı düşeceksiniz? O zaman devam edin demokrasi diye ağlaşmaya...

Önerilen Siteler