Sayin arkadaslar sizlere su haberi paylasmak istiyorum,
Buradaki arkadaslarin ilgisini cekecektir diye düsünüyorum.
Bu konuda bilgili arkadaslarin görüslerinide alirsam, öncelikle de tesekkür ederim.
Biyologlar ilkel zamana ait 220 milyon yil öncesine ait canli yilan baligini buldular.
Güney denizinde bir sualtı mağarasında biyologlar garip bir yılanbaligini keşfettiler ve bu baligin 220 milyon yil önce akrabalari olan yilan baligindan ayrildigini tespit ettiklerini bildiriyorlar.
Bu balık karsisinda şaşıran biyologlar, özellikleri; ilkel ve modern karışımı olan ve ilkel’ligini yalnizca önceden tanidigimiz milyonlarca yila ait fosillerden biliniyor olmasi idi
Balıgin yanlari basık ve yılan balıkları için orantısız büyük başi olmasi. Aksine bugünki , yılan balığınin farkli kuyruk yüzgeci ile solungaçları önünde bir tür küçük yakalari ve en cok farklılıklarin kafatasının iç kemik yapısında bulunmasidir.
Bilim adamlarinin bildirdigine göre yeni kesfedilen yilan baliginin, yüz milyon yıllık fosillerden daha ilkel görünüyor olmasidir. Ve ayritili bir incelemenin sonucunda bilimadalarinin bunun bir
"yaşayan fosil" olduğunu da belirtmislerdir.
Kaynak:
http://www.gmx.net/themen/wissen/tie...ossil-entdeckt
Evet bu yilan baliginin O, 220 milyon yil önce ilkelligi ve simdiki karisimi ile canli olarak karsimizda duruyor! Iste evrim teorisinden, dincilere bir gol daha.
Not: haberin bütünün tercümesini yapmadim bu konuda sayin alka belki yardimci olabilir ve daha düzgün sekilde yapabilir diye düsünüyorum.
Saygilar