18-08-2006, 20:55
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
dinlerden ozgur olalim mi
dinlerden ozgurluk eger dini ve dindarlari yalan ve *iftiralarla karalamak neticesinde olacaksa,ben bunu, bu kadar yalani ve iftirayi bir arada sunabilen bazilarinin dinlerden ozgurlugu olarak degil dinlerin bazi unsurlari kendilerinden uzaklastirmalari olarak gorurum.zira bu buyuk haksizlik ve cinayeti isleyebilenlerin muhurlenip paketlenip disarida birakilmalari din acisindan cok gereklidir.zira din yalani ve iftirayi yasaklar ve oylelerini mumkun oldugunca dinin karsisinda oldugu kimseler oldugunun bilinmesi gerekir.o kendini dinlerden ozgurum zanneder,dogrudur,amma din de bunlardan ozgur kaldigi icin ve uhdesinde bu unsurlardan barindirmadigi icin memnundur.amma boyle kisilerin de neticede Allahin yarattiklarindan olmalari haysiyetiyle hakikattan haberdar olabilecekleri imkanlar da saglanmistir,ki sitemizde degisik arkadaslar bildiklerince bu gorevi yerine getirmeye calismaktadirlar.
ne dersiniz.fikriniz nedir.
burada said nursi ve risaleler hakkinda yazilan iddialar yalandir ve iftiradir.
ezkamo,bak kardesim.(abi diycektim sen israr ettin kardes de diye )
benim topicimi benzer topic var diye sildin.benden sonra exc adli bir uye ayni mevzuda topic acmis.orali olmamissin.tamam tokmak da davul da sende.ama artik bunda boyle acikca adaletsizlik yapacaksan soyle.
sana topici sildin,bari yazimi buraya kopyala dedim.ne yazimi kopyalamissin ne de kopyala dedigim yazi da ortada yok.ortada iz yok.bu kadar olmamali bence .bir cek et kendini.
orada da dedim bilimsel metodoloji ile iddialarinizi ispat edin.ispat edemiyorsaniz yazmayin boyle palavralari.bu nu kimse okumadi mi yani.
|

18-08-2006, 21:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: dinlerden ozgur olalim mi
A ile başlayıp z ile bitirmişsin bu kadar çok şikayetçi olup burada huzurlu olabiliyorsan ne diyebilirim. Hristiyan forumlarda Hrisyanlığı rahatça eleştirebiliyorum. Fakat İslami forumlarda İslamiyeti eleştirmek pek mümkün olmuyor. Yanlış anlama genel anlamda diyorum. Küfürün bini bir para çünkü.
Burada tabiki özellikle yetiştiğimiz öğrendiğimiz din eleştiriliyor. Fakat genelde tüm dinler ve doğmalardan uzak bir düşünce dizgesi hedefleniyor.
Bazen hristiyanlığı savunuyormuş gibi görünüyor yazılar. Aslında alakası yok çünkü çoğu müslüman hristiyanın neye inandığını sadece kulaktan dolma bilgilerle biliyor.
Kürt Said ile ilgili en iyi bilgiler ingiliz ve amerikan kaynaklarında. Nasıl bir işbirlikçi olduğu konusunda tabi devamı fetullah hocanın da.
Aslında müslümanlığın bu tür insanlara ihtiyacı yok. Budizmin, taoizmin, museviliğin, hristiyanlığın, hinduizmin, zerdüştlük vs'nin yeni liderlere ihtiyacı olmadığı gibi.
Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
|

18-08-2006, 22:01
|
|
|
Sevgili sorogren,
Başlığın uygunsuzdu. Bak böyle başlık açman yerine böyle olmadığını, doğrusunun bu olduğunu savunma hakkın var. Senin o savunma hakkını elinden alırsak o zaman haklı olursun. Her zaman diyorum ki düzey düşürmeyelim.Savun Saidi Nursiyi. Savunduğun için engelleyen mi var? Yalan, iftira mı atıyorlar? Sen de öyle olmadığını savun. Ve bizi de anlamaya çalış. Sevgiler...
|

18-08-2006, 22:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kardesim ne ingilizi ne amerikasi .
istanbulun isgalinde bu kisi icin ingilizler olum fermani cikarmis.ve ingilizlere karsi bu kisi bildiriler dagitmis.
tarihi birilerinin yazdiklarinizdan okursaniz gercek tarihe ulasamazsiniz.
ayrica ben sizlerin fikirlerinizi kabul etmiyorum ve saygi duymuyorum amma sizin de fikirleriniz olmasi gerektigine saygi duyuyorum.elestirin zaten sizlerin bile elestirinize tahammul edemeyecek bir dine bu kadar yapisacak halimiz olmazdi.
elestirin yeterki elestirin.amma bak bazilari iftira atiyor.tam tersi seyleri dogruymuscasina yaziyor.hatta siz bile etkilenmissiniz ingiliz amerikadan bahsediyorsunuz.bakin bu bildikleriniz yanlis.
bu dinin said nursiye ihtiyaci var demedi ki kimse.amma birf vakia var.durum bu.
bakin taihcesi vardir internette.okuyun.dedikleriniz tam tersidir.kitaplari var.okuyun.gorun.tek dilegim budur.
|

18-08-2006, 22:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Okumadığımı/okumadığımızı zannederek yanıtlaman insan olmanın gereği.
Kürt Said'e sözüm var ama bu önemsiz. Sözüm ona kul köle olanlara. :?
Yeni bir doğmatikliğe çanak tutanlara. :?
Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
|

18-08-2006, 22:33
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sagol dusundugun icin...
|

18-08-2006, 23:17
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ezkamo kardesim'
basligimin adi
ateist mucahitler idi.
bu kadar baslik icinde bunu uygunsuzlugunu gorememisim.kusuruma bakma.silmen gerekmis silmissin.iyi yapmissin diyim.
|

18-08-2006, 23:22
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Merhaba..
Özğürlük ve din konusunda sorogren arkadaşla konuşmak isterim.. Benim sorum "özgürlük" ten ne anladığıdır ve bunu dinle nasıl bağdaştırdığıdır?
İnsan pek mecnundur. Bir sinek kurdunu nasıl yaratacağını bilmez, ama gider düzineyle Tanrı yaratır. (Montaigne)
|

18-08-2006, 23:48
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayin georges,
efendim uye oldugum gunden beri bana ilk kez biri bu tarz bir soru soruyor.o da son uye olan kisi.ne mutlu *belki eskilerden bazilarina ornek olur.oburleri genelde once aptalligimizi,idiotlugumuzu,gericiligimizi,vs vs anlatiyorlar.sonra da kendileri sorup kendileri cevapliyorlar.sorunuzun seviyesinden dolayi hem tebrik hem tesekkur ederim.sitede kalici ve devamli olmanizi dilerim.
ozgurlukten anladigim farkli acilara gore farkli manalar var.
ozgurluk baskalarinin keyfi zorlamalarindan muaf kalmaktir bir acidan.
mesela yonetim erkini elinde tutanlar keyfi uygulama ve angaryalar talep edebilirler.eger kanunu uygulayan ile kanunu yapanlar ayni guclerse ve de hele bunlar kendi gorus acilarini en dogrusu ve herkes icin uygun olarak goruyorlarsa o zaman bizi bir nevi kendilerine kapi kulu yapmak isterler.yoneticilerin kisisel ihtiraslarina kapilarak bizi kolelestirmelerini onundeki engel islamdir.zaten yoneticiler cogu zaman dindar olamaz gunumuzde.zira din onu da gemledigi icin istemez fazlasini.light sekli iyidir onun icin.islam nasil engel olur bunlara, 1-bizler haklarimizi biliriz ve talep ederiz. *2- onlar kendi gorevlerini bilir ve hizmetini yapar.haddini asamaz.biz de ozgurlugumuzden kaybetmemis oluruz.
vatandas devler iliskilerinde.
diger yandan ayni kural,kisler arasinda da gecerlidir.aileicinde de gecerlidir.ve devletler hukukunda da gecerlidir.
boylece herkes bir digerine karsi ozgurdur.
gelelim kendi sahsi hayatimiza.
bizi nefsimize esir olmaktan da islam kurtarir.nefsimiz daima hosa gidecek zevkli fakat bazen de helal daireden cikmamizi saglayan taleplerde bulunur.ve bizi esir eder kendimize.koyu *aliskanliklar,uyusturucu,alkol,kumar veya benzeri nefse hos gelen ve insani esir eden durumlardan dinimiz bizi ozgurluge kavusturur.kural olarak dine uymak sartiyla tabi.
he sizin kasdettiginiz dinlerden ozgurluk ise bana gore degil.
ben ozgur hissedecem diye,aklima hissime ilmime aykiri gelip,nerdeyse gorme derecesinde imana sahip olma durumumdan istifa edecek halim yok.namaz kilmamak,oruc tutmamak,zina yapmak gibi ozgurlukler ise bence kazanim degil,zira onlar insani hayat tarzinin birer ozelligi degil,onlar hayvanlarda da var.ben o ozgurlukleri ele alirsam evrim terse dogru gitmis olur,insaniyet mertebesinden geri duserim.kedilerde de var o ozellik cunki.
demek benim ozgurlukten anladigim,
diger insanlarin hegamonyasindan azade olmak,ve yaraticima hur irademle erisebilmemdir.
|

13-12-2006, 11:29
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ezkamo severim seni,hem de sayarım.
|