Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2006, 16:05
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart KOMIK AYETLER, HANDYMAN GOD

kuran, kendi allahini sekilden sekile sokularak tanrilik imajini zedelemistir.

sahsen ben karizmasi cizilmis tanri olmak istemezdim..
mesela bizim kapici bana daha karizmatik geliyor...

surekli ogunen, boburlenen, kin kusan, nefret eden kuranin allahi en iyi yer doseyicisi oldugu gibi en iyi boyacidirda..ingilizcede handyman vardir, elinden her is gelen anlaminda..kuranin allahida handyman'dir..doser, boyar yerlestirir,tuzak kurar,vs vs

komik ayetlere bir ornekte bakara 138

diyanet meali bakara 138.
“Biz Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz” (deyin).

yasar nuri ozturk meali bakara 138.

Allah'ın boyasını esas alın. Allah'tan daha güzel kim boya vurabilir! Biz yalnız O'na kulluk ederiz.

Elmalılı Hamdi Yazır Meali:bakara 138.

Sen Allah'ın boyasına bak! (Vaftiz de ne ki!) Kim Allah'tan daha güzel boya vurabilir? İşte biz O'na ibadet edenleriz!

bu kitabin tanri tarafindan gonderilmis olma ihtimali, benim uzaya astronot olarak gidebilme ihtimalinden daha dusuktur..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 14-08-2006, 16:24
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: KOMIK AYETLER, HANDYMAN GOD

benim odayıda boyarmı acaba * *

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 14-08-2006, 16:40
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herhalde o da karar verememiş meslek konusunda. Boyacımı yoksa tuzakcımı belli değil.

Neyse bende favori ayetlerimden birini yazayım.

Ahzab/32
Ey peygamberin hanımları, siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz; eğer Allah'tan korkuyorsanız, konuşurken kırıtmayın ki, kalbinde bir hastalık bulunan, kötü bir ümide kapılmasın. Güsgüzel, dosdoğru söz söyleyin!

Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
Alt 14-08-2006, 17:12
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bitane de benden olsun sanırım Tanrı saçmalama modundayken söylemiş:
Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.(müddessir suresi)
bu ayette inanmayanlara resmen hakaret ediliyo kardesim
ya diyorum, aslında tanrı böyle bişey demez, demez ama acaba içkili bi anındamı söyledi.
bide bize ayyaş derler aha işte herşey ortada. ayık birisinin söyleyeceği bir laf değil bu onun için mazur göreyim diyorum bu seferlik.

http://Kimi dinde imanda buldu yolu ..., ne bu!<br />
Alt 14-08-2006, 17:44
ascerden ascerden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

A’râf Sûresinin 40 . Ayetinde *
Âyetlerimizi yalanlayanlar ve o âyetlere uymayı kibirlerine yediremeyenler var ya, onlara göklerin kapıları açılmaz. Onlar, deve iğne deliğinden geçinceye kadar cennete de giremezler!6 Biz suçluları işte böyle cezalandırırız. *

A’râf Sûresinin 146 . Ayetinde *
Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen)yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir. *

138-Hıristiyanlar çocuklarını "ma'mudiye" dedikleri sarımtırak bir suya daldırırlar ve buna "ta'mid" yani "vaftiz" derler. Bunun da bir temizleme olduğunu söylerler ve ne zaman birisi çocuğunu vaftiz ederse, çocuk için, "İşte şimdi hakkıyla Hıristiyan oldu." derler. Buna karşı Cenab-ı Allah, müslümanlara buyuruyor ki, siz böyle yukarıda anlatıldığı gibi tevhid ile, hiç fark gözetmeksizin iman ettiğinizi söyledikten sonra şunu da ekleyiniz ve deyiniz ki; biz, Allah boyası olan ve yaratılıştan gelen iman ile iman ettik, sudan imana, sun'î (yapay) boyaya tenezzül etmeyiz. Allah boyasına bakınız, Allah boyasına, zira Allah'ın boyasından daha güzel kimin boyası vardır? Maddiyatta, tabiatta ve bütün kâinatta, dikkat ediniz O'nun boyasından daha güzeli var mıdır? Ağaçlara ve otlara, bütün çiçeklere, bilhassa insanların simalarına ve göz renklerine şöyle bir göz atınız, onlardaki doğuştan boya ile insanların sonradan sürdüğü sun'î boyalar arasında kıymet ve güzellik bakımından ne kadar büyük fark olduğunu görürsünüz. Özellikle insan bedenlerine sürülen ve yaratılışı bozan boyalar ne kadar arızî, ne kadar çirkin ve mülevves şeylerdir. İşte maneviyatta, din ve ahlâkta da durum böyledir. Din fıtrî bir din, iman ilâhî bir iman, temizlik doğuştan bir temizlik, güzellik doğuştan bir güzelliktir. Sonradan elde edilen bütün temizlik ve güzellik, aslında doğuştan gelen güzellik ve temizliğin korunmasına yöneliktir, sonradan ona ârız olmuş birtakım pisliklerin giderilmesine dönüktür. İnsanları bir paçavra boyar gibi, renkli bir suya sokup çıkarmakla elde edileceği sanılan iman, sudan bir imandır, çok temelsiz bir dindir. Bunun ne kıymeti var ki? İman ile dini bir boyaya benzetmek gerekirse, biz Allah boyası olan bir fıtrî iman ile ve Allah tarafından boyanmış olmayı üstün tutarız. Maddî ve manevi bütün temizlik çabalarımız ve güzelliklerimiz hep ilk oluştan, doğuştan gelen temelin muhafazasına yöneliktir. İslâm dini ve tevhid imanı, insanların Allah tarafından boyanmasıdır. İman en güzel Allah boyasıdır. Ve işte böylece biz ancak O'na ibadet ederiz, yalnızca O'na kulluk eyleriz. O'nun kulları, O'nun köleleriyiz. Diğer bütün peygamberlere inanmamız, O'nun gerçek peygamberleri olmalarından ve O'nun emirlerini bildirmelerinden dolayıdır. Yoksa biz onları ilâhlaştırıp tanrı yerine koymayız. Hele hele hıristiyanların Hz. İsa'ya yaptığı gibi, şirke sapmayız hatta kendi peygamberimize de tapmayız. Onun hakkında da "Şahitlik ederiz ki, Muhammed Allah'ın kulu ve Resulüdür." diyerek kelime-i şehadet getiririz. nazm-ı celîli de yukarıdaki 'ya bağlı olarak âyetin sonuna kadar emrinin mekûlü kavlinde dahildir. Aradaki âyeti ise cümle-i mu'tarıza, yani ara cümledir. Şu halde ise "Allah bizi boyadı." meâlinde nın mef'ul-i mutlakı mevkiinde bulunmaktadır. Bununla beraber "iğrâ" (teşvik etme) babından olması da caiz görülmüştür.
Alt 14-08-2006, 17:51
ravendi ravendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir tane de benden kalem suresi:

42. O gün incikten açılır ve secdeye davet edilirler; fakat güç getiremezler.

Bacak gösterek secdeye davet var. * *

ellerin kabesi var
benim kabem insandir
kuranda kurtaranda
insanoglu insandir!!!
Alt 14-08-2006, 18:14
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin ascerden,

bunlar nereden copy-paste yaptiniz bilmiyorum, bildigim bir sey varki yanildiginiz..

size 3 degisik meal yazdim..digerleri boyle bir yorum yapmazken elmalili hamdi yazir vaztif suyunu ekliyor..sozum ona ayeti mantiga uyduruyor..

senelercede hiristiyan ulkelerde yasadim..simdide hiristiyan bir ulkede hiristiyan bir bayan ile yasiyorum..

yazinizi okuduktan sonra hayat arkadasima "vaftiz suyu" nasil olur diye sordum

ascerden dedi;
Hıristiyanlar çocuklarını "ma'mudiye" dedikleri sarımtırak bir suya daldırırlar

bu vaftiz suyunun , bolgenin en buyuk kilisesinde, en buyuk hac'in onune koyularak dua eden insanlar tarafindan kutsandigina inanilan *normal bir *su oldugunu soyledi..bu suya (silver holy water) kutsal gumus su dediklerini, cunki hac'in gumus oldugunu soyledi..ve bu suyun icilebilecek kadar temiz ve kutsal oldugunu soyledi..

hiristiyan mezheplerinde ritauller degisebilir..aslolan bu suyun boya gibi renkli degil, normal bir su oldugudur..ve icildigidir..

islamdaki sacmaliklari kilifina uydurma girisimleridir bunlar..

elmalili vazftiz suyu ibaresini ekleme geregi duyarken cok acik oldugu soylenen ayetlere allahiniz kavram kargasasini ortadan kaldirmak icin ayni ibareyi ekleme geregi neden duymadi..

unutmus olabilirmi?

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 14-08-2006, 18:52
Aday Üye

A’râf Sûresinin 176 . Ayetinde *
Dileseydik o âyetlerle onu elbette yüceltirdik. Fakat o dünyaya saplanıp kaldı da kendi heva ve hevesine uydu. Onun durumu köpeğin durumu gibidir: Üzerine varsan da dilini sarkıtıp solur; kendi haline bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte bu, âyetlerimizi yalanlayan toplumun durumudur. Şimdi onlara bu olayları anlat ki düşünsünler.
Alt 14-08-2006, 19:00
Aday Üye

Mesajını ve linkini sildim. Düşüncenin bittiği yerde terbiyesizlik başlar. *Bir gün insan olabilmen dileğimle sana güle güle...Ezkamo
Alt 14-08-2006, 19:17
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SENİN Kİ OLMAYACAK MI?
OT DEĞİLSİN Kİ YENİDEN HAYAT BULASIN
KORKMA BİRAZ CESARETLİ OL
gül ölümün yüzüne çünkü sen güldükçe o küçülür eder tebeddül:

Medreseden hayır yok, dinle beni;
Vakıf lokması karartır içini.
Git, bir yıkık yerde yoksulca yaşa:
Orası bir padişah eder seni.